- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
Siz bilinçlisiniz evde izole olmuşsunuz ama böyle bırakılan başka kimseler varsa vay halimize..Bende ates dustukten sonra gerek gorulmedi.
Acilleri yatiracak yer yok ki.
Evde izoleyim suan, kimseyle temassiz
Nasil ya? Solunum problemi en son evre degil mi zaten nasil oluyor da diger belirtiler mevcut olsa da test yapilmiyorAyrica solunum problemi yasanmiyorsa test bile yapmak istemiyorlar da benim sansim esimin saglik calisani olmasi
Nasil ya? Solunum problemi en son evre degil mi zaten nasil oluyor da diger belirtiler mevcut olsa da test yapilmiyor
kendinizi izole etmek zorunda kalabilirsiniz ayni evde farkli bir odadaBelki konusuldu ama aklimi kemirdigi icin sormak istiyorum. 4 kisilik cekirdek bi aileyiz herhangi birimizde pozitif vaka olursa karantina nasil isliyor acaba? En merak ettigim ise cocuklari bizden ayirirlar mi? Neticede ayni evdeyiz karantinada birlikte mi kaliniyor? Lutfen biri beni rahatlatsin. Hastaliktan ziyade derdim bu illete yakalanirsam cocuklardan ayri kalmam olacak.
Bir iki ay once ölüm oranı %2 deniliyordu
Yoo dibe çekelim demiyorum.Olumsuz yazarak dibe çekmek nasıl olur? Bunu sevmem ben. Bende endişeliyim. Benim akrabalarım yurtdışında. Ailem 18 saatlik mesafede. Bende deprem bölgesindeyim. Ama umudumu diri tutmak zorundayım. Buna mecburuz. Güçlü olmalıyız. Korkudan umutsuzluktan yapmamız gereken herşeyden kopmaya başlıyoruz. Bu daha kötü. Koronadan değil korkudan öleceğiz.
Bikaç yeri hiç inandırıcı değil açıkçası. Kardeşi yorgunluktan nasıl onunda aynı belirtileri taşıdığını söylemeyi unutmuş olabilir mesela ? Kalkıp söylemediyse bende de aynı belirtiler var zaten test yapılmadığını biliyoruz. Mantıklı mı değil muhtemelen keşke herkese test yapılsa ve hastanede tedavi edilseler ama öyle olmuyor demekki bize herşey çok kolay geliyor dışardan. Belirti olmayan birini neden hastanede karantina altına alsınlar ki ? Evlerinden çıkmamaları lazım onların zaten. Düğün yapıp bunu savunan,bide sonuçta annemdi hastaydı ama gittik anlıyorsunuz dimi nidaları atmak çok mantıklı gelmedi. Sen gittin tamam anneni görmek,sarılmak istedin ki bende cidden korkmazdım sevdiklerimden bulaşmasından ama sen dışarı çıktın mı sonrasında ? Annenin hasta olduğunu bile bile mesela? Eğer kendini karantinaya almayıp çıktıysan,bi çok insana bulaştırdıysan kalkıp annemi başka hastaneye gönderdiler diye ağlaması çok saçma. Sende yapman gerekeni yapmamışsın sonuçta. Senin hatanda başka insanların canını tehlikeye atmış,hastanenin yaptığı da annesinin canını tehlikeye atmış. Sadece dedeye keşke bişeyler yapılabilse. Risk grubunda çünkü iyi korunmalı.Kızlar şu flood u okuyun. Yazan kişiyi biliyor ve güveniyorum.
Pozitif cikinca direk hastaneye alinilmiyor mu peki? Surec nasil isliyor bu konuda asiri cahilimkendinizi izole etmek zorunda kalabilirsiniz ayni evde farkli bir odada
Nasil ya? Solunum problemi en son evre degil mi zaten nasil oluyor da diger belirtiler mevcut olsa da test yapilmiyor
Bir iki ay once ölüm oranı %2 deniliyordu
Diger salginlarin % lik oranlari varsa paylaşabilirmisiniz ?
Yoo dibe çekelim demiyorum.
