Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
80 milyon insanın 25 milyona yakını çocuk. Binlerce iş adamı ve milyonerde göç ederek epey suçlanmayı hakediyor aslında. Beyin göçleride cabası. Gangsta da söyledi, kimi uğraştı ama görülmedi, gittiler. Bunda haklılar elbette. Kendini geliştirmek adına gitsinler. Ama dönüş yine ülkesi olsun.

Eşimin okulu tubitaka gönderdiği her projeyi kabul ettirdi. İl çapında da 1. oldular defalarca. Son 3 yıldır ilçede üst üste hep okulları kazandığı için bu yıl proje öneremediler.

+ en büyük sorunlardan biride “yetkisi olanın bilgisi yok, bilgisi olanın yetkisi yok”...
Vites boş rampaa aşaaa gidiyooo

Sizi Cek Cumhuriyetine davet edelim
Isterseniz poponuzu acin, donup bakan laf atan goremezsiniz.
8 yilda 1 kere laf yemedim,ki (ispanyada Portekiz'dr gayet laf yedim kac kere.)
Torpili iplemezler Cekler.
Heryer agac, havasi tertemiz.
Adaleti keskindir.
Fakat Prag disinda yasarsaniz, huzurevi kivaminda bi hayata hazir olmalisiniz

Sizi çok iyi anlıyorum, fakat bilinki bu heryerden aynı, hatta abd de öyle absürt ilişkiler için bir kasaba var! Cinayet heryerde! Gideceğiniz yerde uzun bir süre hiçbirşey-değersiz olacakasınız ,
Zam heryerden var, paran varsa dışarı çıkabiliyorsun. İyi düşünün, ve hangi ülkeye gitmeyi planlıyorsunuz

Ben 11 sene önce master yapmak için geldim Hollandaya, o zamandır yurtdışındayim, bu süre içinde 6 ay Amerika ve 2 sene İsveç'te yaşadım eğitim için. 3 sene öncesine kadar ne dönmeye ne kalmaya karar verebilmiştim, 3 sene önce kalmaya karar verdim, eşimle tanıştım, kısmet ise bundan sonrası hayatım burada devam edecek.
Yurt dışında hayat bir gül bahçesi değil. Baya zorlukları var. Özellikle sosyal olarak. Kuzey Avrupa insanı soğuk, iklim soğuk. Amerika daha farklı ama uzak. Seneler geçince alışıyorsun Türkiye ye nazaran daha yalnız olmaya, iklime, insanına. Bir süre sonra ben dönemedim işte.
Ama ailemden uzak olmak hep biraz vicdan azabı olarak kalacak içimde. Hey gün de görüntülü görüşsem, 4-5 ayda da bir gitsem bu his geçmiyor. Onlar yaşlandıkça daha da zorlaşıyor. Bunu bilmeme rağmen dönemedim de buradan. Ya avantajları dezavantajlarından çoktu ya da alıştım değiştirmek tekrar zor geldi.
Artısi ve eksisi ikisinin de var. Yurt dışında yaşamaya başlayip ona göre gorup kendin karar vermen en mantıklısı.

abd vizesinden darbeyi yersem kesinlikle çek'i düşüneceğim demek ki yemin ederim bahar kokusunu özledim, böyle bir hasret olamaz. millet hayat kalitesi deyince evler, arabalar, bankada hesapları anlar, biz aman adaletli olsun, torpil olmasın seviyesine kadar indik..

Kesinlikle adalet çok önemli, insan kendi memleketinden gitmek istermi hiç? Ama biz değil bize bunları düşündürenler utansın..

