80 milyon insanın 25 milyona yakını çocuk. Binlerce iş adamı ve milyonerde göç ederek epey suçlanmayı hakediyor aslında. Beyin göçleride cabası. Gangsta da söyledi, kimi uğraştı ama görülmedi, gittiler. Bunda haklılar elbette. Kendini geliştirmek adına gitsinler. Ama dönüş yine ülkesi olsun.Asıl bu kadar milattan öncesine hasret duyan olmasa, bu insanlar masallarla kandırılmasa, aklını kullansa ve bilime önem veren insanlarımız olsa bu kadar darbe yemezdi ülkemiz. Kaçanlar dediğiniz, ülkede 80 milyon insan yaşıyor şuan. 80 milyonu neden bir fark yaratamıyor da suçu kaçanlara atıyorsunuz??? Sorun sistemde. Siz ne kadar kendinizi yırtarsanız yırtın, tübitak'a gönderdiğiniz bilimsel proje ret yiyecek. Deneyin isterseniz çünkü böyle varsayımsal konuşmakla hiçbir şey düzelmiyor.
+ en büyük sorunlardan biride “yetkisi olanın bilgisi yok, bilgisi olanın yetkisi yok”...Benim profesör olan hocam geçenlerde "Türkiye'nin en büyük problemi torpildir" dedi. Bu çözüldüğü gün ülke ileri gider dedi ama profesör adam yanıldı herhalde. Burada "her yerde torpil olabilir" diyenler haklı olabilir :/
ya ben kendi adıma 4/4lük bir yer aramıyorum zaten, o Mars falan anca.. ben adaletli ülke arıyorum yahu.. ne giyersem giyeyim laf yersem polise gidebileceğim, kaliteli eğitimi olan, torpilin olmadığı, adalete güvenebildiğim, AĞACI olan, rant manyağı insanlardan oluşmayan, temiz kokan, her olayın iyi- kötü yaptırımı olabileceği bir yer.. bence çok yeterli ya..
Sizi çok iyi anlıyorum, fakat bilinki bu heryerden aynı, hatta abd de öyle absürt ilişkiler için bir kasaba var! Cinayet heryerde! Gideceğiniz yerde uzun bir süre hiçbirşey-değersiz olacakasınız ,Daha bu sabah kayınvalidesiyle ilişki yaşayan damat haberini gördüm . Dün sabah güne yavru kediyi paramparça eden kayınpeder haberiyle uyandım .
Ekonomi batık durumda herşeyi 4 5 kat pahalıya alıyoruz kimsenin gıkı çıkmıyor . Daha bir sürü şey ...
Ben 11 sene önce master yapmak için geldim Hollandaya, o zamandır yurtdışındayim, bu süre içinde 6 ay Amerika ve 2 sene İsveç'te yaşadım eğitim için. 3 sene öncesine kadar ne dönmeye ne kalmaya karar verebilmiştim, 3 sene önce kalmaya karar verdim, eşimle tanıştım, kısmet ise bundan sonrası hayatım burada devam edecek.Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .
Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .
Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.
Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .
Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...
Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.
Çok bunaldım .
Sizi Cek Cumhuriyetine davet edelim
Isterseniz poponuzu acin, donup bakan laf atan goremezsiniz.
8 yilda 1 kere laf yemedim,ki (ispanyada Portekiz'dr gayet laf yedim kac kere.)
Torpili iplemezler Cekler.
Heryer agac, havasi tertemiz.
Adaleti keskindir.
Fakat Prag disinda yasarsaniz, huzurevi kivaminda bi hayata hazir olmalisiniz
Kesinlikle adalet çok önemli, insan kendi memleketinden gitmek istermi hiç? Ama biz değil bize bunları düşündürenler utansın..ya ben kendi adıma 4/4lük bir yer aramıyorum zaten, o Mars falan anca.. ben adaletli ülke arıyorum yahu.. ne giyersem giyeyim laf yersem polise gidebileceğim, kaliteli eğitimi olan, torpilin olmadığı, adalete güvenebildiğim, AĞACI olan, rant manyağı insanlardan oluşmayan, temiz kokan, her olayın iyi- kötü yaptırımı olabileceği bir yer.. bence çok yeterli ya..
Dedikodu heryerde var her ülkede heleki Kıbrıs erkeklerinde de var dedikoduGündüz rahat rahat laf yemeden kapliyim diye allah'a inancimi sorgulamayan bir yerde yaşamak istiyorum bir annenin oğluna elinin kiri demediği bir yer icime bir huzur düştü okudukça yazdıklarınizi türk görmekten tiksindim desem kotu bir tabir olur ama artık iyi birini gormek istiyorum çevremde dedikoducu insanları degil
abd vizesinden darbeyi yersem kesinlikle çek'i düşüneceğim demek kiyemin ederim bahar kokusunu özledim, böyle bir hasret olamaz. millet hayat kalitesi deyince evler, arabalar, bankada hesapları anlar, biz aman adaletli olsun, torpil olmasın seviyesine kadar indik..
