• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tutumlu olabilmek...

Klasik giyiniyorum belirttim zaten,Isim dolayisi Ile giymek zorundayim. Ya yapmayin Nolur gunde 12 saat Ayni ayakkabiyla geziyorum 30 tl lik ayakkabi giyip iskence cekemem.10 tl lik canta takip yasadigim sehrin en elit kesimine musteri ziyaretine gidemem kusura bakmayin. Organik urunlerde pek indirim olmuyor olanlarida denedim yuzumde alerji yapti.
Siz tutumlu olabilmek diye konu açıyorsunuz insanlarda fikrini söylüyor değil mi kusura bakmayın diye insanları neden tersliyorsunuz sonuçta burada herkes fikir sunuyor size yani şunu mu diyelim aferin her zaman iyi kaliteleleri al giyin,10 tl çanta kullanınca ne oluyor müşterileriniz bunun çantası 10 lira bu bayanla bir daha iş yapmayalım mı der,30 liralık ayakkabı bazen 150 liralık ayakkabından daha rahattır.:KK39::KK39:

:KK57::KK57:
Ne kadar maaş alıyorsunuz merak ettim sakıncası yoksa....
Ama şimdiye kadar zaten çok kıyafetiniz birikmiştir. Kozmetik de her zaman alınan şeyler değil. Aylık harcama için toplam 1000 tl çok. Tabii 5-6 bin lira maaş almıyorsanız.
Ha ucuza kaçıp kalitesiz şeyler de almayın, çünkü çabuk yıpranıyor ve giyilemeyecek hale geliyor o da israf. Belli bir tarzın olması kıyafetlerinle mümkün olduğu kadar çok kombin yapabilmek önemli. Yoksa dolaplar dolusu kıyafetin olsa da yetmez.
Bir de maaşınızı alır almaz belli miktar kenara ayırın.300-500 de olsa. Bankalarda altın hesabı oluyor oraya yatırıp altın alın. O zaman elinizdeki para ile yetinmek zorunda kalıyorsunuz bir süre sonra ona göre şekilleniyor harcamalarınız.
Ben böyle böyle hatrı sayılır para biriktirdim hala da biriktiriyorum.

Bence gömlek ve pantolon etek konusunda koton, mango gibi markaları takip et. Ama ceketin ve ayakkabın kaliteli olsun.
Çanta konusunda da çok abartılı davranma. Orjinaline çok benzeyen kaliteli çantacılar var, oralardan al çantalarını.

Dışarda çok yemek yeme, alışverişe gittiğinde liste yap, listenin dışına çıkma. İhtiyaçlarını sezon sonlarına ve kampanyalı dönemlere denk getir. Anneler günü, sevgililer günü, yılbaşı, bayram dönemleri oldukça güzel indirimler var. Bu yılbaşı dönemi marks and spencer harikaydı mesela. Boynerde de bayagı indirim vardı. Çok klasik tarzda elbiseler var Boynerde, özellikle cotton bar falan hem hesaplı hem kaliteli.

Mesela alışverişe sabah saatlerinde, kimse yokken git. Kalabalık insanın kafasını karıştırıyor. Ayrıca, sabah gideceksen, kahvaltı yap git, boşuna dışarda yemek yeme.

Kozmetik ürünlerini de yine indirim dönemlerine denk getir. Geçen Gratis'te %50 indirim vardı, 6 aylık alışveriş yaptım. Bayağı iyi oldu. Eve çok abur cubur alma, dışarıda bir kahveye 5 lira verme, bayatlayan ekmekleri blendırdan geçirip köfte içi hazırla, sadece kendine göre yemek hazırla. Bu şekilde zamanla borçların azalır ve daha idareli olursun.

Benim kredim olduğu için çok harcayamiyorum.az alirim ama kaliteli sini benim mantigim böyle. 5 çift ayakkabim olsun ama deri olsun.Sezon sonunu takip ediyorum. Bir de çok gezince çok harciyor insan ihtiyacı olmasa da
kesinlikle haklısınız. çok bakmamak lazım. az ama öz almak lazım.

Klasik giyiniyorum belirttim zaten,Isim dolayisi Ile giymek zorundayim. Ya yapmayin Nolur gunde 12 saat Ayni ayakkabiyla geziyorum 30 tl lik ayakkabi giyip iskence cekemem.10 tl lik canta takip yasadigim sehrin en elit kesimine musteri ziyaretine gidemem kusura bakmayin. Organik urunlerde pek indirim olmuyor olanlarida denedim yuzumde alerji yapti.

Bende işim dolayısıyla klasik giyiniyorum aylık kozmetik ve giyim bütçem 500 lira 600e çıkmıyorum.
Ve benim hergüne 2 kıyafetim var hem plaza içi hem şantiye için.

