• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeye kesin dönüş

TugceHilal1989

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2018
38
34
3
36
Merhabalar,

ben Almanya’da doğdum büyüdüm ve alman vatandaşıyım ama uzun zaman önce burda yaşamak istemediğimi anladım. Ne yapsam mutlu olamıyorum ve hayatımda tek mutlu olduğum anlar Türkiye de geçirdiğim günler ve artık Antalyan ya yerleşme kararı aldım.

Nasıl yapcağımı henüz tam bilmiyorum. Aslında hemen işlerimi halledip gitmek istiyorum ama tabiki beş parasız olmaz bu işler. İki seçeneğim var ama ne kadar cabuk gidersem okadar iyi olcağını düşünüyorum.

Birinci seçenek bi sene boyunca para biriktirip gitmek. Bu para bi yıllık kiramı ve bi yıl boyunca yeni bi iş bulana kadar idare eder. İkinci seçenek üç dört sene daha burda kalmak ve bi daire alcak kadar para biriktirip gitmek.

Bu arada burda ben Mittlere Reife yaptıktan sonra Altenpflegeausbildung ve Fachhochschulreifemi yaptım. Şuan bi hastanenin rehabilitasyon bölümünde hemşirelik yapıyorum. Ama artık hemşirelik yapmak istemiyorum. Sağlık sektöründe üstdüzey yönetici asistanlığıni veya bi hastanede tercümanlık yapmayı düşünüyorum en kötü ihtimalle bi yabancı dil bilen bi eleman arayan cal centerde işe başlarım.

Sizlerin önerilerini duymak bana çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Türkiye şu an maddi açıdan oldukça sıkıntılı. İşsizlik de almış başını yürümüş durumda. Maaşlar markete, faturalara zor yetiyor. Bir başınıza parasız pulsuz yola çıkmayın derim. Henüz önümüzü göremiyoruz. Belki daha da batacağız. Durup para biriktirin illa geleceğim diyorsanız.

Ev ve mümkünse araba parası biriktirip gel geleceksen bence. Ev kirası ile başa çıkılmaz. Getirdiğin para 1 yılda biter sende buradaki maaşınla kira yol ev masrafı diye bocalarsin. Evin senin olursa maaşın kendine kalır bari

Arkadaşlara katılıyorum, eğer birkaç yılda ev ve araba parası biriktiririm dersen biriktir ve öyle gel. Türkiye’de tamam şartları gerçekten çok ağır. Parasızlıkla mücadele ederken buradan da zevk almayacaksınız.

Almanya da kazandiklaeinizi burada harcadığınız için güzel geliyordur .
1 e 5 oluyor malum. Sadece maddiyat degil buranın insanına da uzun süre tahammül edebileceğinizi sanmıyorum .
Görgü olayı hic yok insanlar aşırı kaba .
Taciz laf atma olayı çok uc duzeyde.
Gelince max 6 ayda neden diye dovumeceginizden eminim .
Bu arada bende bir kaç sene içinde almanyaya yerleşmeyi düşünüyorum :)

1 e 5 oluyor malum. Sadece maddiyat degil buranın insanına da uzun süre tahammül edebileceğinizi sanmıyorum .

Bence böyle bişey yapmayın çok pişman olursunuz. Şahsen ben burda olmaktan mutluluk duyan kimseyi tanımıyorum.

Antalyanın insanlarını aslında sıcak buluyorum ama burdaki türkler çok farklı -insan kendini hep baskı altında hissediyor. Zaten insanların burda bi sosyal hayatıda yok hep çalışmak ve çalışmak için yaşamak.

Merhaba,
Sende biraz kendimi buldum. Bende yurtdışında yaşıyorum Türkiye'de yaşama fikri beni de çok mutlu ediyor. 10-11 yaşıma kadar Türkiye'deydim. Almanya'da doğup büyüyen arkadaşlarım var ama durum aynı sevmeyen sevmiyor, alışamıyor. 29 yaşında insansın o yüzden kararına çok saygı duyuyorum. Tabiki mutlu olduğun yer neresiyse orada yaşamak hakkın. Yabancı dil özellikle Almanca bilmen çok büyük bir artı, iş bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum, mesleğin de var ne güzel. Fakat şunu söyleyebilirim tek maaşla Türkiye'de geçinmek konusunda zorlanabilirsin. Yerinde olsam birkaç sene dişimi sıkar en azından bir ev parası biriktirip giderdim. Kira sıkıntısı çekmedikten sonra gerisi kolay, çokta güzel idare edersin ama dediğim gibi birikimin olsun. Orda yaşıyor olman büyük avantaj birikim yapma konusunda, o yüzden işini garantiye al öyle git derim :)

Bence böyle bişey yapmayın çok pişman olursunuz. Şahsen ben burda olmaktan mutluluk duyan kimseyi tanımıyorum.

