Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Mugevolkan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
25
0
16
35
Arkadaşlar çocuğuma tuvalet eğitimi vermeye başladım dün ikinci gün bugun lazımlık var ama oturmak istemiyor çişim geldi demiyor anında yapıyor yapınca da yaptını gösteriyor sizce oğlum hazır mı

Benim iki kizimdan da edindigim tecrube cocuk kendi istemedikten sonra tuvalet egitimi vermek icin kesinlikle uc yasini doldurmasini beklemek.mesela bazi cocuklar iki yasinda falan hazir olup kendi soyluyor.oyle degilse uc yasini doldurmasini beklemek lazim.ben iki kizima da uc yasini doldurduktan sonra bir gun icinde ogrettim cok kolay bir sekilde.

Bunların hepsi çok normal bianda tamam annecim tuvalete gidicem tuvaletim var diyemez şuan kaç yaşında oğlunuz benimki 3 yaşında ben 2 haftadır uğraşıyorum geç kaldığım içim çok pişmanım eğer klozetiniz varsa ona çocuklar için olan kapaktan alın öyle alıştırın zira gittiğiniz heryere o lazımlığı götürmek zorunda kalmayın benim gibi ayrıca tuvaletim geldi demez benimki hala demiyo hemen beklemeyin yarım saatte bir sürekli götürün

Benim de kızım 16 aylık ben de versem mi diye düşünmüyor değilim.bana haber veriyor kaka çiş yaptığını kafa sallayarak ve gerçekten de yapmış oluyor.ustune de gitmek istemiyorum..sadece haber vermesi yeterli mi tuvalet eğitimi için

Benimki tam 3 yaşında, yaklaşık 1 ay önce bezi çıkardık hayatımızdan. Benimki kendi kendine ben çişimi tuvalete yapcam dedi. İlk 1 hafta kaçırdı, çiş kaka gelmeden önce söyleyemedi, yeri geldi tuttu saatlerce çiş kaka yapmadı. 2. Haftanın sonunda oturdu tam olarak diyebilirim

Tabiki yeterli kesinlikle başlamalısınız çocuğunuz büyük bi gelişme gösteriyo vakit kaybetmeyin bence çok hazır

Bebeğim ile tuvalet iletişimi kurmaya çalışıyoruz doğduğundan beri
Evrensel tuvalet saatleri var
Mesela uykudan kalktıktan sonra mutlaka götürün
Beslendikten sonra götürün
Baskıcı olmayın
Sinyalleri takip edin
Kakayı genelde bi yerlere saklanıp çömelerek yaparlarmış mesela o sırada hemen lazımlığa oturtabilirsiniz

oğlum 2 buçuk yaşında Kasım da 3 yaş olacak

Lazımlık oturmak istemiyor işte

Benim kizim da 30 aylik , daha hazir degil , hic baslamadim tuvalet egitimine , hazir olana kadar baslamayi dusunmuyorum
Bugün ikinci günüm benim de daha hiç lazımlığa oturmadı hep dışarı evin içine yaptı hiçbir şekilde kızmadım da ama yapınca da yaptım diyor ama oturak lazımlık istemiyor

32 aylık başlattım ben oğluma.
doktoru sabah bezi kuru uyanmaya başladıysa, başla demişti.

ilk gün başlarken anlattım. artık bezin rahatsız ettiğini, bizim bez kullanmadığımızı,
bezle vedalaştı,
ilk gün yarım saatte bir tuvalete götürdüm.
ona rağmen 2 kere çişini kaçırdı
ikinci gün 45 dk da bir, bir kere kaçırdı
üçüncü gün saat başı.
4. gün 2 saatte bir ben sordum, geldikçe o söyledi.
sonraki 10 gün arada kaçırdığı oldu. ama can sıkıcı bir süreç değildi bizim için.

ilk çıkarttığı andan itibaren gece dahil bezi tekrar takmadım.
kafası karışmasın diye.
bir başla bir bırak şekilde eğitimi doğru bulmuyorlar pek. madem başladınız, bırakmayın.

bir de ben lazımlıktan çok tiksinirim.
böyle bir şey aldım. tavsiye ederim.
tuvalet sonrası sifona basmak, ellerini yıkamak falan biraz oyun olmuştu.
renkli küçük sabunlar almıştım ben
hadi bak şimdi önce oturalım tuvalete sonraki değişik bir sabunla ellerini yıkayacağız vs diye gaza getiriyordum
zor kısmı çocuğu oturmaya ikna etmek.

Bugün ikinci günüm benim de daha hiç lazımlığa oturmadı hep dışarı evin içine yaptı hiçbir şekilde kızmadım da ama yapınca da yaptım diyor ama oturak lazımlık istemiyor
Ben 2.5 yaşında öğretmiştim kızıma. Evdeki halıları topladım. Klızete adaptör aldım. Bezini takmadım. Bugün başlıyoruz dedim. İlk birkaç gün yerlere yaptı. Gerçekten tuvalet vaktini turturduğu da oldu . Ama tamamen oturması günler alıyor. Evden çıkmayın sabırla sevam esin

Sizin bende onu alsam işe yarar mı ki çünkü lazımlığa oturmak istemiyor

Sizin bende onu alsam işe yarar mı ki çünkü lazımlığa oturmak istemiyor
ben açıkçası çocuk için değil kendim için aldım. ama şansıma oğlum sevdi.
bizimki biraz meraklıydı büyükleri taklit etmeye.
tuvalete oturtmak lazımlıktan daha ikna edilebilirdi onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…