Türkiyeye kesin dönüş

Bende kendimi bir çok zaman bunları içimden geçirirken yakalıyorum. Ama kötü olan hiç bir zaman almanlarda bunları gerçekten öyle olan türklere söyleme cesareti olmayacak. Ama ben tek başıma yolda yürürken güçsüz göründğüm için bana çekinmeden istediklerini söyleyebilceklerini sanıyorlar.

Akrabalarımın yarısı Avrupa ülkelerinde yaşıyor ve sizin anlattıklarınıza benzer şeyler anlatıyorlar. Yengem tesettürlü, özellikle bu konuda yaşadığı sıkıntılar yüzünden dönüş yapmayı istiyor fakat çocukları orada doğup büyüdüler ve okul çağında oldukları için en azından onlar ayağa kalkana kadar yıllardır erteliyorlar. Size tavsiyem en azından biraz daha birikim yapana kadar kalın, sonrasına bakarsınız ama herşeye rağmen ülkemin toparlanacağını ümit etmek istiyorum.

Bence o zaman şehir değiştirin. Benim kardeşim de yurtdışında, yaşadığınız yer Türk ağırlıklı Türk mahallesi denilen yerler sanırım. Kardeşim modern bir mahalleye taşındı ve çok memnun. Almanya değil ama bitişik bir ülke diyelim. Biz yurtdışına gitmek istiyoruz siz gelmek istiyorsunuz valla anlamadım:)

Para biriktirip güzel modern bir yere taşının ve işinizi yapın.

Estağfurullah tartışmayı sevmem sizi veya bir başkasını salt hedef olarak alıp yazmadım
Ülkemizi diğer dünya ülkelerinden ayıran nedir
Yazılanları okuyunca üzülüp tek bir örnek verdim abd (detroit her 100.000 kişiden 2.137 si suçlu) uzakdoğu (tayland pattaya çocuk sex turizmi avrupanın sapıkları oraya akıyor ladyboy erkek çocuklar..)istatistiklerine girmedim bile merak eden araştırsın dünya suç oranı şehirler ülkeler..
Dünyada insanın olduğu her yerde maalesef içimizin almayacağı durumlar var
Ülkemiz de herhangi bir dünya ülkesi gibi suçun az olmadığı ama diğer dünya ülkelerinden de fazla! olmadığı
giderek bilinçlenen nesillerimizle de daha da güzelleşecek bir ülkedir Türkiye benim gözümde

Alman vatandaşı olduğuna göre istediğin zaman dönebilirsin tekrar. o yüzden içinden geleni yap olmazsa dönersin.

O mesajda 140 bin tl ye 2+1 yazıyordu. 250 bin nerde yazıyor ?

140 denilmedi hanımefendi "en az" 140 dedim. 150 ye çıkar, 180 e tamamlar ne ala ama en az 140 ı gözden çıkar dedim. O fiyatlara da internette daireler vardı gördüm, pazarlık yapabileceğini de düşündüm. Konu sahibi de üstünü denkler 200-250 ye tamamlar 1+1 alacağıma 3+1 alırım dedi . Antalya'yı bilmiyorum konu sahibi uygun semtleri , düzgün yerleri daha iyi bilir ona göre de bir karar verir.

ayıptır sorması ne kadar maaş alıyorsunuz?? yurtdışında ki hemşireyle ülkemizdekini kıyaslamak istiyorum da.
zahmet olmazsa kira fatura gibi ortalama giderleri de yazar mısınız??

Şuan seçim arefesindeyiz ve patates soğanın birden bu denli artması normal değilmi bir iki önce fiyatlar 7 lira değildi değilmi böyle küçük oyunlar oynaniyor

Evet çok haklısınız bu da patates soğan lobisi erdoğanı devirmeye çalışıyolar

Eklentiler

• 3B42DEDB-8EEC-4C95-B187-75B1636DA217.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 87

Bu yorumunu yeni okudum.
Bir yandan uzuldum oteki yandan guldum.
Sana bu irkciligi yapan almanlar dedigin gibi devletten para yiyen calismak istemeyen hartz4 ile gecinen almanlar iste.
Bizim kadar devletlerine faydalari yok ama gitmemizi istiyorlar

Kaale almana bile gerek yoktu yani.
Bircok acik goruslu tatli almanlar var.
Onlara odaklan.
Medya odakli ve kulaktan dolma, hic dogru duzgun turklerle, yabancilarla arkadaslik kurmamis yabani almanlar oyle oluyor

Birde dedigin gibi dönemsel irkciliklari da oluyor. Mac gibi veya siyaset konusunda. Cildirip ofkelerini kusup susuyorlar yine zaten...
Bence komik derece de sevimliler

Turkiyede insanlar fikirlerini soylemeye korkuyor. Aileler bile kan davali gibi oluyor siyasete gelince. Konuyu oyle birakmiyorlar yani almanlar gibi.

Almanlar kendileri merkel ile dalga geciyor mesela. Ama turkiyede biri bu tepedekine birsey dese..hemen bi fanatik firlayip seni parcamalak ister ordan

Ha ama turkiyede iyi bir gelirin ve ileri goruslu bir cevren olacaksa almanyadan tabiki daha guzel ve eglenceli keyifli bir hayatin olur orasi dogru.
Almanya da cidden insan calismak icin yasiyor gibi hissediyor kendini. Sanki ulke ulke degil koca bir sirket.
Ama guvenli mi guvenli genele yayarsak ...
Herkesin oncelikleri farkli zaten.

Allahım İzmir bozulmadı derken orası da böyle oldu İnanamıyorum

Almanyada 25 yıl yaşayıp birikimini yapıp gelene zor gelmez cennet vatanımız.

Ay sormayın ya dün de ben tam böyle bir çiftle konuştum, yüzbinlerce euroyu toparlamışlar Alamanyada aktardılar buraya parayı şu varlık barışı kanununda, evler arabalar gırla gidiyor , onlara göre hayat öyle güzel ki.

Ayrıca o sıcak dediginiz insanlar iç-içe yaşayınca hadlerini bilmeyip Her şeye karışacaklar .
Bunu deneyimlemediginiz için size iyi geliyor
Kesinlikle daha bir haftalığına seminere gittiğim bir okulda hadsiz bir öğretmen kendince şaka yaptı
Keşke böyle sıcakkanlı insanlar yerine profesyonel mesafeli soğuk insanlarla olsaydım
Ahbap çavuş ilişkisi iyi olanlar değil gercekten çalışanlar başarılı sayilsaydi

+10000
Mahalle baskısının ağa babasi bu ülkede
Değil bira icene kötü kötü bakma yazın ortasında küçük yerlerde yarım kollu giyen kadinlara baskı yapıyorlar

Ayrıca içki içen gece eve dönen kızlara kötü kötü bakanlarda Almanlar değil yine Türklerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…