türkiyede neden 35 yaşından sonra iş bulmak çok zor?

hiç alakası yok orda insanlar eşit . orda da genç insan çok sokaklarda boş boş geziyor haa devlet yardım adı altında ev çocuk vs parası veriyor belkide gençler bu paraları alıyor ve ondan çalışmıyorlar filan ama iki ülke inan çok çook farklı

Ben de anlamıyorum bu durumu
Is ilanlarında bile hep 35 yasini asmamış yazıyor
Ne yani yaş 35 olunca herşey bitti mi
Insan çalışamaz mi ...ilginç

defolu oluyosun 35 ten sonra bu ulkede. işe yaramıyorsun yani.. git bi adamın kuması ol karısı ol metresi ol dilen çal fuhuş yap vs sana çeşitli alternatifler sunuyorlar kısaca sana iş vermeyerek!!!!

valla canım ben ingiltereden bahsediyorum. ingilterenin yarısı pakşstan hindistan bangledes somali vs kökenli insanlardan oluşan MÜSLÜMAN sömürgelerdir. otobüste 10 kişini 5 i bu etnik gruptandır gidenler çok iyi bilir heryerde cami vardır insanlar heryerde ibadetini rahatlıkla yapar hatta oranın müslümanları erkekler beyaz entariyle sokakta gezer kimse dönüp bakmaz . . hiç biryerde bir müslümana domuz eti verildiğini görmedim eğer birine bu şekilde mobbing yaparsan ve ş,kayet edilirsen hemen tutuklanırsın. ngiliz kanunları böyle. yaştan dolayı da işe alınmamazlık yok gerekli bilgin ve tecrüben varsa heryere heryaşta girersin. kamuya girişte kpss midir nedir bir sınav vardı onun şartları bölümünde hatırlıyorum 35 yaşını aşmamiş olmak deniyordu şimdi değiştimi bilmem çünkü zaten dediğim 8 yıl filan önceydi ben hayatımda bir kez bile ingilterede böyle bir şey görmedim . adam tecrübesi varsa 50 yaşında da o işe girer. etnik kökeninden dolayı işe almamazlık yapabilirler ama bunu dille söylemek yasaktır. bizde birçok işe girerken de şu madde- şart yokmu TC Vatandaşı olmak...yani adamlar direk söylemiş ima bile deil

Güç bela iş buldum 5 sene olacak 35 yaşına giricem.kamu sektörü sadece ego tatmini sen hasta olsan git doktora diye bakarlar maaşını kesmek icon bize yaptiklari azarlari birbirlerine yapınca birbirlerine sert tepki veriyorlar onlar ev bark sahibi bi onlardan egitimli ama okuma uazma bilmeyen işçi çavuşu son derece cinsiyetciler.önden iseyenlerin yas farki olmadan saygilari sonsuz.nedense 10tane doğru yap 11.icerisindeki ahır ortamindan dolayi dikkatinin dağılması nedeniyle yanlis olsun.5 senelik elemansin tribi atiyorlar.neden biz önden iseyemedigimiz için.ama erkekler 10 hata 1 i dogru yapsin tribin t sini yapmaya korkuyorlar.bizim servise bir araba sığır gelse daha çok işlerine yarar hepsi zamanında okumadan torpilin dibine vuranlardan.ve kpss de 99 alan olsa hayatta o kurumu seçmez.işin garip kismi ayni şekilde ise girdik karşı binada muamele tam tersi.bize daha doğrusu bayanlara yaptıklarından bi hayirli. Düzgün giden işleri yok.her sene dertlerine dert ekleniyor.telefonumdan yazarken eksik kısımlar olmuş kusura bakmayin.

