Turkiye'ye gelmek veya gelmemek...

Gelmek veya gelmemek

• Ankete Katılan
    110
Psst MissCherryBlossom sen ne diyorsun? Begenilerine rastladim, konuda bulunmussun demek ki. Sende var mi gelme planlari hic? Yurtdisindasin diye sana soruyorum.

Aynen nedense çok ucuz hissettim ben de.
Ben olsam Avrupa'da da patlama oldu korkuyla yaşanmaz diyemezdim. Patlama sayıları olayı özetliyor, bizde kaç orada kaç.
Özetle gelmezdim ben olsam.

Avrupanın göbeğinde de saldırılar oldu,Allah korusun ama her hangi başka bir ülkede de olabilir yani.

Psst MissCherryBlossom sen ne diyorsun? Begenilerine rastladim, konuda bulunmussun demek ki. Sende var mi gelme planlari hic? Yurtdisindasin diye sana soruyorum.

Valla panpa fütursuzca deniz + güneş sevdasındayım ama işim çok gelemiyorum. Çalıştığım şirkete ortak oluyorum patroniçe oldum hehehehe o yüzden tatile çıkamicam seçeneğim yok yani.

Valla panpa fütursuzca deniz + güneş sevdasındayım ama işim çok gelemiyorum. Çalıştığım şirkete ortak oluyorum patroniçe oldum hehehehe o yüzden tatile çıkamicam seçeneğim yok yani.
He ama isin olmasa cesurca gelir miydin? O anlami cikardim ama?
Bu arada tebrikler. :)

Yahu arkadaş, araba çarpar ölürsün, kalp krizi geçirir ölürsün, hasta olur ölürsün de terör patlamasında ölmek nedir ya? Bu nasıl birşey? Başkalarının pisliğinin bedelini masum insanların canlarıyla ödemesi ne iğrenç birşey. Bir devletin en önemli görevler,nden biri vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Sen devlet olarak bunu yapamıyorsan bu nedir? Bu nasıl bir bedel ödemek, isyan etmemek elde değil. Eceldir elbet o da, yapacak birşey yok ama ecelin de güzelini nasip etsin Allah herkese. Bu duruma salt "ölmek" olarak bakamıyorum, böyle bakamadığım için de konu sahibine "orada araba çarpar, ölürsünüz" şeklinde bir kıyasla da gelemiyorum sanırım bu yüzden. Teröre kurban gitmek, bu sıradan bir ölüm şekli değil. Allah hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza rahmet eylesin, ailelerine sabrın sabrı niteliğinde bir dayanma gücü versin.

Soruya cevaben de çok gerekli değilse gelmeyin bence, tedirginlikle keyif de alamazsınız çünkü. Kafanızı dinleyin, başka zaman gelirsiniz.

He ama isin olmasa cesurca gelir miydin? O anlami cikardim ama?
Bu arada tebrikler. :)

Ailemi özlediğim için gelirdim ama postu delmemek için extra çaba sarf ederdim, havaalanında çok takılmamak için bagajsız gelirdim.

Ailemi özledim ama memleket mayın tarlası oldu yaf, postu delmemek için çok çaba sarf etmek gerekiyor.

çaresini bulsam kaçıp gitmek istiyorum. sen de tatile gelcen zaten gel. ha temelli geleceksen asla gelme

Katiliyorum. Ben ecel olarak da bakamiyorum. Kaza, hastalik, hatta yolda cukura dusup olmeye bile alin yazisi diyebilirim, ama teror saldirisina kader deyip gecemiyorum iste. Hak verdim size bu konuda. Insallah bir an once son bulur bu saldirilar.

Postu delmek lafin komigime gitti. :) Keske sorun havalimani olsa. Havalimanina bir daha gelmezler, veya gelemezler saniyorum. Memleket bunun disinda mayin tarlasi gibi. Nereden ne gelecegi belli degil, beni korkutan da bu.

