Chicago'yu Avrupada bir ülke sanan varama fark, o torpille müdür olmuyor bütün mesele o..
Ama kapıdan kovulup bacadan girip forumda 7/24 her mesajı kovalamaktan kötü, beni gömen çoğu mesajı da layklıyon gözümden kaçmadı merak etme, niye sevmiyon kız sen benieh en azından benim bir amacım var, iltihap izlemekten daha güzel
Bu seviyeyle burada zorluk çekmezmişsiniz siz, ben yanlış düşünmüşüm gerçekten.Hadi kuzum yol al metrobusun bekliyor
Orada dışlanmanızın sebebini de milliyetinize değil karakterinize bakarak bulabilirsiniz bence. Byeee :)Hadi kuzum yol al metrobusun bekliyor
Ama kapıdan kovulup bacadan girip forumda 7/24 her mesajı kovalamaktan kötü, beni gömen çoğu mesajı da layklıyon gözümden kaçmadı merak etme, niye sevmiyon kız sen beni
Küçük fazla gelişmemiş ama temiz (bence güzel parası olana) iş imkanı kısıtlı ve sterlin üzerinden giden bir yer.Kıbrıs nasıl bir yer yaşamak için eşimi ikna etsem bende kiprisa taşınmak istiyorum konu sahibi gibi bu ülke beni boğuyor sokağa bile çıkmak istemiyorum artık ayda bir fatura ödemek için çıkıyorum
Daha bu konu kapanmadi mi bayaa ilerleme var bizde
120.000 paramız var bir ev alsak askeri ücret galiba orda daha yüksek bir maaşla geçiririz gibime geliyor tecavüzün olmadığı bir ülkede cocugumu dünyaya getirmek istiyorum benKüçük fazla gelişmemiş ama temiz (bence güzel parası olana) iş imkanı kısıtlı ve sterlin üzerinden giden bir bir yer.
Ben 8 yildir yurtdisinda yasiyorum.
Yasadigim ulkenin vatandasi oldum.
Yasa ve gor derim.
Keske hersey uzaktan gorundugu gibi kolay olsa.
Yurtdisinda da hersey toz pembe degil malesef.
Ben seviyorum Kıbrısı alıştım elbetteKıbrıs nasıl bir yer yaşamak için eşimi ikna etsem bende kiprisa taşınmak istiyorum konu sahibi gibi bu ülke beni boğuyor sokağa bile çıkmak istemiyorum artık ayda bir fatura ödemek için çıkıyorum
Bende şunu söylemeye çalışıyorum; hüMuhalefet olarak yazmıyorum, yakın bir görüşte sayılırız; hani "Basıp gideyim ardıma bakmayayım"dan ziyade, "Nereden ne kazanır toplarım yurt içi-dışı fark etmez, nasıl faydam olur"cuyum, hayalperestim (Önceki yorumlarımda da kalırım ölümüne deli diyebilirsiniz de dedim hatta) ama gerçekçi ele almak da gerekiyor şu yorumunuza karşın. Çünkü burada bir çizgi var;
Ekonomiyi nasıl kalkındıracak bu insanlar? Bugün torpil ötesi torpille köşe başları tutuldu. Daha yeni personel alımlarında sınavlarda 90 olan gençlere mülakatta 30 verip nasıl bırakıldıklarını gördük, 60 alanların ise 100 mülakat değerlendirilmesi ile nasıl kabul edildiğini de aynı zamanda.
Siyasete girmek? Ne kadar para istiyor biliyor musunuz, ne kadar reklam istiyor? Asgari ücretle mühendis çalıştırılan bir ülkede, insan yenilgiye kaç kere tahammül edebilir?
Ülkem için can verecek evlatlarım olsun istemiyorum ben, ülkem içinde yaşatacağım evlatlarım olsun istiyorum. Vatan sevgisini anlatırken bile yaşamak değil, ölmek geliyor insanın aklına önce, çünkü çok öldük. Her gün ayrı bir yerden ölüyoruz. Eğitim sistemi can çekişiyor ki bu sistemin çökmesi demek, hakimlerin adaleti görememesi demek, doktorların elinde can veren hastalar demek, mühendislerin elinden çıkma binaların kumdan kaleler gibi yıkılabilmesi, sanatçılarının da sadece boş manzara resmi çizmesi, vurgulamaması demek. Yeni nesil öğretmenlerin elinde çocukların tükenmesi demek, bağıra bağıra kör olmak demek özetle.
Fihrist veren adamlar var doktora tezi diye ve kabul ediliyor ya, bilmem ne ile üfürülmüş helal hurma ya alkış tutulurken şeker hastaları için özel yarabandı geliştiren çocukların projesini adamdan saymadılar. Bu da eh, küstürür insanı. Çok seven insan da küser yani, kıymet bilinmezse ağlaya ağlaya gider.
