ahretim epey sayfa geçmiş ya ben neden görmedim bunları
çiş meselesini halledince pek uğramadım buraya ondan göremedim demekki :) geçenlerde sen bi bahsetmiştin geyikte, dur bi bakayım derken unutuverdim işte saftirikliğim tuttu demekki :)
şimdi tek tek okudum maceralarınızI :)
çok çabuk ve garantili yol almışsınız...maşallah
aman nazar olmasın...gece bezlemediğine çok imrendim...napsam bende mi denesem bi yaa
bir iki tane alez var onu sererim...mesele batırması değil zaten de, gece uyandığında saatlerce susmaz ağlaya ağlaya uyumaz birdaha diye korkuyorum..çünkü daha önce gece ilaç içirmem gerekiyordu saatli bi ilaçtı bi kaç sefer uyandırdığımda, öldü ağlamaktan..nazlandı sızlandı derken şimdi de kaldırsam gece pişman edermi beni diye düşünmüyor değilim??? napsam ki??
bu arada burak da süt içiyor yatmadan önce...ve gece biz mutlaka çay içeriz bitki çayı genelde..oda içer bol bol...
su zaten haddi hesabı yok cuk cuk içer :)
böyle bir gecenin hesabını sen düşün artık...göl...deniz..
hadi geçmiş olsun ahretim maşallah nazardan saklasın...Arkadaşlar ben sayfama tamamen veda ediyorum
Ne gece ne gündüz bez yok artık hayatımızda.Tam 7 günde hiç kazasız olarak zafere ulaştık .
Elbette oyuna dalınca , dışarıda wc ararken bazı kaçamaklar zaman zaman yaşanacaktır ama şimdilik durum
İki gecedir kuru kalkıyor . Gece uyandırıyordum ilk günler ,şimdi kaldırıyorum , hayır anne çişim yok diyor kalkmak istemiyor , ona güvendiğimi göstermek için almıyorum yataktan , sonucu göze alıyorum .Ama henüz bir kaza yok .
Bu sabah 6 olmamıştı daha yanıma geldi , çişi gelmiş , hemen yapıp yatağa attı kendini , 1,5 saat daha uyudu .
Okuyan olursa yazayım , ben bu konuyu Yusuf tam 3 yaşında iken açmıştım , 3-4 gün dayanabilmiştim .Günlerce çiş , kaka temizlemiştim .Bir kez bile yapmamıştı ne lazımlığa ne tuvalete.O zamanlar bana dert etme bu kadar hangi çocuk bezli kalmış diyenlere , ahh gel sen bir de bana sor diyordum .
Yusuf sanki bu işi hiç öğrenemeyecek gibi geliyordu .
Aradan 7 ay geçti. Tekrar başladığımızda ilk gün feciydi .2 gün ilerleme , 3-4 de bazı kaçırmalar derken 6. günde gece bile çıkardık bezi.
Yeğenim 4,5 yaşında bırakmıştı , çok iyi hatırlıyorum .Yusuf yeni doğmuştu daha , o da yanında bezlenirdi.
Aklıma hep bu örnekleri getirdim , çevreye içim içimi yese de kulak tıkadım .
Anne / çocuk ilişkisinde çok önemli bir dönem bez bırakma .En ufak bir baskı ters tepebiliyor.
hadi geçmiş olsun ahretim maşallah nazardan saklasın...
şükür bizde kurtulduk kaza falan öyle kayda değer derecede olmuyor...şükürler olsun...
tek sıkıntım gece bezliyorum ben....
bi süre böyle gidicem bakalım hayırlısı...
bu dönemi birlikte atlattığımıza sevindim :) aynı duyguları aynı dönemde paylaşmak çok güzeldi :)
senle herşey çok güzel....
çişsiz kakasız günler dilerim
Evet gazelim yaa , belki de senden cesaret alıp tekrar başladım ama ne güzel , ne çabuk geçti şükürler olsun .
Son dileğine bayıldım
Biraz önce okudum burada , çok güzel alışıp sonra yeniden kaçıran çocuklar olmuş .Açıkcası bir acaba mı dedim ama onlar yaş itibarıyla erken alışmışlar , bizde öyle olacağını sanmam , koca kazık oldu yusuf
maşallah ne kadar sevindim anlatamam. biz çiş konusunu çözdük ama kaka yapmaktan çok korkuyor, bir de onu atlatırsak inşallah biz de mezun olabiliriz :) hadi bakalım gözünüz aydın
Yahu nasıl oldu bende anlamadım , artık bezler iz yapıyordu yanlardan dar geliyordu
Office canım , en kısa zamanda inşallah sende kurtulacaksın . Kaka yapmaktan genelde kabızlık yaşayan çocuklar korkuyor , var mı öyle bir sorunu ?
tuvalete yapmak zorunda hissedince 3 gün bile kaka yapmadığı oldu aslında. bu aralar kabızlık sorunumuz var, uzun oturunca da sıkılıyor ve kalkıp bezine yapıyor bazen. nasıl olacak bilmiyorum ama sen çok moral oldun banainşallah bizde kolayca hallederiz çok utanıyorum kocaman oldu çocuk
İlla ki başıma gelecek ama sancılı olmasın çok da yahu
Teşekkür ederim, klozette son bulan bol tuvaletli günler dilerim size.
