Türkiye'ye dönüş veya anne ve babamın boşanması :(

Mery50

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
1.427
2.296
133
Sevgili bayanlar,

simdi nerden baslasam bilmiyorum... Dedem almanyaya isci olarak gelmis babamda dedemle birlikte mecburen almanyaya gelmek zorunda kalmis (7 yasinda). Velhasilikelam babam burda okula gitmis sonrada isci olarak calismaya baslamis. Annemde evlenerek türkiyeden buraya gelmis. Babam (45) cok azimli bir insan oldugu icin cok calisip türkiyeye bircok yatirim yapti (ev, taksi, dükkan, arsa aldi) almanyanin hali iste ne olur ne olmaz diyerek birde herzaman memlekete dönme hayaliyle yasamistir zaten... Bir kac aydirda tutturmus bu yaz temelli türkiyeye gidecekmis. Bize kesinlikle sormadan kendi basina karar aldi. Annem (39) kiz kardesim (14) ve ben (22) kesinlikle istemiyoruz gitmeyi. Ne kadar memleketin olsa da sonucta burda dogduk burda büyüdük annemi deseniz burda düzenini tutturmus 24 yildir durduk yere hersey güzel iken neden temelli gideyim diyor. Ayrica annemde bircok hastalik var, Seker hastasi, beyninde tümör var, depresyon, damar tikanikligi vs. Yani bunlar kücük seyler degil her birini ayri ayri düsünüp öyle hareket etmemiz gerekirken hicbirini umursamadan tek basina karar aliyor ve cirpinislarimizi umursamiyor bile. Ayrica kiz kardesim tam ergenlik caginda liseye baslamasi gerekiyor türkiyeye gidince türkiyenin dersleri burdan daha zor (arastirdigim icin biliyorum) cevresi degisecek yeni arkadaslar edinmesi gerekecek, onlara uyumsaglamak isterken kendini kaybeder diye korkuyorum. Babamla konusmak cok zordur konusmaya calistiginda ya tersler atar yada hic seslenmez! Gecen hafta konusmaya calistim annemler evde yokken ve söyledim baba kendi basina bir karar aldin türkiyeye gidecegim diyorsun ama bize sormadin sonucta biz 4 kisilik bir aileyiz ve 3/4 gitmek istemiyoruz dedim. Biraz adaletli ol oturup konusalim ve bir karara baglayalim dedim bana verdigi cevap aynen su oldu "BEN GIDECEGIM SIZI ZORLAMIYORUM GELIN DIYE, ISTEYEN BENIMLE GELSIN ISTEYENDE KALSIN NE HALI VARSA GÖRSÜN BENIM TÜRKIYEDE MALIM VAR, BEN MALIMIN BASINA GIDECEGIM" dedi basimdan asagi kaynar sular döküldü söyleyecek söz bulamadim. Ben bundan aynen sunu anladim "Siz .... kenarisiniz benim malim, param daha önemli umrumda bile degilsiniz"

Annem diretecegim gitmeyecegim cok istiyorsa kendisi gitsin diyor. Cok istiyorsa bosansin diyor. Dedemi (babamin babasi) aradi ve dedi baba gitmek istiyorsa gitsin eger onun icin bu kadar önemsizsek bosanabiliriz rahatca gitsin sarilsin taksisine yatsin dedi. Dedemle babaannem de biz konusuruz olmadi almanyaya geliriz konusuruz ikna etmeye calisiriz dedi ama babam onlarida dinlemeyecek biliyorum. Baktik yine gitti biz almanyaya tekrar döneriz dediler.

Acikcasi ben hala gitmek istemiyorum ama bosanmalarinida istemiyorum. Ama bosanmalari annem acisindan ilk etapta zor olacak ama sonra daha dogru olacagini düsünüyorum. Yalniz sunada eminim annem birdaha kesinlikle evlenmez buna kendimden dahada eminim. Ve bizim yüzümüzdende burda kalmasini istemiyorum sonucta ben ve kiz kardesim annemin yaninda tas catlasa 10 yil daha yasayabiliriz sonrasinda tek basina kalmasini istemiyorum. Tamam ben zaten elimden geldigi kadar annemi yalniz birakmam ama bu babamin yerini ne kadar tutar ki??

Ne yapayim lütfen bana bir akil verin????? :a015:

Son düzenleme:
canım bnm ya inan durumuna cok üzüldüm:(kesinlikle dönmeni önermiyorum annenin okadar rahatsızlıgı varsa kadın burda telef olur.ordaki saglık imkanları kadar bırası ilerlemiş degil ve daha bircok konuda.