Burada kendi yolunun tıkalı olduğunu gören insan, gider yoluna bakar; ha ondan sonra dönerse apayrı bir güzellik. Dönmezse de adı ile ülkeyi yaşatır. Çok insan gitti, çok akıl gitti, çok yetenek gitti... Hiçbiri mi sevmedi vatanını? Hepsi küstü gitti Ccelik. Anlamak lazım bunu da.
Ekonomi dediğin şey sadece atama mı Gangsta? Ticaret yapan, turizmde çalışan, ekin ekip biçen insanlara katkıları, yardımları, hibe ettikleri paraları niye konuşmuyor kimse? Torpil her dönemde vardı, her dönemde olacak. Bu Türkiye’ye has bir durum mu?Muhalefet olarak yazmıyorum, yakın bir görüşte sayılırız; hani "Basıp gideyim ardıma bakmayayım"dan ziyade, "Nereden ne kazanır toplarım yurt içi-dışı fark etmez, nasıl faydam olur"cuyum, hayalperestim (Önceki yorumlarımda da kalırım ölümüne deli diyebilirsiniz de dedim hatta) ama gerçekçi ele almak da gerekiyor şu yorumunuza karşın. Çünkü burada bir çizgi var;
Ekonomiyi nasıl kalkındıracak bu insanlar? Bugün torpil ötesi torpille köşe başları tutuldu. Daha yeni personel alımlarında sınavlarda 90 olan gençlere mülakatta 30 verip nasıl bırakıldıklarını gördük, 60 alanların ise 100 mülakat değerlendirilmesi ile nasıl kabul edildiğini de aynı zamanda.
Siyasete girmek? Ne kadar para istiyor biliyor musunuz, ne kadar reklam istiyor? Asgari ücretle mühendis çalıştırılan bir ülkede, insan yenilgiye kaç kere tahammül edebilir?
Ülkem için can verecek evlatlarım olsun istemiyorum ben, ülkem içinde yaşatacağım evlatlarım olsun istiyorum. Vatan sevgisini anlatırken bile yaşamak değil, ölmek geliyor insanın aklına önce, çünkü çok öldük. Her gün ayrı bir yerden ölüyoruz. Eğitim sistemi can çekişiyor ki bu sistemin çökmesi demek, hakimlerin adaleti görememesi demek, doktorların elinde can veren hastalar demek, mühendislerin elinden çıkma binaların kumdan kaleler gibi yıkılabilmesi, sanatçılarının da sadece boş manzara resmi çizmesi, vurgulamaması demek. Yeni nesil öğretmenlerin elinde çocukların tükenmesi demek, bağıra bağıra kör olmak demek özetle.
Fihrist veren adamlar var doktora tezi diye ve kabul ediliyor ya, bilmem ne ile üfürülmüş helal hurma ya alkış tutulurken şeker hastaları için özel yarabandı geliştiren çocukların projesini adamdan saymadılar. Bu da eh, küstürür insanı. Çok seven insan da küser yani, kıymet bilinmezse ağlaya ağlaya gider.
Burada kendi yolunun tıkalı olduğunu gören insan, gider yoluna bakar; ha ondan sonra dönerse apayrı bir güzellik. Dönmezse de adı ile ülkeyi yaşatır. Çok insan gitti, çok akıl gitti, çok yetenek gitti... Hiçbiri sevmedi mi vatanını? Hepsi küstü gitti Ccelik. Anlamak lazım bunu da.
Biz tatile gitmiştik begendim ama Bir arkadaşımda orda yaşamayı çok istiyordu. İş buldu bir otelde 2100 tl. Maaş vermişler ev kiralamak istedi 400 sterlin (2300tl sanırım) demişler geri döndü.120.000 paramız var bir ev alsak askeri ücret galiba orda daha yüksek bir maaşla geçiririz gibime geliyor tecavüzün olmadığı bir ülkede cocugumu dünyaya getirmek istiyorum ben
DelirttilerToz pembe değildir eminim . Birazda olsa pembesi vardır belki . Fakat sadece toz da değildir başkalarının dediği gibi . aRADA BİR YERLERDE :)
Orada sorun var çözümü de var, burada sorun var çözümü yok bütün olay bu :)Ben yurt dışından geldim, emin ol problemler sorunlar her yerde var. Özellikle monotonluk ve depresyonun Avrupa da yoğun olduğunu düşünüyorum. Orayı özlüyorum ama sadece gezmeye gitsem bana yeterli, yeniden orada yaşadığımı düşünmek içimi karartıyor.
Ne sallayacam yaw sanal ortam işte hepimize yer var keyif alıyorsan kime ne :) elhamdülillah değer yargısı dersi vereceğin son kişilerdenimdir övünmek gibi olsunamaaan kimler kovulup kovulup geldi o kadar sallama ya forum bu.. hile- hurda ile gelmedim, hak- hukuk yiyerek var olmuyorum benim için önemli olan o.. tabi herkesin ahlaki değeri farklı, yargılayamam :) bunun yanında senin mesajını beğenmek üzereyken farkettim son mesajını, son anda kaçırdın yani :) aşkolsun kindar gibi mi duruyorum oradan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?