Bu kadar yüklenmeyin bu kıza. Ben onu çok iyi anlıyorum. İnsanın annesi söz konusu olunca hiç birşey görmüyor gözü. Aklınız sanki ucup gidiyor geriye sadece duygularınız endişeleriniz korkularınız kalıyor.İnsanlar başka açıdan bakmayı bilmiyor ne yazık ki. Beni de anlamayı düşünmüyorlar. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Bende gerekirse onunla kalacağımı düşünüyorum, daha aramızda konuşmadık bir durumu. Duruma göre bende yanında kalmak durumunda kalabilirim. Bakacağız artık. Allah herkesin yardımcısı olsun, çok kötü bir durum.
Bu 14 gün orda kalmak neden var? Hastaysan garanti başklarına bulaşsın diye mi? Bir tek bana mı saçma geliyor bu kural?Ateş ölçme durumu demi.
Ankara'ya gitme durumum var,annem rahatsız il değiştirince birde karantina olacakmış bu durumda.
Bir de bu princess diamond gemisindeki hasta kisilerin odalarinda inceleme yapmislar. Odalar bosaldiktan 17 gun sonra bile yuzeylerde canli virus bulmus arastirmacilar.
bunun sonu yok ki. o zaman hava rüzgarlıyken falan evde pencere açıksa veya ben balkondaysam hap, sokakta hapşuran birinin partikülleri rüzgarla bana kadar gelir, şuraya bayılazaaaimmmarkadaslar patojenik partikül ve damlacıklar boyut farketmeksizin 8 metre uzaklığa kadar bulasiyor diye yeni bir arastirma cıkmış hani 1.5 metreydibi gazete sitesinde okudum abdli arastirmacilar demis ya deli olacağım markete cikmiyorum acliktan öleyim napim bogularak olmekten iyidir
Teşekkür ederim anlayışınız için. Evet annem için herşey, endişe verici bir durum içindeyken insanın ayrıntılara takılacak mecali olmuyor. Anlamadan dinlemeden saldırmanın alemi yok açıkçası.Bu kadar yüklenmeyin bu kıza. Ben onu çok iyi anlıyorum. İnsanın annesi söz konusu olunca hiç birşey görmüyor gözü. Aklınız sanki ucup gidiyor geriye sadece duygularınız endişeleriniz korkularınız kalıyor.
Bu 14 gün orda kalmak neden var? Hastaysan garanti başklarına bulaşsın diye mi? Bir tek bana mı saçma geliyor bu kural?
arkadaslar patojenik partikül ve damlacıklar boyut farketmeksizin 8 metre uzaklığa kadar bulasiyor diye yeni bir arastirma cıkmış hani 1.5 metreydibi gazete sitesinde okudum abdli arastirmacilar demis ya deli olacağım markete cikmiyorum acliktan öleyim napim bogularak olmekten iyidir
Partikül dediği hava mi ? Hapşırık öksürük gibi bişey miarkadaslar patojenik partikül ve damlacıklar boyut farketmeksizin 8 metre uzaklığa kadar bulasiyor diye yeni bir arastirma cıkmış hani 1.5 metreydibi gazete sitesinde okudum abdli arastirmacilar demis ya deli olacağım markete cikmiyorum acliktan öleyim napim bogularak olmekten iyidir
Teşekkürler artık balkona da çıkamayacağızbunun sonu yok ki. o zaman hava rüzgarlıyken falan evde pencere açıksa veya ben balkondaysam hap, sokakta hapşuran birinin partikülleri rüzgarla bana kadar gelir, şuraya bayılazaaaimmm
Ben açıkçası virüs kaptığımı düşünmüyorum grip oldum hapşırık burun akıntısı halsizlik. Ama ilk defa koku kaybı yaşadımbelki psikolojik olarak da bazı şeyleri olduğundan fazla hissediyorsunuzdur. 16 gündür evdeyim, 4 kere boğazım acıyo dedim ama hiçbişi olmadı. virüsün aklımdan çıktığı anlarda gayet iyiydim, aklıma gelince sızlıyodu
İlla bulasacam boşuna kaçmayın diyo meretbunun sonu yok ki. o zaman hava rüzgarlıyken falan evde pencere açıksa veya ben balkondaysam hap, sokakta hapşuran birinin partikülleri rüzgarla bana kadar gelir, şuraya bayılazaaaimmm
ne pislik virüsmüş Allah ın belası şeyİlla bulasacam boşuna kaçmayın diyo meret
Ben saatimi kuruyorum. Marketler 10da açılıyor ya hani. 9.45 gibi marketin orada oluyorum. Açılır açılmaz girip alışveriş yapıyorum. 1-2 müşteri anca oluyor.arkadaslar patojenik partikül ve damlacıklar boyut farketmeksizin 8 metre uzaklığa kadar bulasiyor diye yeni bir arastirma cıkmış hani 1.5 metreydibi gazete sitesinde okudum abdli arastirmacilar demis ya deli olacağım markete cikmiyorum acliktan öleyim napim bogularak olmekten iyidir
artık sığınaklarda falan yasayalim ne yapalim zatrn pencere acinca öksürük duydum gecen kosarak butun camlari kapattımbunun sonu yok ki. o zaman hava rüzgarlıyken falan evde pencere açıksa veya ben balkondaysam hap, sokakta hapşuran birinin partikülleri rüzgarla bana kadar gelir, şuraya bayılazaaaimmm
bir haber sitesinde okudum s ile basliyorNerede okudunuz bu araştırmayı? Teyitsiz her bilgiye inanmayın. Bu konuda doğrulanmış bir söylem yok. Ne Dünya Sağlık Örgütü ne de enfeksiyon hastalıkları uzmanları böyle bir şey söylüyor. Virüs koca popolu bir virüs o kadar ilerleyebilmesi zor, airdrop denen şeyler olabilir onlar da 8 m falan gidemez. Muhtemelen yine hastane ortamında yapılmış bir çalışmadır yapıldıysa da.
