Yahu şu virüs müdür ne bela ise cansız objelerin üzerinde 2 gün mü yaşıyor 5 gün mü yaşıyor 17 gün mü yaşıyor karar versinler artık da ona göre hareket edelim kafayı yiyeceğim ben burada!
çok doğru ayrıca kapıdan çıkıp arabaya gidene kadar, arabadan çıkıp öteki evin içine girene kadar yine risk, çoğumuzun avin içinde garajı olmadığına göre. çok mu pimpirikim acaba. Sussam mı bu sorulara yanıt vermesem ben? Kafayı yedim zira.evet taşıyabilirsiniz.çünkü belki pozitifisiniz ama belirtiniz yok hafif geçiriyorsunuz diyelim, gittiğiniz yerde illa ki toplumla temasınız olacak, markete gideceksiniz. yolda bir yerde mola verip girdiğiniz bir mekan olacak belki. benzin alacaksınız ordaki benzinci marketinden belki abur cubur alırken oradaki kasiyere bulaştıracaksınız. kasiyer akşam evine gidecek evdekilere bulaştıracak derken...işte böyle çığ gibi büyüyor salgınlar.
bence kesinlikle özel araçla şehir değiştirmeye de yasak getirilmeli.
Biraz fazlaca alıp balkonda havalandırabilirsiniz bozulmayacak ve aciliyeti olmayanları, dün balkonum market gibiydi mesela, 2 gün kaldılar orada. Bende elektrik faturasını düşünüyorum, virüs bana bişey yapmayacak belki ama elektrik faturasına bir hayli etkisi oldu. 350 den aşağı beklemiyorum, var mı artıranmarketten alınanları temizlemek işkence.
evdeki işim zaten bitmezdi. şimdi hiç bitmiyor
17 günlük virüs için diyorum ki yaş yetmiş, iş bitmiş :)Yahu şu virüs müdür ne bela ise cansız objelerin üzerinde 2 gün mü yaşıyor 5 gün mü yaşıyor 17 gün mü yaşıyor karar versinler artık da ona göre hareket edelim kafayı yiyeceğim ben burada!
Çocuğunuz var mı ben en çok çocuklarımı düşünüyorum 1 aylık bebeğim 6 yaşında kızım varhergun esim is icin disari cikiyor bu ara toplu tasima kullaniyor mecburiyetden kizilaya gitmesi gerektigi an oluyor sabah 10 dan aksam 8 e kdr calisiyor ben artik goze aldim gibi bulasirsa bize sasirmam bagisikligi guclendiren gidalar tuketmeye calisiyoruz arti egzersiz ve moralimizi yuksek tutuyoruz:))
Ne yaptınız ki mesela?Biraz fazlaca alıp balkonda havalandırabilirsiniz bozulmayacak ve aciliyeti olmayanları, dün balkonum market gibiydi mesela, 2 gün kaldılar orada. Bende elektrik faturasını düşünüyorum, virüs bana bişey yapmayacak belki ama elektrik faturasına bir hayli etkisi oldu. 350 den aşağı beklemiyorum, var mı artıran
Canım ben seninle empati yapıyorum. Anlıyorum. Siz bilinçli insanlarsınız. Hem insan sevdiği birisine o kişinin sağlığı ve psikolojisini düşünerek gitme ya da git demesi çok zor Ama buradan da bunları söylemek gerekiyor anlatabiliyor muyum? Hen enfekte olma hem de taşıyıcı olma risk her yerde, herkes için geçerli; hiçbir koşulda "riski bertaraf ettik" diyebilecek durumda değiliz. Aksi söylenemez. Aksi nasıl bir mesaj olur? yanlış bir mesaj olur. Sana git ötekine gitme demek olur mu? Arkadaşlar aslında herkes için geçerli olan doğruları yazıyorlar. Keşke seslerini bütün Türkiye duyabilse. O sokaklarda eğlencede olanlar da duyabilse anlayabilse. Bunlar söylenmesi gerekenler. Lütfen sinirlerinizi yıpratmayın. Ben sizin hem kendiniz hem anneniz hem de diğer insanlar için en doğru kararı verecek bilinçte olduğunuza inanıyorum.Bencillik olduğunu bende biliyorum. Ama kesinlikle bilinçsiz olduğumu kabul etmiyorum. Çünkü değilim.
