şartları yakalayabilirsem yansın bu dünya diyecek moddayımya bu da ayrı bir kültür işte.
biz şuan expat yoğun bir yerde yaşıyoruz, oğlumun sınıfı 20 kişilik, ondan fazla milliyetten çocuk var, hepsinin ana dili farklı, ama anlaşıyorlar enteresan şekilde :)
keşke deneme şansın olsa, tatildir ya da tanıdık yanında bir kaç aydır veya dil kursu falan gibi seçeneklerle gidip görmek en güzeli.
memuriyeti yakacan mı yoksa :)
ben de devlet çalışanıydım, annem babam çok üzülmüşlerdi istifa edince.
Eğitim için, meslek için, kendinizi donatmak için gidin alın ve isterseniz gelin oralardan8993 ... Fihristin doktora tezi olarak kabul edilebildiği ülkem üniversitelerinin, doktora hakkı verecek insanlara ihtiyacı var. Sanatını kopya yaşayan camianın orijinal ressam, müzisyen, dansçılara ihtiyacı var... Bunlar damadıyla ilişkiye giren kvler, hayvan katleden caniler için değil; onlara hak ettiği cezayı verebilecek, mazlumu koruyacak ve bilgi ışığında yürüyebilecek evlatlarımız için gerekli.
O zaman şöyle diyelim. Bu olumsuzluklar Avrupa'da ceza bulabiliyor. Türkiye'de iyi hal indiriminden serbest bırakılıyor. Hayvanlara işkence ediliyor cezasız kalıyor.Yurtdışında doğmuş,büyümüş ve sık sık gidip gelmiş biri olarak yazıyorum Canım...
Yurt dışı , Avrupa medeniyet vs. Çok hoş bi görünüm veriyor evet kabul ediyorum... Ama öyle değil...
Burada yaşanan Olumsuz şeyler her yerde yaşanıyor... Bu olumsuzluklar Türkiye’ye has birşey değil yani...
şartları yakalayabilirsem yansın bu dünya diyecek moddayım
e bi davet et de gelek bari
bende sözleşmeliyim bende bende eşim aslında elektronik öğretmeni ama emniyet görevlisi ben desen muhasebe ve işletme mezunuyum fakat alternatif tıp organik gıda healtly food tarzı antin kuntin (kurumdaki arkadaşların hitabı) şeylerle ilgiliyim...yok memur değil, sözleşmeli çalışandım.
tam nasıl oluyor adı bilemedim şimdi.
diploma denkliği aranmayan bir ülkedeyiz. ben çalışmıyorum halen ama eşim matematik mezunu, sektörde 7-8 yıl deneyimliydi geldiğimizde. Sektör deneyimini daha çok dikkate aldılar, lisans mezunu oluşu da süreci hızlandırdı.
eşiniz matematik öğretmenligi mezunu mu. burada eşiniz ne olarak çalışıyordu. burada tabi sektörde çalıştıysa aynı işte çalışması iyi olmuş. eşimde ben de lisans mezunuyuz. konuşma düzeyinde ingilizcem var. ama işte olaylar nasıl ilerliyor onu merak etmiştim. teşekkür ederim:)yok memur değil, sözleşmeli çalışandım.
tam nasıl oluyor adı bilemedim şimdi.
diploma denkliği aranmayan bir ülkedeyiz. ben çalışmıyorum halen ama eşim matematik mezunu, sektörde 7-8 yıl deneyimliydi geldiğimizde. Sektör deneyimini daha çok dikkate aldılar, lisans mezunu oluşu da süreci hızlandırdı.
anam maltada mısın haftaya oraya kıbrıstan bir arkadaşımı gönderecem beğenirsem gel kuzum yanıma diyordu havası suyu nasıl avokado muz yetiştirebilir miyim akdeniz iklimi gerçi bahçeli uygun bir ev bulabilir miyim dil zaten sorun değil malta dil merkeziya açıkçası biz dedik ki, gençlik gidiyor, bir daha böyle fırsatlarımız olmaz, riske attığımız şey nedir, ev eşyası falan filan.
e yurtdışı deneyimi olunca dil gelişince türkiyeye dönüp iş bulamama sorunu da olmaz.
dedik alalım bu riski, memnun kalmazsak döneriz, tatil yaptık deriz :))
maltadayız halen, buyurun gelin ya keşke böyle güxel insanları misafir edebilsem ben memnun olurum :)
eşiniz matematik öğretmenligi mezunu mu. burada eşiniz ne olarak çalışıyordu. burada tabi sektörde çalıştıysa aynı işte çalışması iyi olmuş. eşimde ben de lisans mezunuyuz. konuşma düzeyinde ingilizcem var. ama işte olaylar nasıl ilerliyor onu merak etmiştim. teşekkür ederim:)
O zaman şöyle diyelim. Bu olumsuzluklar Avrupa'da ceza bulabiliyor. Türkiye'de iyi hal indiriminden serbest bırakılıyor. Hayvanlara işkence ediliyor cezasız kalıyor.
