Türkiyeye kesin dönüş

Bende isviçreden Tr ye yerleşmek istiyorum. Tr de çok zaman geçiriyorum haliyle daha yakın gözlemliyorum. Kesinlikle ev paranı biriktir. O kadar pahalıki market alışverişi...Buraya yerleştikden sonra kesinlikle ailemle yaşıcam hiç kira, fatura ödiyesim yok.
Call centerlarda çalışma şartları ağır maaşlar iyi değil pek. İş konusunu araştırıp
1 yıl içinde kurslar vs yapıp burda zeminini hazırla

Şükür bereketi artırır biraz şükür etmeyi deneseniz şükür muhabbetini muslumanlar yapar şükrün fakiri zengini olmaz

Cocuklarini isitamadigi icin eline sac kurutma makinasini verip intihar eden anneye ve cocuklarina anlatin sukrun onemini.. ya da atanamadigi icin intihar eden ve cebinden 6 tl cikan ogretmene.. ya da ne diyecegim bakin, hamuduyla goturenlere anlatin siz sukrun onemini.. en cok onlar hak ediyor..

Orada 1 yılda 100 bin biriktirecek imkanı bırakıp benzine 6 lira soğana 4 lira vermeye buraya mı gelmek istiyorsun? 130 ülkeye vizesiz giren dünyanın en prestijli pasaportuna sahipsin. Arabanı 20 bin euroya alıyosun. Etini ucuz yiyorsun. Ve her konuda vatandaşını sömüren torpilim dört döndüğü siyasi kutuplaşmanın tepede olduğu buraya dönmek istiyorsun. Arkadaşım burası mutlu bir ülke değil. Belli standartlara alışmamış insanlar burda mutlu sadece. Sen mutlu olamazsın fantezi dünyasında yaşama.

Şuan seçim arefesindeyiz ve patates soğanın birden bu denli artması normal değilmi bir iki önce fiyatlar 7 lira değildi değilmi böyle küçük oyunlar oynaniyor

İşte büyük resmi görmüş türk vatandaşı. Benzin de bir senedir o yüzden 6 lira değil mi? Dolar euro bu yüzden bu kadar yüksek?

İşte büyük resmi görmüş türk vatandaşı. Benzin de bir senedir o yüzden 6 lira değil mi? Dolar euro bu yüzden bu kadar yüksek?

Kaldi ki dis gucler patates ve sogan fiyatiyla oynayacak kadar gucluyse bu ulkede, ben ulkenin dis gucler tarafindan yonetilmesini istiyorum.. onlar cikariyor kimse dusuremiyor nasilsa.. en azindan onlar dusurur..

Kaldi ki dis gucler patates ve sogan fiyatiyla oynayacak kadar gucluyse bu ulkede, ben ulkenin dis gucler tarafindan yonetilmesini istiyorum.. onlar cikariyor kimse dusuremiyor nasilsa.. en azindan onlar dusurur..

Bütün dünya bize oyun oynuyor ve bunu patates-soğan üzerinden bile yapmaya kadar götürdüler bu işi. Pes yani.

Bütün dünya bize oyun oynuyor ve bunu patates-soğan üzerinden bile yapmaya kadar götürdüler bu işi. Pes yani.

E yani tabi ki.. tarimi bitirdik, ekonomiyi cokerttik her seye %150 zam geldi diyecek halleri yok ya.. evet Amerika falan tarlaya gelip soganlari patatesleri sokup gittiler..

Bence siz bol bol tatile gelin türkiyeye ve güzel anılarınızda kalsın, kesin dönüş yaparsanızda araba ev parası dışında 50 bin euroda yanınızda getirin ki mutlu yaşayabilesiniz. Yani ben olsam kalırdım yerimde her fırsatı tatil için kullanırdım.
Konu da memleket meselelerine sarmış heran kapanabilir :)

siz Türkiye'ye tatil için geliyorsunuz o yüzden mutlusunuz ama burada yaşam olayı farklı
tatil için gidilen her yerde insan mutlu olur zevkle geçer ama yaşanılan yer olayı çok farklı
buranın kültürü yaşamı insanları çok değişik. bence burada insan hakları yok. burdaki insanlar oraya kaçmak istiyor.

bence gelin ordaki haklarınızı öldürmeden burada 6 ay yaşayın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
hakkınızda hayırlısı olsn

Almanya’da yıllık izin ortalama 30-36 gün :)
Ben lise’de markette çalıştığım zamanlar 4 hafta birden aldığımı bilirim. Garson da olsan kasiyer de olsan hademe de olsan yıllık izin hakkın ortalama bu civarda.
Burada bırak 4 haftayı 1 haftayı bile anca rüyasında gören var. Kim “eşşek gibi çalışıyor” belli.

