Türkiyeden gitmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yıllarca yurtdisinda yasadim (20 yil)
Kayinvalidesini birak oz annesiyle iliski yasayan cok fazla insan vardi.
Evinin odalarini universiteli kizlara seks karsiligi kiralayanlar
Kopeklerin gozlerini oyanlar

Elbet boyle olmayan yerler vardir ama bilmediginiz icin size tozpembe gorunuyor sanirim. Gideceginiz yeri cok iyi belirleyin.

Turk degilim. 7 yildir turkiyede yasiyorum. Turkiyede vergiler ciddi yuksek. Ama yurtdisinda yasadigim yerde fiyatlar yine de daha yuksek kaliyordu.

Ozellikle gida icin; burada ureten az aliyor araci ve vergi yuzunden fiyat artiyor
Orada tarimsal uretim dusuk oldugu icin pahali oluyor. Orada sistem daha adil ama nihai tuketici olarak yaklasirsaniz olaya; degisen pek bir sey yok.
(Tabii bu da ulkeden ulkeye degisecektir, yapacaginiz meslege gore de size etkisi farkli olacaktir)

Körükörüne batı hayranı değilim . Körü körüne milliyetçilik düşmanı da değilim . Sizin bu anlattığınız Işid kafa keser o halde bütün müslümanlar kafa keser demek gibi bir şey . Batı öldürdü o halde batı öldürür hep öldürür . Yanlış olduğunu düşünüyorum . Cehalet kutsanacak bir vasıf değildir .

Şu noktaya katılıyorum arkadaşların dediği

Hani mükemmel derecede düzgün, düzenli, her şeyin işlediği bir yer olarak hayal ediyorsanız (Avrupa için konuşuyorum) her zaman öyle olmuyor.

İyisine de kötüsüne de denk gelebilirsiniz yani. Hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
Ama birkaç yorum yukarıda bir üye yazmıştı macera ve yenilik için harika bir deneyim tabii ki.

Ben İtalyada yaşayan biri olarak söylüyorum bunları. Yakında da İngiltereye taşınacağım hayırlısıyla

Katılıyorum. Ben de bir kaç yıl önce söylediğin gibi varoluşsal bir bunalım ile yurt dışına yerleştim. Evlendim, ben dönmedim ama ben de ülkemi severim. Eskisinden daha çok hem de. Çünkü bazı şeyleri, olumsuzlukları sadece bizim ülkemizde var sanma durumu bende de vardı. Öyle olmadığını gördüm, eğer çok güçlü bir ülkede değilseniz Avrupa'da da ekonomik sorunlar da var. Bunu dışında haberlerde gördüğünüz olumsuzluklar da zaten her yerde.
İş imkanınız varsa gidin deneyimleyin tabii ki konu sahibi. Ben fırsatımı değerlendirdim, pişman olmadım onca zorluğa rağmen çünkü eşime aşık oldum. Sadece gitmek zorundayım gibi kendinizi zorlamayın derim. Bulunduğunuz anın ve yerin güzelliklerini görmeye çalışın. Başka bir hayatımız yok.

ya da maddi imkan varsa master doktora.
onun için yaşım geçti artık 30 oldum :) zaten yıllardır çalışıyorum bidaha ders çalışmaya geri dönmek korkutuyor. bakalım takılalım biraz daha. cesaret gelirse bana buraya tekrar yazarım çıkış için bilgi almaya :)

maltaya bakınca zaten çok iç içe geçmiş görünüyor resimlerde ben 4 yıl kıbrısta yaşadım ada kültüründe suyun büyük problem olduğunu az çok biliyorum hafta da iki gün türkiyeden sular verildiğinde 2 tonluk depolarımızın dolmasını bekleyip sular kesilmeden banyomuzu yapar bahçemizi yıkardık şimdi ki gibi boru hattı çekilmemişti..gözüm malezya ve singapur taraflarında aslına bakarsan, hem ben hayalimi gerçekleştiririm bağ bahçe ile , hem tesettürlüyüm bize daha uygun ama şehir merkezlerinden bahsetmiyorum ...hayalimde yaşamak istediğim yer hem okyanusu görsün hem yemyeşil olsun hem para geçmesin keşke mümkün olsa ,gözüm rezidanslarda villalarda köşklerde değil yeminle ,ayağımı toprağa basıp tüm enerjimi akıtıp huzur içinde yaşamak :)

Eee hanimefendi dikkat ederseniz yakik yiktik yerler hep belli Ortadogu
Butun karisik isler neden Ortadoguda peki?
Batinin ayrica bir sey yapmasina gerek yok zaten Ortadogulular birbirlerini yeterince yiyorlar
Neden birbiriyle savasan 2 AB ulkesi goremiyoruz?

Ortadogulular da biraz akilli olsunlar. Birbirilerini yemekten vazgecsinler artik. Kabile, mezhep, toprak derdine surekli cekisme, cikmaz, anlasmazlik, savas, catisma...bu sekilde bu topraklar nasil kalkinir???
Ortadogulu ulkelerin bir gelecek planlamasi, bir kalkinma hedefi yok ki. Varsa yoksa digerinin tabagindakini almak.

