- 24 Mart 2018
- 76
- 188
- 8
- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
-
Benim esimde diodu öyle hep sonradan sonradanMerhaba arkadaslar.
Kiz kardesim 21 yasinda
Kendisi guzel bi okulda,guzel bi bolumde 2. Sinif ogrencisi.
Tutturdu evlenecegim diye.
1 yillik bir iliskisi var sevgilisi 30 yasinda, tekniker.
Ne bu acele Allah askina ?
Ben 26yim evlilik icin erken diyorum.
Ogrenciyken evlenecekmis.
Daha sabah yatagini toplamayan,tek kaldiginda ac kalan kiz evlenip evi cevirecekmis.
Kendi de farkinda yapamayacaginin ama neymis. Sevgilisi her isi yapacakmis.
Ya boyle bisey olabilir mi ? Sen cildirdin mi dedim ?
Sen okula gideceksin,o isten gelecek yemek yapacak, temizlik yapacak vs vs.
Sana da hic bir sey demeyecek. Ciddi ciddi buna inanmis.
Her seyi gectim okuyan biri 21 yasinda niye evlensin ?
Neyin acelesi bu ? Son 4 aydir surekli bunu diyor. Bu yaz istemeye geleceklermis.
Annem duydu da kadinin tansiyonu firladi,kendine gelemedi.
Ablacigim yapma etme diyorum yok
Dayanamadim kizdim cok sinirlendim yok.
Soruyorum size ben ne yapayim ???
Benim yerime ağzının ortasına terlikle vuruver bir zahmet..
İyi bari çok şükür o zaman hormon meselesidir.Yok yok degil.
Eminim.
Ben mi öfkeliyim siz mi? Her yorumuma yetişmekten yorulmuyor musunuz? Madem eksiğim niye hala cevap yazıyorsunuz? Had bilmekten haberiniz olsa hakettiğiniz gibi konuşmamama rağmen devam etmezdiniz.
Terlik az bile..
21 yasımda evlendim keşke zamanında agzıma terlikle vuran olsaydı...Terlik az bile..
Harcamasınlar tabiki. İş yapmadığı bir evliliğin olmayacağına ve buna başlaması gerektiğine ikna etsinler önce. Caydırıcılık için bir şey yapsınlar. Korkutarakta, kızdırarakta, üzerekte vazgeçirirler kızı bu işten. Sonrası mesele. Her zaman en kıymetlisi en değerlisi yapamadığı olacak.Ama burada vaade bağlı hareket eden bir kız var.
Adam her şeyi ben yaparım diyor diye kızın gözünde büyümüyor sorumluluk.
Kız sorumluluk verilip üstesinden gelmeyi denemeyecek bile.
Gerek yok zaten yapacak diyecek.
burada 30 yaş tecrübesiyle 21 yaşında kızın aklına girmiş bir adam var.
Her türlü kandırır. Kız aklı başında biri olsa da kandırır.
Kızın reşit olup olmaması degil ki mesele.
Kız diş hekimliği okuyor adam tekniker.
Denklik yok.
İnternetten tanışılmış.
Adamın hiç bir sosyal medya hesabına ulaşılamıyor.
Sence de konu sahibi endişelenmekte ve delicesine hayırrrr demekte hakkı degil mi?
Yani şurada anlayış göstermek, sakin kalmak, kendi hayatı demek imkansız...
E bir de tamam aile yapmış bir hata ve bunca zaman sen yapamazsın demiş.
Şimdi hata yaptı diye gencecik kızı harcasınlar mı?
24Yaş kaç bu arada...
Ben sizin konunuza başkalarıyla konuşarak devam edeceğim. Ordan okursunuz cevapları.Benim ofkemi nerede gordunuz?
Siz neden size cevap vermemden rahatsiz oldunuz ?
Siz yazacaktiniz dilediginiz gibi ben de cevap vermemeliydim size gore ?
18 yasini gecince ogrenciyken evlenmek isterse evlensin baski yapmayin is ogretin diyen biri mi had bilecek?
Harcamasınlar tabiki. İş yapmadığı bir evliliğin olmayacağına ve buna başlaması gerektiğine ikna etsinler önce. Caydırıcılık için bir şey yapsınlar. Korkutarakta, kızdırarakta, üzerekte vazgeçirirler kızı bu işten. Sonrası mesele. Her zaman en kıymetlisi en değerlisi yapamadığı olacak.
Gerçekten adam sağlam pabuç değilse önce tanısınlar sonra yargılasınlar. Kız evlilik stresinin altından kalkamayacaksa, o strese yakın bir stres yaşatsınlar görsünler, sonra hayır desinler. En başta önyargılı yaklaşmaya, bu işe bir yaş biçmeye karşıyım ben. Elbette uyuşturucu bağımlısı biri gelse biz aşığız dese kızımı vermeyeceğim. Ama birine hayır derken önce onu ikna etmek gerekir.
Ben sizin konunuza başkalarıyla konuşarak devam edeceğim. Ordan okursunuz cevapları.
öğrenciyken evlilik hem cok zor hem de gereksiz... nasilsa belirli bir yaştan sonra hayatinin tüm geri kalaninda evli olacak ama bi daha bekar öğrenci olma şansı cok az. üniversitenin tadini çıkarsın. oylamak icin son sınıf şartı koyun bu sene soz nişan olur 4. sınıfta evlenebilirsiniz deyin, ne kadar geciktirilirse o kadar kar
Okulöncesi mezunuyum. Atanmadım henüz, çalışmıyorumda. Küçük kızım var çünkü. Gelirimide kocam sağlıyor, sağolsun. Uygun mu sizin için?sen calisiyormusun? Bir meslegin varmi? Gelirini kim nasil sagliyor?
Merak etdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?