tutumsuz kocam :(((

Birkadinvebiranne

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
6.169
813
373
kızlar eşim çok para harcıyor, ev borcumuz var şuanda bu nedenle hiçbir taksitimiz olmamalıki geçinebilelim.

kızımda okula gidiyor, onunda okuluna ödüyoruz, ayrıca farklı borçlarımızda var neyse.
Ev borcumuzdan sonra elimize 1000 tl kalıyor, ama diğer borçları öde kızın okulu derken hep içerideyiz.

Mayıs ayına kadar çok güzel geçiniyorduk, Çünkü ev borcumuzu ödeyip, diğer borçları ödeyip elimize 100-150 ne kalırsa Pazar parası ve ekmek parası yapar ay sonunu getirdik. Kredi kartımızda yoktu tabi.
Ama eşim benden habersiz kredi kartı almış! HİÇ BİR ŞEKİLDE İSTEMEME RAĞMEN. Neyse işte çocuk hasta olur vs falan diye aldım dedi bir şey demedim. Ama durmadık tabiki sürekli kullandık, kullandık diyorum çünkü eve sürekli bir şeyler alıyor eşim. şuanda 3000 tl oraya borcumuz var sürekli asgari tutarını ödüyoruz.

Konut kredimizi hep eksiden ödüyoruz. 1150 tl de o. Elimde hiçbir şey kalmadı, kapatabilmek adına sürekli sattım küçük takılarımı falan. Kocama yalvarıyorum kullanma diye. Kredi kartını saklıyorum, sakladığım yerden buluyor, çantamdan alıyor. Ayrıca benim maaş kartımıda çaktırmadan alıp duruyor...

Bir bakmışım kart yine onda. Sürekli eve aburcurlar alıyor, Nutellalar alıp mutfak dolaplarının üzerine saklıyor,
Sürekli pasta alıyor, kıza bebekler alıyor. Doğum günüydü geçen gün bir tane bebek kendisi çıkardı verdi, ben şaşırdım, ee dedi
almıştım çok önceden, neyse bir tane daha çıkardı bunu da sen ver diye aldım,
yaa diyorum bizim için lüks bunlar biz borçlu insanlarız gözünü seveyim alma diyorum, 10 tl mi bizi batıran diyor, sanki kendime aldım hep beraber yemiyormuyuz aldıklarımı diyor. hakkaten çıldırıcam arkadaşlar, öyle böyle değil.

1 ay öncede maillerine bakıyordum onun, Gelen mailin birinde, işte isteğiniz üzerine maaş hesabınıza - limit tanımlanmıştır yazıyordu hemen aradım sordum. yok işte açalım diye aradılar kabul etmedim dedi.

geçen haftada ondan konut kredisini ödemek için girmiştim onun maaş hesabına bir baktım - limit açılmış, neyse ses etmedim. Bu gün maaşı yatacaktı, yine borçları ödemek adına girdim bankasına, (tabi onun izniyle, malum şifre gidiyor teline)

Bir baktım - bakiyeyi kullanmış, sordum hani kullanmazdın neden çektin para diye, yok işte para cebindeymişte, lazım olur diye çekmiş vs. bende dedim ki benim cebimde 1 tl yoksa sende de olmayacak, bana lazım olmuyorsa sana da olmayacak. Ben çocuğumu marketten bir şey istediğinde para yok alamayız diye çıkarıyorsam, sende sigara alamazsın dedim. Kapattım telefonu yüzüne.
Bende kredi kartı ve maaş kartı şifrelerini değiştirdim internetten, Uğraşsında gitsin tekrar alsın.... ((( Ama bunlar çözüm değil ki, Ben eşime nasıl bildiricem sorumluklarını kızlar offfff.......

başta hata yapmışsınız eşiniz telefonla bankayı aratıp kartları iptal ettirecektiniz yada onun bulamacagı bir yerlere saklıcaktınız birde böyle borçu o yapmış tamam eve harcamış ama sizde takılarınızı satmıcaktınız oda bu duruma alışmış hanım nasıl olsa ödüyor diye

Canım bu sitede bir üyenin sorusuna verilen yanıtlardan birinde Nureddin Yıldız'ın web sitesi önerilmişti.Bende inceledim,beğendim.
Bugün youtube'da aşağıda linkini vereceğim videoyu izledim ve ardından bu siteye girdim ve sizin sorunuzu gördüm.Bence denk geldi.

Eşiniz ile bu videoyu izleyin,eğer inançlı bir insan ise etki edecektir diye düşünüyorum...

Nurettin Yıldız Borç Tuzaktır - YouTube

Son düzenleme:
Esiniz ipin ucunu kacirmis ama sanki sorunu para harcamak degilde baska bir sorun var gibi
bazi insanlar psikolojik olarak sorunlari oldugunda esiniz gibi alisveris yapabiliyor hastalik gibi birsey
neden birkac tane bebek yada nutellalari alip dolabin üstüne saklamalar falan iyicene arastir bakalim nesi var.

Ayyy ne biliyim belki dogru değil yaptıgı ama ben kızamadım eşinize :)) yazık eve alıyormuş kızınıza alıyormuş. Belki alışmıştır daa rahat yaşamaya.. Şimdi yapamadıgı zaman eksiklik hissediyordur.. Kızmayın çok özeniyordur!! Siz kızdıkça da kaçak yollara gizli saklı giriyordur.. Çaplınlık yapacaksanız da beraber yapın kızmayın ki açık olsun siz de önceden haberdar olarak yönlendirirsiniz..

