Türkiyeye kaçmak

rosarosy

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2020
119
215
23
Merhaba, ben yurtdışında doğumuş/yaşayan birisiyim. Fakat bazı problemlerden dolayı ailemi terk edip, Türkiyeye taşınmak istiyorum yalnız. Ama orda hemen iş bulabilirmiyim bilmediğim için bi birikim yapıp gitmek istiyorum. Buarada istanbul/ankara gibi büyük şehire değilde, daha sade, kalabalık olmayan, herkesin birbirini tanıdığı küçük sıcak bi yer olsun istiyorum. Size danışmak istediğim: tek kişinin, 1 yıllık harcaması (sadece gerekli şeyler, ev, faturalar yemek..) nekadardır.. 20 bin tl yeterli gibimi.. ve şehir tavsiyesi alabilirmiyim..

Düzenleme: anladım, 20 yerine bi 40 bin diyelim ozaman.. :) Güvenilir iş ilanı siteleri ve emlak sitelerini yazarmısınız? Hangilerin güvenilir olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, ben yurtdışında doğumuş/yaşayan birisiyim. Fakat bazı problemlerden dolayı ailemi terk edip, Türkiyeye taşınmak istiyorum yalnız. Ama orda hemen iş bulabilirmiyim bilmediğim için bi birikim yapıp gitmek istiyorum. Buarada istanbul/ankara gibi büyük şehire değilde, daha sade, kalabalık olmayan, herkesin birbirini tanıdığı küçük sıcak bi yer olsun istiyorum. Size danışmak istediğim: tek kişinin, 1 yıllık harcaması (sadece gerekli şeyler, ev, faturalar yemek..) nekadardır.. 20 bin tl yeterli gibimi.. ve şehir tavsiyesi alabilirmiyim..
Türkiyeye kaçılmaz, Türkiyeden kaçılır.

İş yok bacım burda, kan ağlıyor millet. Macera arama kendine.

20 bin mi? Ev kirası 1000 lira zaten faturası yemesi içmesi 2000 bulur. Mesleğiniz yoksa iş bulamazsınız kolay kolay son yılların en yüksek işsizlik oranı var şu anda canım ülkemde. İlla ülke değişikliği yapacaksanız başka bi Avrupa ülkesini tercih edin buraya gelip ne yapacaksınız biz nasıl kaçsak diye düşünüyoruz 🤦🏻‍♀️

Hangi ülkedesin bulunduğun yerde farkli bir yere git orda tutunmaya calis istersen nasıl bir işte çalışabilirsin fabrikalarda alımlar oluyor ama oldukça yorucu ve asgari ücret olur

Yurtdışında doğup, büyüyen ve orada yaşamaya alışan insanlar, özellikle gençler (istisnalar hariç) genelde burada yaşamaya alışamıyor. Özellikle maddi kısımda zorlanarak tekrar geri dönüş yapıyorlar.
Ailenizle anlaşamıyorsanız, yaşadığınız ülkede farklı bir şehire taşının derim.

resitsiniz degil mi,
bulundugunuz ulkede sanslariniz neler degerlendirmek lazim.

Turkiyeye sizin gibi gelip yurtdisi kaynakli musteri hizmetleri tarzi firmalar icin calisanlar duymustum, forumda da vardi bir kac kisi hatta.

Buraya gelipte ne yapacaksınız insanlar yurt dışına gitmek isterken sizin buraya gelmeniz gereksiz.

Sizin akliniz biraz havada sanirim, TR de sizi dolandirmak kolay olur, o kactiginiz ozel sebepleri mumla ararsiniz burada

Biz türkiyeden kaçmak için plan yapıyorken türkiyeye kaçmak mı :KK57:
Bir kere işssizlik almış başını gidiyor, herşeye 4 ayda bir zam geliyor sanki çok pahalı, faturlar kdv vs aşırı fazla, aklın varsa başka ülkeye kaç git türkiye dışarıdn göründüğü gibi muhteşem yaşam şartiarı sunmuyor malesef ki..