Tabi ki her yerde kötülük oluyor ama adalet var mı bir de bu açıdan bakın.
O zaman şöyle diyelim. Bu olumsuzluklar Avrupa'da ceza bulabiliyor. Türkiye'de iyi hal indiriminden serbest bırakılıyor. Hayvanlara işkence ediliyor cezasız kalıyor.
Tabi ki her yerde kötülük oluyor ama adalet var mı bir de bu açıdan bakın.
O halde çözüm temelli gitmemek olur . Hani şu kafa olarak batının güzelliklerini eğitimini bilimini al orada ve buraya getir . He kıymet bilirler mi bilmem . Şu ülkede ya topçu olucan ya popçu o zaman el üstündesin vallahi .
anam maltada mısın haftaya oraya kıbrıstan bir arkadaşımı gönderecem beğenirsem gel kuzum yanıma diyordu havası suyu nasıl avokado muz yetiştirebilir miyim akdeniz iklimi gerçi bahçeli uygun bir ev bulabilir miyim dil zaten sorun değil malta dil merkezinasıl hesaplara giriyorum...gittiğimiz yerde Türkçe eğitmenliği yapabilir miyiz ,illaki önden iş bulup onların davet etmesi mi gerekir ki?
Siz sanıyor musunuz ki örneğin Fransa’da yerel halk, ülkenin barındırdığı etnik gruplarla huzur ve sükunet içerisinde yaşıyor? Avrupa’dan öğrendiğim bir şey varsa o da ırkçı olduklarıdır (üzülerek söylüyorum). Sorbonne Üniversitesi’nde akademisyen de olsanız mesai arkadaşlarınızın arkanızdan “Türk” olmanızla ilgili atıp tuttuğunu duyabilirsiniz. Veya orada işsizlik yok, ensest yok, evsiz yok, suç yok mu zannediyorsunuz? Neyi görmek istediğinize bağlı, kötülükleri görmek isterseniz her yerde gani gani var.Orası da doğru :) Burda az çok nerden ne kötülük gelir tahmin eder hale geldik dışarıdaki kötülükleri tahmin etmek daha zor olurdu
anladım. eh onun bölüm ve yaptığı iş itibariyle gitmesi rahat olmuş. ki iyi karar vermişsiniz. ilerde dönmek isterseniz yurtdışı deneyimi olacağı için rahatlıkla iş bulur. ben gene buralardayim bu bilgilerle bunu öğrendim :))) lisans mezunuyum ama sektörde çalışmak lazım ki orada sektöre girilebilsinmatematik bölümü mezunu, IT sektörünce yazılımcı olarak çalışıyor.
IT de genel olarak diploma sorulmaz, eşimin iş arkadaşı var mesela, kendisi İtalyan ama vize sorunu yok, lise mezunu.
Yine İngiliz bir iş arkadaşı var lise mezunu.
Ama Türkiyeden lisans altı diploma ile çıkmak pek mümkün olmaz diye düşünüyorum.
anladım. eh onun bölüm ve yaptığı iş itibariyle gitmesi rahat olmuş. ki iyi karar vermişsiniz. ilerde dönmek isterseniz yurtdışı deneyimi olacağı için rahatlıkla iş bulur. ben gene buralardayim bu bilgilerle bunu öğrendim :))) lisans mezunuyum ama sektörde çalışmak lazım ki orada sektöre girilebilsin
Türkiye dışındaki bütün ülkeler çok gelişmiş ve kusursuz diyen biri olduğunu sanmıyorum zaten burada. Türkiye'deki adalet kavramına her gün şaşırdığımız bir dönemdeyiz hatta adalet yerini bulduğunda daha çok şaşırıyoruz gerçekten. Bu konuda Avrupa'nın daha ileride olduğunu kabul etmek zorundasınız. Belki mecburiyetten belki başka bir şeyden yapıyorlar ama ilerideler.Adalet de her yerde yok aslında.Bugün her ülkede komik cezalarla geçiştirilen büyük suçlar var.Bu Türkiye'ye has değil.Gerçekçi bakalım.
Beni bu ülkenin en çok neyi yoruyor biliyor musunuz ? Kadının sürekli 2.planda kalması.Bu zihniyetin değişmesi adaletin yerini bulmasından çoooooook daha zor maalesef.Bu durum da sadece Türkiye'de yok,bunun da farkındayım.Ama bu konuda çok daha gelişmiş ülkeler var,bu da bir gerçek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?