valla hindistanda yasak var ve sokağa çıkanları catir çutur dovuyorlar bunlara boyle lazim
Hangi ulkedesiniz ?Bende ates dustukten sonra gerek gorulmedi.
Acilleri yatiracak yer yok ki.
Evde izoleyim suan, kimseyle temassiz
Herhangi bir ilac tedavisi uygandi mi yoksa sadece evde karantinaya devam mk ettiniz?Tabi yuksek ates seyrederse ona da yapilir..
Benim sebebim asiri atesti mesela..
Kimisine oksurukte ekleniyormus..
Sayilarin gidişatı belli net mantikli dusunmek yeterli.Tabii canım evrene yollanan pozitif enerji ile iyileşecek zaten hastalar da. O solunum cihazları yetmeyince de bu yorumları yazacaklar mı merak ediyorum. Vaka sayısı ortada, ölü sayısı ortada, artış hızı ortada. Ben hiç yorum yapmasam bile sayılar kendi yorumunu yapıyor zaten. Devam etsinler gribin bir tık üstü demeye. Sevdiği birini kaybettiği zaman görür neymiş o gribin bir tık üstünün ne olduğunu.
Kardeşi de bilerek söylemedi muhtemelen bende de belirtiler var diye. Hastanede kalmak istemediği için gibi geldi. Bi insan nasıl unutabilir yani bende hastayım demeyi ? Kendi hatalarını görmüyolar insanlar işte her zamanki gibi. Kim bilir o düğünde kaç kişiye bulaştı ? Düğüne katılanlardan kimse belirti vermedi filan demiş bide 1000kişiyi arayıp sormuşlarsa demekki.Yahu 1000 kişilik düğün yapmış bile bile, utanmadan umursamadık falan diyor bir de. Hukuki işlem yapılmalı böyle kişiler için, toplum sağlığını riske atmaktan hakkında suç duyurusu yapılmalı. Net!
Zaten hata en başta o düğün ve alınmayan tedbirler.. Ona hiçbir şey diyemem ama hastanenin hastalara olan tavrı ve pozitif bir vakanın yakınlarını izole konusunda tedbire teşvik etmemek de hata.. Zaten hastanede semptomu olmayan birini karantinaya almadıklarını biliyorum, evde karantina uygulaması yapılabilirdi. Bakanın açıklamasından öyle anlamıştım ben çünkü..Bikaç yeri hiç inandırıcı değil açıkçası. Kardeşi yorgunluktan nasıl onunda aynı belirtileri taşıdığını söylemeyi unutmuş olabilir mesela ? Kalkıp söylemediyse bende de aynı belirtiler var zaten test yapılmadığını biliyoruz. Mantıklı mı değil muhtemelen keşke herkese test yapılsa ve hastanede tedavi edilseler ama öyle olmuyor demekki bize herşey çok kolay geliyor dışardan. Belirti olmayan birini neden hastanede karantina altına alsınlar ki ? Evlerinden çıkmamaları lazım onların zaten. Düğün yapıp bunu savunan,bide sonuçta annemdi hastaydı ama gittik anlıyorsunuz dimi nidaları atmak çok mantıklı gelmedi. Sen gittin tamam anneni görmek,sarılmak istedin ki bende cidden korkmazdım sevdiklerimden bulaşmasından ama sen dışarı çıktın mı sonrasında ? Annenin hasta olduğunu bile bile mesela? Eğer kendini karantinaya almayıp çıktıysan,bi çok insana bulaştırdıysan kalkıp annemi başka hastaneye gönderdiler diye ağlaması çok saçma. Sende yapman gerekeni yapmamışsın sonuçta. Senin hatanda başka insanların canını tehlikeye atmış,hastanenin yaptığı da annesinin canını tehlikeye atmış. Sadece dedeye keşke bişeyler yapılabilse. Risk grubunda çünkü iyi korunmalı.
Allah aşkına şuraya aman canım gribin bir tık üstü falan yazmayın, keşke böyle yazanlar hakkında bir yaptırım falan olsa. Tamam anladık, panik olmayalım diye yazıyorsunuz da bu kadar hafife almak, basitleştirmek gidin ya sokağa çıkın bişey olmaz demekten farksız. Gribin bir tık üstü falan değil, hangi grip akciğerde iltihap yapıyor, hangi gripte solunum cihazına ihtiyaç duyuyorsun, hangi gripte yaşlılar patır patır ölüyor arkadaşlar? Zerre mantık olsun konuşmalarda yahu.
Ölüm oranını sonradan kontrolsüzce yükselen ülkeler yükseltti. Salgın Çin özelinde, diğer ülkelere çok yayılmamışken %3-3,5 arasındaydı. İtalya, İran ve İspanya'da kontrolün kaybolmasıyla birlikte ölüm sayıları, dolayısıyla ortalaması arttı.Bir iki ay once ölüm oranı %2 deniliyordu
Diger salginlarin % lik oranlari varsa paylaşabilirmisiniz ?
