- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi TugceHilal1989
-
Mesaj attimNereye Acaba:)
Merak ettim de :) özelse kusura bakmayın:)
Ben de Alman olsam ben de daha fazla türk istemem ülkemde. Sosyal kaliteyi düşüren eğitimsiz cahil mağara çağından kalma yaşam anlayışına sahip insanlarla ugrasiyolar. Eski almancilar bu hale getirdi gerçi. Şimdi daha düzgün Türkler gidiyor oraya
Akrabalarımın yarısı Avrupa ülkelerinde yaşıyor ve sizin anlattıklarınıza benzer şeyler anlatıyorlar. Yengem tesettürlü, özellikle bu konuda yaşadığı sıkıntılar yüzünden dönüş yapmayı istiyor fakat çocukları orada doğup büyüdüler ve okul çağında oldukları için en azından onlar ayağa kalkana kadar yıllardır erteliyorlar. Size tavsiyem en azından biraz daha birikim yapana kadar kalın, sonrasına bakarsınız ama herşeye rağmen ülkemin toparlanacağını ümit etmek istiyorum.Abartmayın isterseniz 10 kilo pateyesi en son 7 sene önce 1,50 euroya alabiliyorduk ki ben zaten türkiyedeki gıda fıyatlarının burakilerle karışılaştırılmayacak kadar fazla olduğunu gördüğümü belirtmiştim.
Ayrıca bende hergün ırkcılık gören bi insan değilim ama benim ırkcılık dediğim sırf sokakta laf yemek değil. Misal dünya şampiyonluğu veya avrupa şampiyonluğu olduğu zamanlar bu almanların ırkcılığı iyice baş gösteriyor. Şuan almanlar mesela sırf Özil yüzünden son macı kazanamadı, çünkü onlara göre özil pis bi türk ve bu sadece son olaylar yüzündende değil - şimdi sadece açık açık fikirlerini belirtebiliyorlar.
Geçen gün bisikletle iş yerine gidiyorum. Bisiklet yolunda kamyon durduğu için normal yaya geçidinden geçiniyorum ki bu sokakta çok geniş. Birden kadının biri nolcak pis yabancı diye bağırdı ve diğeride ülkene geri dön diye bağırdı. Tabiki altlarında kalmadım çünkü bana bunu diyen almanyanın severek işsiz kalan ve benim vergilerimle yaşayan asalak pislikleri.
Geçen sene kışın kapalı havuza gittim kuzenimle. Birden kadının biri karşımıza çıkıp bas bas bağırıyor. Bizlerin havuzu pisletmeye ne hakkımız varmıs. Baş örtümüzü kapatıp eve dönüp kocamızdan dayak yememiz gerekiyormuş daha neler neler.
Irkcılığı hergün yaşıyoruz. Sosyal medya üzeri olsun, medya üzeri olsun veya iki yaşlı kadının konuşmasında olsun.
Ozaman size bol şans dilerim. Akşamları arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda hele ki diyelim bi bira içtiğinizde size ters ters bakılmasından, laf edilmesinden mutluluk duyacaksanız ne ala.
Havuza/Denize girmek isteyince duyacağınız sözlerden ve bakışlardan hiç bahsetmek bile istemiyorum. Bu tabiki almanyanın her bi tarafında böyle değildir. Ben türklerin çok olduğu ama pek modern olmadığı bi şehirde yaşıyorum ve kendimi Antalya olsun İzmirde olsun daha rahat hissediyorum.
Kendisi için o fiyata küçük bir daire satın alamaz mı?
3+1 bişeye ihtiyacı yok sonuçta tek kişi kalacak.
Evet 40 yıllık köhne ve kötü bir semtte 80 m2 ev anca alır.
O mesajda 140 bin tl ye 2+1 yazıyordu. 250 bin nerde yazıyor ?200bin ile 250bin arası bi miktardan bahsediyoruz. Çok komiksiniz :)
O mesajda 140 bin tl ye 2+1 yazıyordu. 250 bin nerde yazıyor ?
O mesajda 140 bin tl ye 2+1 yazıyordu. 250 bin nerde yazıyor ?
Valla yurtdışında yaşayan biri olarak ben de Türkiye'ye tatile gelmekten mutluluk duyuyorum, çünkü dolar kazanıp, dolar bozdurup tatilde yiyorum. Doların yükselmesiyle Türkiyede kendimi çok zengin hissediyorum zaten. 1.5 ay sonra yine gidecem, hayat bana güzel olacak. Ama orada sürekli yaşasam öyle mi olurdu? Hayır. Etin, peynirin gramını hesap ettiğim, faturalara yetişmeye çalıştığım, tatilin lüks olduğu bir hayatım olurdu belki, bilmiyorum. Yani Türkiye tatile gelmeye güzel, yaşamaya zor. Sanıyorsunuz ki tatildeki kafa rahatlığınız olacak sürekli yaşamda da...