O soylediginiz vahsetlerin hepsini Ortadogulular da yapti, yagmanin, tecavuzun, kadinlarin pazarlarda alinip satilmasinin hepsi Suriye'deki icsavasta da oldu mesela. Savasin Allahi dini dili irki yok, bir kere toz duman kalkti mi o saydiginiz naneleri herkes yiyor zaten.

Her seyin sucunu ABye ABDye atmayin. Akilli olanlar borc para almaz, silah almaz, ithalat hacmini azaltir, disari bagimli olmaz. Taskopru'deki sarimsaklar cururken hala Cin'den sarimsak ithal ediyoruz. Bu da mi yabanci mihraklarin oyunu? Insanin once kendisinde akil olacak. Akill adam disa bagimli olmaz.

Madem ABD varligindan rahatsiz insanlar, ABDnin askeri usler kurmasina izin vermez, petrolunu satmaz, sattigi silahi almaz olur biter. Kabileler, halklar birbirini yedikce Ab de ABD de iki tarafa da silah satip servetine servet ekliyor. Ortadogulular akilli olsun dedigim gibi. En azindan gidip silah almasinlar, ille didiseceklerse de!!!

Gönlüne göresi olsun, araştırmak lazım işte.
İnsan kafaya koyunca bir yerden buluyor, Malta bizim listemizde bile değildi ilk yurtdışı araştırmasına başladığımızda.

Böyle konularda Avrupa'yı kötülemeye gelenlere hastayım ya. Çoğu da Avrupa'da yaşayanlar oluyor bir de. Zaten biz de Avrupa'dan daha iyisi yoktur olamaz deyip tapınmıyoruz herhalde. Şartlar birçok açıdan daha iyi diyoruz yani ütopik hayallerimiz yok. Konu sahibinin de ütopik hayalleri yok, pembe bulutlar üzerinde yaşayacağım orada demiyor. Sanki gözlerimiz bağlı yaşıyoruz bu hayatı, bir siz biliyorsunuz siz araştırıyorsunuz.

Bu konu beni yordu bana yetti

Birşeylerin değişmesi için birilerinin fedakarlık etmesi gerekecek anlaşılan çook çok haklısınız .

Öyle...
Bana hayalperest ya da deli diyebilirsin, çevremden bu tepkileri çok alırım, konuyu ele alışım da bu yönde çünkü. Pek de konuşmayı tercih etmem esasen üzerine. Şöyle özetleyeyim "Batan gemiyi terk etmek" olarak düşününce, aklıma tek gelen "Batana kadar içinde kalır kimi ne kadar kurtarabilirim yoluna bakarım, çünkü benim gemim!" gibi ölümüne bir şey çıkıyor. Haliyle bu tavsiyeyi herkese veremezsin. :)

Sen kendi filikanla açıl, kendin için, fayda için gerekeni bul. Dediğim gibi ister dön hep beraber kurtalarım, ister orada kal çünkü adın bile ülkeni yaşatır, başarının yeri yok.

Tabiki bati hayrani demedim oyle de dusunmedim.dunya cikar dunyasi olmus.savaslari baslatanlar egitimliler cobanlar degil demek istedim.

hayır bide işin garip tarafı orayı kötülüyo kötülüyo şöyle berbat bilmem ne. ama nedense kimsenin buraya dönme niyeti de yok :/

Haklisin akilli olmadiklari icin tehlikeyi gormedikleri icin bu haldeler.

hayır bide işin garip tarafı orayı kötülüyo kötülüyo şöyle berbat bilmem ne. ama nedense kimsenin buraya dönme niyeti de yok :/
Hah aynen! Avrupa'nın Türkiye'den farkı yoksa totonu kaldırıp buraya yerleş o zaman derdin ne ki gelip burada "ırmağının akışına ölürüm Türkiye'm" diye bize artistleniyorsun
Güçlü devletler güçsüzleri parmağında oynatıyor bu kadar basit. Türkiye'nin dünyadaki yerini buradan çıkarsınlar artık.

Tabiki bati hayrani demedim oyle de dusunmedim.dunya cikar dunyasi olmus.savaslari baslatanlar egitimliler cobanlar degil demek istedim.

Belkide çobanların hatasıdır ? Şöyle bakalım olaya eğer o çoban sahip olduğu güzellikteki beyni olumlu işlere kullanmaya yeterince çabalamadıysa ve meydanı zeki ama kötülere bıraktıysa . Pes ettiyse . Suç birazda çobandadır .

valla ablacim dunyada tek bir guc var, o da finansal guc, gerisi hikaye.
Turkiye kafayi calistirsa aslinda ekonomik olarak Cin'e yetisecek seviyede.
Bir kere tarim urunlerinin ithali yasaklanmali ve hemen simdi durdurulmali.
Avrupaya'da telekom yazilimlari, 5G, DSL hatlari vb gayet rahat satabiliriz.
Is bilen, kafayi kullanan adam olsa yemin ederim Mars'a bile cikariz ama iste bastakiler kendi cebini doldurma pesinde. Su ulkenin teknoloji bakanligini bana bir verseler hemen ise baslarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…