Ama annem düşüncesiz bir kadın değil, izinli olduğu müddetçe hazırlık dahi yaparken dışarı çıkmaz, kendisi ağır rahatsızlık sahibi olduğu için sürekli maske eldiven kullanarak iş yapıyor, çünkü ağır hasta. Anlatabiliyor muyum? Ağır hasta. Ağır. Ayrıca kronik rahatsızlığı var, kronik. Normal zamanda dahi yemek yediğinde bile öksürükten gözleri yaşarıyor kadının, ciğerlerine ağır problem var. Hani geceleri boğulurmuş gibi oluyor. Anlatabildim mi? Ben bu durumda ne yapayım? Oturup virüs kapmasını mı izleyeyim? Ya da hastalıktan nefes darlığı çekmesini? Ne yapayım ya ne yapayım sen söyle?
Buradaki insanlar neye göre eksiledi, kafalarında ne canlandı bilmiyorum, köy dediğimiz toplasan 10 tane köy. Ama normal zamanda dahi akrabalarımız olduğu için annem dışarı çık mı yor. Markete, manava, bakkala dahi gitmiyor. Zaten uzak uzak. Kafanızda ne canlanıyor inanın bilmiyorum, burada haksızlığı her zaman savunan birisi oldum. Burada da devletin yasağını çiğneyip gideceğimi söylemedim. Gerekli izinleri alırsak gideceğimizi söyledim. Zaten birimizde hadi virüs belirtileri olsa gitmeyiz değil mi? Ya da (teste ulaşmak kolay mı bilmiyorum, gerekirse parasıyla) test yaptırır gideriz. Öyle salak cahil cühala insanlar değiliz merak etmeyin. Evler iç içe olsa ya da diğer çevre köylere yakın olsa zaten göndermem. Ha benim fikrim, benim yorumum, benim nereye gideceğim yine devleti ilgilendirir. İzin alamazsam, mazeretim gerekli görülmezse zaten gidemeyiz. Keşke bu muhabbeti günlerdir evinden çıkmayan bana değil de cafeler kapalı olduğu halde cafelerin önünde pinekleyen, parklarda bahçelerde aval aval gezip sosyal mesafeye uymayan, hem yaşlıları hemde kendini tehlikeye atan gereksiz insanlara söyleseniz. Ben onlardan değilim üzgünüm.
var 2.5 yasinda bir oglum.. cocuklarda etkisinin daha az olmasi icimi rahatlatiyor agirlikli olarak da tasiyici olduklarini soyluyorlar umarim boyle kalir onlara birsey olmasinÇocuğunuz var mı ben en çok çocuklarımı düşünüyorum 1 aylık bebeğim 6 yaşında kızım var
sağol ama gülemiyorum ya :)17 günlük virüs için diyorum ki yaş yetmiş, iş bitmiş :)
Her gün ekmek pişiriyorum, fırın hergün en az 1 kez bazen de 2 kez çalışıyor, hergün süpürge bazen de yine 2 kere, o yüzden diyorum...Ne yaptınız ki mesela?
Bende hazırlık yaptım normalde 180 gelen fatura oldu 220
Ayy hadi inşallah büyük bir mucize olur haziranda biterseherseyi bilen :)) astrolog demis bunlari da dincer guner..
* 2019 Aralık ayında başlayan olaylar Haziran'daki tutulma ile sona erebilir. Corona virüsü salgını 21 Haziran'ın ya öncesindeki 10 gün içinde ya da sonrasındaki 10 günde bitebilir.
* Hastalığın çıkış anı haritasına bakmıştım ve bunu ona dayanarak söylüyorum Türkiye asla bir İtalya olmayacak ve bu süreç ülkemizde daha kontrollü geçecek
dediklerine inanmak istiyorumm:))
sonrasida boyleymis..
* Haziran ayında ise salgından bağımsız olarak Mars dediğimiz savaşçı gezegen Koç Burcu'na geçiş yapacak ve 6 ay bu burçta kalacak. Ama ülkeler arası stresli durumlar olacak.
* Salgın hastalıkla alakalı bir durum değil ülkelerin birbirleriyle stresli durumları olacak. Ambargolar, toprak savaşları ve sürtüşmeler çok daha fazla artacak.
Teşekkür ederim anlayışınız için.Canım ben seninle empati yapıyorum. Anlıyorum. Siz bilinçli insanlarsınız. Hem insan sevdiği birisine o kişinin sağlığı ve psikolojisini düşünerek gitme ya da git demesi çok zor Ama buradan da bunları söylemek gerekiyor anlatabiliyor muyum? Hen enfekte olma hem de taşıyıcı olma risk her yerde, herkes için geçerli; hiçbir koşulda "riski bertaraf ettik" diyebilecek durumda değiliz. Aksi söylenemez. Aksi nasıl bir mesaj olur? yanlış bir mesaj olur. Sana git ötekine gitme demek olur mu? Arkadaşlar aslında herkes için geçerli olan doğruları yazıyorlar. Keşke seslerini bütün Türkiye duyabilse. O sokaklarda eğlencede olanlar da duyabilse anlayabilse. Bunlar söylenmesi gerekenler. Lütfen sinirlerinizi yıpratmayın. Ben sizin hem kendiniz hem anneniz hem de diğer insanlar için en doğru kararı verecek bilinçte olduğunuza inanıyorum.