Dedikodu heryerde var her ülkede heleki Kıbrıs erkeklerinde de var dedikodu
Burdaki işimiz gereği yabancı uyruklular çalışıyor dedikodu ve kavgadan personel birbirine giriyor
Ben diğer belirli zamanlarda Hırvatistan’da yaşıyorum
Orda bile var dedikodu
Kıbrısa döndüğümüzde yolumuzu gözleyen arkadaşlarımız (onlarda Hırvat) kahve içtikten sonra dedikleri şey “evet şimdi sabaha kadar dedikodu yapalım”
Bende bayıla bayıla dinlerim vallahi

Gelin gelin.
Cekler Abd'ye vizesiz giris ve yasam hakkina da sahip
Bende gecen sene kaptim vatandasligi,sanirim sadece Kanada vize istiyor, onun disinda hemen hemen her ulkeye vizesiz giriyorlar.
Abd yasanicak yer mi bilmiyorum.
Esim bi sureligine oraya gitti, evet dogasi bi harika ama saglik sistemi cokmus durumda.
Gelip burda bide dogurursaniz 3 sene annelik izni hakkiniz var- calistiginiz yer sizin icin pozisyon tutmam zorunda bu sure icinde-

Galiba bana cevap verdiniz peki müslüman bir ülkenin duvarında g... para verme bedava bayilbayilt yazması bir çocuğun uyurken tecavüze uğraması zihinsel engelli kıza 30 60 yasin arasındaki 5 kişi tecavuz etmesi ndense 18 yaşına gelsin kendisi karar versin muslumanliktan oluyoruz ama oğlumuz hata yaparsa elinin kiri evladım tecavuz etmedi kız verdi demeyi biliyoruz yecucle mecuc çıksinda çığ çığ etlerini yesin diye dua ederim geliyor şu müslüman olanlar var ya tiksiniyorum niye kimlikte dini müslüman yazar hristiyan bu tecavüzü seviyor annina tecavuzcu damgası vurulvurulmuyor
Yazdiklarimi uzerinize alinmayin lutfen düşünceniz saygı duyarım ama bana şunu açıklayın
Devlet huzuru sağlamalı demi
Bir Suriye dir gidiyor ülkemize geldiler zaten tacavuz üst düzeydeydi şimdi tam oldu . Kim bu suriye ya kendi ülkelerini savunmaktan aciz millet bide nankör gelmiş benim ülkemde benden daha ayricalikli yetimiyor 4 yaşındaki kız çocuğunu hiç unutmuyorum anne babasının yanindan bayıltıcı spreyle bayılıyor kaçırıp tecavuz ediyor buna da tamam diyelim devlet napiyor kravat taktı iyi hal diyor oda tamam sokakta yürüyemez olduk atama demiyorum bile niye milli butcemizle suriyelilere ev çocuk bakım buts veriyoruz oda tamam benim ülkemin savastmazemeleriyle suriyeyi temizliyooruz oda tamam şimdi bizim seçtiğiniz bizi yönetiyor ama biz sokakta bile yürüyemez hale geliyoruz tek isteğimiz var tecavüze idam o niye olmuyor bu ülke için tek birşey ya ama adam da haklı müslümanizya tecavuz etsek bile cennete gireceğiz allah'a innadik oda etmediğimiz halt kalmasa bile cennetine alacak ya bizi niye tecavuzcunun kimliginde hala musluman yazar anninda niye tecavuzcu damgası yok benim evladım 18 gelsin 2 sınıf muamelesi gorsun hatta ama kendi istegiyle bulassin tabi isterse bu secenekse ben kendi ülkemde ikinci sinifim kanitla2polise gidiyorsun birşey çıkmaz deniyor bunları başka ülkede duymak daha az üzer beni en azindan

Ama unutma bir biz değiliz bir çok ırkta birçok ülkede kötü insanlar var
Ve bazen öyle arıyorsun ki kendi inancında seni anlayabilen birini
Belliki kötü şeyler yaşatmışlar sana
Ama kötülük heryerde var insanın yaşadığı her yerde var
Türkiye’de bir fakirin kapısını çalsan bile ekmeğini paylaşır seninle ama burda yada gördüğüm yerlerde dönüp bakmazlar bile me durumda olduğuna
Yinede sen bilirsin elbette

şaka gibi resmen saklı cennet Çek miş meğer yani orada yaşayınca tabi Amerikaya neden gideyim diyorsundur haklısın. ay senin adına çok sevindim ya, benim içinde çek havayı içine :)

