Türkiyeye kaçmak

İşsizliği göze alarak gelin bence. Bir üniversite öğrencisi olarak gelecekte işsiz kalma olasılığım çok o yüzden her gün ne yapabilirim diye kendimi yiyorum, ülkemiz güzel ama yaşamak resmen eziyet, yağ fiyatlarına gelen zamlar, ped fiyatlarına gelen zamlar, bunları hiç görmüyor musunuz? Burda insan yerine koyulmazsınız hele ki avrupadan gelen bir insana temel ihtiyaçlarının bu kadar pahalı olması şok hatta travma bile yaratabilir.Ve bir sürü yüksek lisans yapan, master yapan insan işsiz ne yazık ki çünkü dayı faktörü çok büyük rol oynuyor burda. Ha hakkıyla gelen yok mudur? Vardır elbette fakat siz denk gelir misiniz bilemeyiz. Başka sitelerde de burda da bir sürü işsizlikle alakalı konu açıldığını gördüm ,eşi ismi bilinen sayılan bir devlet üniversitesinden mezun mühendis bir hanımefendi kocasının mühendis olmasına rağmen işsizliğinden yakınıyordu. Yani mühendis bile işsiz, ama iş seçmezse bir alışveriş merkezinde 6 gün boyunca hafta sonu izin olmadan akşam 10 a kadar çalışabilir asgari ücrete,eğer çalışmaktan kastınız buysa. Ki artık alışveriş merkezinde işe girerken bile tanıdığınız var mı diye bu firmada soruyorlar bana 2 tane bilinen yer de sordu(yine dayı amca olayı) üstelik alışveriş merkezine girerken bile satış tecrübesi istiyorlar. Ben bile ancak bi tanıdık aracılığı ile girebilmiştim. Diyeceğim şudur ki Türkiye yabancılar için cennettir fakat yaşamak için asla tercih edilmemeli. Şansınız varsa başka ülkelere kayın.

Yok norveç değil.. madem bukadar çok istiyorsunuz oraya gitmek, bence deneyin. Hayat çok kısa.
Inşallah. Hangi ülkede yaşadığınızı merak ettim?
Orada ırkçılık mı var yoksa? Ondan mı dönüş istiyorsunuz?

bende senin gibi cok istemistim bir kac yil önce. bütün hesaplarimi yaptim herkesi ezdim gectim avusturyadan türkiyeye :D sonuc 4 ay sonra ucak biletinin fiyatina bakmadan ( ki dönüs icin 680€ ödemistim) ilk buldugum ucakla topuklayarak dogdugum ülkeye döndüm. Simdi düsünüyorum da ne deli cesaretim varmis. bulundugun sartlar nasil bilmiyorum ama avrupanin baska bir ülkesinde cok rahat yasarsin, Avusturyadan barcelonaya tasinan arkadaslarim var mesela hic pisman degiller. lütfen iyi düsün

bende senin gibi cok istemistim bir kac yil önce. bütün hesaplarimi yaptim herkesi ezdim gectim avusturyadan türkiyeye :KK70: sonuc 4 ay sonra ucak biletinin fiyatina bakmadan ( ki dönüs icin 680€ ödemistim) ilk buldugum ucakla topuklayarak dogdugum ülkeye döndüm. Simdi düsünüyorum da ne deli cesaretim varmis. bulundugun sartlar nasil bilmiyorum ama avrupanin baska bir ülkesinde cok rahat yasarsin, Avusturyadan barcelonaya tasinan arkadaslarim var mesela hic pisman degiller. lütfen iyi düsün
Neden, işmi bulamadınız? Ve nereye gittiniz

Merhaba, ben yurtdışında doğumuş/yaşayan birisiyim. Fakat bazı problemlerden dolayı ailemi terk edip, Türkiyeye taşınmak istiyorum yalnız. Ama orda hemen iş bulabilirmiyim bilmediğim için bi birikim yapıp gitmek istiyorum. Buarada istanbul/ankara gibi büyük şehire değilde, daha sade, kalabalık olmayan, herkesin birbirini tanıdığı küçük sıcak bi yer olsun istiyorum. Size danışmak istediğim: tek kişinin, 1 yıllık harcaması (sadece gerekli şeyler, ev, faturalar yemek..) nekadardır.. 20 bin tl yeterli gibimi.. ve şehir tavsiyesi alabilirmiyim..
Yapma etme, kendini intihar etmekle birebir ....Türkiye berbat bir yer haline geldi, zamlar ülkesi

Neden, işmi bulamadınız? Ve nereye gittiniz
burda calistigim sirketin istanbul kolunda calistim hatta iyide maas aldim ama olacak gibi degil. herseyi burdan planladigimi/ayarladigimi sandigim halde aklimi yitirecektim. eve tasinacaksin o seni kaziklamak ister. esya alacaksin o seni kaziklamak ister, esya tasittiracaksin o seni kaziklamak ister. bilmedigim anlamadigim bir sürü is. yabanci oldugunu anladiklari an bitti isin yani. bir is yaptiracaksin parasiyla olsa dahi ters ters konusup islerini düzgün yapmazlar sanki onlar patron sen calisansin neredeyse yalvariyorsun. defalarca sözlü tacize ugradim, disiplin desen yok. ben alismisim tabi herseyin avusturyada tikir tikir islemesine. dayanamadim haliyle. kimim kimsem de yoktu aldigim maas iyi oldugu halde burda oldugum kadar özgür olamadim hersey cok fazla pahali hic öyle tatile gidip eurolari sactigin gibi olmuyor :KK48:

Türkiye de herkesin birbirini tanıdığı küçük bir şehir tavsiyesi istiyorsan İç Anadolu ya buyur, Ankara civarına konuşlanmış bütün küçük şehirleri düşünebilirsin.
Sen evden çıkarsın, bakkal, kasap, manav, komşu Ayşe teyze , mahallede oynayan çocuklar... Herkes sorar nereye gittiğini, duyanlar duymayanlara anlatır , akşam dönerken de karışılama ekibi hazır oldadır, yine sorgu sual başlar. Gel ya valla çok eğlenirsin bak :KK70: :KK70:

Turkiyeye kacmak? Hem de yillik 20 bin butceyle? Hayir bizi nasil anlatiyorlar oralarda ben onu merak ediyorum. Ev tuttunuz,esya aldiniz,faturalari kendi uzerinize aldiniz bu bile 20bini gecer. Ne 1 yil gecinmesi?
Sehir tavsiyem yok dolayisiyla. Ama gelip toroslarda cadir falan kuracaksaniz olabilir.

burda calistigim sirketin istanbul kolunda calistim hatta iyide maas aldim ama olacak gibi degil. herseyi burdan planladigimi/ayarladigimi sandigim halde aklimi yitirecektim. eve tasinacaksin o seni kaziklamak ister. esya alacaksin o seni kaziklamak ister, esya tasittiracaksin o seni kaziklamak ister. bilmedigim anlamadigim bir sürü is. yabanci oldugunu anladiklari an bitti isin yani. bir is yaptiracaksin parasiyla olsa dahi ters ters konusup islerini düzgün yapmazlar sanki onlar patron sen calisansin neredeyse yalvariyorsun. defalarca sözlü tacize ugradim, disiplin desen yok. ben alismisim tabi herseyin avusturyada tikir tikir islemesine. dayanamadim haliyle. kimim kimsem de yoktu aldigim maas iyi oldugu halde burda oldugum kadar özgür olamadim hersey cok fazla pahali hic öyle tatile gidip eurolari sactigin gibi olmuyor :KK48:
Çok sinir bozucu olmuş gerçekten😶 ben en iyisi zengin koca bulayım 😂 İçim karardı yorumları okudukça, ama vazgeçmiş değilim. Araştıracağım 🙏🏼

20 bın yeter mı dıyor :D
şaka heralde
aylık 1000 tl kıralık ev bulsanız kı esyalı ev tutmak zorundasınız bu parayla, oda 1500 den baslasa
120 aıdat olsa
elektrık su toplam 200 gelse
dogalgaz ortalama 500 gelse
ınternet telefon faturanız toplam 200 olsa
mutfak ve ev gıderınız toplam 1000 olsa
yol masrafınız aylık 400 olsa
kıyafet ıvır zıvıra tadılat ekstra gıderler de toplam 1000 olsa
4 ay sonra paranız bıter

20 bın neye yeter
20 bınınız varsa aılenızı falan terk edıp ulke degıstırmeyın gozunuzu seveyım 20 bınle ancak tatıle cıkılır

Yurtdisindan Turkiyeye gitmek istiyorsaniz ancak yurtdisinda kazanip Turkiye'de harcarsaniz aradiginiz refahi bulabilirsiniz. Yani 20 bin yillik degil aylik dusunun. 10 bin de olur ama siz asgari ucretin de altinda bir parayla gecinmeyi hayal ediyorsunuz. Acliktan olmezsiniz o parayla ancak cok kotu kosullarda yasarsiniz Turkiye'de.

yurt dısı kadını kızı koruyor dıyorlardı
aılenızden kacmak ıcın ulke degıstırmenıze gerek yok kı
orda da pek ala ıstesenız ızınızı kaybettırebılırsınız
kacma sebebınız bır kan davası oldurmesınden korktugunuz bırılerı falan mı var ?

Kendimi ifşa etmeyeyim 😅 yarın birgün gelirsem oraya, burdan bulunma ithimalimmm var 😂
ulkede 85 mılyon dunyada 9 mılyar ınsan var
sız su bılgıden nasıl ıfsa olacaksınız allah askına :D

yurt dısı kadını kızı koruyor dıyorlardı
aılenızden kacmak ıcın ulke degıstırmenıze gerek yok kı
orda da pek ala ıstesenız ızınızı kaybettırebılırsınız
kacma sebebınız bır kan davası oldurmesınden korktugunuz bırılerı falan mı var ?

Pek sanmam ben açikçasi. Istedigi "birbirini taniyan küçük kasaba" olduguna göre muhtemelen "canim cicim vatanim" olayidir. "Burda irkçilik var fakat canim cicim vatanimda herkes birbirine sariliyor seviyor" diye bir yanilgida muhtemelen.

Yoksa hani desen isi hazir ve çok prestijli, çok iyi bir maas ile,.. kim bilir düsünürsün. Standart bir diploma ile Türkiyeye gitmek akil isi degil gerçekten.

Pek sanmam ben açikçasi. Istedigi "birbirini taniyan küçük kasaba" olduguna göre muhtemelen "canim cicim vatanim" olayidir. "Burda irkçilik var fakat canim cicim vatanimda herkes birbirine sariliyor seviyor" diye bir yanilgida muhtemelen.

Yoksa hani desen isi hazir ve çok prestijli, çok iyi bir maas ile,.. kim bilir düsünürsün. Standart bir diploma ile Türkiyeye gitmek akil isi degil gerçekten.
Keyfimden veya rahat battığı için değil. Önyargınızı kendinize saklayın.

Back
X