evet hapsirikta oksurukteki parçacıklarPartikül dediği hava mi ? Hapşırık öksürük gibi bişey mi
Bu kadar yüklenmeyin bu kıza. Ben onu çok iyi anlıyorum. İnsanın annesi söz konusu olunca hiç birşey görmüyor gözü. Aklınız sanki ucup gidiyor geriye sadece duygularınız endişeleriniz korkularınız kalıyor.
Bu 14 gün orda kalmak neden var? Hastaysan garanti başklarına bulaşsın diye mi? Bir tek bana mı saçma geliyor bu kural?
korkutmak istemem ama koku ve tat kaybı corona belirtilerinde var atesinizi muhakkak ölçünBen açıkçası virüs kaptığımı düşünmüyorum grip oldum hapşırık burun akıntısı halsizlik. Ama ilk defa koku kaybı yaşadım
inanmak istemiyorum tabi incik cincik karistiriyorum belki buradada okuyan duyan vardir diye yazdım.Sonuc olarak hala hic bir sey kesin degilken her seyden kuşku duyuyorum elimde degilYani 8 metre ilerleyebiliyor olsa dünyada enfekte olmayan insan kalır mı yahu? Millet hâlâ dipdibe aynı ortamlarda çalışıyor. Muhtemelen yine hastane ortamında yapılmış, entübe sırasında dikkatli olunması gerektiğini söyleyen bir çalışmadır ancak haber siteleri tık almak için cümle cımbızlamışlardır.
Her duyduğunuz bilgiye inanmayın. X araştırmacı şunu söylemiş diyen her cümlenin kaynağını sorgulayın, gerekirse gidin makaleyi okuyun. Diliniz yoksa buradakilerden rica edin, okuyan biri çıkar.
tabiki doğrudur geçerli bir sebebiniz olmasa gitmezdiniz :) Ama çok bilinçsizce virüsten kaçmak için yollara düştü insanlar köylerine kasabalarına gittiler. Aslında insan olan her yere taşındığını bilseler belki de buna cesaret edemezlerdi. Siz bilinçli kesimsiniz kendinizi karantinaya alıyorsunuz olması gerektiği gibi davranıyorsunuz ama çoğunluğun bu bilinçte olduğunu üzülerek söylüyorum ki, sanmıyorum.Aslında söyledikleriniz çok doğru, virüs böyle de yayıldı. Ama köyüne gitmek isteyen, orada kendini psikolojik olarak daha iyi hissedecek olan bir sevdiğinize bunu söylemek çok zor. Kimse virüsü taşıyıp taşımadığına %100 emin olamıyor maalesef. Biz de şehirden yazlığımıza geldik mesela. 15 gün geçti ancak şimdi şehirden taşımadığımıza eminiz. Şimdi bir 7 gün daha geçsin buradaki marketten kapmadığımıza da emin olabileceğiz, henüz değiliz. Burada da geçen hafta iki pozitif vaka çıktı (bunlar bizim bildiklerimiz) nereden geldi? tabi ki dışarıdan geldi. Şimdi insanların bilinçsizlikleri sözkonusu tabi ki örneğin buraya yurt dışından gelen bir kadın muhtarlığa da bildirerek 14 gün evinde karantinada kaldığı süreç. boyunca kocası fıldır fıldır çarşıda sokakta gezdi durdu ama buradaki marketler de dışarıdan sevkıyat yapıyor vs, yani en ücra köyün bile tamamen izole kalması mümkün değil, her yerde risk söz konusu ama mobilizasyon artıkça bulaş riski ve bulaşlar da artıyor/ artacak. Herkes aslında olduğu yerde kalmalı.
(bu arada kendim için bir savunma yapma gereği hissettim. Biz buraya geldik ama ben ilk vaka çıkmadan önce ve bu "evde kal" durumları çıkmadan önce 8 marttan beri yazlıktaydım zaten, eşim şehirdeydi. Ya ben eşimin yanına gidecektim orada eve kapanacaktık ya da eşim buraya gelecekti burada kapanacaktık. Hangisi daha mantıklı diye düşündük burada kapandık; eşim çok şükür işlerini skyp üzerinden yürütüyor ve sokağa çıkmıyoruz)
korkutmak istemem ama koku ve tat kaybı corona belirtilerinde var atesinizi muhakkak ölçün
inanmak istemiyorum tabi incik cincik karistiriyorum belki buradada okuyan duyan vardir diye yazdım.Sonuc olarak hala hic bir sey kesin degilken her seyden kuşku duyuyorum elimde degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?