Off sevcan nasil cikcaniz isin icibden bizimde durum taklaya,geldi calisamiyorum esim esnek hesaptan cekiyor bu ay aldigim yarim aylik esimin ayligi,sadece borclari odedi elimize 30 tl kaldi her gun hastaneye gidiyoruz geliyoruz esim icin cok uzuluyorum etragima bakiyotum hepsi isten istifa et sakib duzelsende ise gitme diyolar
Ne kadar toz pembe dimi
Arabayi,satmaya cijardik hatya alicida vae son kurbana kadar bekliyelim dedik hayirlisiyla nspicax bilmiyorum gercekten Senin derdine derman olamiyorun kendimizde isin icindrn cikamiyoruz ama biz kendimize veya egeyede oyuncak vs almiyoruz biliyosun simdi kis geliyo diye giymis almis egeye birde bayramlik aldikmi tamam
Bense evde yattigim icin giysim pijema
Allah bir kapi acar insallah

malesef kart olayina giren herkes bi sekilde batiyor en azindan benim cevremdekiler oyle oldu
ablamlarda vardi enistem en sonunda dedi bu Boyle olmaz ve kirip atti simdi gayet guzel geciniyolar
kiz kardesimde var ve malesef hep asgari odeyip durudlar en sonunda damat kredi cekti ve hepsini kapatti simdi krediyi oduyor sadece
erkek kardesim en vahim durumda olan malesef cikamiyolar biturlu duzluge kart borcuna battikca batiyolar ben nisanda trdeydim ozaman konustugumuzda 3binden bahsediyordu borcu simdi 5bini buldu diyor Allah yardimcisi olsun
esim hep diyor ben biliyorum o kart borclarini daha once oda batmis ve simdi asla almiyor trde hesabi var diye habire kart gondriyolar ama actirmiyor istemiyoruz diyoruz yinede gonderiyolar dusunun ben calismiyorum ve sadece hesabim var diye kart gonderiyolar adima

öyle satmadan olmuyor işte, ilerisini düşünüyorsun, artmasından, ödeyememekten korkuyorsun,

Şuanda bende bakamıyorum, ama evde mutlaka izlicem ve izlettiricem, teşekkür ederim, belkide sizi Allah yollamıştır :)

Bende inan bundan çok korktum, yani bir doyumsuzluk, sürekli almak, özellikle yemek içmek adına.... 16-17 tane kavun almıştı bir kaç ay öncesi, hemde kavunlar öyle böyle değildi büyüktü yani.

kartların şifrelerini değiştirdiğimi cuma günü söyledim kendisine, alışverişe gitmesin diye uyardım, o günden beridir ses yok, bakalım nekadar gidecek. İnternet paralosınıda ben biliyorum bir tek, telefon edip uğraşıp alacak bir insanda değildir eşim, ki olası bile olsa, sanırım bir süre gider bu böyle :)

bende önceleri sizin gibi kızamıyordum, çünkü her aldığında size ne aldıııııımmm diye geliyordu, gerçektende aldıklarından öyle çok yemez içmez, e bende işteyim hep çöpe gider onlar ((
Ama bir ayda sadece market alışverişine 1300 tl harcayınca gözüm açıldı :) açtım ağzımı yumdum gözümü :))

ne diyebilirimki Allah yardımcımız olsun, Hemende alıcı çıkmış arabaya, bende borç varken inan arabayı, takıyı vs yi düşünenlerden değilim, satılsın gitsin o borç benim içimi kemireceğine, olmasın yani. bide Hani bir arkadaşta konu açmıyya ikiz bebekleri varmış eşininde 70 bin tl borcu varmış onu görünce inan ben biraz şükrettim. Allah onlarıda feraha çıkarsın, düşündükçe yoruluyoruz böyle ama geçeceğini umut ediyorum.

Benide tedirgin eden, içinden çıkamamak, çünkü sonu yok kk ndan aldıkça alıyoruz, sanki bedava ama insnaın elinde para olunca harcaması zor geliyor kıyamıyor ( ben bu tuzağa düşmeyeceğim ama silkelendim, Allahta beni mecbur ettirmesin kredi karttına daha.

eşinizi kredi kartını/kartlarını kapatmaya ikna edebilseniz keşke... biz kart kullanmıyoruz, bir sıkıntımızda olmadı çok şükür...

zaten bir sürü borç ödeyenlere neden bankalar halen kart veriyorlar anlamıyorum... faizlerinden kazandıklarından onlar memnun ama millet batıyor... yazık ya....

Eşini ikna edebilirsen onun maaş kartınıda sen al, ödemeleride sen yap, kredi kartınıda az az öde ama tekrar kullanma, eşinin eline de verme, benim eşimde aynı senin eşin gibi bizde ev kredisi ödüyoruz ama aynı zamanda eşimin 2 kredisi daha var oysa borç kapatıcaz diye 2011 model arabamızı sattık. 2-3 ay sonra gene aynı duruma geldik ama ben sonunda baskı yaptım, esnekleri kapattık, kredi kartını iptal ettik. şimdi elimizde kalanda mutfak ve faturalara ancak yetiyor, çok rahat olmasakta, içeri girmiyoruz en azından. Yalnız şunuda söylemeliyim ki benim eşimin psikolojik rahatsızlığı var paranın hesabını ondan yapamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…