Tutturdu evlenecegim diye

KEsinlikle doğru bir tespit . Her gun temizledigim çis türleri gözümde canlandi. Birde adam yemek yapacakmis saf kizimizda buna inanmis ne diyelim Allah dogru yolu gostersin polyannaya

insallah kizin akli yerine gelir. kuzum bide dis hekimligi okuyor. piril piril elmas gibi insan.
evlilik iyi hos ama herseyin bir vakdi var
 
Diş hekimliği kazanacak kadar zeki ol, 21 yaşında koca diye yırtın. Ben de tam sizin gibi bir ablayım. Asla müsaade etmem.
Her şey meslek mi diyenler olabilir ama ben katılmıyorum, 21 yaşında bulmuş geleceği parlak genç kızı evlenmeye ikna ediyor adam. 9 yaş büyük... Ben direkt ayırmaya çalışırdım, sonra evlenmesine de müsaade etmezdim. Şirret abla mode on
 
Bence zorlamayın tamam kardeşinizi sevdiğiniz için başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorsunuz.Ancak herkes kendi hayatını yaşıyor kararlarına saygı duyun hata yapsa da yapmasa da sonuçları ile kendi yüzleşecek. Belki ileri yaşlarında yine sizin iyi diye düşündüğünüz biri ile evllenecek yine mutsuz olacak yani çekeceği varsa çekecek. Sonra siz suçlu olacaksınız hayat boyu ,o kişiden ayırdığınız için.Şahsen kardeşim de olsa böyle bir karar için zorlamam kimseyi,böyle bir sorumluluk almak istemem.Ancak kardeşinizin tavrını da doğru bulmuyorum aile büyüklerinden onay almalı,tecrübelerinden faydalanmalı ,size danışmalı çok cesaretli. Ya bir bildiği var ya da gerçekten emin o adamdan ya da gözü aşktan kör olmuş.Bana göre erken bir yaş kişi anca kendini buluyor olgunlaşııyor otuzlara dogru. Ancak herkesin düşünce ve duygu yapısı farklı.Ayrıca ikisinin arasında anladığım kadarıyla kariyer ve kazanç farkı var bu da ilerde sorun yaratabilir. Onaysız ve sizden gizli birşey yaparsa üzülmemeniz için zorlamayın çocuğu tanımaya çalışın belki de iyi bir adamdır ve mutlu olabilirler .Burda önemli olan yaş değil bence önemli olan karşıdaki kişinin nasıl biri olduğu.
 
Son düzenleme:
Benim ünideki arkadaşım evlendi çocuk doğurdu benden yüksek ortalamayla okulu bitirip atandı:) tabi bu kişiye göre değişir benim arkadaşım köy kızıydı zaten yazın bahçede çalışır ev işlerini yapardı:) sizin kardeşiniz benim gibi aynı bence çok erken evlilik için :) benim de annem arkamı toplardı ah ne güzel günler . Evde yemek temizlik çamaşır bulaşık kolay mı üstelik dış hekimliği okurken . Bir de karşısına neler çıkacak nelere bence acele etmemeli kesinlikle.
 
Ya cok guzel bir ornekmis gibi "ogrenciyken ben de evlendim" demezler miii..

Ya hu mesele sadece eve gelip camasir bulasik yemek yapmak degil. Evliligin bundan ibaret olmadigini evli kadinlar benden daha iyi bilir..

Insan her yaşına farkli fikirlerle gelir, 21 yasinda dusunduklerinizin hangisini 30lu yaslarinizda dusunuyorsunuz? Heleki evlilik gibi ciddi ve kaldirilmasi zor bir konuyu. 21 yas evlilik icin kucuk kusura bakmayin. Konu sahibimim kardesi 18 olsaydi herkes cok kucuk derdi, ee 3 yas ne fark etti cocuk yine cocuk. 23 yasindayim ben de evlilik icin cocuk.
 