.evlensende anneni yanına alırsın.belkide orda baban yapamıyacagını anlar geri döner.

ilk basta annenle konus ne istediginden tam olarak emin ol.dönüs yapmak istemiyorsa yanında ol ve annene bunu hissetir.2 kardes annenize destek olun zaten hasta daha fazla üzülmesine izin vermeyin..almanyanın şimdiki durumu cok iyi olmasada burdan iyi oldugu kesin...burda insanlara verilen degersizliklerle karsılasıp daha cok üzüleceksiniz.daha kücük cocoukken almanyadan döndüğümde bn bile bunların farkına varabildiysem sizin durmunuzu düşünemiyorum.aradan 12 sene gecti ve ben hala dönmek için fırsat arıyorum..

dönmeyin canım

Son düzenleme:
Annem daha karar vermedi, diyor bosansin o zaman diye, ama icinin acidigini hissediyorum. Psikolojik olarak gercekten bitmek üzereyim konustum annemle onunda tek korkusu yalniz kalmak. Anneme birsey söylemedim ama bu kadar anlayissiz bir insanla ömür sürmek yerine ben yalniz kalmayi tercih ederdim. Gerci dilin söylemesi kolay is basa geldigi zaman durum degisiyor bir söz var hani bekara kadin bosamak kolaydir diye aynen o durum. Kendimi annemin yerine koyuyorum 24 yillik emegi bosuna harcamak istemiyor. Ama hep annem kendi hayatindan taviz verdi bir kez olsun diretsin kendi istedigini yapsin diyorum. Hastaligini umursamayan adam türkiyeye gidince sanki cok mu umursayacak annecigimi diye düsünüyorum. Annemle konusmak istiyorum kalalim anne istedigi yere gitsin birak diye ama olmuyor iste kararini etkilemek istemiyorum. Bu durumda mantikli mi olmak gerekir duygusal mi onuda bilmiyorum. Kiz kardesim hergün boynuma sariliyor agliyor abla lütfen bisey yap ben gitmek istemiyorum diye. Inan patlamak üzereyim.
Bana kalsa CENNETIN dibine kadar yolu var ama annem ne derse onu yapacagim gidelim dersede signeye cekmek zorundayim... Diye düsünüyorum. Dogrumu olur yanlis mi bilmiyorummmmmmmmm...............................

hayatınızı tamamen degiştirecek bir konuda duygusal davranmak yerine mantıklı davranmayı dene..geleceginiz daha önmli

bööyle düşünen bir adamla bugün üzülmesse yarın üzülecek gitmesinin yada birlikte olmasının bir anlamı yok...

Bende öyle düsünüyorum canim annemide bir sekilde onu kirmadan bunun bilincine vardirmam gerekiyor ama sagligindan korkuyorum sekeri bu ara yine 550 nin üzerine cikti canim annecigim benim. Tesekkür ederim tubicik.

Iki hafta önce 1 hafta annem hastanede yatti sirf bu seker yüzünden adama o bile tinlamiyor !

rica ederim. babanın bu davranışına bağlı olarak alacağın karar apaçık ortada bence.

Valla burda kendi çapında baba da haklı, siz de haklısınız.
Ben de senelerce yurtdışında yaşamış biri olarak sizi de anlıyorum onu da anlıyorum, lakin bu sorunun çözümünün boşanma olarak düşünülmesi saçma.
Bir orta yol illa vardır. Yazları Türkiyeye gidilir, kışları Almanyada kalınır, ya da ne bileyim senenin yarısı orda yarısı burda.

Siz zaten 22 yaşındasınız bi şekilde kendi düzeninizi kuracaksınız. Kardeşiniz de yetişiyor.

Orayı da burayı da görmüş biri olarak memleketinize dönmemek uğruna ailenizin dağılmasını göze almanız bana çok mantıksızca geldi. Memleketimiz düşündüğünüz kadar korkunç bir yer değil. Hele ki Almanyayla kıyaslandığında her taşına kurban olurum ne olursa olsun, benim en azından. Ayrıca sevdiklerimizle beraber olamadıktan, aileyi, yuvayı dağıttıktan sonra, ha orda yaşamışım ha burda ha başka yerde, gözüm görmez ki.

ortada bir aile yokki dagılmasını önlesin..yazdıklarını iyi okumadın galiba kadın rahatsız adam sallamıyor bile..aile anlayısı bu mu?

