bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ahaha durumu daha güzel açıklayan az insan görmüş ağzınıza sağlık güzel tespit

bu bilgilere hangi internet sitesinden ulaştınız ? güncel takip etmek için soruyorum yanlış anlamayın

bu konunun ilk sayfasında var link...

Umreciler kadar taş düşsün başınıza demek geliyor içimden de demiyorum.

Amerika'da 10 gün içinde en az 200 bin insan ölecek, TÜrkiye'de ki sayıyı kestiremiyorlar bile diyorum.

Neden takıldınız ümrecilere ?

yarısı ümrecilerden geldiyse yarısı da başkalarından geldi ?

suçlu mu arıyorsunuz ?

adam gitmiş ümreye ! oradayken bu olay olmuş suçu ne ?

gelmiş karantinaya almışlar 14 gün karantina da klamış.

kaçmak isteyenler olmuş ! neden hepsine mal ediyorsunuz bunu ?

Yurtdışıdnan gelen hoppala ablayı otobüsten alıp başak yere götürmediler mi ?

kafalar işte kafalar bunun Umre ile bilmem ne ile alakası yok !

Ümreciler kadar taş düşsün başınıza emi ....

ne umreymiş arkadaş 2 gün sonra ölüp gidecek hala umre de umre

Allah razi olsun Kazen aga

yahu öleceksiniz !

ananız ölecek, babanız ölecek, belki kocanız, belki siz öleceksiniz !

virüsün nereden geldiği bu kadar mı önemli ?

şaka gibi geliyor bazılarınıza ama hepiniz enfekte olacaksınız !

bu mesajımı okuyan herkes enfekte olacak...

bu mesajımı okuyanlardan bazıları ölecek bazılarının tanıdıkları ölecek

siz hala bunu Netflix'te film mi sanıyorsunuz ?

bir uyanın kendinize gelin ümre veya değil bir şekilde bulaştı önemli olan bundan sonra neler yapılmalı !

amacınız üzüm yemek mi ? yoksa bağcıyı dövmek mi ?

Kelle paca vs. Direnci guclendirmek icin demedi mi bu kadin? Yani zaten bu hastalik direnci guclu olanda daha hafif gorulmuyor mu? En son vitamin aldigim dukkana gittigimde kadin, uzun yillardir ilk defa bu kadar satis yaptigini soyledi. Yani olay direnc degil mi kismen?

Ikisi farkli haberler. Iki kisi de 32 yasinda. Mutasyon mu geciriyor? Son gunlerde duydugumuz kacinci genc, hatta çocuk ölümu.. Belki de Çin olu sayilarinda ve yas ortalamasinda yalan soyledi..
Aklimda binbir soru..

Umreden dönen vatandaşlarımızın daha dikkat çekmesinin sebebi başka aslında Kazen bey. Tabi ki umreye gidenin bir suçu yok. Ama 14 gün karantina uygulaması başlamadan önce de binlerce umreci ülkeye döndü ve o dönem sadece “lütfen” 14 gün evinizde kalın kimseyle görüşmeyin ricasından bulunuluyordu sadece. Bu kurala uyan muhakkak oldu ama umreden gelende virüs mü olur, inançlı insanda hastalık olmaz, bize bi şey olmaz deyip hoşgeldine el öpmeye misafir kabul etmeye devam edenler de çok oldu. Tepkiler onlara diye düşünüyorum. Tabi ki başka ülkelerden gelip umursamadan gezinen insanlar da oldu mutlaka ama umre dönüşü genelde hoşgeldine gidilir hediyeleşme vs olur yurtdışından dönen insanların böyle toplantıları olmuyor genelde. Umre dönüşü bir tık daha riskliydi diye düşünüyorum. Naçizane.

