Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şartları yakalayabilirsem yansın bu dünya diyecek moddayım
e bi davet et de gelek bari

Birşeylerin değişmesi için birilerinin fedakarlık etmesi gerekecek anlaşılan çook çok haklısınız .

O zaman şöyle diyelim. Bu olumsuzluklar Avrupa'da ceza bulabiliyor. Türkiye'de iyi hal indiriminden serbest bırakılıyor. Hayvanlara işkence ediliyor cezasız kalıyor.

Tabi ki her yerde kötülük oluyor ama adalet var mı bir de bu açıdan bakın.

şartları yakalayabilirsem yansın bu dünya diyecek moddayım
e bi davet et de gelek bari

ya açıkçası biz dedik ki, gençlik gidiyor, bir daha böyle fırsatlarımız olmaz, riske attığımız şey nedir, ev eşyası falan filan.

e yurtdışı deneyimi olunca dil gelişince türkiyeye dönüp iş bulamama sorunu da olmaz.
dedik alalım bu riski, memnun kalmazsak döneriz, tatil yaptık deriz :))

maltadayız halen, buyurun gelin ya keşke böyle güxel insanları misafir edebilsem ben memnun olurum :)

bende sözleşmeliyim bende bende eşim aslında elektronik öğretmeni ama emniyet görevlisi ben desen muhasebe ve işletme mezunuyum fakat alternatif tıp organik gıda healtly food tarzı antin kuntin (kurumdaki arkadaşların hitabı) şeylerle ilgiliyim...
fakat sırf çocuğumun yaşam standartları için ayrılmak istiyorum..kreşe gönderiyorum ama bin bir paranoya ile hele Allah günah yazmasın bu sene o kadar çok kreş haberi soktular ki gözümüze bazen işten koşarak gidip oğlumu görmek istiyorum.

eşiniz matematik öğretmenligi mezunu mu. burada eşiniz ne olarak çalışıyordu. burada tabi sektörde çalıştıysa aynı işte çalışması iyi olmuş. eşimde ben de lisans mezunuyuz. konuşma düzeyinde ingilizcem var. ama işte olaylar nasıl ilerliyor onu merak etmiştim. teşekkür ederim:)

anam maltada mısın haftaya oraya kıbrıstan bir arkadaşımı gönderecem beğenirsem gel kuzum yanıma diyordu havası suyu nasıl avokado muz yetiştirebilir miyim akdeniz iklimi gerçi bahçeli uygun bir ev bulabilir miyim dil zaten sorun değil malta dil merkezi nasıl hesaplara giriyorum...gittiğimiz yerde Türkçe eğitmenliği yapabilir miyiz ,illaki önden iş bulup onların davet etmesi mi gerekir ki?

matematik bölümü mezunu, IT sektörünce yazılımcı olarak çalışıyor.
IT de genel olarak diploma sorulmaz, eşimin iş arkadaşı var mesela, kendisi İtalyan ama vize sorunu yok, lise mezunu.
Yine İngiliz bir iş arkadaşı var lise mezunu.
Ama Türkiyeden lisans altı diploma ile çıkmak pek mümkün olmaz diye düşünüyorum.

Adalet de her yerde yok aslında.Bugün her ülkede komik cezalarla geçiştirilen büyük suçlar var.Bu Türkiye'ye has değil.Gerçekçi bakalım.

Beni bu ülkenin en çok neyi yoruyor biliyor musunuz ? Kadının sürekli 2.planda kalması.Bu zihniyetin değişmesi adaletin yerini bulmasından çoooooook daha zor maalesef.Bu durum da sadece Türkiye'de yok,bunun da farkındayım.Ama bu konuda çok daha gelişmiş ülkeler var,bu da bir gerçek.

Evet bende şimdi o konuya değinecektim ... Adalet yok , kadının adı yok burada ... Çok şey eksik ... toparlanır mı burası bilemem

O dediginiz maalesef olamiyor
Benim memlekete donen 2 arkadasim da pisman oldu, Avrupa'ya geri dondu
Guzel isler yapmak idealiyle ise basladilar, 3 ayda bezdiler. Bir sekilde onleri tikandi, yapmak istedikleri projeleri yapmaya ya kurum burokrasisi izin vermedi ya da baslarindaki niteliksiz yoneticiler. Muhendislik alaninda konusayim, niteliksiz bu isten hicbir sekilde anlamayan ama oteden beriden referansli! adamlar her kosebasini tutmus durumdalar. O yuzden geri donme isi dediginiz kadar romantik olamiyor ne yazik ki.