buradaki saglık olanaklarıyla orayı es deger tutmakta ayrı bir mantıksızlık....pembe gözlüklerle oalaya yaklasmayın

Son düzenleme:
Ben zaten kalirim diye düsünüyorum ama burda kalirsam annem bunu kafasina cok takacak rahatsizligi daha kötü olacak diye korkuyorum. Hem ben kaldim diyelim kiz kardesim daha 14 yasinda liseyi bitirmedi. Benim yanimda kalsa tam deli cagi ben bir düzen kurana kadar ona göz kulak olamam bu zaman zarfi icerisinde onun basina bisey gelir diye endiseleniyorum. Yilin yarisi türkiyede yarisi almanyada demissin ikimizinde okulu var bu ne olacak? Hem ayrica benim kendime göre planladigim bir evlilik düsüncem var bu iliskimide birtek babam malina kavusacak diye birakmayi istemiyorum sonucta benim gelecegim. (Bu cok büyük bir etken degil sonucta her zaman kendi ailem demesini bilmisimdir)Bence asil sacma olan ailede 3 kisi gitmeyi zaten istemiyor tek basina böyle bir karar alinmasi. Ha ben böyle yaziyorum diye bir yuvanin dagilmasini istiyormusum gibi algilamayin lütfen. Sonucta zorluklari acilari cekecek olan yine benim yine annem yine kiz kardesim bu konuda inanin babam umrumda bile olmaz ailesini düsünmeyen bir insani ben neden umursayim ki! Ama ANNEM... Hep annem istediklerinden taviz verdi bu güne kadar hep annem agladi hep annem vazgecti. Annemin hastaligi adamin umrunda olsa gitmezdi diye düsünüyorum bu kadar düsüncesiz bir insanla evli olmak bence cok sacma. Bunlari burda rahatca yaziyorum cünkü icimden kafamdan gecen bunlar ama elbetteki anneme birsey demiyorum sonucta kocasi ilk gözünü onda acti onu sevdi onunla yasadi herseyi ama türkiyede annemin gelecegini daha karanlik görüyorum ben. Ayni sekilde kendiside ve bunun babamda farkinda ama görmemezlikten geliyor. Türkiyeye gitsek diye düsünüyorum bu durum sadece babami tatmin edecek yoksa hicbirimizi degil, annemin kendi ailesiyle olsun baba tarafimla olsun bircok sorun yasayacaginada adim gibi eminim. Cünkü bizim cevremiz cok bencil herkes benim dedigim olsuna gidiyor. Annemi orda daha zor günler bekleyecek sekeri tansiyonu derken hersey daha kötü olacak. Bu durumda soruyorum size yuvanin dagilmasimi yoksa annenizin sagligimi?? Offfffffffffff allahim hayirlisini versin...

. Memleketimiz düşündüğünüz kadar korkunç bir yer değil. Hele ki Almanyayla kıyaslandığında her taşına kurban olurum ne olursa olsun, benim en azından.

Ben türkiyeyi hicbir zaman korkunc bir yer olarak görmedim, aksine seviyorumda, yalnizca temelli dönme karari cok zamansiz geldi 4 yil sonra olabilir belki ama su anda degil... Ama eklemek istiyorum, ben dogma büyüme almanyali olarak burayi daha cok benimsiyorum... Herkes farkli hissediyor demek ki...

Son düzenleme:
Ben 6 ay Türkiyede 6 ay Almanyada derken siz ve kardeşinizi kastetmemiştim.
Annenizle babanızı kastetmiştim. Sonuçta siz çocuk değilsiniz artık, kendinize bakabilirsiniz.

Ama siz zaten boşanmaları yönünde karar vermişsiniz, bizden onay bekliyorsunuz sadece.
Bu durumda bize bir şey demek düşmez, hayat sizin "olmayan aile" de öyle.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Dogru kafamda olmasi gereken karari zaten verdim elbetteki bosanmalarini istemem ama öyle oldugunda herkes icin daha dogru olacagini, herkes istedigi hayati yasayacagini düsünüyorum... Tabiki bu sadece bir düsünce. Ama düsündügümü uygular miyim uygulamaz miyim orasini bilmiyorum bu konuda annemin kafasinida karistirmayi istemedigim icin hic sesimi cikarmiyorum dedigim gibi onun esi kendisi bilir..
Bu forumada bu konuyu sizden onay bekledigim icin degil yuva yikmanin kötü birsey oldugunu bildigim ve belki sizlerin daha iyi bir fikri olur, orta yol bulunur umuduyla actim.