Bahsettiğiniz yabancı kelimelerden anlamadım. Resmen hemşire misiniz? Eğitim durumunuz ne? Ben yüksek lisans sahibi hemşireyim. ABD'de okudum. Arkadaşımın özel üniversitesine arkadaşımın sınavları için gitmiştim de, hemşirelik hocası burada çalış diye 2 saat dil dökmüştü Türkiye'de. O zamanlar kesin dönüş düşünüyordum tabii... Hatrı sayılır eğitim durumunuz varsa önü açık bir meslek Türkiye'de sanıyorum.
Şuan seçim arefesindeyiz ve patates soğanın birden bu denli artması normal değilmi bir iki önce fiyatlar 7 lira değildi değilmi böyle küçük oyunlar oynaniyor
Abartmayın isterseniz 10 kilo pateyesi en son 7 sene önce 1,50 euroya alabiliyorduk ki ben zaten türkiyedeki gıda fıyatlarının burakilerle karışılaştırılmayacak kadar fazla olduğunu gördüğümü belirtmiştim.
Ayrıca bende hergün ırkcılık gören bi insan değilim ama benim ırkcılık dediğim sırf sokakta laf yemek değil. Misal dünya şampiyonluğu veya avrupa şampiyonluğu olduğu zamanlar bu almanların ırkcılığı iyice baş gösteriyor. Şuan almanlar mesela sırf Özil yüzünden son macı kazanamadı, çünkü onlara göre özil pis bi türk ve bu sadece son olaylar yüzündende değil - şimdi sadece açık açık fikirlerini belirtebiliyorlar.
Geçen gün bisikletle iş yerine gidiyorum. Bisiklet yolunda kamyon durduğu için normal yaya geçidinden geçiniyorum ki bu sokakta çok geniş. Birden kadının biri nolcak pis yabancı diye bağırdı ve diğeride ülkene geri dön diye bağırdı. Tabiki altlarında kalmadım çünkü bana bunu diyen almanyanın severek işsiz kalan ve benim vergilerimle yaşayan asalak pislikleri.
Geçen sene kışın kapalı havuza gittim kuzenimle. Birden kadının biri karşımıza çıkıp bas bas bağırıyor. Bizlerin havuzu pisletmeye ne hakkımız varmıs. Baş örtümüzü kapatıp eve dönüp kocamızdan dayak yememiz gerekiyormuş daha neler neler.
Irkcılığı hergün yaşıyoruz. Sosyal medya üzeri olsun, medya üzeri olsun veya iki yaşlı kadının konuşmasında olsun.
İzmir varoşunda 160bin TL sini taşa gömer. İçine de kendi girer daha da çıkamaz oradan.
İzmir-Antalya evet bu illerde rahatsın rahatsın da 1+1 minimum 200bin 2+1 minimum 300bin tl lik semtlerde oturacaksın ki şortla gezesin biranı içebilesin.
Artık para da yetmiyor çünkü para muhafazakarlarda artık. Daha da konuşmayayım banlanasım yok.
Evinizi alırsanız iyi eğitim almışsınız işinizi ayarlayıp gelebilirsiniz. Tercih meselesi sonuçta. Ama evinizi nezih semtlerden alın.
Not: Ailem nezih denilebilecek bir semtte. Bayram toplanması oldu bizimkilerde. Birinci kattaki kadının evine erkek geliyormuş. Çok sinirliler. Adam kadını dövüyor mu taciz mi ediyor dedim yok çiçek bırakmış kapısına size ne dedim bunlar şok.
İzmir’de Göztepe’de eşimin ailesinin apartmanında biz oturuyoruz alt komşumuz kankasını şikayet etti eve erkek alıyor diye. Evden atmalıymışız. Aynı soruları sorduk bu da şok. Göztepe diyorum bakın GÖZTEPE GÖZ TE PE.
Almanyada 25 yıl yaşayıp birikimini yapıp gelene zor gelmez cennet vatanımız.
Kesinlikle daha bir haftalığına seminere gittiğim bir okulda hadsiz bir öğretmen kendince şaka yaptıAyrıca o sıcak dediginiz insanlar iç-içe yaşayınca hadlerini bilmeyip Her şeye karışacaklar .
Bunu deneyimlemediginiz için size iyi geliyor
+10000O dediğiniz insanların olduğu bir ülke burası .
Son yıllarda türkiye tahmin edemeyeceğiniz ölçüde muhafazarlasti .
Ek olarak siz bakışlardan rahatsi oluyorsunuz biz burda gece çıkınca tecavüz tacizden korkuyoruz .
Neden almanya içinde başka bir yere gitmeyi düşünmüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?