- 21 Nisan 2017
- 149
- 111
- 103
- Konu Sahibi ipekbocegikoza
-
Merhaba sorun sizin kararsız duruşunuzda Ne olursa olsun bezi hiç kullanmayacaksınız Halıları kaldırın sık sık tuvalete götürün saat başı otutturun ödül ceza gibi yöntemler denemeyinMerhaba arkadaşlar
Benim 33 aylık bi oğlum var ben çalışıyorum kayınvalidem bakıyor. Akşam eve gittiğimde tuvaletini lazımlığa yapsın diye uğraşıyorum tamam yapıcam diyo ama yarım saat bir saat oyalanıyor ve yapmıyor en son bezi bağlıyorum. Çünkü yok yoruluyorum ve sabırsızım. Haftasonu bezini bağlamadım kaç defa sordum gelince söyle diye ama üzerine ve halıya yaptı, ben de çok titiz olmasam da titiz bi insanım koltuğa halıya yapar diye ödüm kopuyor hemen bezi geri bağlıyorum. Şimdi sorum bu çocuk tuvalete nasıl alışacak.
Erken sanirim biraz daha bekleseniz yanlislikla yaparsa tepki vereceksiniz belliki buda ciddi sorunlara yol aciyor.
Bunun icin makaleler falan okuyun.
Birde herkese soylemek istiyorum cocugunuz tuvalet egitimine basladigi an ellerini yikayin kulturu olussun ellerini bir yere surmedi diye diye ellerini yikamayan insanlar yetisiyor.
Kesinlikle elleri yıkama konusunda katılıyorum ben oğluma tuvalete girildiği an çıkarken ellerini yıkamadan hiç çıkartmadım erkek çocuk sonuçta bişeye dokunmuyor ama tuvalette sağa sola dokunduğu anda bile aynı pisliğin olduğunu hep anlattım tuvaletin her zaman temiz bırakılması gerektiğini en başından öğreterek başladım ilk başlarda sık sık uyarıyla şuan maşallahı varErken sanirim biraz daha bekleseniz yanlislikla yaparsa tepki vereceksiniz belliki buda ciddi sorunlara yol aciyor.
Bunun icin makaleler falan okuyun.
Birde herkese soylemek istiyorum cocugunuz tuvalet egitimine basladigi an ellerini yikayin kulturu olussun ellerini bir yere surmedi diye diye ellerini yikamayan insanlar yetisiyor.
hiç o yaşlarda çocuğu olan yakınınız komşunuz var mı?
tuvalet eğitimi almış çocukların yanında o da yapmak isteyecektir.
benim oğlum erken bıraktı bezini, ona özenerek kuzenleri de erken bıraktılar.
bezini çıkarıp mesela yarım saatte bi lazımlığa oturtun. yapmicam diyosa bile yapacağı gelir. böyle böyle alışır.
İlk önce şunu söylemeliyim ki çocuğunuza hazır olup olmadığını yumuşak bir dille sohbet ederek sorun.Artık bezini bağlamasak nasıl olur gibi?
Yaşı itibari ile kendini ifade edecek yaşta.
Tamam olur gibi cevaplar alırsanız sıra sizin sabrınıza ve dirayetli olmanıza gelir.
halıya yaptı,gece altına kaçırdı diye hemen geri adım atım bez bağlamayın.Gece ile gündüz eğitimini aynı anda veriniz.
Ben eğitime başlamadan önce ortalama tuvaletini yaptığı saatleri not aldım 1 hafta.Eğitime başladığımda bu saatlere uyarak götürdüm tuvalete.İlk gece her saat başı kalktım 3-4 gün kadar.Ne zaman yaptı not aldım.Sonra 2-2,5 saatte bir kalktım.Tabi bu arada kaçırdığı da oldu.Ama korkutmadan sevgiyle olanca naiflikle olabilir ama söylersen çok güzel olur felan dedim.
Azmı el salladık wc ardından
Ödül yöntemini kullandım ben bu arada gece ve gündüz hiç kaçırmamışsa minik ödüller verdim.
Eğitim bittiğinde pasta aldık mumla felan kutladık.
İlk önce şunu söylemeliyim ki çocuğunuza hazır olup olmadığını yumuşak bir dille sohbet ederek sorun.Artık bezini bağlamasak nasıl olur gibi?
Tamam olur gibi cevaplar alırsanız sıra sizin sabrınıza ve dirayetli olmanıza gelir.
halıya yaptı,gece altına kaçırdı diye hemen geri adım atım bez bağlamayın.Gece ile gündüz eğitimini aynı anda veriniz.
