Hah şimdi aynı dili konuşmaya başladık.
Seni tanıyorum, yorumlarını seviyorum. O yüzden iğneliyici tarzda konuşmuyorum. Ya da sert çıkmıyorum. Savunduğum görüş yanlış olabilir, belki de bencillik yapıyor olabilirim. Ama bilinçsiz biri değilim işte. Gerekli izin verilirse gerekli önlemleri alıp gideceğiz işte. Kimsenin canını ya da kendimizin canını riske atmaya gerek yok. Ben taa salgın ilk görülmeye başladığından beri köy için hazırlık yapıyorum, burada hepimiz konuştuk. Annem iş harici dışarı çıkmıyor, iş yeri de şuan yakında. 2 dk yürüse evine gelebiliyor. Ailecek izole yaşıyoruz zaten. Ama endişe insanı bitiriyor, ben gencim bana birşey olmaz kafasında olup sokaklarda gezen biri değilim, tam aksine bana birşey olmasa da çevremi, ailemi, komşumu, muhatap olduğun insan grubunu düşündüğüm için dışarı dahi çıkmıyorum. Bunlar benim kendimce aldığım önlemler. Tekrar söylüyorum, eğer birimizden biri öksürse dahi zaten köye falan gitmeyiz hiçbirimiz. Benim amacım annemi korumaktı,başak birşey değil. Biraz kafasını dinler, bağ bahçe ile uğraşır diye düşünüyordum. (evin önü ve çevresi boş, zaten çoğunu tanımıyoruz gelip giden olmaz.) Fikrimin yanlış olduğunu kibar bir dille belirtmek hiçbir şekilde zor olmamalı. Gerçi hak veriyorum, herkes stres ve endişe altında. Herkes şuan bir çıkış yolu arıyor. Geleceğimizin ne olacağı belirsiz. İnsanları ve beni de bu korkutuyor. Başka birşey değil. Annen vefat etmişti sanırım başın sağolsun, annesi vefat etmiş biri olarak anneni bir dakika fazla yaşatma şansın olsaydı elinden gelen herşeyi canın pahasına yapmış olurdun değil mi? Bende annemi bir dakika da olsa fazla yaşatmaya, onu korumaya çalışıyorum. Hala söylüyorum bencillik olduğunun farkındayım. Ama emin olabilirsin ki bunu insanların hayatını riske atarak zaten yapmam. Dediğim gibi, duygusal düşünüyor olabilirim. Normalde de annesine çok düşkün biri olarak yaptığım ya da savunduğum düşünce tarzı yanlış olabilir. Ne diyebilirim ki, Allah bu zor süreçte hepimizin yardımcısı olsun. Umarım en az kayıpla bu durumu atlatabiliriz.
Merakımdan soruyorum, ateş ölçme gibi bir durum mu var? Neyin kontrolünü yapılıyor ki?
İstanbul çıkışında. 2.5 saat insanları bekletip bu virüsle mücadele edemezsiniz. Hangi beyinsizsin aklına geldiyse ona seslendim.
2.5 saat oldu hala kuyruktayiz sıranın sonu yok.
Vücudum da ağırlık hissediyorum düne göre çok daha iyiyim bazen çok iyi bazen kolumu kaldıramıyorumbence iyileştikçe düzelir. ama bu durum covid mi yoksa sıradan grip mi yada başka birşey mi bilemiyoruz şu an. en doğru tanıyı doktor koyar ama bu durumda doktora gitmek ne derece doğru olur bilemedimbaşka nasıl rahatsızlıklarınız var ?
Böyle anlatmak daha mantıklıydı, teşekkür ederim.Canım benim korkularını anlıyorum, yapmak istediğin şeyi de anlıyorum. Bak annemden örnek vermişsin, ben de sana annem sağ olsaydı yapacağım şeyi söyleyeyim. Madem kronik rahatsızlığı var, gerekirse işsiz kalması pahasına ilk günden işten çıkmasını sağlardım. Evini güzelce temizler, bir daha sokağa çıkmamasını sağlardım. Farklı bir şehre hele de köye kasabaya gitmesine asla izin vermezdim. Şu an bilmiyorum biliyor musun ama küçücük köyler, kasabalar karantinada, çünkü oralara da gitmiş virüs oralara yayılmış. Ben annemin hiçbir yerde virüs kapmayacağından emin olamazdım, bu sebeple nerede en iyi sağlık hizmeti alabileceğini düşünürdüm hastalığı kapması durumunda.
10 hanelik bir köye en yakın sağlık kuruluşu ne kadar mesafededir ve kaç kişiye hizmet vermek zorundadır gibi şeyleri düşünürüm yani ilk önce.
Yani bencilliği geçtim, mantıklı bir şekilde düşündüğümde de bu sonuca ulaşıyorum. Anlıyorum annenin bağ bahçeyle uğraşmasını belki arada 5 dakika da olsa çıkıp hava alabilmesini istiyorsun ama bence ülke olarak o eşiği geçtik, hiçbir yerin güvenli olduğunu zannetmiyorum ben. Şu an en güvenli yer kendi evim geliyor bana.
