türkiyede neden 35 yaşından sonra iş bulmak çok zor?

Bende bugün raflarda karşılaştım.Yer fıstığı memleketiyiz ama yer fıstığı ezmesi uygun fiyata yok. Geçen sene 7 lira bandında alığım yer fıstığı ezmesi 18 tl olmuş. Yahu neden bu kadar pahalı fiyatlar???
Yani İngiltere'de olan zeytinyağı fiyatına şaşırmıyorum. Bizde de 32 tl'den başlıyor.
Bundan 10 yıl önce böyle olacağımızı rüyamda görsem inanmazdım şaka gibi..
Eskiden liseye kadar okuyan bile iş bulurmuş.Şimdi millet masterli, doktoralı iş bulamıyor veya 2500 tl'ye çalışıyor.
Zaten şu yıllarda bir şeyler yapılsa bile ülkenin eğitiminin düzelmesi, işsiz yığınların erimesi seneler alır. Ama durumda hiç azalma yok. Halk bilinçli olup çocuk sayısını azaltsa da zorunlu göçle gelenler ürüyor. Bunun çaresi onlara bir sınır koymak bence. Mesela diyelim zorunlu göçle gelen orta doğu ülkesi vatandaşı devlet hastanesinde 3 çocuğa kadar bedava doğum yapabilir.Yoksa yapamaz dense belki bu kadar üremeleri durur.
Belki en azından..

Ilkimizi kitilimiyin diyenler gelir birazdan sanki ovulecek bir yeri kalmis gibi.. 4 tane soganin 7 lira oldugu yerde 10 cocuk yapmazlarsa hatrim kalir..

İşte cehalet mutluluktur diye boşuna demiyorlar..
Yazık o çocuklara,10 çocuktan 8 tanesi geleceğin işsizleri..

Zamanında Rahmi Koç: ''Bir sorunumuz da nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke.'' dediğinde herkes adama tepki göstermişti. Ama ben adamı haklı bulmuştum.Yani genç nüfus istihdam edilemiyor. İş bulamıyor. Bu kadar insan nasıl geçinecek, maalesef herkese geçinebilecek bir maaş verilecek durum yok.
Keşke durum İngilteredeki gibi olsaydı ama o zamanda bizim halk hiç çalışmazdı..
Yani ürememizi yavaşlatmak lazım ama bu geleneksel ataterkil kültürle çok zor.
Mesela ben burada bile görüyorum, kadın asgari ücret, eşi asgari ücret zor geçiniyorlar bir çocukları var, ev kira, kadın diyor ki çok çevre baskısına uğruyorum. Bir çocuk daha yap diye. Ne yapayım diye burada soruyor.
Çoğu kadın evet bir tane daha yap, rızkınız gelir merak etmeyin, kardeşsiz olur mu tabi ki olmaz gibi yorumlar yapıyor.
Resmen şoka uğruyorum, kimse de önemli olan bir çocuğu nasıl yetiştirdiğin, ona ne imkanlar verdiğin, kalifiye bir birey yetiştirmen daha önemli. Nicelik değil nitelik önemlidir demiyor.
Yani bizim gibi düşünen kişiler azınlıkta kaldıkça düşünmeden çocuk yapılmaya devam edilir ve o çocukların yüzde 80'i de mezun olunca iş bulamaz. Görünen köy kılavuz istemez, maalesef.

Abim yasadi aymi sıkıntıyı malesef 35 yaşında Türkiye'ye geldi usta teknisyen olmasina rağmen dogru düzgün is bulamadı asgari ucret en fazla Avustrya da yaşiyordu öncesinde memurda olamıyor malum dediğiinz gibi şimdi yeniden avustrya ya dönüyor en azndan yaptığı ise oranla ücret aliyor ülke şartlarında 12 saat essek gibi çalışıp asgari almaz en azndan 8 saat çalışır yine ayni parayi alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…