Tuttum kendimi

Peki Mune sen ne öneriyosun bu konuda yani bu umursamama olayında ben nasıl davranmalıyım ki roller değişsin

Önce kendinden başlamalısın değişime, çabalıyorsun elbette ama daha çok çabala ve en azıdan olmadık şeylerde kıskanmaktan ve eşine senle ilgili sorulan her soru altında kötü niyet aramayı bırakmakla başlamalısın işe, evlilikte en azından benim için öyle, karşılıklı kaçma kovalama oyunları oynamaya gerek yoktur, herşey konuşarak çözülür, sen eğer şu aşırı kıskançlığını törpülersen ve karı-koca problemlerde güzelce konuşmayı, ortak kararlar almayı, birbirinizin fikrine saygı göstermeyi, ailelerle ilgili kararlarda birbirinizi ezmeden beraber adım atmayı öğrenirseniz evliliğiniz şu an bulunduğu durumdan kurtulur.
Eşin konuşmaya çalıştığında sakince dinliyor ve cevap veriyor mu? Soruyorum çünkü kendi göze batan huylarını törpülerken onunda fevri tavırları varsa, senle konuşmak yerine tartışmaya giriyorsa onunda kendini törpülemesi gerekiyor, evliliği birlikte öğrenirseniz ilerleyen senelerde güzel bir uyum sağlarsınız.

Merak ettiğim konu şu, sadece eşine mi böyle güvensizsin yani o kuzenlerine asılacak kadar karaktersiz mi; yoksa eşinin yerinde kim olursa olsun erkeklere mi güvenmiyorsun? Bunun cevabını kendi içinde ciddi anlamda ver bence. Sorun eşinse demek ki bir şey yapmış güvenini sarsmış.Güvenin olmadığı evlilik seni böyle yer bitirir. Sorun sensen,üzgünüm ama yardım almalısın;açtığın çoğu konuya dayanarak bunu önerebilirim

Evet mesela dün gecede baya çabagösterdim
Aslında o konuşmaktan kaçıyo biraz sanki ama konuştuğumuzdafa evet dinliyo ve sakince cevaplayabiliyo
Bazende konuştuğumuzda kavga çıkıyo yani ters cevaplar veriyo belkide kötü bi gün geçirdiğin vs de sebep olabilir bilmiyorum ama ben önceden haber vercem artık bu konuşcaz ona göre kendini hazırla yada bi gün kararlaştırıp konuşalım gibi

Benim etrafımda mesela çok soran danışan var eşine hatta eşimde öyleydi evli değilken bile evliymişiz gibi bana danışırdı her konuda

Yok güvenimi sarstı belli bi konuda değil ama güven vermedi bana tam olarak
Bide asılacaklarından değil sadece ilgisini kıskanıyotum

Benim etrafımda mesela çok soran danışan var eşine hatta eşimde öyleydi evli değilken bile evliymişiz gibi bana danışırdı her konuda
Belki senin kisitlamalarindan bikmistir. Ondan diyorum sana zaten azcik ilgi alakayi kes kendi hayatina bak diye. Bakarsin eski haline doner. Ha donmedi mi o zaman hic degilse sen hayattan geri kalmis olmazsin

Kuzende olsa fazla samimiyet hoş değil bana göre
Sana göre.
Halbuki gayet normal karşılıklı oyun oynamaları. Fazla samimiyet midir bu? Kucak kucağa mı gördüün?
Dediğim gibi ben kuzenime sarılırım oyun da oynarız. Bizim yenge hanım da siz gibi olursa yandı o zaman :)))

Olmamış tabi ama samimi olmalarını istemiyorum

Hayır kötü bşy düşündüğümden değil samimi olmalarını istemediğimden
Anladığım kadarıyla sizde yakın akraba evliliği çok olağan bir durum ki sizi hastalık derecesin de kıskançlığa itmiş.
Empati kurayım dedim ama vallahi yapamadım kusura bakma eşimi kuzenleriyle sarmaş dolaş görsem yine kıskanmam keza eşim de beni kıskanmaz.
Geçen gün halamın torunları geldi hepsi benle yaşıt sarıldık öpüştük şakalaştık vs ama inanın ne benim aklıma nede eşimin aklına zerrece bir art niyet gelmedi.
Hatta eşimin beraber büyüdüğü bayan mahalle arkadaşları var onları bile kıskanmam ne bileyim aklıma öyle paronayalarla meşgul edecek kadar boş biri değilim herhalde.
Bilmiyorum yazdığınız her cümleyi okurken sizin için "Yok artık daha neler" dedim. Hani daha öncesinden yaşanmış biri olur sizi anlarım ama siz tüm kuzenlerini kıskanıyorsunuz.Sakın yanlış anlamayın ama biraz yardım almanız gerek zira bu psikoloji ile hem kendinizi hemde eşinizi huzursuz etmekten başka bişey yapmazsınız.
Benim merak ettiğim özgüven sorununuz mu var? Yani ne bileyim kilolumusunuz? Bakımsızmısınız? Kuzenleri kendinizle kıyaslayıp kendinizi yetersiz mi görüyorsunuz?
Bence bunların üzerin de yoğunlaşın.
Kuzenleri yada eşinizi bu denli kıslnamanızı gerektiren sorun nedir önce bunun cevabını bulmanız gerek.
Diğer bayana gelince de eşinize ne soracaksınız?
Bayanla neden konuştun ne konuştun niye konuştun ne ara konuştun? Gibi saçma sorular sorup evde huzursuzluk mu yaratmak istiyorsunuz?
Madem böyle bir güven sorununuz var eşinizi yanlız bırakmayın.
Ben eşime kalkıp bayanla neden konuştun desem eşim bana ruh hastası gözüyle bakar
Sizin tutumunuz burada açtığınız konu inanın normal bir kadının düşünceleri değil.
Amacım sizi yargılamak yada rencide etmek değil madem eşinizden taraf sıkıntınız yok o halde kendinizi sorgulayın derim.

