Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gündüz rahat rahat laf yemeden kapliyim diye allah'a inancimi sorgulamayan bir yerde yaşamak istiyorum bir annenin oğluna elinin kiri demediği bir yer icime bir huzur düştü okudukça yazdıklarınizi türk görmekten tiksindim desem kotu bir tabir olur ama artık iyi birini gormek istiyorum çevremde dedikoducu insanları degil

Bi arkadaş tecavüzün olmadığı bir ülkede yaşamak istiyorum demiş maalesef öyle garantisi olan bir ülke yok, hatta düne kadar hayvanlarla cinsel iliskiye girmenin meşru olduğu bir Danimarka var mesela, subyancilarin çok olduğu bir Almanya, uyusturucunun, cinselligin çok çok serbest ortalıkta olduğu bir Hollanda ve Almanya. Çocuğunu orada doğur, rahatlıkla gidip bir uyusturucu mantar, esrar alabilir 18 ine gelmisse, tabi kı bunun icin 18 i beklemeyebilir. İnsanın olduğu heryer de bunlar var maalesef, uzayda yasamak lazım bunların olmadığı bir yer istemiyorsak.

Esimi ikna etsem hemen şimdi giderim ama burayı bırakmak istemiyor

eyvallah bilmukabele

Suriyeliler en azindan savas başladıktan sonra kacti sen onlar kadar olamayip simdiden mi kaciyorsun haid bakalim yolun acik olsun.
Ne kadar gereksiz bi yorum. Konu sahibinin gitme istegiyle savaştan kaçmış suriyelilerin ne alakası var diye sorarlar sana?

Niye hep ezber cümleler? Benim çevremde amcası dayısı olan yok ama polis ve öğretmen gırla. Kimsenin hakkı yenmedi. Belki gerçekten başaramamışlardır? Ne olacak başka ülkeye gidince? Kendi vatandaşı dururken önce sizi mi işe alacak, kurumlarına yerleştirecek?

Orada sorun var çözümü de var, burada sorun var çözümü yok bütün olay bu :)
Aslında yurtdışında yaşamak herkesin harcı değil. Maalesef entegre olamıyorlar, Türkiyedeki yaşam tarzlarını orayada yansıtmak istiyorlar, kabul görmüyorlar, dışlanıyorlar vs...
Avrupalı soğuk insan, arkadaşcanlısı değil, mesafeli ve disiplinli.
Ahaa disiplin dedim bizimkilerin yanından sağındam solundan gecmeyen kavram
Bir markete gidin bizimkiler ışıklı levha gibiler mesela...
Orda doğdum diyen biri bile düzenli giden sistemden, iyi ekonomiden, az insan, insana hayvana saygıdan şikayet ediyorsa sonradan gidenlerin vay haline

evet.. benim eşim master öğrencisi iken gidip devlette iş buldu ve girdi.. Amerikalılar da başvurdu ama onlar cv'sine ve okuduğu okula bakıp eşimi aldılar.. "kendi vatandaşı dururken" bir torpil şeklidir, şu bile içinde bulunduğunuz yeri yansıtıyor aslında.. bir de korkunç bir önyargıyı tabi ki..

şair burada bari savaş başlayaydı öyle kaçaydın diyor
İşte sorun kaçmak kelimesinde konu sahibi nereye kaçabilirim falan mı demiş? Bi kere tecavüzün, cinayetin olmadığı hiç biyer yok evet haklısınız ama bu ülkede adalette yok. Adalet olmayan bir ülkeden gitmek istemek kadar doğal birşey yok.

Belki çevrenizde girenler torpillidir, ne bilelim

Sonra Avrupalılar ırkçı, beni dışladılar oluyor :)
Ama kimsenin karakterinde, davranışlarında dediğiniz gibi disiplininde problem yoktur. Problem Türk olmasıdır

ya ben kendi adıma 4/4lük bir yer aramıyorum zaten, o Mars falan anca.. ben adaletli ülke arıyorum yahu.. ne giyersem giyeyim laf yersem polise gidebileceğim, kaliteli eğitimi olan, torpilin olmadığı, adalete güvenebildiğim, AĞACI olan, rant manyağı insanlardan oluşmayan, temiz kokan, her olayın iyi- kötü yaptırımı olabileceği bir yer.. bence çok yeterli ya..

120.000 paramız var bir ev alsak askeri ücret galiba orda daha yüksek bir maaşla geçiririz gibime geliyor tecavüzün olmadığı bir ülkede cocugumu dünyaya getirmek istiyorum ben

Insanin oldugu heryerde pislik vardir.
Imkaniniz varsa Yeni Zelanda'yi tercih edin.
Orasi medeniyetin besigi, gocten issizlikten, kaostan uzak.
Ben Orta Avrupa'da yasiyorum, yasadigim yer huzur evi gibi ama irkcilik var malesef.
Ben irkciliga maruz kalmadim cunku dillerini ana dilim gibi konusuyorum ve onlara gore sempatik bi tipim var ama inanin 5 dk cocuklarimi yalniz birakmam, sapigin manyagin kotu insanin nerden cikacagini bilemeyiz, Allah esirgesin.

Benim profesör olan hocam geçenlerde "Türkiye'nin en büyük problemi torpildir" dedi. Bu çözüldüğü gün ülke ileri gider dedi ama profesör adam yanıldı herhalde. Burada "her yerde torpil olabilir" diyenler haklı olabilir :/

Siyasi kısma hiç girmeyeyim sadece bak Ccelik, bir ticari girişim örneği vereyim buraya, uzun uzun açıklamayayım:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/izmirli-girisimcinin-hazin-oykusu-40677164

Bu sürekli yaşanan ve haberimizin olmadığı şeylerden sadece bir tanesinden haberimiz olduğu an...
Her gün, kim bilir kaç girişimcilik bitiriliyor.
Turizme girme oradan çıkamayız, göbeğinde yaşıyorum nelere şahidim anlat anlat bitiremem. :)

O personeller bugün oralara bu şekilde birilerinin torpiline gebe yerleştirilince, yarın için oynatmaya hazır piyonlar oluyorlar. Bir kısır döngü piyonları... Torpil her dönem vardı da, bu kadar aleni göstere göstere yüz kızarmadan yapılmazdı Ccelik. Bugün torpile şaşırdığımız değil, "Torpil şart" dediğimiz yerdeyiz fark var.Yine de ümitliyim senin gibi ortak noktamız o, hayalperestim, ancak "Vatanseverlik" tanımına eleştiri getirdim. Yani her giden vatanı sevmediğinden gitmiyor, kaçtı demek haksızlık olur, yolu kalmıyor adamın; zekası, emeği, farkı, yeteneği, kaç farklı örs üzerinde dövülüyor.

size güle güle... insanları paniğe umutsuzluğa mutsuzluğa sürükleyecek provakasyon içeren derdiniz için kibleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…