bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
valla hindistanda yasak var ve sokağa çıkanları catir çutur dovuyorlar bunlara boyle lazim
ister istemez tebessüm ettim. Ama yazık onlara da. Yaşlandıkça yalnız kalma korkusu ve değersizlik duygusu ölüm korkusu her bir yandan sarıyor ki. Çocuklaşıyor insanlar.

Tabi yuksek ates seyrederse ona da yapilir..
Benim sebebim asiri atesti mesela..
Kimisine oksurukte ekleniyormus..
Herhangi bir ilac tedavisi uygandi mi yoksa sadece evde karantinaya devam mk ettiniz?

Sayilarin gidişatı belli net mantikli dusunmek yeterli.

Kardeşi de bilerek söylemedi muhtemelen bende de belirtiler var diye. Hastanede kalmak istemediği için gibi geldi. Bi insan nasıl unutabilir yani bende hastayım demeyi ? Kendi hatalarını görmüyolar insanlar işte her zamanki gibi. Kim bilir o düğünde kaç kişiye bulaştı ? Düğüne katılanlardan kimse belirti vermedi filan demiş bide 1000kişiyi arayıp sormuşlarsa demekki.

Zaten hata en başta o düğün ve alınmayan tedbirler.. Ona hiçbir şey diyemem ama hastanenin hastalara olan tavrı ve pozitif bir vakanın yakınlarını izole konusunda tedbire teşvik etmemek de hata.. Zaten hastanede semptomu olmayan birini karantinaya almadıklarını biliyorum, evde karantina uygulaması yapılabilirdi. Bakanın açıklamasından öyle anlamıştım ben çünkü..

Evet gribin bir tık üstü

ama şöyle bir ayrıntı var yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastası iseniz gripte ölmezken bunda ölüyorsunuz.

bende yüksek tansiyonda var sanırım kalpte sorunlu, sigarayı 6 ay önce bıraktım umarım onunda faydası olur ama bulaşırsa ölürüm gibime geliyor.

Bir iki ay once ölüm oranı %2 deniliyordu
Diger salginlarin % lik oranlari varsa paylaşabilirmisiniz ?
Ölüm oranını sonradan kontrolsüzce yükselen ülkeler yükseltti. Salgın Çin özelinde, diğer ülkelere çok yayılmamışken %3-3,5 arasındaydı. İtalya, İran ve İspanya'da kontrolün kaybolmasıyla birlikte ölüm sayıları, dolayısıyla ortalaması arttı.

Aşağıdaki tabloya göre bazı ülkelerin ölüm oranı şöyle oluyor:
İtalya %10
İspanya %7,3
Çin %4
İran %7,4
Fransa %5,8
ABD %1,4
Almanya %0,6
Türkiye %2
Güney Kore %1,4

Ülkelerin yaş ortalamaları, test sayıları (tespit edilen vaka sayısını etkiliyor) ölüm oranlarını değiştiriyor.

ister istemez tebessüm ettim. Ama yazık onlara da. Yaşlandıkça yalnız kalma korkusu ve değersizlik duygusu ölüm korkusu her bir yandan sarıyor ki. Çocuklaşıyor insanlar.
ya zaten onlara zarar gelmesin diye her şey ama niye anlamiyorlar. birde hala adam gibi bir aciklama yapilmadi yaslilarinda anlayabilecegi gibi bi aciklama yapilmadi en azindan cumhurbaşkanımız bir sey dese sonucta onu en cok destekleyen onlar en azindan ne derse yaparlar bi cikip onlarin anlayacagi gibi bir aciklama yapsa

Tek sorumlu yaslilarimiz degil , sokaga keyfi cikan herkes birbirinden sorumlu. Cunku sorumsuzluk yaptiklari her gun bir kronik hastanin ya da yaşlının ölümüne sebep olabilirler.
Maalesef. Ama enerjimizi öfkeyle ve endişe ile tüketmeden bu süreci atlatmalıyız. Çok ilginç insanlar var. Bunun vebalı çok ağır.

Gerçekten anlamıyorlar. Mesela benim bir teyzem var. 75 yaşında. Anlatıyoruz. Amannnn kızım biz neler gördük diyor. Sözün bittiği yer...

Kimi insan belirti dahi vermiyor,virusu tasidigindan bile habersiz.
Burda onemli olan bagisiklik.
Burda lafiniz banaysa, evet inatla atesi dusurmeye calistigim icin gec ogrendim cunku esim ota supure hastaneye gidilmesinden nefret eder.
Kendisi hasta bakmaktan eve gelemiyor.
Ben o 42 ye dayanan atesi gormeseydim yine gitmezdim hastaneye.
Siz burnunuz akinca gidersiniz ben 42 dereceyi bulunca..
Yani gulluk gulistanlik degil, dalga konusi hic degil.

benim okuyupta gördüğüm kadarıyla semptomlariniz cok agir degilse evde kendinizi karantinaya alıyorsunuz agir bir sekilde yararsanız solunum cihazina baglanacaksaniz bu yuzden hastanede olmaniz gerekir
Pozitif çıkıp hastanede yatmayan birini tanıyorum. Ciğerlerinde kristalleşme varmış, eve yollamışlar. 1 odada yatıyormuş tek başına karantinada. Annesi söyledi bunları.
Cok tesekkur ederim. Yani is yine bize kaldi agir olmadigi surece mumkun mertebe evdeyiz

Gerçekten anlamıyorlar. Mesela benim bir teyzem var. 75 yaşında. Anlatıyoruz. Amannnn kızım biz neler gördük diyor. Sözün bittiği yer...
ne kadar aci. Hic kimse gormedi boylesini daha maalesef. Rabbinde bir daha gostermesin son olsun insallah

Maalesef. Ama enerjimizi öfkeyle ve endişe ile tüketmeden bu süreci atlatmalıyız. Çok ilginç insanlar var. Bunun vebalı çok ağır.

O kadar kamu spotuna ragmen 65 yas ustune siz çıkmayın bizi tehlikeye atıyorsunuz diyen bu kişilerin gözümde potansiyel katil olması kaçınılmaz. Ha silahla oldurmussun ha virüsün dagilimina yardım etmissin. Bir de super taşıyıcılar var. Sakin kalmak mumkun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…