Galiba bana cevap verdiniz peki müslüman bir ülkenin duvarında g... para verme bedava bayilbayilt yazması bir çocuğun uyurken tecavüze uğraması zihinsel engelli kıza 30 60 yasin arasındaki 5 kişi tecavuz etmesi ndense 18 yaşına gelsin kendisi karar versin muslumanliktan oluyoruz ama oğlumuz hata yaparsa elinin kiri evladım tecavuz etmedi kız verdi demeyi biliyoruz yecucle mecuc çıksinda çığ çığ etlerini yesin diye dua ederim geliyor şu müslüman olanlar var ya tiksiniyorum niye kimlikte dini müslüman yazar hristiyan bu tecavüzü seviyor annina tecavuzcu damgası vurulvurulmuyorBi arkadaş tecavüzün olmadığı bir ülkede yaşamak istiyorum demiş maalesef öyle garantisi olan bir ülke yok, hatta düne kadar hayvanlarla cinsel iliskiye girmenin meşru olduğu bir Danimarka var mesela, subyancilarin çok olduğu bir Almanya, uyusturucunun, cinselligin çok çok serbest ortalıkta olduğu bir Hollanda ve Almanya. Çocuğunu orada doğur, rahatlıkla gidip bir uyusturucu mantar, esrar alabilir 18 ine gelmisse, tabi kı bunun icin 18 i beklemeyebilir. İnsanın olduğu heryer de bunlar var maalesef, uzayda yasamak lazım bunların olmadığı bir yer istemiyorsak.
Yazdiklarimi uzerinize alinmayin lutfen düşünceniz saygı duyarım ama bana şunu açıklayınBi arkadaş tecavüzün olmadığı bir ülkede yaşamak istiyorum demiş maalesef öyle garantisi olan bir ülke yok, hatta düne kadar hayvanlarla cinsel iliskiye girmenin meşru olduğu bir Danimarka var mesela, subyancilarin çok olduğu bir Almanya, uyusturucunun, cinselligin çok çok serbest ortalıkta olduğu bir Hollanda ve Almanya. Çocuğunu orada doğur, rahatlıkla gidip bir uyusturucu mantar, esrar alabilir 18 ine gelmisse, tabi kı bunun icin 18 i beklemeyebilir. İnsanın olduğu heryer de bunlar var maalesef, uzayda yasamak lazım bunların olmadığı bir yer istemiyorsak.
Ama unutma bir biz değiliz bir çok ırkta birçok ülkede kötü insanlar varGündüz rahat rahat laf yemeden kapliyim diye allah'a inancimi sorgulamayan bir yerde yaşamak istiyorum bir annenin oğluna elinin kiri demediği bir yer icime bir huzur düştü okudukça yazdıklarınizi türk görmekten tiksindim desem kotu bir tabir olur ama artık iyi birini gormek istiyorum çevremde dedikoducu insanları degil
Gelin gelin.
Cekler Abd'ye vizesiz giris ve yasam hakkina da sahip
Bende gecen sene kaptim vatandasligi,sanirim sadece Kanada vize istiyor, onun disinda hemen hemen her ulkeye vizesiz giriyorlar.
Abd yasanicak yer mi bilmiyorum.
Esim bi sureligine oraya gitti, evet dogasi bi harika ama saglik sistemi cokmus durumda.
Gelio bide burda dogurursaniz 3 sene annelik izni hakkiniz var- calistiginiz yer sizin icin pozisyon tutmam zorunda bu sure icinde-
şaka gibi resmen saklı cennet Çek miş meğeryani orada yaşayınca tabi Amerikaya neden gideyim diyorsundur haklısın. ay senin adına çok sevindim ya, benim içinde çek havayı içine :)
Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .
Ben artık bu ülkede yapamayacağımı , beni boğduğunu farkettim . İçinde yaşanan olaylar , olumsuzluklar , kötüye gitmeye başlayan durumlar beni geleceğim hakkında korkutuyor .
Ülkemi seviyordum . Gerçekten çok seviyordum . Ama artık kendimi daha çok sevip ruhum için buradan gitme planları yapıyorum.
Güzel bir bölümde okuyorum . Geleceği olan bir bölüm iyi bir miktarda kazanıcam mezun olunca büyük ihtimalle .