6 ay türkiye 6 ay almanya meselesine de aciklik getirdigimi düsünüyorum. Yorumunuz icin de tesekkür ederim.

ben burdan kaçıyorum siz buraya geliyorsunuz:1shok:

canım dönme kesinlikle,bi kere turist,çift vatandaş,yurtdışından dönen kızlara sulanan bir ton maganda var.özellikle kardeşinin kafasını çok karıştırırlar,düşün ben kolejde okudum çok ileri gelen zengin ailelerin çocukları vardı ona rağmen yurtışından gelenler parmakla gösteriliyordu

eğitim sistemi bizim için bile zor ve sağolsun milli eğitim bakanımız her sene zorlaştırıyor.

sağlık açısındanda doktorlarımız almanyadakilerden daha iyidir ama o doktoru görene kadar bir ton işlemden geçmek zorundasın yok sigortasıymış şuyuymuş buyuymuş,bir sürü formalite,düşün sırf o işlemleri gerçekleştirip doktora gidecek diye yolda ölen bir ton insan var maalesef.

maddi duruma gelince,baban almanyada yaşayıp yatırımı türkiyede yaptığı için davulun sesi uzaktan hoş geliyor ona,ama türkiyeye gelince ev pahalı yemek pahalı ülke krizde kısacası buranın hayat şartlarına ayak uydurunca elindekini avucundakini de kaybetmeye başlayacaktır.

benzinin,etin en pahalı olduğu ülkedeyiz,üstelik ette ne eti belli değil at mı eşek mi...attığınız her adıma para ödeyeceksiniz,yok köprü geçişi,yok ispark say say bitmez.

yani dönmeyi bence aklından geçirme,bırak baban bir iki yıl orda kalsın,oda zaten durumu anlayınca geri döner.babanla anlaşmaya varın sen bir iki sene kal orda biz yazları geliriz sonra yerleşiriz de,yani bir anda taşınmayı kabul etme.zaten gerisi gelecektir

bugün kavga etmisler ben evde yokken ikiside konusmuyor offf ya
hayirlisi yaaa

ben burdan kaçıyorum siz buraya geliyorsunuz:1shok:

canım dönme kesinlikle,bi kere turist,çift vatandaş,yurtdışından dönen kızlara sulanan bir ton maganda var.özellikle kardeşinin kafasını çok karıştırırlar,düşün ben kolejde okudum çok ileri gelen zengin ailelerin çocukları vardı ona rağmen yurtışından gelenler parmakla gösteriliyordu

eğitim sistemi bizim için bile zor ve sağolsun milli eğitim bakanımız her sene zorlaştırıyor.

sağlık açısındanda doktorlarımız almanyadakilerden daha iyidir ama o doktoru görene kadar bir ton işlemden geçmek zorundasın yok sigortasıymış şuyuymuş buyuymuş,bir sürü formalite,düşün sırf o işlemleri gerçekleştirip doktora gidecek diye yolda ölen bir ton insan var maalesef.

maddi duruma gelince,baban almanyada yaşayıp yatırımı türkiyede yaptığı için davulun sesi uzaktan hoş geliyor ona,ama türkiyeye gelince ev pahalı yemek pahalı ülke krizde kısacası buranın hayat şartlarına ayak uydurunca elindekini avucundakini de kaybetmeye başlayacaktır.

benzinin,etin en pahalı olduğu ülkedeyiz,üstelik ette ne eti belli değil at mı eşek mi...attığınız her adıma para ödeyeceksiniz,yok köprü geçişi,yok ispark say say bitmez.

yani dönmeyi bence aklından geçirme,bırak baban bir iki yıl orda kalsın,oda zaten durumu anlayınca geri döner.babanla anlaşmaya varın sen bir iki sene kal orda biz yazları geliriz sonra yerleşiriz de,yani bir anda taşınmayı kabul etme.zaten gerisi gelecektir

insallah gelmek zorunda kalmam canim insallah:Saruboceq:

bi karara varabildiniz mi cnm?? hakkınızda hayırlsı olsun inş

Amin canim... Annem kalma yönünde kesin kararini verdi babamdanda ses soluk cikmiyor 9.5. sinavim var 6. ayin basinda sonucum belli olur, ondan sonra ben gidiyorum diyecege benziyor... Henüz firtina öncesi sessizlik yasiyoruz. Bakalim...

Back
X