Türkiyeye girilir çıkılır muhabbetini bir tarafa bırakırsak, özellikle bu tip taşınmalarda önce işi cebe koyup sonra gidilmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

Yetenekleriniz nedir, Türkiyede az bulunuyorsa el üstünde tutulursunuz ama genel geçerse dikkat edin derim.

Macera aramayın herkes türkiyeden kaçmak istiyor siz Türkiyeye. 20 tl asla yetmez kiralar zaten 1000 lirafan başlıyor. Öyle faturalarda düşük falan değil istediğiniz kadar tasarruf edin. Onun yerine ailenizle problemlerinizi çözmeye çalışın. Çözülmeyecek büyük problemlerse orda evinizi ayırmayı deneyin ya da bir şekilde takmamayı öğrenin. Yağmurdan kaçarken tutulmayın

Meslek ne?
Gerçi yabancı dil öğretmenleri bile atanamiyor ya da is bulamıyor bu pandemi döneminde yabancı dilinizden yola cikarsak
Sakin sessiz bir yerde de yaşadım kira acisindan ortalama 1000 lirayi gözden cikarin bunun doğalgazı faturası vs evin kendi masrafi 1500 eder, mutfak masrafi, temel ihtiyaçlar derken 2500-3000₺ den aşağı olmaz giderler
Yani 20 bin lirayla anca 7-8 ay idare edersiniz
Bence hic duzeninizi bozmayin belki yer degistirip ailenizden uzaklasmayi deneyebilirsiniz

20 bin Türkiye için çok komik bir rakam.. Daha ilk aydan bitirdiniz...Taşınma,depozito,üç altı ay peşin kira, abonelikler, ev için alınacak eşyalar... Liste uzar gider o para eksiklerinizi bile kapatmaz...Türkiye ye dönmek istiyorsanız güzel bir siteden ev alacak durumunuz olmalı ki güvenlikli bir yer olsun, Türkiye şartlarında değerlendirecek bir işiniz olmalı hemen iş bulup güzel maaşla başlayabilesiniz bütün bu koşulları sağladınız diyelim döndüğünüz yeri mumla arayacaksınız yinede...

O sicak yerler, herkes birbirini tanimalar falan dizi filmlerde oluyor. Gerçek hayatta olursada dedikodu olan yerler oluyor. Kadinlarin haklari az olan, gerici yerler oluyor.

Avrupada yasayan biri olarak diyorum, Türkiyede tutunmak zordur. Ayni mentaliteye sahip degiliz, öyle yetismedik. Türkiyede dogup büyüyenler daha göz açik, atik tetik oluyor. Mecburlar buna. Hep sinavlar var, hayat kosullari zor. Is bulmak zor, birçok sey tanidik ile yürüyor. Calistiginda bile 12 saat çalisirsin, hafta sonu çalisma var, hiyerarsi abartiliyor, mobbing olabilir,.. Bunlara karsi ayakta durmak hiç kolay degil. Kesinlikle içine dogup büyümediysen.

Kisacasi, seni harcarlar matmazel. Yerinde olsam ilk basta yasadigim ülkede yanliz basima yasardim. En azindan bir sorun olursa, devlet sana sundugu haklardan kullanirsin.

Siz şuan bulundugunuz ülkede sevimli bir kasabada kendi evinize kadın halinizle yalnız cikabilirsiniz. Gecinebiliceginiz ortalama bı iş bulabilirsiniz ve geceleri de gezmeye çıkabilirsiniz. Burda kasabaların boyutu kuculdukce gözler sizin uzerinizde olacak eve girdiğiniz çıktığıniz vakitler evinize gelen misafirlerin cinsiyeti takip edilecek. İş bulma konusuna geçim olaylarına deginmiyorum zaten. Sizin orda bı standartiniz var bunu dusurmeyin

Mesleğiniz ne?
Küçük herkesin birbirini tanıdığı yerde ne iş yapabileceğinizi hayal ediyorsunuz?
Bakkal mı açacaksınız?

Back
X