• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Turkmen Bakici & Yardimci

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

itouch94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
6
3
36
İstanbul
Merhaba,

Benim 14 aylik bir oglum var. ilk 8 ay ogluma tek basima baktim..ne anane, ne babane kimse yoktu.. acikcasi zordu ama guzeldi.. Yonetici olarak calistigim maasida cok iyi olan bir isim vardi, ancak ogluma bakicak kimseyi bulamadigim icin isimden ayrilmak zorunda kaldim.. esimde sagolsun destek oldu, bu zamana kadar maddi olarak idare ettik.
Ancak takdir edersiniz ki cok yoruldum.. ozellikle 8. aydan sonra atlasin hareketlenmeye baslamasi ile hersey zorlasti. Hem temizlik, hem yemek, hem cocugumla ilginicem derken fiziksel ve ruhsal olarak cok yoruldum.

Nerdeyse cocugum dogdugundan beri bana yardimci olucak birini ariyorum.. ama malesef dogru kisiyi bulamadim.. evet biraz seciciyim ama kim olmazki.. sonucta canini teslim ediyorsun..

Benim cevremde cogu kisi turkmenlerle calisiyor. Sizlerin turkmenler ile ilgili yorumlarinizi paylasmanizi rica ediyorum.
Benim sahsi yorumum ise su sekilde,
. Genelde turkmenler hem ev isi hemde cocuga bakma isini yapabiliyor.. acikcasi bu bana cok dogru gelmiyor..ama diger taraftan bende evde ayni anda hem evin isini yapip hemde cocugumla ilgilenebiliyorum.. evet yoruluyorum ama ben anneligi 24 saatlik yapiyorum. yardimci yada bakici anlamina aldigim kisi benim yaptigim seyi yapmiyor..gece oldumu odasina gidip tvsini aciyor.. haftada 1 gun izne cikiyor.. bense oglum dogdugundan beri ondan 4 saatden fazla ayri kalamadim... cunku birakabilecegim kimsem yok...
ayri kaldigim o 4 saatse isimden istifa etmeye gittigim gundu.. dusunun yani...

bu zamana kadar sanirim 6 yada 7 kisi denedim..su anda yine biri var ama ne kadar uzun sureli olur bilemiyorum..
butun bu deneyimlerden anladigim kadariyla Turkmenler gercekdende turkler gibi olmuyor.. yani bizdeki samimiyet, yada insancillik yok.. ki bu bence cocuk yatistirmede cok onemli..
acikcasi turk biri ile ne kadar cok calismak istesemde onlarda burunlarindan kil aldirmiyor.. bir turkmenin yapicagi isi yaptirmak icin cok ciddi paralar vermek gerekiyor.. diger taraftanda memleketimizde bir suru issiz kadin var.. hatta okula gitmeyen evinde oturup sadece gunduz programlarini seyreden.. ama soz konusu calismaya gelince hepsi bir anda cok gururlu oluyor ve acayip paralar istiyor.. ataturk bosuna dememis.. ben insanima bir tek hizmet etmeyi ogretemedim diye..

