bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
yahu adam kendi açıkladı. hele istanbula girişte hiç bir ölçüm yok ama kilometerlerce kuyruk var.

Asla durduran kontrol eden yok sadece 3 şerit bire iniyor o kadar.

Eşimin ailesi farklı bir ilde 2 aydır, sağlık problemi için gittiler şimdi geri dönmeleri gerekiyor evleri burada normalde. Bugün izin ve bilet almak için başvurdular havalimanına ama son 15 gün içerisinde gelmişse izin veriyorlarmış ve gerekçe ölüm ya da polis, asker, sağlık çalışanı değilse izin vermiyorlarmış. Ama eğer kendi arabanız varsa burada arabayla gidebilirsiniz demişler. Ne farkı var ki virüs taşıyan kendi arabasıyla taşımayacak mı?

Çinin rakamlarının bir önemi yok bence artık. Şu an tüm dünyada yeterince veri var. Hala inatla yaşlı ve kronik hastalar demeyi doğru bulmuyorum.

yorum yapmasam olur mu ?

Evet “3 saat bekledi diye kızıyorlar gitme o zaman” gibi bi şey söyledi. Ben de izledim.

Çinin rakamlarının bir önemi yok bence artık. Şu an tüm dünyada yeterince veri var. Hala inatla yaşlı ve kronik hastalar demeyi doğru bulmuyorum.

Çin asla kriterim olmadı
Çin krizi fırsata çevirdi
Çin şu anda dünyaya maske, bilim adamı ve solunum cihazı satıyor
Sattığı ürünlerden de ciddi kalitesizlik sebebi ile geri dönüş aldığı bilgisi var.

Evet “3 saat bekledi diye kızıyorlar gitme o zaman” gibi bi şey söyledi. Ben de izledim.

abla ben doktora gittim sabah yarım saat giderken bekledim ve ilk kuyrukta hiç bir kontrol yoktu
eve dönerken de 2.5 - 3 saat bekledim.

ben doktora gitmek zorundayım böyle keyfi bir uygulama görmedim !

Çünkü insanlar şehirlerarası işe gidip geliyorlar. Tamamen yasaklayamazlar.

neyse yahu ben az pubg oynayayım o kel aklıma geldikçe hayata küsesim geliyor. Az önce Twitterda sağlam bir döşedim hayatımdan 3 saat yedin diye de sonra korkudan sildim.

Bana hiç inandırıcı gelmiyor 80bin hastanın 75binin iyileşmiş olması umarım doğrudur.

abla ben doktora gittim sabah yarım saat giderken bekledim ve ilk kuyrukta hiç bir kontrol yoktu
eve dönerken de 2.5 - 3 saat bekledim.

ben doktora gitmek zorundayım böyle keyfi bir uygulama görmedim !
Aynısını bizim burda da var. Sadece yolu daraltıyorlar ateş ölçümü vs yok. Şaka gibi.

Bugune kadar görülen salgın hastalıklardan hangisi herkese bulaşmış?
Bu herkese bulaşacak söylemine katılmıyorum.
Bu mantıkla O zaman, sokağa çıkma yasağı istemesin kimse , hayata aynen devam edelim.
Amaç virüsü gec kapıp sağlık sistemini cokertmemek kısmına da katılmıyorum. Kesin tedavi olmadıkça zaten ne zaman kaparsan kap ölünür.olay vücuduna kalmış.
Burada deli gibi kendimizi korumaya çalışırken, kimse çıkıp da amacım virüsü gec kapmak demesin
Herkes gayet de hiç kapmamanin gayretinde.

Her yakalanan ölmüyor ki. Siz ölmeyecekseniz ne zaman kaparsanız kapın evet ölmezsiniz ama bunu herkes aynı anda kaparsa siz belki de bunu bakımsız atlatamayacak birinin yerini aldığınız için o kişi ölür. Yani bencilce düşünmemek lazım. Evde kalıyorsak yalnızca kendimiz için değil diğerlerini de düşündüğümüz için kalıyoruz.
Ha bir de sağlık çalışanlarını da düşünün lütfen onların da canı var. Hastanelere birden binlerce hastanın yığılmasıyla 10ar 10ar gelmesi aynı değil. Yatak sayısı belli. Ekipman sayısı belli.
Bütün hastaneler covid-19 lu hastalarla dolarsa ve siz başka bir rahatsızlık veya kaza geçirirseniz sizi kim tedavi edecek? Hangi hastanede yer bulacaksınız?

Virüs kapan herkes ölmüyor.
Evet amaç geç kapmak ama insanlar bunu hiç kapmamak olarak algılıyor. Öyle değil. Hayat aynen devam etse şuanki sayıların en az 10 katı cakamız olurdu, hastaneler dolardı. Bazı hastalar yeterli tedavi ALAMADIĞI için ölürdü. Mesela İtalya. Kurtarılabilecek hastaları tedaviye alıyorlar, kurtarılamayacak hastaları alamıyorlar. Çünkü hastanelerde yer yok.
Zaten bunlar teori. Bu hastalıkla mücadele etmenin 3 yolu var.
1- Aşı.
2- Sürü bağışıklığı. Toplumun çoğu enfekte olup atlatacak, vefat eden edecek. Ve bağışıklık kazanılmış olacak.
3- Şuan tüm dünyanın uyguladığı. Hastalığın yayılımını durdurmak için yasaklar konulacak, hasta olan herkes tedavi olacak.
Tüm dünya şuan yayılımını yavaşlamaya çalışıyor. Amaç salgını bitirmek değil.Yayılımı yavaşlatmak, hızını düşürmek. İhtiyacı olan herkese tedavi sağlamak.

Ben bunu bir haber sitesinde okumuştum. Doğru olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ellerine saglik.

Bizim insanimiz hala neyin pesinde..
Suclu aramakta üstümüze yok.

Dünya virüsten kiriliyor, ölecegiz mi ne olacak belli degil hala günah kecisi araniyor.

Bazi insanlarda böyle anlari firsat bilerek ortaya sacma sapan konular atiyor sirf sahsi nefretlerinden.
Baskalarida pesinden gidiyor..

Hic isimiz yoktu birde birbirimizi yemedigimiz kalmisti zaten. En azindan bu durumda azcik akli selim olalim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…