bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Haklı olabilirsiniz ama italyanın 38 ispanyanın 41 günde ulaştığı vaka sayısına bizim 21 günde ulaşmış olmamız. Heleki en son yaklanan ülkelerden biri olmamıza rağmen ? Biz öyle tabikdie durmayacaktık ama tüm milletlerden daha hızlı yayılıyor olması biraz sıkıntılı

Belki daha fazla anlatılabilirdi durumun ciddiyeti belki 14 günlük karantina zorunlu bir şekilde devlet tarafından sağlanabilirdi ama ötesi için toplumsal bilinç lazım evet. Yani umreden gelen insan mevlit okutacak bilinçsizlikte olabilir ama kimisi de yurt dışı tatilinden gelip düğüne gidecek bilinçsizlikte mesela. Hala sokağa maskeyle çıkana tuhaf tuhaf bakıp gülen var hala ciddiyetin farkında olmayan var, ben bunu kendi adıma yaşlı vurgusuna bağlıyorum doğru yanlış bilemiyorum. Farklı yol izlenebilirdi.

Dün sağlık bakanı bile kendi ağzıyla bu kadar bulaşıcı olduğunu bilmiyorduk dedi. Yani kimse kusura bakmasın maalesef hiçbirimiz en başında ciddiye almadık bu olayı.

Bu son ölenlerin hicbir saglik sorunu yok diyorlar. O can sıkıcı.

Burası da Konya biz karantinada olsak neye yarar?

Eklentiler

• EUlsixQU8AEHXK1.webp
    60,4 KB · Görüntüleme: 76
Bunun nokta atışına bağlı olduğunu söylediler çevre taraması
Ve hızlı gitmesi belki de pike ulaşmadan düşmeyi sağlayabılır

test sayısı artınca da artması normal
Ölüm sayısı içinde ilaç yok ee allah da olmadıgına göre kimse destek verılıp karşı tarafın bagısıklıgı bekleniyor

ama aşı çalışmaları serum antikor çalışmaları vs vs var

Belçika ve ingilterede 12-13 yaşında çocukların ölmesi bence virüsün her kitleye nasıl ciddi bir şekilde etkileyebileceğini gösteriyor malesef biz hala ciddiye alamıyoruz. Haberlerde sokaklar boş denildiğine bakmayın istanbulda bir markete çıkıyorum herkes sokaklarda millet hala tatil olarak görmeye devam ediyor

Efendim haklısınız test sayısıyla alakalı ama bu virüsü gerçekten italya ve ispanyada ilk görüldüğü andan itibaren yabancı kaynaklarda dahil olsun takip eden biriyim evet onlar bizim kadar ciddiye almadı onlar biraz başı boş takıldı. Ona rağmen biz ilk günden ciddiye alsakta virüs sayısı bizde daha hızlı yayılıyor. Şuanda en çok vaka görülen 10. ülkeyiz 100.000 test yaptık tamam ama yinede 10. ülke olmamız bence test sayımızın fazlasıyla açıklanabilecek bir durum olmadığını düşünüyorum

Vaka sayılarının günleri yanıltır.
Kaç kişiye test yapıldı, hedef test kitlesi kimdi biliyor musunuz?
Mesela güney kore önüne gelene test yaptı ve test vaka orani düşük.
Türkiye dediklerine göre pozitif vaka ve çevresine yapıyor testleri.
Arafa fark olması normal
Süreç verileri objektif kıyaslanamaz.
Hatta süreç sona erdiğinde bile sadece sonuçlar kıyaslanabilir diye düşünüyorum.

aslinda bana cok imkansiz gelmiyor bu durum yasi genc olanlar cok daha az etkilenecek dendi olme riski 0 degildi..fransa da 2019 kasim ayindan bu yana 4 ayda 88 kisi gripden olmus ve bunlarin 11 i 15 yas altiymis korona daha bulasici oldugu icin de olum sayisi artiyor demekki.. bu sayiya bakildiginda grip yasi kucuk olanlarda koronaya gore daha oldurucu duruyor

Devlete yeri geldıgınde bunu yanlış yapıyor derim
Ama her şeyi devletten beklemek ne kadar doğru küçük çocuk mu millet kimsenin şuan çocuk eğleyecek zamanı da hiç yok

Esenyurt pttnin sabahki görüntülerini görseniz bu virüsün neden bu kadar ülkemizde çok olduğunu anlarsınız kimse ciddi almıyor durumu
Tamam halk bilinçsiz diyelim kabul etmeye çalışalım da devlet nasıl izin veriyor buna Çok mu zor su parayı insanların banka hesabına yatırmak ?

Bu son ölenlerin hicbir saglik sorunu yok diyorlar. O can sıkıcı.
Evet sağlık sorunu olmak zorunda değil zaten. İnsanlar panik olmasın diye yaşlı ve kronik hastalığı ön plana çıkardılar ama bence bu da yanlıştı. Gençler ve sağlıklı olanlar çok rahat davrandı.

Tamam halk bilinçsiz diyelim kabul etmeye çalışalım da devlet nasıl izin veriyor buna Çok mu zor su parayı insanların banka hesabına yatırmak ?

hah veya hesaplarına yatır yahu ama o zamanda bankalara hucum edecekler devlet kendi bankası dışına para çıksın istemiyor hesabı özel bankada ise ona asla yatırmaz

Bence vaka sayısının çokluğuna dua edin derim ben.
Ne kadar çok vaka tespit edilirse o kadar iyi. Keşke ne varsa tespit etseler de daha hızla sonuca gitsek.
Tespit edilmeyen her vaka bizi italya ya yaklaştırır.

İletişim çağındayız ya kaç ihtiyaç sahibi vardır bu yardım parasını alacak ulaşmak banka hesap numarası bilgisi istemek çok mu zor anlamıyorum ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…