Merhaba hanfendi bende Türk bakıcıyım ve Ankarada iş arıyorum 8 senedir bu işi yapmaktayım kız kardeşimde ve eltiside bu işi yapmakta. bende çocuk konusunda çok titizim 45 yaşındayım benimde 6 aylık bir torunum var yazdıklarınızın bir kısmına katılıyorum bence sık sık bakıcı değiştirmek çocuğunuzu ve sizi etkiler onumu bunumu demeyin ALLAH her anneyi vijdanlı bakıcılarla karşılaştırsın türk bakıcı konusuna gelince bence iyi bir seçim yaparsınız çünki türk geleneklerini ve ananelerimizi çocuklarımız daha iyi öğrenirler türk bakıcılar genelde yatılı kalmadıkları için yol parasıda alıyorlar onun için size pahalı geliyor birde tek öğle yemeği yiyorlar işe gelince zaten türk kadını boş oturmayı sevmez fırsat buldukça bir şeylre yapmaya çalışır önemli olan bebeğinize özenle bakılması deyilmi iyi ve vijdanlı sorumluluk sahibi ailesi ve kendisi düzgün bir bakıcıyı bulduktan sonra emeğinin karşılığı neyse verirsiniz diye düşünüyorum yabancılara gelince onlar burada kalabilmek için ve yatılı kaldıkları için cüzzi fiyatlarda çalışıyorlar çünki sizin evinizi kullanıyorlar üç öğün yemek ve bütün ihtiyçlarını tabiki yatılı olunca mejburlar onlarda haklılar çoğu kişi yatılı bakıcı istiyor neyse birde bakıcılar gelişme ve büyüme çağındaki bir çocukla ne kadar iş yapabilirlersiz kendiniz çocuğunuzla evde nekadar iş yapabiliyorsunuz tabiki dört dörtlük lük olmuyordur deyilmi. evet biz bakıcılar içinde iyi bir iş bulmak kolay deyil sizde bizde neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz ALLAH hepimizi vijdanlı ve dürüst kişilerle karşılaştırsın (yinede siz bilirsiniz seçim sizin) Acaba nerede ikamet ediyorsunuz belki size yardımcı olabilirim.tşkr.:emir_bebek::16:

ben çocuğumu bakıcıya bırakmadım babannesi baktı ama zorda kalsam tabiki ama yatılı istemem bir başkasının evimde dolaşmasını genç zaten istemem ben kıskanırım eşimi belki size tuğaf geliyor ama neleri var duyuyoruz allah yardım etsin bide bebeğimizi başaka bir insana teslim etmek hadi türkler bir nevi ama yabancılara nebiliyim ya zor

3 yaşında oğlum var 2 yıldır hemen hemen her milletten bakıcıyla çalıştım. Artık gelen giden kızların isimlerini hatırlamıyorum bile. Evde yatılı birisinin olması güzel ama doğru insanı bulmak çok zor. Galiba biraz şans işi bizde de şans yok galiba. 4 aydır yeni bir kız almıştık o da 3 gün önce birşey söylemeden gitti. Bazı böyle saçma sapan şeyler yapıyorlar. Hiç birinde vefa özveri gibi özellikler yok. Daha iyi bir iş bulduklarında sizi ortada bırakıp gidiyorlar.Çoğu elbeziyle yer bezi arasındaki farkı bile bilmiyor. Alıp eğitiyorsunuz yetiştirip tam rahat edecekken birde bakmışsınız bir arkadaşı veya akrabası iş bulmuş hoop kız işi bırakıyor. Her seferinde baştan başlıyorsunuz birde bunlarda temizlik kavramı gelişmemiş hepsi dağınık ve pasaklı işlerine gelmediği için bilseler bile yapmıyorlar. Kısacası çok zor iyi birini bulmak. Mümkünse yeni gelmiş birini bulup çalışın burda olanlar hem kurnaz hemde paracı birde tanıdık vasıtasıyla almaya çalışırsanız belki uzun süre kalıcı olur. Eğer tanıdığı olan varsa banada birisi lazım istanbul çapa da oturuyorum yardımcı olacak olan varsa minnettar kalıcam artık iyi birisini bulmak ve onunla 2 sene çalışmak istiyorum.

Mrb cryz, uzun zaman olmus ama yardimci bulabildiniz mi?

Bize de Turkmen bi kadin baslayacak Sali gunu, paylasmak isterim tecrubelerinizi.

nasıl buldunuz ne kadara anlaştınız bende arıyorum çünkü

bence siz de evahizmet.com'a bakın. ben tekirdağdayken gayet iyi ve güvenilir birini bulup gönderdiler. yeterki bakıcılara hitap edebilen bir bütçe ayırabilin. sonra bu adamlara güvenin. işten çıkacak kimseyi göndermiyorlar

Back
X