- Konu Sahibi son mecnun
-
Oglum da pek anlamadik fakat kizimi araba tutuyor otobus tangir tungur minubus tam rezillik..
10 bin tl nakit verip kalanini kredi kartina taksit de yaptirabilirsiniz galeriden alirsaniz ama soylemeden gecemeyecegim elinize kalan 2 bin tl arabanin taksiti, aylik benzini, bakimi, sigortasi, vergisi zorlar sizi.
Yapma miss bi altin dedik diye
Evet ayrica arabanin kendi masrafi da olcak o da dusunduruyor tabi.. Bir de oyuzden cok kotu bisey olmasin ikide bir ariza cikarmayan bisey olsun istiyorum.. Benzin mazot Allahin emri zaten
Krediden geriye ne kalıyor onu öğrenmek lazım nerelere harcama yapılıyor tek tek yazmak ona göre hesap yapmak lazım
2005 yarisim var, yaklasik ederi 20 bin tl, 1.3 motor benzinli, yillik kasko+sigorta+vergi 1500 tl (ust sinif bir otomobile gore cok cok dusuk) hic ariza cikarmasa bile mesela yaz sonunda lastikleri degistirdim 1000 tl, yagi degisir 50 tl, mahalleden cikmasam ayda 100 tl benzin gider, yikatmasi, otoparki bilmemnesi derken cigerimi yiyor, hediye diye satmiyordum ama saticam artik hain domdomu
Merhaba
Ödenen ev kredisi
2 çocuk
Ve acil araba ihtiyacı
Aynı durumdayız
Umarım güzel fikirler çıkar burdan
Bu arada çocuksuz arkadaşlara sesleniyorum
Çocuklulara araba 2 kere acil ihtiyaçtır
10.000 liraya alacağınız araba ile sanayiye komşu olursunuz gerçekler böyle biraz sabredin biriktirmeye devam edin bence kenarda dursun
Ahaha süper@limoncu28 bir el at bu hatuna
Sirf esimin 400 tl masrafi var. Yol yemek sigara..
ortalama 200 faturalar tabi kis aylari dogalgaz +200 ekliyor
mutfak 700 civari
diger butun masraflar karttan oyuden heray 400-500 de oraya gidiyor
Bunlari tek tek incelemek gerekirse eşinizin yol yemek sigara azaltılabilir.sigara markası uygun içsin yemek evden götürsün dışardan yemesin yoluda daha ucuz bir ulaşım aracı tercih edebilir mi? Burdan 200 kar edilse
Ortalama 200 fatura dediğiniz tlf sa mesela daha uygun tarifeye geçilebilirmi? Burdan 100 tl etti 300
Isınma işine gelince tek odayı ısıtın salon vs kapatın burdan da 100tl oldu 400
Mutfağı da 700den 400e indirin her hafta pazar yapılsın burdan 300 eklersen 700 olur
Diğer bütün masrafları kısın bir zahmet mesela bu giysi masrafı ise eskilerden idare edin kuaför e gitmeyin evde eşiniz saç boyansın eşiniz berber e gitmesin traş makinesi alınıp evde siz yapsın mesela diyorum bunlar çoğaltılabilir burdan zorunlu olanlar için 200 ayırıp 300üde ilave edersek elimizde 1000tl oluyor bu paraya da kredi ile arabanızı alabilirsiniz :)
O çeyrek altın parasını da benzin parası yapın:)
Güle güle binin arabanıza:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?