- 2 Şubat 2019
- 49
- 90
- 3
- 40
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
-
Bu dedikleriniz ilk işe başlamada geçerli. Daha önce iş deneyimi olanlar için değil.
Ayrupa'da nüfus yaşlı zaten genç insan yok ki. Türkiye'de tam tersi genç nüfus çok.
Orada da öyle genç nüfus olsa tabi ki yaşı büyük olanı değil de genç olanı tercih ederler.
Ben de anlamıyorum bu durumu
Is ilanlarında bile hep 35 yasini asmamış yazıyor
Ne yani yaş 35 olunca herşey bitti mi
Insan çalışamaz mi ...ilginç
Hele de müslüman olduğun anlaşılırsa mobingin alasını yiyorsun. Sırf kendi içimde ki kimseye özellikle söylemedim bilinmesine gerek yok diye. Yemek saati yemek yemiyorum diye oruç olduğumu anlayıp sürekli domuz etini getirirlerdi masama. He bu insanlar da gayet medeni saydığımız insanlar.
Burada yorumları okuyorum İnan’ın çok gülüyorum.
Bazı yorumlar aklı yok, fikri var gibi.
Bilen de yazıyor bilmeyen de yazıyor
hiç alakası yok orda insanlar eşit . orda da genç insan çok sokaklarda boş boş geziyor haa devlet yardım adı altında ev çocuk vs parası veriyor belkide gençler bu paraları alıyor ve ondan çalışmıyorlar filan ama iki ülke inan çok çook farklı
Bizim bir yakınımız Almanya'da bir teknoloji şirketinde çalışıyor. Oraya yetiştirmek üzere bir bilgi işlemci çocuk almışlar. Çocuk bir süre sonra sanırım kokain kullanmaya başlamış haliyle iş verimi bitmiş.İşverenler de çıkarmaya karar vermişler. Bunu bizim işkur gibi aracı bir kuruma bildirmişler. Ertesi gün oradan yetkililer aramış. Çalışanınızı çıkaracaksanız ona olumlu referans vereceksiniz. Yoksa olmaz çünkü olumsuz referans verirseniz bir daha iş bulması zorlaşır bu bizim politikamıza ters demişler. Bunu yakınımız şaşkınlıkla anlattı. Bu kadarını onlar bile beklemiyormuş.
Şimdi yanlış anlaşılmasın bu kadarı bana da ters geldi, olumlu referans verilirse bu seferde işverenler yanılabilir, uyuşturucu ciddi bir şey.
Ama dikkat çekmek istediğim, bunlar da sosyal devlet güya bizde sosyal devletiz..
Yani burada başkaları yazıyor ya yurt dışı ile Türkiye arasında hiç fark yok diye, çok gülüyorum.
Alakası bile yok, çok fark var fakat evet ırkçı insanları da var bizde yok mu?
Bazı yöreleri söyleyince ay ...yöresi insanı yaramaz onlar ... dir, hiç bulaşma derler.
Yani herkes Türkiye'de sevgi kelebeği değil.
Kötü insanlar dünyada her yerde mevcuttur.
Ama insanlarına bizden çok değer veriyorlar ve sırf insan olduğu için saygı duyuyorlar.
Bizdeki gibi onun bunun yakını diye değil.
Sadece 35ten sonra değilki Türkiyede 25 yaşında bile iş bulmak zor
aynen katılıyorum . maalsef bizde adam kayırma var . bazılarında alttakini ezme isteği ve bundan zevk var. sosyal devletiz diyen avrupaya gtsin . bekar bir anneysen sana çocuk sayınca odası olan bedava ev ve maaş veriliyor. burda çocugunla babanın nevine gidersin tabi kabul ederse. devlet seni her türlü kursa hatta okula gönderir meslek kazanman için bu sırada çatır çatır benefitini yani maaşını verir . yurtdışınya türkiye arasında fark yok diyenler sadece 1 haftalığına tatil amaçlı yurtdışına çıkanlar bence bilmiyorlar. haa bunun tabii ülkelerin maddi gücü ile de alakası var. mesela türkiyenin her kadına ve çocuğuna bedava ev verecek geliri imkanı yok .milli gelir gayrisafi milli hasıla dış borç vs belli. ekonmomisi güçlü olan ülkeler vatandaşına daha çok yardım ediyor bu bir gerçek. ama en azından burda da işe girerken adam kayırma , 35 ten sonra insanları işe yaramaz kategorisine koyma vs gibi şeyler olmasa çok daha iyi olur kuzenim 38 yaşında ve işten çıkarıldı 6 aydır iş bulamıyor yaşını gören patron kaçıyor. hatta biri kızla buyaşta çalışma diye dalga bile geçmiş ... düşünüyorum bu kız avrupada olsa kaç ay işsiz kalırdı ve üzülüyorum. biz neden böyleyiz diye
Almanya, Avusturya, Avustralya, İspanya, Fransa, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti’nde çalıştım. En berbat iş hayatı maalesef ki ülkemizde. Özgürlük, kişiye saygı, eşitlik sıfır bizde.Hele de müslüman olduğun anlaşılırsa mobingin alasını yiyorsun. Sırf kendi içimde ki kimseye özellikle söylemedim bilinmesine gerek yok diye. Yemek saati yemek yemiyorum diye oruç olduğumu anlayıp sürekli domuz etini getirirlerdi masama. He bu insanlar da gayet medeni saydığımız insanlar.