Bişeyin fiyatının uygun olması onun kötü basit olduğu anlamına gelmez.
100 liraya çanta alırsın 6ay kullanırsın 10 liraya çanta alırsın üstünde tepinsen 1 ay kullanırsın.
Ayrıca çok ucuza ürün satıp çokta kaliteli olan yerler var amaç onları bulmak.
Sizin o gördüğünüz elitlerden ben çok daha fazlasını görüyorum ve benim onlardan daha klas olmam lazım ki güven uyandırıyım değil mi?
Kozmetiğin hertürlüsünde indirim oluyo.
Ha organik bitkisel dersen geçicekler o işleri hepsinin içinde kimyasal var.

Siz tutumlu olabilmek diye konu açıyorsunuz insanlarda fikrini söylüyor değil mi kusura bakmayın diye insanları neden tersliyorsunuz sonuçta burada herkes fikir sunuyor size yani şunu mu diyelim aferin her zaman iyi kaliteleleri al giyin,10 tl çanta kullanınca ne oluyor müşterileriniz bunun çantası 10 lira bu bayanla bir daha iş yapmayalım mı der,30 liralık ayakkabı bazen 150 liralık ayakkabından daha rahattır.:KK39::KK39:

Amaç burda yardım etmek ama insan pişman oluyo gerçekten.

Herzaman söylerim Türk insanı ucuz ve pahalının ayrımını yapamıyo.

X markanın bi ürünü 100 lirayken pahalı ise 50 liraya inerse ucuzdur.

Y markanın aynı ürünü 40 lira ise uygundur.

Bişeyin fiyatının yüksek olması onun iyi olduğunu göstermez. Ben iş için fiyatı uygun olan parçalar seçiyorum çünkü sürekli kullanma şansım yok ve hiçbirinede bişey olmuyo.
Ayakkabı rahatsızsa içine kalıp koyulur bulut üstünde yürür gibi yürürsün.

Çok para verince zorunlu rahat okuyo demekki :)

İsim doloyisiyla benim de hergun takim gitmem gerekiyor.üstelik ben kıyafetlerini sizin alamam dediğimiz network beymen vs den aliyorum ama sizin yariniz kadar bile harcamiyorum.

Çoğu alisverisimi netten yapiyorum saydiginiz markaların gomleklerini 20-30 TL arasi aliyorum.takımlar 150-200 arasi..30 TL ilk ayakkabı giyemem demissiniz ama benim su an ofisde kullandigim ayakkabilarin tamami hotic gön ve nine west çoğunu 39 TL te aldim en pahalisi 70 TL hepsi outlet ya da internetten.

Bu şekilde her ay bi takim ayakkabı vs alsaniz zaten 12 takiminiz olur bunları değişik bluz gömlek ve takilarla kombine edeceginizi düşünürsek ayni kombini ayda bir bile giymezsiniz aylik harcamanizda en fazla 250 TLolur...

Onyargili olup 30 tTLlilk ayakkabıg gitmemd dememek lazim millet sezonda 150 te alinca ayakkabıcçok rahat ben indirimden ayni ayakkabiya 40 verince ayakkabırrahatsız olmuyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, öncelikle hepinizin yeni yılı kutlu olsun :) Geçen forumları karıştırırken bir konuya rastladım, aylık şahsi harcamalarınız ne kadar diye ilgimi çekti hepsini okudum, okudukça da kendimi kötü hissettim. Çünkü benim maaşımın yarısı kredi kartıma gidiyor, çoğu da şahsi ihtiyaçlarım. Kredi kartım aylık 800-1000 tl civarı bazen daha da fazla oluyor. Harcamalarımı azaltmaya çalışıyorum ama, yapamıyorum. Anlatayım sizden de fikir istiyorum. Akıl akıldan üstündür :) Şimdi bayanlar öncelikle belirteyim ben bankacıyım ve müşteri temsilciyim dolayısı ile bakımlı olmam gerekmekte. Banka şık şıkırdım olmamızı bekler ama en ufak bir kıyafet yardımı yapmaz sağolsun. E malum klasik kıyafetler de öyle ucuz değil tutup bir İpekyol, Network dahi giyinemiyoruz, Mango outlettir, Kotondur... Giyim durumu böyle. Uygun alırım ama tutup da 3 çeşitle kendimi döndürmem değişik giyinmeyi severim zaten az olunca çabuk eskiyor. Bakıma gelince kuaför masrafım yok hiç, sadece bakım ürünleri alıyorum. Alerjik bir cildim var mecburen organik ürünler alıyorum (hatta geçen gün bir drugstore dan organik diye krem aldım cildimde kocaman sivilceler çıktı ), e onlarda çok ucuz değil haliyle. Yine uygun olanlarından alıyorum falan derken....Ayakkabıdır çantadır şudur budur yok gene azaltamıyorum borcu :KK43: Yardım...