Ben kurallara uyuyorum ama uymayanlari gördükçe nasil pozitif kalınır merak ediyorum.
benim okuyupta gördüğüm kadarıyla semptomlariniz cok agir degilse evde kendinizi karantinaya alıyorsunuz agir bir sekilde yararsanız solunum cihazina baglanacaksaniz bu yuzden hastanede olmaniz gerekirPozitif cikinca direk hastaneye alinilmiyor mu peki? Surec nasil isliyor bu konuda asiri cahilim
Pembe yorumlara ihtiyac var ama lütfen yapmayin burda tersi kabul görmüyor kandirilmak guzel sey bakin bir arkadaş 4.gün öğrenmiş 6.gün mutlu mesut burda yazıyor panik sıfır, şahane gripten bile daha basit.Bunu okuyunca insanin cikip gezesi geliyor yani :)Allah aşkına şuraya aman canım gribin bir tık üstü falan yazmayın, keşke böyle yazanlar hakkında bir yaptırım falan olsa. Tamam anladık, panik olmayalım diye yazıyorsunuz da bu kadar hafife almak, basitleştirmek gidin ya sokağa çıkın bişey olmaz demekten farksız. Gribin bir tık üstü falan değil, hangi grip akciğerde iltihap yapıyor, hangi gripte solunum cihazına ihtiyaç duyuyorsun, hangi gripte yaşlılar patır patır ölüyor arkadaşlar? Zerre mantık olsun konuşmalarda yahu.
Yahu 1000 kişilik düğün yapmış bile bile, utanmadan umursamadık falan diyor bir de. Hukuki işlem yapılmalı böyle kişiler için, toplum sağlığını riske atmaktan hakkında suç duyurusu yapılmalı. Net!Bikaç yeri hiç inandırıcı değil açıkçası. Kardeşi yorgunluktan nasıl onunda aynı belirtileri taşıdığını söylemeyi unutmuş olabilir mesela ? Kalkıp söylemediyse bende de aynı belirtiler var zaten test yapılmadığını biliyoruz. Mantıklı mı değil muhtemelen keşke herkese test yapılsa ve hastanede tedavi edilseler ama öyle olmuyor demekki bize herşey çok kolay geliyor dışardan. Belirti olmayan birini neden hastanede karantina altına alsınlar ki ? Evlerinden çıkmamaları lazım onların zaten. Düğün yapıp bunu savunan,bide sonuçta annemdi hastaydı ama gittik anlıyorsunuz dimi nidaları atmak çok mantıklı gelmedi. Sen gittin tamam anneni görmek,sarılmak istedin ki bende cidden korkmazdım sevdiklerimden bulaşmasından ama sen dışarı çıktın mı sonrasında ? Annenin hasta olduğunu bile bile mesela? Eğer kendini karantinaya almayıp çıktıysan,bi çok insana bulaştırdıysan kalkıp annemi başka hastaneye gönderdiler diye ağlaması çok saçma. Sende yapman gerekeni yapmamışsın sonuçta. Senin hatanda başka insanların canını tehlikeye atmış,hastanenin yaptığı da annesinin canını tehlikeye atmış. Sadece dedeye keşke bişeyler yapılabilse. Risk grubunda çünkü iyi korunmalı.
Ben valla iyi değilim buraya bakmıyorum ama bakmakta istiyorum. Sanirim sonrasında benim tedaviye.ihtiyacım olacak. Ailem yurt dışında, ablam bekar yalniz , bende cocuk var herkesi düşünmekten kafayı yiyecegim
Pozitif cikinca direk hastaneye alinilmiyor mu peki? Surec nasil isliyor bu konuda asiri cahilim
valla hindistanda yasak var ve sokağa çıkanları catir çutur dovuyorlar bunlara boyle lazimSizi çok iyi anlıyorum. Fakat anlamayan insanlar için ne yapılabilir ki? Eşimin arkadaşı polis. Yazık adamcağız dede ve teyzelere uyarı yapmaktan yorulmuş. Allah sonumuzu hayır etsin
Tabii canım evrene yollanan pozitif enerji ile iyileşecek zaten hastalar da. O solunum cihazları yetmeyince de bu yorumları yazacaklar mı merak ediyorum. Vaka sayısı ortada, ölü sayısı ortada, artış hızı ortada. Ben hiç yorum yapmasam bile sayılar kendi yorumunu yapıyor zaten. Devam etsinler gribin bir tık üstü demeye. Sevdiği birini kaybettiği zaman görür neymiş o gribin bir tık üstünün ne olduğunu.Pembe yorumlara ihtiyac var ama lütfen yapmayin burda tersi kabul görmüyor kandirilmak guzel sey bakin bir arkadaş 4.gün öğrenmiş 6.gün mutlu mesut burda yazıyor panik sıfır, şahane gripten bile daha basit.Bunu okuyunca insanin cikip gezesi geliyor yani :)
Tek sorumlu yaslilarimiz degil , sokaga keyfi cikan herkes birbirinden sorumlu. Cunku sorumsuzluk yaptiklari her gun bir kronik hastanin ya da yaşlının ölümüne sebep olabilirler.Sizi çok iyi anlıyorum. Fakat anlamayan insanlar için ne yapılabilir ki? Eşimin arkadaşı polis. Yazık adamcağız dede ve teyzelere uyarı yapmaktan yorulmuş. Allah sonumuzu hayır etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?