Arkadaşlar ben sayfama tamamen veda ediyorum
Ne gece ne gündüz bez yok artık hayatımızda.Tam 7 günde hiç kazasız olarak zafere ulaştık .
Elbette oyuna dalınca , dışarıda wc ararken bazı kaçamaklar zaman zaman yaşanacaktır ama şimdilik durum
İki gecedir kuru kalkıyor . Gece uyandırıyordum ilk günler ,şimdi kaldırıyorum , hayır anne çişim yok diyor kalkmak istemiyor , ona güvendiğimi göstermek için almıyorum yataktan , sonucu göze alıyorum .Ama henüz bir kaza yok .
Bu sabah 6 olmamıştı daha yanıma geldi , çişi gelmiş , hemen yapıp yatağa attı kendini , 1,5 saat daha uyudu .
Okuyan olursa yazayım , ben bu konuyu Yusuf tam 3 yaşında iken açmıştım , 3-4 gün dayanabilmiştim .Günlerce çiş , kaka temizlemiştim .Bir kez bile yapmamıştı ne lazımlığa ne tuvalete.O zamanlar bana dert etme bu kadar hangi çocuk bezli kalmış diyenlere , ahh gel sen bir de bana sor diyordum .
Yusuf sanki bu işi hiç öğrenemeyecek gibi geliyordu .
Aradan 7 ay geçti. Tekrar başladığımızda ilk gün feciydi .2 gün ilerleme , 3-4 de bazı kaçırmalar derken 6. günde gece bile çıkardık bezi.
Yeğenim 4,5 yaşında bırakmıştı , çok iyi hatırlıyorum .Yusuf yeni doğmuştu daha , o da yanında bezlenirdi.
Aklıma hep bu örnekleri getirdim , çevreye içim içimi yese de kulak tıkadım .
Anne / çocuk ilişkisinde çok önemli bir dönem bez bırakma .En ufak bir baskı ters tepebiliyor.
ahretim epey sayfa geçmiş ya ben neden görmedim bunları
çiş meselesini halledince pek uğramadım buraya ondan göremedim demekki :) geçenlerde sen bi bahsetmiştin geyikte, dur bi bakayım derken unutuverdim işte saftirikliğim tuttu demekki :)
şimdi tek tek okudum maceralarınızI :)
çok çabuk ve garantili yol almışsınız...maşallah
aman nazar olmasın...gece bezlemediğine çok imrendim...napsam bende mi denesem bi yaa
bir iki tane alez var onu sererim...mesele batırması değil zaten de, gece uyandığında saatlerce susmaz ağlaya ağlaya uyumaz birdaha diye korkuyorum..çünkü daha önce gece ilaç içirmem gerekiyordu saatli bi ilaçtı bi kaç sefer uyandırdığımda, öldü ağlamaktan..nazlandı sızlandı derken şimdi de kaldırsam gece pişman edermi beni diye düşünmüyor değilim??? napsam ki??
bu arada burak da süt içiyor yatmadan önce...ve gece biz mutlaka çay içeriz bitki çayı genelde..oda içer bol bol...
su zaten haddi hesabı yok cuk cuk içer :)
böyle bir gecenin hesabını sen düşün artık...göl...deniz..
tuvalet egitimi sabır işi gerçekten benimde oglum 3 yaş dogum gününden 10 gün önce tuvalet egitimini çözüme ulaştırdık.uzmanlar önce kakasını ögretin diyorlar ama bizde tam tersi oldu çişini rahatlıkla yapıyordu kakası için bir hafta ugraştık.klozet kapagı istemedi direk klozete oturdu hiç lazımlıkta kullanmadık. kakayı ögretirken en az 15-20 dk oturtmamız gerekiyor.ben oyun, kitap okuma işine çok girmedim tuvalet neticede sadece ihtiyaclarımızı görmemiz için olan bir yer ilk etapta geceleri bezledim 10 gün kadar sonra onuda bıraktık gece 12 gibi kaldırıp çişini yaptırıyorum.vakti zamanı gelince bütün çocuklar ögrenecek tavsiyem telaşa kapılmadan sakinlik ve sabırla bu işi çözmek kolaylıklar diliyorum bütün annelere.
gecelerı de bezlemeyı bırakan arkadaslar cocugunuz yatmadan kac saat once karnını doyuruyor yahut sut ıstemıyor mu? benımkı karnı ne kadar tok olursa olsun 2 bıberon sut ıcmeden mumkunatı yok uyumuyor ee halıyle bezı dolu uyanıyor ama gece hıc uyanmıyor bı kez ıcırmeden yatırayım dedım yarım saatte bır mızıldanıp durdu bırkac saat sonra artık uyanıp haykıra haykıra agladı sut ıstıyom dıyeee goren de cocugu ac yatırdık sanacak :S nasıl cozume kavusturdunuz bu ısı?
aussssssss hadi bize de bir aferin gelsin artıkdün öğlene kadar kakasını altına yapan oğluş, dün geceden itibaren artık tuvalete yapıyor onu da yani hani derler ya, zamanı gelince kendisi söyler diye, evet söylüyor gerçekten. demek zamanı dün geceymiş dedik bugün hiç kaçırmadı altına yine 1 kere tuvalete yaptı inşallah böyle gider valla elim yüreğimde bekliyorum, inşallah bundan sonra da söyler darısı bütün arkadaşların başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?