• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türklerin kokusuna şükredecek hale geldim :(

off sanki hepsi aynı nasıl ki bizde kokanlar oluyorsa onlarda da vardır çok abartmışsınız.

Sağolun yorumunuz için:)
Doğrudur, ben 3 senedir kendi karşılaşmalarıma göre yorum yaptım. Demek ki Türkiye'den yolu geçenlerin ya da benim müşterilerimin çoğu öyle denk geldi.
İyi akşamlar dilerim

valla ben pakistanlilinda hindstanlilinda temizini gordum. ama araplarin hic gormedim bizden onceki kiraci arapmis. iki yildir oturuyorum burda yemin ederim abartmiyorum evimde hala cis kokusu var.gecen gelen misafir cok afedersiniz ben sizi taniyorumda bu koku ne dedi. cis kokusu oldugun anlayince yerin dibine girdik.

valla ben pakistanlilinda hindstanlilinda temizini gordum. ama araplarin hic gormedim bizden onceki kiraci arapmis. iki yildir oturuyorum burda yemin ederim abartmiyorum evimde hala cis kokusu var.gecen gelen misafir cok afedersiniz ben sizi taniyorumda bu koku ne dedi. cis kokusu oldugun anlayince yerin dibine girdik.

Doğrudur valla inanırım, ama kendi tecrübeme göre yazdım ben de. Havalimanında temiz, bakımlı çok arap gördüm kadın erkek ayırt etmeksizin, çok pisini de gördüm. Ama diğerlerine çok denk gelemedim:)
Sizin açınızdan kötü olmuş üzüldüm:( Kedi köpek falan mı beslediler, yere tuvaletlerini yaptırdılar acaba da öyle kokular oldu?

Suriyelileri hiç sorma o zaman aynı dert burada da muzdarip adamların evi kokuyor

Yemin ederim. Cok guldum yorumlari okurken. Simdi sizinkini okuyunca iyice koptum. Allahta sizleri guldursun ins.

Gül gül de beni ilgilendirmiyor gülüp gülmemen...
O değerli bilgilerinizden yararlanmayı çok isterim. Rica ediyorum bu kapasitesiz beni bir aydınlatın.. Öğretin bana, öğrenmek istiyorum. :süslü:

Sayenizde belki kapasiteli bir insan olurum, zira kaç yıllık ömrümde sizin gibi aydın görmedim. Buldum bari kaybetmeden bir şeyler kapmak gerek. :KK53:

Yine de millet genellemesi yapmayalim, dogru degil.. Yeme içme kültürünün farklılığı, temizlik anlayisinin farklılığı.. Size kotu gelen koku onlara normal geliyor olabilir, alışkanlık ve anlayış farkı bu da..
Ama zordur mutlaka sizin icin, dediginiz gibiler denk geliyorsa.. Temizlik ve koku takintisina sahibim malesef ve anliyorum.. Allah kolaylik versin..

Son düzenleme:
O değerli bilgilerinizden yararlanmayı çok isterim. Rica ediyorum bu kapasitesiz beni bir aydınlatın.. Öğretin bana, öğrenmek istiyorum. :süslü:

Sayenizde belki kapasiteli bir insan olurum, zira kaç yıllık ömrümde sizin gibi aydın görmedim. Buldum bari kaybetmeden bir şeyler kapmak gerek. :KK53:
Canım ya sen bu kadar sevimli bir sekilde öğrenmeyi istersin de ben öğretmez miyim... kıyamam ya

Neyse uzatmak istemiyorum. Herkesin keyfi bilir. Benim mesajıma cevap veriyorsa benim iddia etmediğim bir seyi niye söylüyor. Bu tür konuşmalara

Canım ya sen bu kadar sevimli bir sekilde öğrenmeyi istersin de ben öğretmez miyim... kıyamam ya
Hadi öğret bakalım burdan dinliyorum seni :)))

İçselleştirilmiş ırkçılığın en belirgin özelliklerinden biri bazı milletlerin koktuğunu söylemektir. Kürtlerin Arapların Türklerin siyahların ya da konu sahibi gibi Hintlilerin Pakilerin. Her ırkın ten özellikleri farklı siz kendi ırkınızın kokusuna alıştığınız için başkasını suçlayabiliyorsunuz. Ayrıca her ülkede temizlik alışkanlıkları farklıdır bazı ülkelerde bize iğrenç gelen böcek yürü şeyler yiyorlar onlara pis mi diyelim. Mesela Japonlara da bizim hamam kültürü kimbilir ne pislik görünüyordur. Böyle kültürel farklılıkları gizli bir ırkçılığa kurban etmemek lazım

Doğrudur valla inanırım, ama kendi tecrübeme göre yazdım ben de. Havalimanında temiz, bakımlı çok arap gördüm kadın erkek ayırt etmeksizin, çok pisini de gördüm. Ama diğerlerine çok denk gelemedim:)
Sizin açınızdan kötü olmuş üzüldüm:KK43: Kedi köpek falan mı beslediler, yere tuvaletlerini yaptırdılar acaba da öyle kokular oldu?
kadin cocuklari altlari acik gezdiriyormus. bir ust komsu soledi. hatta cocuklarin bezini balkona koyuyormusoda yazin sicakta koku yapyormus. apartmanda yazi toplayip posta kutularina koymuslar.

Yine de millet genellemesi yapmayalim, dogru degil.. Yeme içme kültürünün farklılığı, temizlik anlayisinin farklılığı.. Size kotu gelen koku onlara normal geliyor olabilir, alışkanlık ve anlayış farkı bu da..
Ama zordur mutlaka, Allah kolaylik versin..

Doğru haklısınız, kendi gördüklerime dayanarak bir genelleme yaptım ben de. Bizim şirkette çalışan arkadaşlara sorsanız hepsi de benim kuracağım cümleleri kurar :) Kendi aramızda karşılaştığımız insanlar böyle diye çok eleyip dokuyarak ya da dikkat ederek yorum yapmıyoruz. Bazen gerçekten sıkıntıyla, bazen eğlenerek.. Burada da öyle bir ruh haliyle, arkadaşlarımla sohbet eder gibi yazdım. Bir dahakine dikkat ederim.
Teşekkür ederim ^^

İçselleştirilmiş ırkçılığın en belirgin özelliklerinden biri bazı milletlerin koktuğunu söylemektir. Kürtlerin Arapların Türklerin siyahların ya da konu sahibi gibi Hintlilerin Pakilerin. Her ırkın ten özellikleri farklı siz kendi ırkınızın kokusuna alıştığınız için başkasını suçlayabiliyorsunuz. Ayrıca her ülkede temizlik alışkanlıkları farklıdır bazı ülkelerde bize iğrenç gelen böcek yürü şeyler yiyorlar onlara pis mi diyelim. Mesela Japonlara da bizim hamam kültürü kimbilir ne pislik görünüyordur. Böyle kültürel farklılıkları gizli bir ırkçılığa kurban etmemek lazım

Teşekkür ederim yorumunuz için:)

Ama zordur mutlaka, Allah kolaylik versin..
Arkadasim gercektende bunda kotu bir sey yok ki. Dunyanin en iyi mutfagi ayrimini yapabiliyorsak tartisabiliyorsak. Dunyanin en pis ulkesinide tartisabiliriz ne var ki bunda

Back
X