Toplam Ölen Vaka Sayısına Göre
Ülke Toplam Vaka Yeni Vaka Toplam Ölü Bugün Ölen Tedavi Olan Aktif Vaka Kritik Vaka Italy 80,589 +6,203 8,215 +712 10,361 62,013 3,612 Spain 56,347 +6,832 4,154 +507 7,015 45,178 3,166 China 81,285 +67 3,287 +6 74,051 3,947 1,235 Iran 29,406 +2,389 2,234 +157 10,457 16,715 2,746 France 29,155 +3,922 1,696 +365 4,948 22,511 3,375 USA 82,178 +13,967 1,177 +150 1,864 79,137 2,112 UK 11,658 +2,129 578 +115 135 10,945 163 Netherlands 7,431 +1,019 434 +78 3 6,994 761 Germany 43,646 +6,323 262 +56 5,673 37,711 23 Belgium 6,235 +1,298 220 +42 675 5,340 605 Switzerland 11,811 +914 191 +38 131 11,489 141 S. Korea 9,241 +104 131 +5 4,144 4,966 59 Indonesia 893 +103 78 +20 35 780 Brazil 2,915 +361 77 +18 6 2,832 18 Turkey 3,629 +1,196 75 +16 26 3,528 136
Bu soruyu belki 5.soran sinızHangi ulkedesiniz ?
ya zaten onlara zarar gelmesin diye her şey ama niye anlamiyorlar. birde hala adam gibi bir aciklama yapilmadi yaslilarinda anlayabilecegi gibi bi aciklama yapilmadi en azindan cumhurbaşkanımız bir sey dese sonucta onu en cok destekleyen onlar en azindan ne derse yaparlar bi cikip onlarin anlayacagi gibi bir aciklama yapsaister istemez tebessüm ettim. Ama yazık onlara da. Yaşlandıkça yalnız kalma korkusu ve değersizlik duygusu ölüm korkusu her bir yandan sarıyor ki. Çocuklaşıyor insanlar.
Maalesef. Ama enerjimizi öfkeyle ve endişe ile tüketmeden bu süreci atlatmalıyız. Çok ilginç insanlar var. Bunun vebalı çok ağır.Tek sorumlu yaslilarimiz degil , sokaga keyfi cikan herkes birbirinden sorumlu. Cunku sorumsuzluk yaptiklari her gun bir kronik hastanin ya da yaşlının ölümüne sebep olabilirler.
Gerçekten anlamıyorlar. Mesela benim bir teyzem var. 75 yaşında. Anlatıyoruz. Amannnn kızım biz neler gördük diyor. Sözün bittiği yer...ya zaten onlara zarar gelmesin diye her şey ama niye bukadar kot kafalilar bence hala adam gibi bir aciklama yapilmadi yaslilarinda anlayabilecegi gibi bi aciklama yapilmadi en azindan cumhurbaşkanımız bir sey dese sonucta onu en cok destekleyen onlar en azindan ne derse yaparlar bi cikip onlarin anlayacagi gibi bir aciklama yapsa
Pembe yorumlara ihtiyac var ama lütfen yapmayin burda tersi kabul görmüyor kandirilmak guzel sey bakin bir arkadaş 4.gün öğrenmiş 6.gün mutlu mesut burda yazıyor panik sıfır, şahane gripten bile daha basit.Bunu okuyunca insanin cikip gezesi geliyor yani :)
benim okuyupta gördüğüm kadarıyla semptomlariniz cok agir degilse evde kendinizi karantinaya alıyorsunuz agir bir sekilde yararsanız solunum cihazina baglanacaksaniz bu yuzden hastanede olmaniz gerekir
Cok tesekkur ederim. Yani is yine bize kaldi agir olmadigi surece mumkun mertebe evdeyizPozitif çıkıp hastanede yatmayan birini tanıyorum. Ciğerlerinde kristalleşme varmış, eve yollamışlar. 1 odada yatıyormuş tek başına karantinada. Annesi söyledi bunları.
Bu soruyu belki 5.soran sinız
Ama cvp vermedi henüz bu soruya
Gerçekten anlamıyorlar. Mesela benim bir teyzem var. 75 yaşında. Anlatıyoruz. Amannnn kızım biz neler gördük diyor. Sözün bittiği yer...
Ütopya 'da.Hangi ulkedesiniz ?
Bu soruyu belki 5.soran sinız
Ama cvp vermedi henüz bu soruya
Maalesef. Ama enerjimizi öfkeyle ve endişe ile tüketmeden bu süreci atlatmalıyız. Çok ilginç insanlar var. Bunun vebalı çok ağır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?