Sorum şu ; ailemi , sevdiklerimi , anılarımı herşeyi bırakıp gitmek nasıl bir duygu olurdu ? Gözümü karartıp geleceğim için yapmalı mıyım bunu ? Eğitimim için mesleğim için en önemlisi kendim için ...
Okuyan herkesten bir yorum istiyorum lütfen danışacak kimsem yok . Kimseye açmak istemiyorum bu düşüncemi henüz.
Çok bunaldım .
Niye hep ezber cümleler? Benim çevremde amcası dayısı olan yok ama polis ve öğretmen gırla. Kimsenin hakkı yenmedi. Belki gerçekten başaramamışlardır? Ne olacak başka ülkeye gidince? Kendi vatandaşı dururken önce sizi mi işe alacak, kurumlarına yerleştirecek?
Kalıp mücadele etmelisin. Mücadeleni de kendin gibi olmaya devam ederek yapacaksın. Bu senin savaşın. Diğer kaçmak istediğin ülkelerde senin oralarda yaşamak isteyeceğin hale getiren, orada yaşayan insanlar. Her şey için mücadele ettiler. Bize, Atatürk' ün gümüş tepside sunduğu seçme ve seçilme hakkına bile batıda kadınlar dişe diş mücadele ile sahip oldu. Kilisenin baskısından, derebeylerinin baskısından, köleci zihniyetin baskısından orada yaşayan cesur erkek ve kadınlar sayesinde kurtuldular. Kadınlar cadı diye yakıldı, işkence gördü. İnsanlar, temiz çevre, adalet, sosyal eşitlik, kaliteli eğitim ve kişisel özgürlükleri için mücadele etmeselerdi bunlara sahip olamayacaklardı.Merhaba kızlar . Benim sorunum biraz daha değişik .
Çok bunaldım .
Ama çocuk vs diye bahane bulmayın. Kaçanlara suç atıyorsunuz kalanlar neden değişim yaratamıyor değişim yaratmak dediğiniz kadar kolaysa? Ülkedeki kimse mi vatansever değil?80 milyon insanın 25 milyona yakını çocuk. Binlerce iş adamı ve milyonerde göç ederek epey suçlanmayı hakediyor aslında. Beyin göçleride cabası. Gangsta da söyledi, kimi uğraştı ama görülmedi, gittiler. Bunda haklılar elbette. Kendini geliştirmek adına gitsinler. Ama dönüş yine ülkesi olsun.
Eşimin okulu tubitaka gönderdiği her projeyi kabul ettirdi. İl çapında da 1. oldular defalarca. Son 3 yıldır ilçede üst üste hep okulları kazandığı için bu yıl proje öneremediler.
Evet eskiden oyleydi suan oturduğum yerde öyle igrencliller dönüyor ki bunlar müslüman olamaz bunlar insan olamaz ama burdan taşınırken bir duvara müslüman türk delikanlı oğullarınız ve tacizci oğullarınız diye yazacağımAma unutma bir biz değiliz bir çok ırkta birçok ülkede kötü insanlar var
Ve bazen öyle arıyorsun ki kendi inancında seni anlayabilen birini
Belliki kötü şeyler yaşatmışlar sana
Ama kötülük heryerde var insanın yaşadığı her yerde var
Türkiye’de bir fakirin kapısını çalsan bile ekmeğini paylaşır seninle ama burda yada gördüğüm yerlerde dönüp bakmazlar bile me durumda olduğuna
Yinede sen bilirsin elbette
Kesinlikle katılıyorum hepimiz gidersek bu ulke kime kalacak hepimiz biliyoruz. O yuzden kalip savaşıp birseyleri degistirmek zorundayiz. Yurtdışında yasarsak asimile olup yok oluruz yillar içindeKalıp mücadele etmelisin. Mücadeleni de kendin gibi olmaya devam ederek yapacaksın. Bu senin savaşın. Diğer kaçmak istediğin ülkelerde senin oralarda yaşamak isteyeceğin hale getiren, orada yaşayan insanlar. Her şey için mücadele ettiler. Bize, Atatürk' ün gümüş tepside sunduğu seçme ve seçilme hakkına bile batıda kadınlar dişe diş mücadele ile sahip oldu. Kilisenin baskısından, derebeylerinin baskısından, köleci zihniyetin baskısından orada yaşayan cesur erkek ve kadınlar sayesinde kurtuldular. Kadınlar cadı diye yakıldı, işkence gördü. İnsanlar, temiz çevre, adalet, sosyal eşitlik, kaliteli eğitim ve kişisel özgürlükleri için mücadele etmeselerdi bunlara sahip olamayacaklardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?