Git tabi de ozlem vs bunlari cok dusunme. Istedigin zaman atlar gelirsin nedir yani eskisi gibi degil ki atla ucaga gel ulkene ziyarete. Sen once is ara ve bul. Gerisi hallolur dusunme. Isin de iyiyse git tabi ki. Bence.

ay ben hiç anlamam o işlerden :) ben markette aradığımı buluyorum sadece ahaha. Ama ada olduğu için sulama büyük problem, o yüzden avakoda işi riskli :)

malta çok güzel, mevsimi denizi harika.
Ama en büyük geçim kaynağı turizm olunca kalıcı olmak bize mantıklı gelmiyor.
Her şey turistler için orta veya düşük kalite, yüksek kaliteye geçtiğin zaman inanılmaz pahalılaşıyor, ve işgücü de çok pahalı.

Örnek vereyim, gittim mağazadaki en pahalı tencereyi aldım, bir yılın sonunda elimde kaldı gibi,
veya evimdeki eşyalar Türkiye de olsa öğrenci işi diyeceğimiz kalitede gibi gibi

önceden ben bu tip konulara çok kızardım ama yaş oldu 32 oğlan geldi 4 yaşına, durum ortada cehaletin kitleselleştiği bir dönem daha oldu mu bilmiyorum artık usandım insan görmekten dilde problem değil kimseyle konuşasım yok

Batinin bas aktorleri dunyayi birbirine kattilar yiktilar yaktilar tahrip ettiler.O egitimli medeni dediginiz batinin bazi aktorleri kundaktaki bebekleri duvarlara carptilar annelerde ne namus biraktilar ne seref.insanlarin gozunde ne vahim olaylar yasandi.bunlar okumus egitimli insanlar birak cahil kalsalardi keske dagda çoban olsalardi keske.Hirosimaya atom bombasini atan bir coban miydi.biz bir masuma zarar vermeden kili kirk yararak geciyoruz yollardan..ben de her gun ogrencisiyle beraber olan koca koca ogretmenleri okuyorum batidan.begenmeyin bu ulkeyi daha...

Orası da doğru :) Burda az çok nerden ne kötülük gelir tahmin eder hale geldik dışarıdaki kötülükleri tahmin etmek daha zor olurdu
Siz sanıyor musunuz ki örneğin Fransa’da yerel halk, ülkenin barındırdığı etnik gruplarla huzur ve sükunet içerisinde yaşıyor? Avrupa’dan öğrendiğim bir şey varsa o da ırkçı olduklarıdır (üzülerek söylüyorum). Sorbonne Üniversitesi’nde akademisyen de olsanız mesai arkadaşlarınızın arkanızdan “Türk” olmanızla ilgili atıp tuttuğunu duyabilirsiniz. Veya orada işsizlik yok, ensest yok, evsiz yok, suç yok mu zannediyorsunuz? Neyi görmek istediğinize bağlı, kötülükleri görmek isterseniz her yerde gani gani var.

Konu sahibi siz olduğunuz için sizin yorumlarınızdan uzatıyorum konuyu. Diyeceklerimi diyeyim de sistemimden atayım :)

Neyse uzun lafın kısası “ülkeden ümidi kestiğiniz için” gitmeyin buradan. Maceraperest olduğunuz için gidin. Yeniliklere açık olduğunuz için, farklı kültürler tanımak için gidin. Çalıştığınız alanda en iyisi olmak için, en iyi eğitimi alabileceğiniz yere gidin.

Kimi insan vardır başını yastığa koyduğu yer onun “evi” olur. Kimi insan “aidiyet” duygusunu sever, sıla hasreti çeker. Hangisi olduğunuzu siz bilirsiniz. Ben ikinci gruptayım :)

Hakkınızda hayırlısı olsun der yemek yapmaya kaçarım :))

anladım. eh onun bölüm ve yaptığı iş itibariyle gitmesi rahat olmuş. ki iyi karar vermişsiniz. ilerde dönmek isterseniz yurtdışı deneyimi olacağı için rahatlıkla iş bulur. ben gene buralardayim bu bilgilerle bunu öğrendim :))) lisans mezunuyum ama sektörde çalışmak lazım ki orada sektöre girilebilsin

ya da maddi imkan varsa master doktora.

Türkiye dışındaki bütün ülkeler çok gelişmiş ve kusursuz diyen biri olduğunu sanmıyorum zaten burada. Türkiye'deki adalet kavramına her gün şaşırdığımız bir dönemdeyiz hatta adalet yerini bulduğunda daha çok şaşırıyoruz gerçekten. Bu konuda Avrupa'nın daha ileride olduğunu kabul etmek zorundasınız. Belki mecburiyetten belki başka bir şeyden yapıyorlar ama ilerideler.

Kadının geri planda kalması, sanata duyarsızlık, bilimde ilerleyememe, adaletsizlik, TL'nin değersizliği, insanların tahammülsüzlüğü, zor çalışma şartları vs vs ülkenin problemleri bitmiyor emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…