Karar senin tabi ki, inşallah annen de sen de çok sağlıklı atlatırsınız bu süreci.
belki psikolojik olarak da bazı şeyleri olduğundan fazla hissediyorsunuzdur. 16 gündür evdeyim, 4 kere boğazım acıyo dedim ama hiçbişi olmadı. virüsün aklımdan çıktığı anlarda gayet iyiydim, aklıma gelince sızlıyoduVücudum da ağırlık hissediyorum düne göre çok daha iyiyim bazen çok iyi bazen kolumu kaldıramıyorum
Böyle anlatmak daha mantıklıydı, teşekkür ederim.
İş konusuna gelince işyeri süresiz izne çıkaracağını söyledi bizde bekledik ama çalıştıkça çalışıyorlar. Annem en sonunda kendim izin alacağım dedi.
Bir de İstanbuldayım, kalabalık yer diye açıkçası korkuyorum biraz. Tüm yapmaya çalıştığım bundan. Teşekkür ederim, umarım sizde bütün bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsınız. Miniğe yoğurt yapmışsındır inşallah.
Şaşırdım, ateş ölçümü yapılıyor 15 noktada diye haber yapılmıştı. Çıkış ve giriş noktalarında mazeret soruluyor diye biliyordum. Allah yardımcınız olsun 2.5 saat orada beklemek sadece eziyet ve virüs tehtidi de cabası.İstanbula sabah geldim gelirken ayni kuyruk vardi asla ölçülmedi videoya çektim. Su anda istanbuldan çıkış yapıyorum önümü göremediğim için ölçüp olcmediklerini bilemiyorum
ay sacmalik otesi bir sey bu esimde ise gidip gekirken aynı şekilde bekle babam bekle bunu yapinca ne oluyor birde polisler ates falan ölcerken hep temas halindeler gayet güzel bulaştırabilirler sacmalik ötesi ya karantina yapmamak icin ellerinden gelen butun sacmaliklari yapiyorlar
İstanbula girerken asla ne soru soruldu ne de ölçüm yapıldı. Hatta arabayı durdurmadilar bile ama yine kuyruk vardi 3 ten 1 e indiği için şerit.Şaşırdım, ateş ölçümü yapılıyor 15 noktada diye haber yapılmıştı. Çıkış ve giriş noktalarında mazeret soruluyor diye biliyordum. Allah yardımcınız olsun 2.5 saat orada beklemek sadece eziyet ve virüs tehtidi de cabası.
Çok garip ya. Madem 1e indiriliyor sorulması, ateş ölçülmesi gerekirdi. Durup dururken şeridi kapatmanın ne anlamı var o zaman.İstanbula girerken asla ne soru soruldu ne de ölçüm yapıldı. Hatta arabayı durdurmadilar bile ama yine kuyruk vardi 3 ten 1 e indiği için şerit.
Bence ilacınızı alın evde yoksa,bu durumun ne kadar süreceği belirsiz alışverişede mi cikmiyosunuz?.Heryerde risk var ama zaruri ihtiyaç için mecbur cikicaz bugün degilse yarın veya üç gün sonra Biz halen stok yapmadık 3 4 günde bir markete gidiyoruzcanım her yerde her zaman tehlike var. ortak alan olan, yani bir homo sapiens'in geçmiş olabileceği her yerde risk vardır, az ya da çok, daire kapınızın önü bile. Evet maalesef ki markete veya çok zorunlu hallerde mecburen çıkılıyor ama bilinçli olmak lazım. Benim düzenli kullandığım tiroid ilacım var, az kalmış ben bu sabah biterse çıkıp almalı mıyım almamalı mıyım diye düşündüm. Sonuçta içmezsem ölmem, hipotioit belirtilerim artar, uzun vadede sağlığıma zarar ama öte yandan çıkarsam anında virüs kapma, virüs taşıma riski mevcut, onun muhasebesini yapıyorum. Evi kurcalayacağım bugün belki yedek ilacım vardır inşallah bir yerlerde.
Bence bi 10 günlük 15 günlük yiyeceğiniz alın, 15 günde bir dışarı çıkın. En mantıklısı bu.Bence ilacınızı alın evde yoksa,bu durumun ne kadar süreceği belirsiz alışverişede mi cikmiyosunuz?.Heryerde risk var ama zaruri ihtiyaç için mecbur cikicaz bugün degilse yarın veya üç gün sonra Biz halen stok yapmadık 3 4 günde bir markete gidiyoruzBilemiyorum hata mı
Benim ailemdeki nerdeyse herkes Şubat ayında yaşadı bu göz kızarıklığını yaklaşık 1 ay sürdü.
En mantıklısı sanırım markete gidince de bir tuhaf oluyorum yanımda biri geçse nefesimi tutuyorumBence bi 10 günlük 15 günlük yiyeceğiniz alın, 15 günde bir dışarı çıkın. En mantıklısı bu.
Ne kadar çok dışarı çıkmak o kadar risk. :/ dışarı çıkma sıklığını minimuma indirmek en mantıklısı. Kimisi ekmek falan yapıyor artık, şaşırmıyorum.En mantıklısı sanırım markete gidince de bir tuhaf oluyorum yanımda biri geçse nefesimi tutuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?