Bu raddeye bugün değilse yarın gelecekti zaten
Belki süreç umrecilerle bir tik hızlandı o kadar.
Italya da, amerika da umreci mi var?
Dibimizdeki Avrupa virüsten kırılıyorken,
Iran da gunde 300-500 ölüm varken sanirim biz öylece duracaktık:)

İlk vefat eden beyefendi virüsü Çin temasıyla kapmış düşünsene. Hangi umre hangi Avrupa. İlla sorgulanacaksa karantinayı insanların insafına bırakan sorgulanmalı umreye giden yurtdışına giden değil. İnsanları düzgün bilgilendirmezsen tehlike konusunda gerekli tedbiri almazsan inisiyatifi gelen insana bırakırsan sonucu için onu suçlayamazsın.

inançlı insanda hastalık olmaz, bize bi şey olmaz deyip hoşgeldine el öpmeye misafir kabul etmeye devam edenler de çok oldu.

abla 10 tane parmağımız var onuda farklı. Bu sebeple umreciler diye genellemeyi doğru bulmuyorum sıkıntı burada. Tabii ki uymayanlar vardır, tabii ki umrenden geldi diye hoş geldine gelenleri karşılayanlar vardır.

Ama bunu umreciler diye genellemek art niyettir.

Bunlara de ki başkasına saygısı olmayan, dikkatsiz, umursamaz, bencil ama umreci diye genelleme... umreci kelimesinde biraz farklı anlamlar yatıyor...

anlamak istediğim bu !

ve rica ediyorum umreci kelimesine bir son verin !

kelle paça candır

Hiç genç ölmüyor demiyorlar ki zaten ağırlıklı olarak yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar ölüyor diyorlar. Yoksa dünya genelinde yayınlanan ölü sayısının içinde bir sürü genç de var.

Beren saat degil miydi 14 gün geçmemesine rağmen ortalıkta dolanan?
Cnn türk muhabiri ispanya dan dondu ekrana çıktı, 1 hafta geçmemişti.
Zannediyorlar ki bir tek umreciler yasağa uymadı :)
Kimse uymadı.
Cünkü ciddiyeti anlatılmadı. Yada anlatıldı ama anlamadılar.
Ya valla devlet napsın, herkesin kapısına polis mi diksin? Insan kendini, sevdigini, toplumu düşünmüyorsa, kafasına vura vura mı öğretsin?

Gençler ölmeyecek diye birsey yok ki ,mesela suanda kronik olmasada bizde ne var bilmiyoruz. 13 yaşındaki çocuk mesela otopsi yapilmadan kesin soncu bilinmez. Evet kronik hastalığı ve yaşlıları etkiliyor ama zaten yaşlı insnalar griptede etkilenir. Bejin dedem 93 yasinda vefat etti, ne kalp ne bisey sadece yaşlılığa bağlı ölüm denildi. Dedem 93 yaşına kadar kac defa kalp krizi geçirdi bypass oldu 65 yaşında sanirim, emboli atti kac defa,bir süre felc geçirdi. Bilmiyorum bağışıklığı mi güçlüydü ama artik elden ayaktan iyice düşmüştü tabiki o yasa kadar o kadar hastalik yaşadı birsey olmadi. Ama kucucuk cocuklarda bilinmesede kalp rahatsızlığı oluyor. Yani mutasyona uğramış mj bilmem ama hep yaşlılar ölmüyordu. Ben 35 yaşındayim , ben mesela gencim bisey olmaz diyemiyorum, herkes gibi olabilir süreç allah korusun kötü sonuçlanabilir

Virusun nereden geldiginin artik ne onemi var. Ivme hizla yukseliyor.

Benim icin onemli olan ilk grup umrecinin saldim cayira mevlam kayira diye evlerine yollanmasi.. ikinci grubun da sosyal medya baskisi ile karantinaya alinmis olmalari..

Ha umreci, ha avrupadan gelmis hic fark etmez. Ozellikle avrupada yayilmaya basladigi anda ulkeye giris cikislari kapatacaklardi. Gelmek isteyen vatandaslari ucak yollayip, getirip karantinaya alacaklardi.

Benim canimi sıkan neden en once yapilmasi gereken sey en sonra yapiliyor. Suan yine ucus yok. Tum ucaklar yerde..Bastan yapsana bunu.

Tabi ki genelleme yapmak doğru değil. Hiçbir vatandaşımız sınırdan burununu uzatmasaydı bile yabancı turistlerle gelecekti bu virüs, bir şekilde olacaktı yani. Bu saatten sonra kimseyi suçlamanın anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…