Son düzenleme:

Demek ortadoğunun bataklığını pisliğini oraya da götürüp güzelim memleketleri ne hale getirmişler
İyi düşünün hesap yapın ama dediğiniz gibi ordaki haklarınızı öldürmeden gelin ki pişman olduğunuzda dönebileceğiniz yeriniz olsun

Kayınpederim memur emeklisi tüm hayatı boyunca çalıştığı biriktirdiği parayla 2+1 ev almış. O kadar küçük ki o evin hakkı 1+1 yani. Yemeğe gidiyoruz inanın 5 kişi yemeği aynı anda yiyemiyoruz. Dediki bunu satayım üstüne katıp Yeni ev alayım. O evi sattı emekli ikramiyesini koydu üzerine eşimle biz 45000 koyduk, görümcemde 2 sene borç ödedi. Normal 3+1 bir ev sahibi oldular Ankara'da. Evin hiç bir özelliği yok. Site içi değil lüx bir semtte değil. Adamın ömrü hayatı boyunca sahip olduğu tüm birikim bu. Başka bişey yok. Yazın tatil yok, alış veriş yok, altın takı toka yok.

Burası iyi diyenler işte durum bu.
Pasaportumuzun kıymeti yok, eğitim içler acısı, toplum içinde derin uçurum farklar var. Patates soğan bile almış başını gidiyor. Düşünün azıcık ileriyi düşünerek adım atılmıyor.

Tabibi kendi memleketi gibisi yok. Ama oradaki yaşam şartları burası çook farklı. Tl oraya göre daha değersiz. Euro kazanıp tl harcamak kolay. Tl kazanıp tl harcamak zor. Oranın 1000 ile buranın 1000 aynı değil

Konu sahibi. Bence orda birikiminizi yapın. Burdan evinizi arabanızı alın. Öyle gelin gelecekseniz.

Şuan seçim arefesindeyiz ve patates soğanın birden bu denli artması normal değilmi bir iki önce fiyatlar 7 lira değildi değilmi böyle küçük oyunlar oynaniyor

Bütün sayfaları okudum inanın konu sahibi dışında kimseyi alıntılayıp cevap vermemiştim ama hafızanızı zorlayın 3 sene önceye gidin kilosu 5tl olan patatates için millet gürcistana gidip 60 kuruştan patates alıp orayı da gezip geliyordu
Hani dış mihraklar büyük oyun aman efendim bilmem ne bırakın bu işleri yanlış tarım politikaları bunlar

Seçimden sonra düşer mi yani?inşallah ama memlekette ortalama her sene seçim oluyor değil mi? Balkonda yetişecek soğanı ithal ettiğimiz,dolarınbu kadar yükseldiği işsizliğinbu kadar arttığı hiç olmamıştı

Aynen ya üç ay fotosentez yaparak yaşar, maaşımı hiç harcamazsam bir iphone alabiliyorum ama yine 64 gb Bir de buraya gelip altınızda son model araba, elinizde son model telefon şükredin diyorlar ya vallahi siz nerede yaşıyorsanız oraya geleyim ben de ya, bizim burada hayat şartları zor diyoruz kimse inanmıyor. Memleketin neresi ora?

Valla ben de anlayamadım, millet nasıl görüyorsa halimiz iyi diyor. Aynı yere mı bakmıyoruz anlamıyorum ki

Ev+araba parası biriktirin bence de böyle bir fırsat varken elinizde biraz daha dişinizi sıkın derim.

Su forumda o kadar calisan hanim var yine de is saatlerinde ne geyikler donuyor. Avrupa ulkelerinde boyle maas alip forumda takilabilecegin is cok zor bulursun
Sonra bi yardimci konusu acilsa herkes gelen yardimcisini anlatir, avrupada evine yardimciyi zor cagirirsin.
3. Odayi misafir odasi mi yapsam hobi odasi mi acsam diye konular gorursun. Avrupada 3 odali evi zor kiralarsin.
Birisi isaret parmagimin ucuncu bogumunda sivilce cikti diye mesaj yazar. Hemen doktora git tavsiyeleri yazilir. Avrupada doktora biraz zor gidersin.
Cocuk bakicima maasimin 4 te birini veriyorum yemek yapmiyor konulu konular acilir, avrupada cocuk bakicisina maasinin 4te 3 unu verirsin.
Ha ama avrupada kimse ne giydiginle ilgilenmez, trafik kurallarina buyuk cogunluk uyar, karsidan karsiya gecerken sirk cambazina donmezsin, alim gucun daha yuksektir, nispeten daha kibar insanlarla yasarsin.
Senin icin onemli olan ne? Buna sen karar vereceksin.
Ben hala avrupadayim :)

Cok dogru söylüyorsunuz. 140.000 tl ye uygun 2+1 Daireler var. Bi iki ay daha kalıp üzerine 20.000 tl koysam 160.000 tl ye site içinde çok güzel bi daire bulabilirim.
Nerde var? Hem de site içerisinde. Bu rakamlara hem de 2+1 mümkün değil , internet sitelerinde vs gorduyseniz kesinlikle yaşanılabilir yerler değildir.
Kaldı ki 1+1 ler bile artık çok pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…