Bizim bir yakınımız Almanya'da bir teknoloji şirketinde çalışıyor. Oraya yetiştirmek üzere bir bilgi işlemci çocuk almışlar. Çocuk bir süre sonra sanırım kokain kullanmaya başlamış haliyle iş verimi bitmiş.İşverenler de çıkarmaya karar vermişler. Bunu bizim işkur gibi aracı bir kuruma bildirmişler. Ertesi gün oradan yetkililer aramış. Çalışanınızı çıkaracaksanız ona olumlu referans vereceksiniz. Yoksa olmaz çünkü olumsuz referans verirseniz bir daha iş bulması zorlaşır bu bizim politikamıza ters demişler. Bunu yakınımız şaşkınlıkla anlattı. Bu kadarını onlar bile beklemiyormuş.
Şimdi yanlış anlaşılmasın bu kadarı bana da ters geldi, olumlu referans verilirse bu seferde işverenler yanılabilir, uyuşturucu ciddi bir şey.
Ama dikkat çekmek istediğim, bunlar da sosyal devlet güya bizde sosyal devletiz..
Yani burada başkaları yazıyor ya yurt dışı ile Türkiye arasında hiç fark yok diye, çok gülüyorum.
Alakası bile yok, çok fark var fakat evet ırkçı insanları da var bizde yok mu?
Bazı yöreleri söyleyince ay ...yöresi insanı yaramaz onlar ... dir, hiç bulaşma derler.
Yani herkes Türkiye'de sevgi kelebeği değil.
Kötü insanlar dünyada her yerde mevcuttur.
Ama insanlarına bizden çok değer veriyorlar ve sırf insan olduğu için saygı duyuyorlar.
Bizdeki gibi onun bunun yakını diye değil.

aynen katılıyorum . maalsef bizde adam kayırma var . bazılarında alttakini ezme isteği ve bundan zevk var. sosyal devletiz diyen avrupaya gtsin . bekar bir anneysen sana çocuk sayınca odası olan bedava ev ve maaş veriliyor. burda çocugunla babanın nevine gidersin tabi kabul ederse. devlet seni her türlü kursa hatta okula gönderir meslek kazanman için bu sırada çatır çatır benefitini yani maaşını verir . yurtdışınya türkiye arasında fark yok diyenler sadece 1 haftalığına tatil amaçlı yurtdışına çıkanlar bence bilmiyorlar. haa bunun tabii ülkelerin maddi gücü ile de alakası var. mesela türkiyenin her kadına ve çocuğuna bedava ev verecek geliri imkanı yok .milli gelir gayrisafi milli hasıla dış borç vs belli. ekonmomisi güçlü olan ülkeler vatandaşına daha çok yardım ediyor bu bir gerçek. ama en azından burda da işe girerken adam kayırma , 35 ten sonra insanları işe yaramaz kategorisine koyma vs gibi şeyler olmasa çok daha iyi olur kuzenim 38 yaşında ve işten çıkarıldı 6 aydır iş bulamıyor yaşını gören patron kaçıyor. hatta biri kızla buyaşta çalışma diye dalga bile geçmiş ... düşünüyorum bu kız avrupada olsa kaç ay işsiz kalırdı ve üzülüyorum. biz neden böyleyiz diye

