- 26 Ekim 2015
- 513
- 836
- 103
İşsizliği göze alarak gelin bence. Bir üniversite öğrencisi olarak gelecekte işsiz kalma olasılığım çok o yüzden her gün ne yapabilirim diye kendimi yiyorum, ülkemiz güzel ama yaşamak resmen eziyet, yağ fiyatlarına gelen zamlar, ped fiyatlarına gelen zamlar, bunları hiç görmüyor musunuz? Burda insan yerine koyulmazsınız hele ki avrupadan gelen bir insana temel ihtiyaçlarının bu kadar pahalı olması şok hatta travma bile yaratabilir.Ve bir sürü yüksek lisans yapan, master yapan insan işsiz ne yazık ki çünkü dayı faktörü çok büyük rol oynuyor burda. Ha hakkıyla gelen yok mudur? Vardır elbette fakat siz denk gelir misiniz bilemeyiz. Başka sitelerde de burda da bir sürü işsizlikle alakalı konu açıldığını gördüm ,eşi ismi bilinen sayılan bir devlet üniversitesinden mezun mühendis bir hanımefendi kocasının mühendis olmasına rağmen işsizliğinden yakınıyordu. Yani mühendis bile işsiz, ama iş seçmezse bir alışveriş merkezinde 6 gün boyunca hafta sonu izin olmadan akşam 10 a kadar çalışabilir asgari ücrete,eğer çalışmaktan kastınız buysa. Ki artık alışveriş merkezinde işe girerken bile tanıdığınız var mı diye bu firmada soruyorlar bana 2 tane bilinen yer de sordu(yine dayı amca olayı) üstelik alışveriş merkezine girerken bile satış tecrübesi istiyorlar. Ben bile ancak bi tanıdık aracılığı ile girebilmiştim. Diyeceğim şudur ki Türkiye yabancılar için cennettir fakat yaşamak için asla tercih edilmemeli. Şansınız varsa başka ülkelere kayın.