Herkes fikrini söylesin dediğin için yazıyorum. Endişelerini birçok kişi yaşıyordur. Ama gitmek bence daha korkutucu. Çünkü, kalıcı gidenler asimile oluyor bence. Yani o kişi olmasa bile çocuklar torunlar yabancı evlilik yapıyor, farklı kültür, farklı din benimsiyor. Nesil ilerledikçe köklü değişim oluyor. Kim ister ki kendinden sonrakilerin dili, dini, milleti farklı olsun. Bir de zor zamanda terk etmek ne kadar etik olur ki... Mesela Kıbrıs savaşında adayı terk eden bir grup sonradan geri dönmüş ve dışlanmışlar. Zor zamanda neden terk ettiniz diye... Hakkında hayırlısı olsun. Allah ülkemizi korusun

şaka gibi resmen saklı cennet Çek miş meğer yani orada yaşayınca tabi Amerikaya neden gideyim diyorsundur haklısın. ay senin adına çok sevindim ya, benim içinde çek havayı içine :)

Evet biraz soguk bi cennet ama cennet yani :)
Tabi cekerim

İnsanlığın ilkel, vahşi, zayıf olana karşı her daim zalim, güçlü olana karşı hep biat eden, sözde degerlerini çıkarları doğrultusunda
eğip büken, ikiyüzlü, tutarsız tavrından soyutlanmak istiyorsunuz.

Ben de istiyorum. İstemeyenin de aklına şaşıyorum açıkçası.

Lakin işin bu kısmı ülke değistirmekle çözülür mü bilmem. Zira her ülkenin steril, güvenli, insanca yaşanan cennet gibi bölgeleri olduğu gibi kaçmak istediginiz tüm unsurları birlikte bulunduran korkunç bölgeleri de var.

Çölde vaha misali nasıl bulurum ben bu steril bölgeleri diyecek olursanız ortak özelliklerini hemen sayıyorum;

1. Geçim kaygısının olmadığı, maddi standartları yüksek bi bölge olmalı. İnsanlar bu yönde doymus olmalılar, tek dertleri para olmamalı.

2. Turist alan çok uluslu bi bölge olmalı. Bi bölge tek dinin, tek milletin, tek kültürün yogun etkisi altındaysa oradan bi halt olmuyo. Sanatın, canlıya-cansıza saygının, hoşgörünün anahtarı kesinlikle çeşitlilikte; farklılıkların birlikte yaşamaktan keyif almasında.

3. Planlı ve doğa dostu bi mimarisi olmalı.

4. Çok çok büyük ya da çok küçük olmamalı.

5. Bu sonuncusu şahsi kanaatim olmakla birlikte bence kesinlikle denizle bağlantısı olmalı. Akdeniz seridi gibi, mutfagından insanına her seyi ısıtıyo sanki.

Bu standartları sağlama şansınız yurt dışında daha yüksek mi, evet yüksek. Zira ekonomi ve hukuk bu standartların bel kemigi. Mesleginizin maddi karsılıgını alabileceginiz, hukuk kuralları etkin bi sekilde uygulanan bi ülke bu dertlerinizi büyük ihtimalle cözer.

Özlediginiz insanlara gelince, dünya hakikaten kücük bence bu tarz kaygılar icin. Görmek istediginiz insanlarla aranızda durabilecek bi mesafe yok. İyi planlanmıs izin ve tatillerle sevdiklerinizden kopmazsınız. Tabi ki özleyeceksiniz, homesick denilen durum yasanacak. Ama deger mi, bence deger.

Ezbere konuşan sizsiniz.28 yaşımdayım çalıştığım kurumda 5 senedir çalışıyorum.Benden sonra girenlere ünvanlar maaşlar zamlar her türlü güzellik yapıldı.Referanslarının hangi devlet büyükleri olduğuna kadar herkes biliyor.