O adam ne kadar ayıp yapmış..
Keşke kuzeniniz o adamın yüzüne ekmek parası diye bir şey var, hiç duymadınız galiba diye çarpsaymış.
38 yaş nedir ya daha gencecik en verimli çağları..
İnsanlar iyice hadsiz oldu artık, Almanya çok üst bir örnek kabul ediyorum. Onun gibi olma şansımız bence yok. Fakat en azından orada mesela öğretmenlik bitiren herkes atanıyordur. İhtiyaç kadar okuyan vardır.Haliyle herkes atanıyordur. Bizde fakülte çok, iş az. Bunun sağlaması yapılmalı.
Atanamayan öğretmen, atanamayan mühendis gibi kavramlar var artık.
Neden ihtiyaçın kadar kontenjan açmıyorsun ki? Bu gençlere ümit veriyorsun, ailelerine para saçtırıyorsun.
Sonra okulu bitiriyor ama foss işsiz bir mezun.
Önceden Balkan ülkelerinden gelen kişiler üniversite, master,doktoralı olurdu. Biz garipserdik şimdi aynısı başımıza geldi.
Tamam her vatandaşına ev, kira yardımı parası yok ama en azından vatandaşların arasında kayırmacılık ve ayrımcılık bitmeli.
Bu insanlar ölsün mü ne yapsın bir de emeklilik yaşı 65 yani..
Evet Almanya'da emeklilik yaşı 70 ama orada o yaşlara kadar işinde devam edebiliyorsun.
Bizde 55 yaş sonrasını kim çalıştırıyor ki?
Acilen eğitim politikası yapılmalı, fazla kontenjanı olan bölümler kapatılmalı yerine ara - eleman yetiştirecek bölümler açılmalı.
Bir de Nüfus kontrolü yapsak tam süper olurdu ama ondan ümitli değilim. Geçen gün burada bir konu vardı, konu sahibi 23 yaşında ve evlenemedin diye psikolojik baskıya uğruyormuş. Yaşıtları 17,18'de evlenmeyi marifet sanıyor, kafalar maşallah(!). Herhalde o ortamda olsam beni laflarıyla döverler benim yaş 31 ve bekarım..
Birileri hemcinslerimize evliliğin başarı değil tercih olduğunu anlatmalı..

Almanya, Avusturya, Avustralya, İspanya, Fransa, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti’nde çalıştım. En berbat iş hayatı maalesef ki ülkemizde. Özgürlük, kişiye saygı, eşitlik sıfır bizde.

Genç nufus cok fazla,çok üniversite mezunu veya kalifiye eleman var.O olmazsa genc baskası olur mantıgı var sebebi bu kanımca

yok cnm kamu bile 35 ten sonra almıyor daa ne olsun
Çünkü genç nüfusta işsizlik fazla. Kamuda istihdamı gençlere yöneltmek zorunda kalıyor ki onlar bir an önce hayatlarını kurabilsinler.
Şimdi ben işveren değilim tabi de işe birini alacak olsaydım genç ve dinamik birini almak isterdim. Hem işi öğrenmesi daha kolay olurdu hem de yanımda çalışma süresi daha uzun olurdu. Bir de şu var 35 yaşına kadar bir şekilde hayatını yaşamış bu insan bu iş olmasa da olur derim. 20 yaşında yeni mezun birine iş imkanı sağlayınca kendimi daha iyi hissederim. Ailesine bağımlı olmayacak, kendi ayakları üstünde durabilecek diye.

Valla 2 universite bitirip asgari maaşın bir tık üstünde calısıyorum.Bölümlerim amerikan kültür ve edebiyatı diğer bölümüm ticaret yönetimi.2.700 lira maas ıle otelın rezervasyon bolumunde calısıyorum cunku iş yok

26 yaşımda çalışmaya başladığım şirketten 32 yaşımda doğum yaptığım için verim alamayacaklar diye çıkarmak istediler :)

35 imi bile bekleyemediler. Halbuki ben 35 te ikinci çocuk için çıkardım belki ne bu acele dimi? :))

Bu arada ciddi yorumum şudur; Aranan özelliklerde "genç dinamik" ibaresi olur genelde..
Ülkemizde genç nüfus çok yoğun. Bu da işverene seçme hakkı veriyor.
35 yaşlı mı? Değil bana göre ama işveren işçiyi yatırım olarak görüyor.

Bir şirkette emektar hatta emekli çalışanlara "abi git artık gençlerin önü açılsın" esprisi çok yapılır..

Dört yıl once aldıgım maasın yarısına calısıyorum maalesef bende

kesinlikle haklısın, ben de alanımın dışında çok yere başvurdum ama dönen yok, olsa zaten fazla istemicem fazla isteyince geri çağırmıyolar hoş aslında fazladan kastım 3500 falandı ben de çıtayı aşağıya alıyorum da çağıran yok

Desene izmirdeyim diye bugün bütün iş ilanlarına baktım paslardım sana:)
Ağaç dikim işi var kazma kürek istersen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…