Marka olması şart mı zaten birkaç yıl sonra insanın giyesi gelmiyor bazı kıyafetleri. modası geçiyor. marka olmayan daha uygun kıyafetler alabilirsiniz. elbette şık olmalısınız ancak banka müşterilerinin, çalışanın kıyafetine markalı mı değil mi diye bakacağını sanmıyorum. her ay kıyafet ayakkabı çanta almayabilirsiniz ayrıca. cilt için aldığınız ürün zaruri onda yapacak bir şey yok. her ay "şu kadar birikim yapacağım" diyerek az da olsa limit belirleyip hesabınıza atabilirsiniz. böyle böyle para biriktirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ben de meblaya takildim aslında, hem de yeri geldi mi marka da alan biri olmama ragmen fazla geldi bana da. Fazlaligi soyle kozmetik bitince alinmasi gereken bişey her ay belli bir butce gidebilir bunu anlarim. Ancak her ay kiyafet ayakkabi canta mi alinir bilemedim. Bakin fazla fazla hesap yapayım , hepsini 100 liradan hesaplasak canta+ayakkabi+etek+ceket+bluz=500 bu ay gitti, eee hadi 2.ay da gitti, hatta 3.ay da. Bir yerden sonra elinde birikir ve daha sonraki aya sadece bluz alsan yeter çünkü dolapta birikti. Kaldi ki bahsettigin markalarin outletlerini kullaniyorsaniz cok daha uyguna da bulursunuz bunlari. Bence harcamalarinizi bir kez daha gozden gecirmelisiniz eger bu durumdan rahatsizsaniz.

Bencede çok fazla harcanan para yahu her ay harcansa bile şimdiye dolabın ağzına kadar dolması lazım. Marka iyidir veya müşterilerin yanına 10 liralık çantayla falan gidemem demeyin bence gerçekten pahalı olan iyidir diye bir şey yok. Ben mesela dolaşırım ucuz ama güzelini alırım mesela bi çanta aldım 25 liraya gayet şık bir çanta iki senedir her yere sürüklüyorum başına gelmeyen kalmamıştır ama taş gibi duruyo hala daha bayada gider önemli olan parası çok olanı değil az olup iyisini bulmakta

Şu anda yazlık- baharlık kıyafet ve ayakkabılar çok indirimde. Şimdilik onlardan alabilir, bahar gelene kadar elinizdekilerle idare edebilirsiniz. Yazın da kışlık kıyafetlerinizi alır hem marka giyinip hem de bütçe denkleştirmiş olursunuz.

Ilk aklima gelen su oldu.mesela bi takim aldiniz,altinada su ayakkabiyi alayim,su cantayida ayakkabiya uydurayim derken bir bakmisin para bitmis.o ayakkabiyi yada cantayi almasanda muhakkak evde alternatifin vardir,onlari degerlendir..her ay,bir ihtiyacina yönel mesela,bir ay cantani al,bir ay ayakkabin,bir ay cizmen..hepsini bir anda almak isteyince isin icinen cikilmiyor..

bencede cok harcıyorsunuz.ben tutumluyumdur.tabıkı her kadın gbı gıyınmeyı severım ama abartmam.bu arada ucuz takmam demışsınızya sıze bır ornek vereyım.eşim nişanlıyken bana 180 tlye marka bı spor ayakkbı almıştı.3 ay sonra patladı. ben gıttım kendıme 30 tlye spor ayakkabı aldım tam 2,5 sene gıydım....bılmem anlatabıldım mı....her pahalı olan kalıtelı olmuyor yanı
cıldınız ıcın harcamanıza bırşey dıyemem o mecburı ama kıyafet gıyım kuşam bence abartılmaması gerekır.

arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum öncelikle, verdiğiniz öneriler için. benim sıkıntım şundan kaynaklandı, üniversite dönemimde çok zorluklarla okudum ve iş mülakatına kıyafet alacak param yoktu,kardeşim bursuyla bana 6 tl ye pantalon aldı,başkalarının giymediği gömlek vs mülakata gitmiştim.tamamen sıfırdan bir gardrop oluşturmak epey para harcamama sebep oldu. ucuz pahalı derken yanlış anlaşıldım sanıyorum, 30 tl lik ayakkabı derken deri olmayan kötü kalıplı ayakkabıları kast ediyorum,yoksa 30 tl ye alıp giydiğim çok ayakkabı var. outletler konusunda yaşadığım yer konusunda şanssızım, bu tarz imkanlar yok,netten ne bulabilirsem o da zaten nete gece 10 dan sonra giriyorum uygun ürünler tükeniyor zaten,iş yerinde yoğunluktan bakamıyorum. şunu da söyleyeyim, ben kimseye kendimi güzel göstermek beğendirmek amacı ile giyinmiyorum, birazcık kendimizi salsak uyarı alıyoruz biz, aranızda aynı meslekten olan çok daha iyi anlar beni. saçını beğenmedi diye müdürü tarafından hakaret işitenler de var emin olun. neyse o konulara çok girmeyeyim. bundan sonra biraz kendimi kısacağım, elimdekilerle idare edeceğim bir süre. ama kozmetik konusunda taviz veremiyorum dediğim gibi,içinde en ufak kimyasal olsa akne oluşuyor ve tedavisi aylarca sürüyor. nivea mesela 3 ay akne tedavisi yaşamama sebep oldu, cildi benim gibi olanlar anlayacaktır beni. saldırgan eleştiriler de olmuş, yine de teşekkür ediyorum herkese zahmet edip yorum yazmışlar en azından.

Ilk aklima gelen su oldu.mesela bi takim aldiniz,altinada su ayakkabiyi alayim,su cantayida ayakkabiya uydurayim derken bir bakmisin para bitmis.o ayakkabiyi yada cantayi almasanda muhakkak evde alternatifin vardir,onlari degerlendir..her ay,bir ihtiyacina yönel mesela,bir ay cantani al,bir ay ayakkabin,bir ay cizmen..hepsini bir anda almak isteyince isin icinen cikilmiyor..[/QUOTE
Şu anda yazlık- baharlık kıyafet ve ayakkabılar çok indirimde. Şimdilik onlardan alabilir, bahar gelene kadar elinizdekilerle idare edebilirsiniz. Yazın da kışlık kıyafetlerinizi alır hem marka giyinip hem de bütçe denkleştirmiş olursunuz.
çok şükür yazlık gardrobum gayet yeterli şu an, kışlıkları da şimdi idare edip indirimde seneye depo edeceğim :) bir de ben evlendikten sonra kilo aldım mecbur kıyafetlerimin çoğunu giyemez hale geldim. o da zora soktu beni.

arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum öncelikle, verdiğiniz öneriler için. benim sıkıntım şundan kaynaklandı, üniversite dönemimde çok zorluklarla okudum ve iş mülakatına kıyafet alacak param yoktu,kardeşim bursuyla bana 6 tl ye pantalon aldı,başkalarının giymediği gömlek vs mülakata gitmiştim.tamamen sıfırdan bir gardrop oluşturmak epey para harcamama sebep oldu. ucuz pahalı derken yanlış anlaşıldım sanıyorum, 30 tl lik ayakkabı derken deri olmayan kötü kalıplı ayakkabıları kast ediyorum,yoksa 30 tl ye alıp giydiğim çok ayakkabı var. outletler konusunda yaşadığım yer konusunda şanssızım, bu tarz imkanlar yok,netten ne bulabilirsem o da zaten nete gece 10 dan sonra giriyorum uygun ürünler tükeniyor zaten,iş yerinde yoğunluktan bakamıyorum. şunu da söyleyeyim, ben kimseye kendimi güzel göstermek beğendirmek amacı ile giyinmiyorum, birazcık kendimizi salsak uyarı alıyoruz biz, aranızda aynı meslekten olan çok daha iyi anlar beni. saçını beğenmedi diye müdürü tarafından hakaret işitenler de var emin olun. neyse o konulara çok girmeyeyim. bundan sonra biraz kendimi kısacağım, elimdekilerle idare edeceğim bir süre. ama kozmetik konusunda taviz veremiyorum dediğim gibi,içinde en ufak kimyasal olsa akne oluşuyor ve tedavisi aylarca sürüyor. nivea mesela 3 ay akne tedavisi yaşamama sebep oldu, cildi benim gibi olanlar anlayacaktır beni. saldırgan eleştiriler de olmuş, yine de teşekkür ediyorum herkese zahmet edip yorum yazmışlar en azından.

Kozmetik konusunda asla ucuza kaçma zaten. Benimde cildim aynı, yine tedaviye başladım. :/

Kozmetik konusunda asla ucuza kaçma zaten. Benimde cildim aynı, yine tedaviye başladım. :/
geçmiş olsun,seni çok iyi anlıyorum cildimden çok çektim,düzeltene kadar ne tedaviler geçirdim o yüzden asla ve asla ucuza kaçamıyorum,tabi pahalı olan kimyasal ürünleri de kullanamıyorum, direkt alerji,akne. sende de alerji mi var? yardımcı olmak isterim soruların olursa.

Back
X