Burada yorumları okuyorum İnan’ın çok gülüyorum.
Bazı yorumlar aklı yok, fikri var gibi.
Bilen de yazıyor bilmeyen de yazıyor
Genç nufus cok fazla,çok üniversite mezunu veya kalifiye eleman var.O olmazsa genc baskası olur mantıgı var sebebi bu kanımcaarkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
Çünkü genç nüfusta işsizlik fazla. Kamuda istihdamı gençlere yöneltmek zorunda kalıyor ki onlar bir an önce hayatlarını kurabilsinler.yok cnm kamu bile 35 ten sonra almıyor daa ne olsun
Valla 2 universite bitirip asgari maaşın bir tık üstünde calısıyorum.Bölümlerim amerikan kültür ve edebiyatı diğer bölümüm ticaret yönetimi.2.700 lira maas ıle otelın rezervasyon bolumunde calısıyorum cunku iş yokah ah almaz mıyım yaa ayıpsın :)
sormaaa
adamın teki bana gel 2000tl vercem sana dedi beni bi kahkaha aldı, ama bak asgari ücrete çalışmak isteyen var dedi, iyi madem varsa siz onlarla devam edin dedim
sorma ya, son çıktığım yerde de iş yoktu resmen, mesaileri falan kaldırmışlardıi 2 ay boş boş ofiste oturduk, kriz var ama kimsenin haberi cidden yok... adamlar da işini biliyor, yeni mezuna veririm iki kuruş zaten çalışacak, ben kabul etmiycem biliyor, başıma da geldi yani... çok zor işimiz çookk
Dört yıl once aldıgım maasın yarısına calısıyorum maalesef bendeAaaah ah bu konuda yaramı deşti4 aydır iş arıyorum. Bulamıyorum. Arayanların çoğu beleşçi. Bu arada 37 yaşında, 10 yıllık mesleki deneyime sahip bir avukatım. En büyük hatam kızımdan sonra mesleğe 4 yıl ara vermem oldu sanırım. Fakat şartlar öyle gelişti. Evden de çalışmalarım oldu yani birşey unutmuş değilim. Fakat işveren bunu hep aleyhime gösterdi. Dört yıl önceki maaşımı bile şuan için fazla buldu. Tabi bunda ülkemizde adeta mantar gibi üreyen özel üniversitelerden mezun olan meslektaşlarımız da büyük etken. Meslekte kalite kalmadı.
Bir de cimere yazdım; çalışma hakkı engellenemez, devlet her vatandaşına eşit davranmak zorundadır. 35 yaş üstünü devlet ve özel sektör işe almazsa, bu kadınlar 60 yaşına kadar nasıl para kazanacak yazdım.
Gelen cevap; yaş sınırı koymanın önünde yasal engel yok.
Kimsenin hayatına kimse karışamaz.
kesinlikle haklısın, ben de alanımın dışında çok yere başvurdum ama dönen yok, olsa zaten fazla istemicem fazla isteyince geri çağırmıyolar hoş aslında fazladan kastım 3500 falandıValla 2 universite bitirip asgari maaşın bir tık üstünde calısıyorum.Bölümlerim amerikan kültür ve edebiyatı diğer bölümüm ticaret yönetimi.2.700 lira maas ıle otelın rezervasyon bolumunde calısıyorum cunku iş yok
Desene izmirdeyim diye bugün bütün iş ilanlarına baktım paslardım sana:)kesinlikle haklısın, ben de alanımın dışında çok yere başvurdum ama dönen yok, olsa zaten fazla istemicem fazla isteyince geri çağırmıyolar hoş aslında fazladan kastım 3500 falandıben de çıtayı aşağıya alıyorum da çağıran yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?