ya esimin calistigi yerde dikkat etmeyen cok varmis aman gelirse allahtan modunda gerizekali beyin özürluler var ama önlem almakta yok gidip disaridan yemek yiyorlar bense esimin yemegini bile yapip veriyorum is yeri veriyor ama guvenmiyorum.böyle gerizekalilarla mecbur muhattap olmak zorunda ya esime gecerse buraya yaziyorum gidip ellerimle hepsini boğacağımhergun esim is icin disari cikiyor bu ara toplu tasima kullaniyor mecburiyetden kizilaya gitmesi gerektigi an oluyor sabah 10 dan aksam 8 e kdr calisiyor ben artik goze aldim gibi bulasirsa bize sasirmam bagisikligi guclendiren gidalar tuketmeye calisiyoruz arti egzersiz ve moralimizi yuksek tutuyoruz:))
Biraz önce haberlerde gördüm hastaneye gidenlere soruyolar neden geldiniz gelmeyin diyolar diye kadının teki şey dedi ya inanamadım “evdeyiz canımız sıkıldı hastaneye gidelim dedik” duymasam biri söylese asla inanmam şunun olduğuna. Biri yüksek tansiyonum var onun için geldim diyor. Yahu senin asıl çıkmaman lazım işte anla. Biri “2 aydır nefes almada zorluk yaşadım bi sürü hasteneye gittim teşhis kondu yinede buraya da geldim”diyor. Bazı insanlarda zeka olmadığa bi kez daha şahit oldum böylece. Ne diyelim onlara bulaşmaz bize bulaşırsa ben bi miktar üzülürüm çok açık söyleyeyim. Sizde kötü düşünmeyin Allah eşinizi korusun o kıt beyinlilerden.ya esimin calistigi yerde dikkat etmeyen cok varmis aman gelirse allahtan modunda gerizekali beyin özürluler var ama önlem almakta yok gidip disaridan yemek yiyorlar bense esimin yemegini bile yapip veriyorum is yeri veriyor ama guvenmiyorum.böyle gerizekalilarla mecbur muhattap olmak zorunda ya esime gecerse buraya yaziyorum gidip ellerimle hepsini boğacağım
Hangi haber kanalı acaba izlemem lazım inanamıyorum şuanBiraz önce haberlerde gördüm hastaneye gidenlere soruyolar neden geldiniz gelmeyin diyolar diye kadının teki şey dedi ya inanamadım “evdeyiz canımız sıkıldı hastaneye gidelim dedik” duymasam biri söylese asla inanmam şunun olduğuna. Biri yüksek tansiyonum var onun için geldim diyor. Yahu senin asıl çıkmaman lazım işte anla. Biri “2 aydır nefes almada zorluk yaşadım bi sürü hasteneye gittim teşhis kondu yinede buraya da geldim”diyor. Bazı insanlarda zeka olmadığa bi kez daha şahit oldum böylece. Ne diyelim onlara bulaşmaz bize bulaşırsa ben bi miktar üzülürüm çok açık söyleyeyim. Sizde kötü düşünmeyin Allah eşinizi korusun o kıt beyinlilerden.
Ha ondan diyorsunuz, bende aynı şekilde.Her gün ekmek pişiriyorum, fırın hergün en az 1 kez bazen de 2 kez çalışıyor, hergün süpürge bazen de yine 2 kere, o yüzden diyorum...
Hastalığın çıkış anı haritasına bakmıştım ve bunu ona dayanarak söylüyorum Türkiye asla bir İtalya olmayacak
biri dikkat etse digeri etmeyecek veya cokda dikkat etse nasil oldugunu anlamadan enfekte olucak bulasiciliginin yuksek oldugu bir virusden ne kadar kacabilcez bilmem..belkide yuzde 80 lik kisim suan ayakda bilmeden geciriyordur bileya esimin calistigi yerde dikkat etmeyen cok varmis aman gelirse allahtan modunda gerizekali beyin özürluler var ama önlem almakta yok gidip disaridan yemek yiyorlar bense esimin yemegini bile yapip veriyorum is yeri veriyor ama guvenmiyorum.böyle gerizekalilarla mecbur muhattap olmak zorunda ya esime gecerse buraya yaziyorum gidip ellerimle hepsini boğacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?