Katiliyorum. Ben ecel olarak da bakamiyorum. Kaza, hastalik, hatta yolda cukura dusup olmeye bile alin yazisi diyebilirim, ama teror saldirisina kader deyip gecemiyorum iste. Hak verdim size bu konuda. Insallah bir an once son bulur bu saldirilar.

İnsanlarımız cidden koyun yahu. Ülkemiz rezil yönetiliyor, koyunlar çıkıp kader işte uçak kazasında da ölebilirdin diye meeliyor.

O kadar çok bu şekil yorum okudum ki hayretlerdeyim yazmadan geçemedim. Berbat yönetilmeyi kader gören varsa görmesin, kötü yöneten varsa yerinden indirip daha iyi yöneteni getirirsin. Herkes hakettiği gibi yönetiliyor gerçekten. Şu olaylar Almanya'da olsa halk hükümeti lime lime ederdi, edebi olan zaten ertesi gün istifa ederdi ya neyse...Halkımız koyun sürüsü olarak yaşamaya devam ediyor, postunu koruyabilene aşk olsun. Aziz Nesin %70 derken az bile demiş, bu kadar kafasız olunmaz yahu.

Sanırım amerikadasınız.. Ssn biz varda sizi türkiye ye gitmeme konusunda uyaracaklardır.. Tr de törer tehdidi söz konusu..

Öte yandan tr de doğup büyümüş biriyseniz de tehlike tehdidi bizim için normal. Kaldırımda yürürken araba da çarpabilir ve hakkınızı arayamazsınız bile.

Eşim o güna havalimanındaymış kılpayı kurtulmuş ve şu an psikolojis çok bozuk.. Havalimanlarına gitmek istemiyor..

Temelli dönmeyeceksniz sanırım. Bence gelin. Ben de gitmeyi düşünüyorum..

Ailenin yaninda kalacaksan gel ama tatile geliyorsan gelmemelisin.Bence orada da dikkat et tatil yerlerinden uzak durmalisin.Nedense icimde buyuk bir korku var bunlarin saldirilari tatil yerlerine,otobuslere,avmlere iner diye.Sanirim toplum olarak psikolojimizi bozdular.

Kaderinde ölmek varsa illaki öluceksin cnm ha orda ha burda kacamazsin yani ? Kimse evinden çıkmıyor aman bomba patlar diye eee evindede ölebilirsin ? Hergununu son günmüş gibi yaşa !!

Oncesinden yazin tatil yerlerini hedef alacaklari haberi gelmisti zaten. Valla tam mayin tarlasi ortalik.

Ben gelirdim sanırım.yurtdışında bulunmustum ve memleket hasretini bilirim ilk inersin uçaktan herkes Türkçe konusuyo ahh garip bi duygu.

Ama bende herkes gibi kalabalık ve populer yerlerde bulunmamanizi tavsiye ederim. Tedbiri elden birakmamak lazim ölüm heryerde gelir evet ama gidip suriyede dolaşmayiz heralde dimi ölüm gelecekse gelir nasi olsa diye. Önce tedbir sonra Allaha birakacagiz..

Yurtdisinda olmak cok zor. Ben bu sene gitmiyorum ve fakat ailem o yurtdisina giris cikis yapacak. Cok korkuyorum. Kendimi gectim ordaki tüm sevdiklerim icin. Kizimin gelecegi icin. Ama korkmak cüzüm degil. Heryer tehlikeli diyorum bir yandan. Kisacasi ayni durumdayim sevde

Yorumları okudukça bende gelme fikrinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum valla.ispanya olabilir belki demeye başladım sevde_ yani sanki göz göre göre mayın tarlasında yürümek gibi birşey olacak sanki.birde çocuklarım var benim onları bu tehlikeye nasıl atayım?çok ta heveslenmistik oysa ki..oteli bile bulmuştuk. Kizimin arkadaslarida gelecekti ama bugün birinin ailesi göndermekten vazgeçti güvenli değil diye..Bende düşünmeye başladım ya.bunu bizlere yaşatıyorlar ya öyle şeyler demek geliyor ki içimden ban yerim işte. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…