Hahahah cok tanidik geldi. Ben de kardesiniz gibiyken evlendim. Esim hic problem degil ben herseyi yaparim sen de zamanla alisirsin yeter ki beraber olalim kafasindaydi. Hic oyle olmuyor o isler. Ilk sene ev gecindirme sebebiyle bosanmaya varacak tartismalar yasadik. 21 ya da 26 evlilige hazir olma yasta degil bastadir.
Yani resit olduktan sonra o olgunluga erisen kizlar var. benim icin 30 mus mesela bilemedim .
Not bu sene 30 oluyorum
 
Benim arkadasim da okurken evlendi. Ev temizlemezdi, yemek yapamazdi. Benden 2 yaş kucuk. Şuan 3 cocugu var, cok iyi bir ev hanimi ve cok guzel bir anne olmus.
Her sey kocaya bagli. Kocasi iyi biri cikarsa evliliyi guzel olur yoksa kotu biri cikarsa evliliyi zehir olur.
Evlilik de karpuz gibidir. Karpuzu kesmeden icini bilemediyin gibi, evlenmeden de kocanin nasil biri oldugunu bilemezsin ...
 
Bir tanidigim da 16 yaşinda evlendi. Kiz şuan 2inci bebegini buyutuyo, nasil mutlu bir gorseniz. Kocasina aşiri aşik))) Bi de kv ve gorumce vardi yaninda. Gorumceyle kv da cok iyiydi. Gorumce evlendi, kv ve kp ile yaşiyor. Aşiri mutlu şuan.
Bizim gelin de 24 yaşinda evlendi, şuan abimle boşanma arefesindeler.
Demem o ki, evlilik yaşa bakmiyo bana gore. Hazir olmaya bakiyo. Ama soylediyinize gore kardesiniz ne yatagini toplamaz, ne de yemek yapamaz. Evlenmesin o, cok zorluk ceker. Evliliye hazir degil kardesiniz ...
 
Adam evi toplar , yemeği yapar , ütü de yapar , isteklerini de yerine getirir belki ama kardesiniz gorumceyle , kayinvalideyle nasıl ugrasicak bi bide bunun 2. Boyutunu düşünsün.

Saydiklari evliliğe dair en eden basit şeyler.
 
Tabii ki yaşı çok genç henüz evliliğin ne sorumluluklar getirdiğinin farkında da değil ama görüştüğü kişiye de önyargılı olmamak lazım ne idüğü belirsiz falan diye sonuçta aylak gezen bir insan değil işini eline almış. Hemen de evlenecek değiller isteme olsa bile sözü falan derken beklerler biraz daha. Siz karşı çıktıkça da inat yapacaktır ama yatağını toplamaması yemek yapmaması kıstas değil bence evde anne abla var diyr yapmayan ama koca evinde herşeyi dört dörtlük öğrenen de var ben fazla yemek yapmazdım bekarken annem benden tarif ister halde geldi biraz zamana bırakın direkt karşı çıkmak yerine biraz zamana ihtiyacı olduğunu tanımak istediğinizi falan söyleyin.
 
Neden olmasın? Bence olabilir..Bu kadar tansiyon çıkmaları falan çok abartı.Şimdiki aklım olsa küçük yaştaki sevgilimle evlenirdim.O adam başkasıyla evlendi ben okuycam deyince.Şimdi o mutlu çoluk çocuk sahibi..Ben eşinden ayrılmış bir kadın..Keşke okurken evlenseydim onla diyorum.Çokta güzel olurmuş vallahi..Çoluk çocuk diye düşünmeyin lütfen bireylerin özgürlüğüne bu şekilde kısıtlama getirmeyin.İleride size sizin yüzünüzden sevdiğim adamdan oldum vs dese ne olacak? Vebale girmeyin..tertemiz kursun yuvasını ne var ki yani.Öğrenci evlenemez diye bişey mi var..Lise değil bu neticede üniversite..
 