Ben eğitime başlamadan önce ortalama tuvaletini yaptığı saatleri not aldım 1 hafta.Eğitime başladığımda bu saatlere uyarak götürdüm tuvalete.İlk gece her saat başı kalktım 3-4 gün kadar.Ne zaman yaptı not aldım.Sonra 2-2,5 saatte bir kalktım.Tabi bu arada kaçırdığı da oldu.Ama korkutmadan sevgiyle olanca naiflikle olabilir ama söylersen çok güzel olur felan dedim.
Ödül yöntemini kullandım ben bu arada gece ve gündüz hiç kaçırmamışsa minik ödüller verdim.
Onun yaşlarında yok malesef zaten yaşıtlarıyla ve kendinden küçüklerle hiç arası yok kendinden bi kaç yaş büyüklerle oynamayı seviyor. Ona örnek olmak için ben oturuyorum klozete hadi ben yapıyorum sen de yap diyorum yapmak istiyo hevesi var çok mutlu oluyo lazımlığı dilinden düşürmüyo ama sadece bi kere yaptı onda da ayakta çünkü bezine ayakta yapıyor oturunca yapamıyor
Merhaba.
Kizimda 22 aylikken bezi biraktik.yasitlarindan biraz erken konustugunu belirteyim oncelikle. Cis yaptim kaka yaptim dediginde tuvalet aliskanligi kazandirmaya karar verdim. Oncelikle lazimlik alisverisini beraber yaptik. Ona istegi lazimligi alabilecegini cisimizi ve kakamizi artik buna yapacagumiz anlattim. Bir tane begendi ve onu aldik. Yaninda birde disarda kullanabilecegimiz tasinabilir lazimlik aldik ilk bezden ciktiginda parkta bahcede tuvalet bulmak sikinti oldugundan ve cocuk tutamadigindan cok isime yaradi.kizim 3 yasinda hala kullaniyoruz buarada.
Lazimligi aldigimizin ertesi sabahi ona artik bez takmayacagimi bizim gibi tuvaletini banyoda kendi lazimligina yapabilecegini anlattim. Ilk dun 15 20 dk araliklarla kizim cis varmi kaka varmi.die sik.sik.sordum herseferinde yok dedi. 3 4 defa altina yapti hic kizmadim ama camasirlarinin pis oldugunu lazimligina yaparsa boyle olmayacagini anlattim sonra tam yaparken soylemeye basladi. Ilk gunumuz 7 8 defa degismeyle sonuclandi. Gecede baglayip kizimi uyuttum. Ikinci gunde ayni basladik 1 2 iki altina yaparken soyledi ama bir seferinde tam zamaninda soyledi ve hemen lazimligina kostuk. Yapinca alkis yaptik zaferimizi kutladik. O kadar mutlu olduki. Ona odul olarak istedigi oyuncagi alacagimi anlattim ve artim kiyafetlerini pis olmayacagini. 2 gunun geceside de kizima bez taktim sabaha karsi cisim geldi uyandi dedi lazimligina yapti ve biz 2. Gecede gecede bezlenmeyi biraktik. Ve bir daha bez takmadik.
Cocugunuza guzel guzel anlatin sabirsiz olmayin kalbini kirmayin korkutmayin ve bezi cikarinca lutfen birdaha takmayin cocuklarin kafasi karisiyor. Disarida kolaylik oluyor diye evde bezlemyip.disarida bezleyen arkadaslarda var bir zaman sonra cocuk bezime yapacagim diye biliyor. Ornegini yakin arkadasimda yasadik.
Bende çalışan bir bayanım.Kızım kreşteydi eğitime başladığımızda.Öğretmenimize söyledik ve böylece hallettik.1 hafta izleme durumunda saat almada evdeydim izinde.İnşallah çabucak öğrenir sizin kuzuda.Ohh ne güzel. Keşke ben de bu kadar kolay öğretebilsem. Ev de olsam saat tutma olayını yapabilirdim ama sadece akşamları ve haftasonu yanındayım. Babaannesinin de böyle bişeyle uğraşabileceğini sanmıyorum. O da yoruluyor onla uğraşmaktan senelik izni mi beklesem bilmiyorum. Bu sefer de insanlar sıkıyor söylemedi mi hala diye sanki bez parasını onlar veriyor.
bu şekilde alışamayacağı kesin, çocuğunuz hazırsa da siz hazır değilsiniz, o bezi tek seferde çıkarıp atmalı ve biraz çiş kaka temizlemeyi göze almalısınız.
bezi bir bağlayıp bir çıkarmak onun kafasını karıştırıp süreci daha da kötüye götürmekten başka bir işe yaramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?