Antalyanın insanlarını aslında sıcak buluyorum ama burdaki türkler çok farklı -insan kendini hep baskı altında hissediyor. Zaten insanların burda bi sosyal hayatıda yok hep çalışmak ve çalışmak için yaşamak.

Nasıl baskı altında ?
Almanya'dan bahsediyorsunuz değil mi ? Orada neden Türklerle bulunuyorsunuz ki o zaman ?

Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.

Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?

Doğru diyorsunuz burda kazanılan parayı türkiyede harcamak gerçekten güzel ama orda ayda 3000 tl kazansam burda 3000 euro kazanmış gibi oluyor.

Sizce her ay 3000 tl gelirim olsa ve 1000tl kira ödesem rahat yaşamama yeterli olur mu?
Nasıl yaşadığınıza bağlı .
Evde oturup arada cafelere giderim en fazla diyorsanız yaşanır .
Ama sosyalleşmek kendine bakmak güzel giyinmek kültürel aktiviteler ve tatil vs düşünüyorsanız bence imkansız.

Burdan farklilarsa kesin severim :)
Yalnız baskının en yüksek mertebesi şuan Türkiye de. Hiç ülke gündemini takip etmiyor musunuz ?

Merhabalar,

ben Almanya’da doğdum büyüdüm ve alman vatandaşıyım ama uzun zaman önce burda yaşamak istemediğimi anladım. Ne yapsam mutlu olamıyorum ve hayatımda tek mutlu olduğum anlar Türkiye de geçirdiğim günler ve artık Antalyan ya yerleşme kararı aldım.

Nasıl yapcağımı henüz tam bilmiyorum. Aslında hemen işlerimi halledip gitmek istiyorum ama tabiki beş parasız olmaz bu işler. İki seçeneğim var ama ne kadar cabuk gidersem okadar iyi olcağını düşünüyorum.

Birinci seçenek bi sene boyunca para biriktirip gitmek. Bu para bi yıllık kiramı ve bi yıl boyunca yeni bi iş bulana kadar idare eder. İkinci seçenek üç dört sene daha burda kalmak ve bi daire alcak kadar para biriktirip gitmek.

Bu arada burda ben Mittlere Reife yaptıktan sonra Altenpflegeausbildung ve Fachhochschulreifemi yaptım. Şuan bi hastanenin rehabilitasyon bölümünde hemşirelik yapıyorum. Ama artık hemşirelik yapmak istemiyorum. Sağlık sektöründe üstdüzey yönetici asistanlığıni veya bi hastanede tercümanlık yapmayı düşünüyorum en kötü ihtimalle bi yabancı dil bilen bi eleman arayan cal centerde işe başlarım.

Sizlerin önerilerini duymak bana çok yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Türkiyeye özellikle Antalyaya muhtemelen tatil için geldiniz. Tatil ile yaşamak bambaşka. Almanyada kazandığınız orta halli parayla burada çok güzel tatil yapılabilir ancak burda o şekilde kazanacak mısınız belli değil. Yerinizde olsam ev araba parası biriktirip gelirdim.

Merhabalar,

Sana tavsiyem şudur seçimler bitene kadar net karar verme ne olacağı belli olmaz olurda her şey iyiye giderse tavsiyem daire alacak parayla gelmen yorumumu siyasi yönden eleştirecek kimse alıntı yapmasın boş yapmayın siyaset topic i değil burası k.i.b lerim

Antalya'nın hangi insanlarını sıcak buluyorsunuz? Yerli antalyalı insan bile çok yok artık. Başka illerden göçüp gelmiş birçok kimse. Yaşayacağınız ilçe ve yapacağınız iş çok önemli.

Sana tavsiyem şudur seçimler bitene kadar net karar verme ne olacağı belli olmaz olurda her şey iyiye giderse tavsiyem daire alacak parayla gelmen yorumumu siyasi yönden eleştirecek kimse alıntı yapmasın boş yapmayın siyaset topic i değil burası k.i.b lerim

Ekonomist olarak yorumunuza katiliyorum. Secimden önce kimseye ne büyük yatirim yap ne böyle bir karar ver derim. Siyaset boyutu bir kenara, ekonomi icinde zor bir sürec

Antalyaya sanırım tatile geliyorsunuz. Antalya turizm merkezi olduğu için insanı gelen gideni sıcak karşılarlar. Bir de tabi Akdeniz insanı samimidir. Fakat Türkiye'nin %90'ında bunu bulamazsınız çok rahat şekilde söyleyebilirim ki. Dediğiniz baskının çok daha fazlasını burada yaşayacaksınız. Markete/pazara gireceksiniz tek seferde cebinizden çıkan paraya şaşıracaksınız. Şuan ekonomik bir krizin içindeyiz. Yolda yürüyeceksiniz suratınıza hiç kadın görmemiş gibi bakacaklar. Şort giyeceksiniz giydiğinize pişman olacaksınız. Standartlarınız minimum düzeydeyse dönün.

Karnınızın doyduğu yer memleketinizdir.

Back
X