bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Son dakika rizede kendirli beldesi, ile yeni selimiyr, beştepe, esentepe ve Maltepe köyleri karantinaya alındı. Haber Türk şuan yayında.

Evet izledim şimdi. Kısım kısım geliyor sanırım, Malatya için de varmış böyle bir olay kesin olmamakla birlikte

Eğer sokağa çıkma yasagı uygulanırsa belkide bu enfekte sayısını azaltabilir. Ve bu hastalığı agır bedeller ödemeden atlatabiliriz.

Sokağa çıkm yasağı gelmeli çünkü bizim burda çocuklar hep sokakta anneler bıkmış olmalı ki azıcık güneş görünce hemen çocukları sokağa bırakıyorlar biz iki haftadır evden mecbur olmadıkça çıkmadık sadece bu hafta 3 gün sabahları iğne vurdurmaya gittik bnm kuzum o çocukları gördükçe ağlıyor açıklıyorum ama bu çocuk daha 4 yaşında ne kadar anlayacak Allah'ım biran evvel hayırla sonlandırsın inşallah bu müsibeti

zaten sokağa çıkma yasağının uygulanma koşulları var.
ilan ettim bitti değil olay. gerekli ekonomik onlemler alınacaksa edilir yoksa edilmez zaten şuan edilmediği gibi.
ha şu da var biz ölüp gittikten sonra zaten kredi derdimiz de kalmaz merak etmeyin.silinir gider

Hazineyi bilmem ne yi bilmem de en azından bu bayramda emeklilere ikramiye vermeyiversin devlet gereksiz bu durumda ikramiye dağıtmak

Kararsızım çünkü hayvancılık yapan insanlar var ama evleri çiftliklerinde değil.
Ancak insanlar yürüyüs yapmak için parka gitmesin markete keyfi gitmesin. Bu kadar sorumsuz insanlar yüzünden bir çok insanın sorumlulukları bünyesinde nasıl bir çözüm olacak mesela.
Diğer ülkelerden gördüğüm kadarıyla market, eczane ve sipariş usulü çalışan restoranlar açık kalacak ama işe giden insanlar hariç kimse olmamalı dışarıda.
Okullar kapalı, camiler kapalı, insanlar hala hala farkında değiller ve test sayısı ile birlikte hastalık sayısı da artıyor. İstediğimiz kadar elimizi yıkayalım. Dışarıda insanlarla iletişime geçtiğimiz her an olacak. Günlerdir evden çıkmıyorum hemen her gün dışarı çıkan bir insan olarak aslında iyi bile geldi. Ama evim pazar yolunun hemen üzerinde insanlar poşet poşet yiyecek almış gidiyorlardı hiç bir şey yokmuşcasına.
Esnafların ekmek parasını nasıl kazanacağına yada tarım hayvancılık gibi sürekli bakım isteyen durumlara çözüm bulunarak iki haftalık bir yasak konulmalı.

Canim bende isverenim benim elemanlarim yaklasik 1 aydir evde. Bugün iskura mucbir nedenle gecici kapanis verdik en azindan ssk borclanmayalim diye. Calisanlarim 2 ay işe gelmicek. Sanirim devlet %60maaslari karsilayacakmis. Devlet %60 i verecekse üstünü ben tamamliyacagim.
Heee sen ne durumdasin dersen bu virüs olayindan dolayi 2 aydir iş yapamiyorum. Tv de esnafa paket falan diyorlar borç erteleme vs.. ama darbe girisimindede aynisi oldu 3 ay ertelediler ama borc hanemize yazildi sonra hepsini cifter cifter ödedik yani anlami olmadi. Mesela esnafa faizsiz destek kredisi dediler gittik basvurmaya borcun olmayacak dediler.borcu olmayan esnafmi var. Ancak fabrikatorler faydalanabilir onlarinda 25.000tl te ihtiyaci yok... Isyeri kiralari isliyor.kiralar silinmiyor sadece dava konusu olmayacakmis. esnaf borc bataginda etrafimdaki herkes 10 ar 10 ar eleman cikartti.
Tv de k.kartlari ötelencek dediler bankalar faizle öteliyor.. ben calisanlarimin maasini ödüyorum cünkü öylede battık böylede battik. Tamamen sokaga cikma yasagi ciksaydi 1 ay daha is yapamazdik belki ama simdi ne oldu önümüzdeki 5 6 ay umut yok. Sadece süreci uzattilar.

Ben de öyle biliyorum ama birkaç yerde kanla kullanılan hızlı tanı kiti fotoğrafı gördüm. Fake mi yani bu anlamadım. Umarım öyledir.
Yani haberlerde falan gösterdiler hızlı tanı kitini suruntuyle yapiyorlar birde damlattiktan sonra bir cihazın içine koyuyorlardı,bu hepten gebelik testi gibi olmuş Fake gibi

Sokağa çıkma yasağını bi an evvel getirmeleri lazım yoksa çok hızlı bi şekilde herkese yayılacak.!! Devlet bu yasağı koyarsa herkesin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda bu da işlerine gelmiyor.ulkemizde insanimizin cani o kadar değersiz ki

Diğer yorumunu da okumuştum senin. Sen çalışanlarını mağdur etmiyorsun ya Allah’ta seni mağdur etmez. İnşallah işleriniz çok olur da ne borç kalır ne harç.

Aynen bende kararsizim çünkü zaten kismen yasak gibi cogu yerler kapatildi. Hepten yasak olsa devlet kapisinda calismayanlarin durumu ne olacak nasil evine ekmek giricek benim esim esnaf gunluk kazaniyor. Ama suamli durumda bile insanlar uzerlerine duseni yapsa buyuknoranda fayda salgijin yayilmamasi icin Rabbim ummeti muhammedi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…