Katılıyorum. Ya ailesinde kuzen kuzene evlenen çokk, ya da eşi kuzenlerine o tür şeyler hissedecek kadar alçak :)

Peki bir konu hakkında konuşmanız gerektiğinde ters cevaplar vermesinin sebebi nedir Elif? Sen konudan konuya atladığın, ailen şöyle, arkadaşların böyle gibi sözler sarf ettiğin için mi yoksa üzerine çok gidecek tavırlar sergilediğin için mi? Sakince konuşan bir adam arada ters cevap veriyorsa birinizden biriniz konuşurken kışkırtıyor demek ki.

Sizin evliliğinizde aşılamayacak sorunlar yok ama sorunları çözümleme de sıkıntılısınız.
Zamanla birlikte yürümeyi öğrenirsiniz fakat sen buradan aldığın tavsiyeleri kulak ardı etmemelisin, yapacağım bu sefer tamam deyip sonra bildiğini yapmaya devam etmemelisin, hani senin konulardan sıkılanlar var tamam ama gerçekten sana yardımcı olmak isteyenleri de yabana atmamak lazım.

Düşün ki burada insanlar senin için tavsiyelerde bulunup bulunup senin başa döndüğünü gördüklerinde nasıl bunalıp tamam elif ne yaparsan yap diye tepki gösteriyorsa, evlilikte de bunalan tarafın öf demesi normal.

Evlilik terapistine gitmiyorsan bence gitmelisin, eşin karşı değildir umarım böyle şeylere, o gelmezse sen gidip hangi durumda nasıl tavır alman gerektiğine dair fikirler almalısın.
Çünkü ben senin gayet iyi bir kız olduğunu ama söz konusu eşin olunca birtakım duygularını frenleyemediğini düşünüyorum, eşine karşı bizim garipseyeceğimiz bir şekilde aşırı sahiplenici ve başkalarına ilgisine tahammül edemeyecek kadar kıskançlık damarları kabaran birisin.

Bu sadece sana zarar veriyor, evliliğinde yoruluyor daha şimdiden.

Yok güvenimi sarstı belli bi konuda değil ama güven vermedi bana tam olarak
Bide asılacaklarından değil sadece ilgisini kıskanıyotum

Elif sana bir şey sorabilir miyim? Sana hiç hak veren oldu mu? Evet kuzenlerini bile kıskanmakta haklısın diyen? Misal annen hem seni hem eşini tanıyor. Senin bu kıskançlığına ne diyor?
Bak ben terapi alıyorum. Sinirli bir insan olduğumdan. Cumartesi terapistimle tartışıyordum nerdeyse. Bence %100 haklı olduğum bir konuda bana yüklendi. Çok sinirlendim. Bütün haftasonu geçmedi sinirim. Ama gene de sakinleşmeye çalışıyorum. Bence hala haklıyım ama bir açık kapı bırakmaya çalışıyorum. Çünkü ben bu sinirden kurtulmayı en çok da kendim için istiyorum.
Sen de terapiye gittin diye biliyorum. Ama devam etmedin çünkü duydukların hoşuna gitmedi. Ama rica ediyorum bir düşün. Yani kuzen kıskanmak artık bir yerde sağlıklı bir durum değil. İlgisini kıskanıyorum bile mantıklı değil. Senin kendin için bu terapi işini ciddiye alman lazım. Eşinle evli kal kalma önemli değil. Hayatında sevdiğim kim olursa olsun bu şekilde yapacaksın bence. İlerde çocuğun olduğunda da sıkıntılar olacak. O hep eleştirilen kayınvalidelerden olacaksın. Sadece kendin için kendi mutluluğun için terapiye bir şans daha ver. Çünkü olan sadece sana oluyor.

Katılıyorum. Ya ailesinde kuzen kuzene evlenen çokk, ya da eşi kuzenlerine o tür şeyler hissedecek kadar alçak :)
Ben eşinin dediğin gibi biri olduğunu sanmıyorum elif kardeşimiz aşırıcı derece de kıskanç ve tahammülsüz eşini kimseyle paylaşmayı sevmiyor tüm ilginin kendisinin üzerinde olmasını istiyor.
Bu bir özgüven sorunu ve tedavi olmalı.
Bu şekilde evliliği yürümez.Bir noktadan sonra eşide boğulmaya başlar ve evlilik çıkmaza girer.

Bir ruh sağlığı doktoruna görünmende fayda var.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…