Bence üstüne gitmeyin. Gelsinler istesinler nişanlansın okul bitmeden evlilik olmaz diyin sonra zamanla aklı başına gelir. Olmadı yapacak bişey yok ne kadar yok derseniz o kadar ballanır
 
Kıza engel olamazsınız diyen üyeler evladın canı yansa sesi anne babadan çıkar.Ailesi üzülür.Tamam reşit , evlenicem dese çıkar evlenir ama her şey reşitliğe mi bakıyor? Anne baba hatrı , anne baba sözü nerde kaldı? Sonra boşansa anne baba çekicek yine sıkıntıyı.Evlilik etraflıca düşünülüp adım atılması gereken bir kurum.Yemek yapmayı biliyorum o halde evlenebilirim kafası bizi hangi çağa götürür bilmiyorum ama ileriye götürmeyeceği kesin.

Ha bi' de şu var ki nispeten ileriki yaşlarda evlenen kadınlara o yaşa kadar ne naneler yemiş gözüyle bakıldığını fark ediyorum bu konularda ya da kariyer meraklısı gözüyle bakılıyor.O halde ben de erken evlenenler "o naneleri" yiyebilmek için erkenden evlendi desem doğru olur mu? Ya da evlilik meraklısı desem.


Bu arada ben de 28 yaşında evlendim 4 yıllık sevgilimle evlendim.Benden genç evlenen arkadaşlarım bana bakıp hep gıpta ettiler keşke biz de bekleseydik diye.Bir tanesinin bile oh ne iyi ettim de erkenden evlendim dediğini bilmem.Evlilik büyük sorumluluk yemek yapmayı biliyorum ütü yapmayı biliyorum a indirgenemez.Hatta onlar en kolay kısımları.Umarım kardeşiniz bunları okur da bi' silkelenip kendine gelir.
 

Adamın yaşı evlilik için uygun. Muhtemelen okulu bitirince bu kız benden ayrılır diye kendine bağlama çabasına girmiş. Aklını çelmeye çalışıyor ki başarmaya yakın olduğu da orta da.
.
Küçük bir dipnot geçmek istiyorum.
Dün başka bir konu vardı burada.
Üyelerden biri, yeğeninin arkadaş ortamından kötü etkilendiğini, açık saçık giyindiğini ve sevgilisinin de kıskandmadığını bu durumda nasıl müdahale edeceğini sormuştu.
Genel tepki yaşını başını almış kız, istediği gibi giyinir, istediğiyle sevgili olur size ne, ilgilendirmez gibi bir çok cevap almıştı.
Nitekim sayfanın geneli bu düşünceyi savunuyordu.
Sorarım size 'evlenmesin bu yaşta sakın!' diyen kadınlar kulübü üyeleri.
Bu durum çifte standart mı oluyor, yoksa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mu?
 
kardesinin hormonlari tavan- evliligi bicirik bicirik dizilerden esinlenerek, ipek gecelikle birbir agizina kremali cilek atma saniyor...
hic bilmiyor kurumus, klozete yapismis cis bekliyor onu hergün.
Ya annem temizliyo diye mi görmüyorum acaba klozete yapışmış çiş diye bir şey var mı gerçekten düzenli sifon çekilince öyle bir şey olur mu dersiniz
 
Adamın kıza "ben evde bütün işi yaparım" demesi bile gerçekçi değil. Bu kadar insan size katılmıyor neredeyse her konuda ama burnunuzun dikine gitmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Dediğimiz tipte bir adamsa evlenmesin zaten diyoruz farkındaysanız. Siz ütü yapmayı bulaşık yapmayı öğrensin diye tutturmuş gidiyorsunuz. Cehalet.

Biz "öyle olursa çok kötü olur" diyoruz siz "bir şey olmaz bırakın ne yaparsa yapsın" diyorsunuz. Anlamanızı diliyorum ARTIK
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…