tutumlulugun dibi..

Vallahi billahi bu sefer kafa bulmadım cidden gelsin tavsiye versin dedim.
Zorla banlatıceksiniz beni üleynnn
Valla ben bilmem sonra ben limoncuyu gormeden yasayamam diye aglama gecen gun de onun yuzunden banlanmistin galiba sen ben sonradan okudum
Su tasarruf konularini takip etmem lazim millet yoktan var ediyor yahu bir de benim halime bak evden cikmadan cebimdeki para bitiyor noluyoz lan diye etrafima bakiniyorum artik

Ben de aynıyım. Para birikince gidip yiyorum:))) Bakıp feyz almak gerek.

Bu tutumluluk gibi gelmedi bana.
Para biriktirecegim derken nefsinize eziyet etmeyin sakın.

nefse eziyet edilmez nefs terbiye edilir.

konu sahibi biz eşimle bozuk para biriktiriyoruz ama baya iş görüyo büyük bi kumbara yapın günlük bozuk para atın, tanıdığım bu şekilde çocuk odasını düzenledi + bebek arabası aldı.
zaten belli bir birikiminiz varmış altının yükselmesini bekleyin o döneme kadar da nakit ve altın biriktirmeye devam edin

ek işler yaparak kazancınızı da artırabilirsiniz.

araba kapının onunde dursa hıc kullanmasanda masrafı var once onu soyleyeyım...
sureklı yok lastık zamanı yok bakım zamanı yok vergı zamanı bıktım.
sureklı arabaya para harcıyoruz
sartlarınız nedır araba oncelıgınız nedır bılemıyorum ama ben olsam yınede kesınlıkle araba alırdım
ev aldıktan sonra ortalama elınıze 12 bın gecıyorsa o fıyatlarda ayagınızı kesecek arac alıp sımdılık,
uzerıne bıraz daha bırıktııp tamamlayıp bı ıyısını alabılırsınız

Evet ayrica arabanin kendi masrafi da olcak o da dusunduruyor tabi.. Bir de oyuzden cok kotu bisey olmasin ikide bir ariza cikarmayan bisey olsun istiyorum.. Benzin mazot Allahin emri zaten
o zaman ikinci el almayacaksınız masrafı çok olur parçası kolay bulunan bir şeyler bakmak avantajlı.

Nefs terbiyesi ayrı bir olaydır. Dünyalık için bu denli parçalanmak zaten "nefs terbiyesi" mantığından uzaktır.
Ayrıca benim kastım sırf para biriktirmek için kişinin günlük ihtiyaçlarından kısarak kendi kendine zulmetmesidir.
Ne anlatılmaya çalıştığını anlamadan laf söyleyip devam etmek de ayrı bir enteresan.
İyi forumlar.

Toplu ulasim konusunda evimiz cok merkezi bir yerde otobus minubus metro bir alt sokakta okonuda sikinti yok ama otobuste cocuk kustu kusacak diye geri gerim gerilmek yokmu toplu tasima sonucta

Araba mı değer kaybetmiyo arabayı al 1 gün sonra sat kaybı gör canım. Daha bunun taşa sürtmesi, aynaya çarpması yada başka biyere çarpması ihtimalleri uzar gider

Sattiginiz araba modeli ne idi fiyat iyiymis de

Araba mı değer kaybetmiyo arabayı al 1 gün sonra sat kaybı gör canım. Daha bunun taşa sürtmesi, aynaya çarpması yada başka biyere çarpması ihtimalleri uzar gider

Arabami 5 sene once 15.000 aldim. Bu sene talibi var 17.000 veririm diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…