Bu işlerden uzak duruyum akademisyen oluyum dedim.Her gün boy boy torpille onca kalifiye insanın bu sınavlarda nasıl elendiğinin haberleri çıkıyor.Ünv mezunu kız kardeşim ayda 2 bine özel sektörde 15 yıldır sürünüyorken lise mezunu görümcem torpille girdiği iyi bi devlet kurumunda onca para kazanıyor.

Ben 2 üniversiteyi dereceyle bitirdim ama müdürüm 45 yasında lise mezunu ve 15 binden fazla para kazanıyor.

Hakimlik savcılık sınavında ilk bine ve ilk yüze giren arkadaslarım cesitli bahanelerle mülakatlarda elendi.

Bir kamu kurumunun sözlesmeli personel alımına 3 kez başvurdum.İstenilen puanlarım ve özelliklerm çok uyuyordu.Üçünde de görüşme hep çok iyi geçti.Fakat sonra çeşitli sebeplerle bu pozisyon alımı 3 kez apar topar kapatıldı.Geçenlerde gördüm 2 günlüğüne pozisyonu tekrar açıp apar topar birini almışlar.Şansa bak ki orda mülakatlarda gördüğüm ve belgesindeki puanları seçebildiğim, benimkinin yarısı kadar sınav puanı bile olmayan birisi alınmış.Bunlar sadece benim görüp duyduklarım.Daha yazsam destan olur ama gerek yok.

Ayrıca öğretmenliğe de mülakat getirildi.

Benim bu yasımda öğrendiğim su ki bu ülkede istersen Einstein ol tanıdığın olmadan hiçbişey olamazsın.

Ayrıca emin olun o beğenmediğiniz ülkeler başarıya zekaya ve çalışmaya sizin sandığınızdan çok daha fazla önem veriyor. Evet ben yeterince başarılı olursam burda alınmadığım memuriyete beni orda alırlar.Çünkü insanlar orda ülkelerini bir adım öne taşıyacak her şeye değer veriyor, burdaki gibi kendinden olana veya yalakalık yapana değil.

“Ortadoğululardan neden nefret ediyorum?” diye bir yazı vardı.Eski ama daima güncel olacak bi yazı bence.Size de tavsiye ederim.

Kalıp mücadele etmelisin. Mücadeleni de kendin gibi olmaya devam ederek yapacaksın. Bu senin savaşın. Diğer kaçmak istediğin ülkelerde senin oralarda yaşamak isteyeceğin hale getiren, orada yaşayan insanlar. Her şey için mücadele ettiler. Bize, Atatürk' ün gümüş tepside sunduğu seçme ve seçilme hakkına bile batıda kadınlar dişe diş mücadele ile sahip oldu. Kilisenin baskısından, derebeylerinin baskısından, köleci zihniyetin baskısından orada yaşayan cesur erkek ve kadınlar sayesinde kurtuldular. Kadınlar cadı diye yakıldı, işkence gördü. İnsanlar, temiz çevre, adalet, sosyal eşitlik, kaliteli eğitim ve kişisel özgürlükleri için mücadele etmeselerdi bunlara sahip olamayacaklardı.

Ama çocuk vs diye bahane bulmayın. Kaçanlara suç atıyorsunuz kalanlar neden değişim yaratamıyor değişim yaratmak dediğiniz kadar kolaysa? Ülkedeki kimse mi vatansever değil?

Ben bilimsel proje dedim, sizin projelerin içeriğini bilmediğim için yorum yapamicam :) Hoşaf falan olabiliyor çünkü

Evet eskiden oyleydi suan oturduğum yerde öyle igrencliller dönüyor ki bunlar müslüman olamaz bunlar insan olamaz ama burdan taşınırken bir duvara müslüman türk delikanlı oğullarınız ve tacizci oğullarınız diye yazacağım

Kesinlikle katılıyorum hepimiz gidersek bu ulke kime kalacak hepimiz biliyoruz. O yuzden kalip savaşıp birseyleri degistirmek zorundayiz. Yurtdışında yasarsak asimile olup yok oluruz yillar içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…