- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi ipekbocegikoza
-
Evet bunun için izine çıkmayı bekliycem artık. Çünkü babaannesi de yoruluyor kadına bide çiş temizletemem.
ben de çok titiz olmasam da titiz bi insanım koltuğa halıya yapar diye ödüm kopuyor hemen bezi geri bağlıyorum.
yanlış anlamayın ama neredeyse 3 yaşında çocuğun altını almak pek kolay değildir, kv niz ne diyor bu işe?
bence tuvalet eğitimi alması onun da işine gelecektir.
Bu konuda biraz tecrübeli olan biri olarak yazacağım ve biraz uzun olacak. hatanız tam olarak burdaki cümlede başlıyor desem. yani şöyle çocuklar kaslarını tutmayı geç ve deneyimleyerek öğrenir. Tuvalet eğitimi de uzun bir süreçtir. Bu süreçte çocuk halıya da koltuğa da yapacak bazen perdeye bile yapacak size düşen o bunu yaptığında onu sakince uyarmak. Bezini bağlamak değil. Sabırsız biri olabilirsiniz ama en azından 2-3 ay için sabrınızı zoryabilirsiniz diye düşünüyorum.
Benim bir öğrencim vardı bana geldiğinde 42 aylıktı ve tuvalet eğitimi yoktu. Tam o dönemde taşınacaklardı annesine eve halıları sermemesini söyledim. Ki şöyle düşünün her gün düzeli büyük tuvaletini yapardı ve söylemezdi sırtına kadar çıkardı bu. Benim haricimde kimsenin dokunmasınada izin vermezdi. 15 gün full soyup kakasını temizledim ben öğrencimin. Siz annesisiniz eminim ki benden daha büyük sabrınız vardır. Yapabilirsiniz yani. Tuvalet eğitiminde asıl olan çocuğun yaşı gelişimi ve hazır bulunmasıdır. Geceleri artık bebeğiniz bezini eskisi gibi ıslatmayıp kuru kalkıyorsa mesela bu tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösterir. Bana göre yapılan en büyük yanlış da çocuğa 10 dkda bir çişin var mı diye sormaktır. Bunda önemli olan takiptir. Mesela çocuğunuz saat 2 de tuvaletini yaptı bundan ne kadar süre sonra tekrar tuvaletini yapıyor kontrol edin mesela daha sonra 3.30da yaptı. bundan sonra siz saat 430-5 gibi onu kendiniz tuvalete götürün. Çocuklar çok sık tuvaletin var mı sorusundan ve tuvalete götürülmekten hoşlanmazlar. Ayrıca lazımlık hiç sağlıklı bir şey değildir bunun yerine klozetinize çocuklar için olan aparatlardan satın alıp monte etmenizi tavsiye ederim ki zaten lazımlığa alışırsa bir süre sonrada tuvalete alıştırırken zorluk yaşarsınız. Bir de bezi bir anda asla dönememk üzere bırakın. Gece uykusundan fedakarlık etmeyen istemeyen bazı ebeveynler gece yatarken de bez bağlıyor bu yanlıştır sağlıklı olan gece ve gündüz farketmeksizin aynı anda bezin bırakılmasıdır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin. Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz
Çok teşekkür ederim önerileriniz için galiba ben hazır değilim onun için olmuyor. Havalar biraz daha ısınınca halıları kaldırıp babaannesiyle anlaşıp öyle başlamayı düşünüyorum. Bi başla bi bırak çocuğunda kafası karıştı. Normalde oğluma karşı aşırı sabırlıyım her gören ne kadar sabırlısın diyor hatta babası bile. Ama konu temizlik olunca kendimi sıkıyorum. Bu arada oğlum tuvalet eğitimine başlamadan önce bezini değiştirtmeme gibi bi huy edindi. Bezi dolup taşsada dokundurmuyor kakalı bezini bile çöpe attırmıyor. Geçen gün yarım saat ağladı pis bezi için sonra ben de oğlum çok üzülüyorum böyle yaptığın için dedim. Geldi özür diledi bi daha seni üzmiycem anne dedi bezime yapmıycam artık tuvalete yapıcam dedi halbuki ben bezine yaptığı için kızmamıştım. Bezini değiştirmediğin için üzülüyorum demiştim. Kıyamıyorum da gelip yanaklarımı severek yüzünü yüzüme değdirerek özür diliyo.
yanlış anlamayın ama neredeyse 3 yaşında çocuğun altını almak pek kolay değildir, kv niz ne diyor bu işe?
bence tuvalet eğitimi alması onun da işine gelecektir.
bez kolayyani bana kolaydı. eğitimi zor olan çocukların kaka ve çişini temizlemek daha zor. sıpa alına yapınca baya uğraşıyorum en son banyo yaptırıp çıkarıyorum. hele çişle eşofmanları yıka as ütüle hiç bitmiyor iş. bazen atletine kadar işiyor. üstünü değiştirmekte istemiyorlar bu yaşlarda gayet zor oluyor. daha evde kirlettiği yerleri temizlemesine değinmedim
ya bilmem, yediğinden içtiğinden midir, benim sıpa kötü kokardı, nefes almadan altını değiştirmeye çalışırdım, ondan tuvalete kakasını yapsın da çişini isterse evde dolaşa dolaşa yapsın
haha benim oğlumun da öyle. yani iğrençleşmek istemiyorum ama büyük adamlar girip çıkıyor kokmuyor wc oğlum girip çıkıyor o kadar yıkıyorum bana mısın demiyor koku. popoyu sildikten sonra elimi 3-5 kez yıkıyorum. olmadı çamaşır suyuyla yıkıyorum elimi. doktora gidince soracağım. sağlığı yerinde şükür ama bilemedim nedendir
aynen yahu.
e doktor bişi derse yaz bana da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?