Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Sizin bende onu alsam işe yarar mı ki çünkü lazımlığa oturmak istemiyor
Lazımlık pratik değil ki zaten. Restorana lazımlık mı tşıyacaksınız mesela? ben adaptör ve ayağının altına basamak almıştım. Üstteki mesajdaki düzenek de güzelmiş renkli

Çocukların tuvalet eğitimine hazır olup olmadığını fizyolojik ve zihinsel anlamda,
ayrı ayrı incelemek gerekir.

FİZYOLOJİK İŞARETLER
-Çocuğun tuvaletinin geldiğini veya altına yaptığını beden dilinden veya yüz ifadelerinden anlıyorsanız,(saklanma,kapı arkasına geçme,bezini gösterme,çişini mi yaptın sorusuna başını sallaması vb.)
-Çocuğun bezi üç saatten fazla kuru kalıyorsa

ZİHİNSEL İŞARETLER
-Çocuk bazı işleri kendi başına yapabiliyor mu?
-Yüzündeki organları gösterebiliyor mu?
-Verilen yönergeleri anlayıp yerine getirebiliyor mu?
-Tuvaletini kontrol etme konusunda istekli mi?

Bu saydığım işaretleri gözlemliyorsanız çocuğunuz tuvalet eğitimine hazırdır.

Bugün ikinci günüm benim de daha hiç lazımlığa oturmadı hep dışarı evin içine yaptı hiçbir şekilde kızmadım da ama yapınca da yaptım diyor ama oturak lazımlık istemiyor
Egitime baslamadan once ona anlattiniz mi? Bezi birakmak istiyor mu?

Hocam benim kizda bunlarin hepsi var ama ruhen hazir degil , akli cikiyor bezi cikacak diye
Bazen havalansin diye bezi baglamiyim diyorum kiyamet kopuyor illa baglanacak bez

Hocam benim kizda bunlarin hepsi var ama ruhen hazir degil , akli cikiyor bezi cikacak diye
Bazen havalansin diye bezi baglamiyim diyorum kiyamet kopuyor illa baglanacak bez
Psikolojik anlamda hazır değil demek ki.
Ben oğluma 35 aylıkken verdim tuvalet eğitimini.

aslında mevzu tuvalet egıtımı degıl
tuvalet alıskanlıgı :)
egıtmenıze gerek yok kendısı alıskanlık kazanacak mevzuya boyle bakarsanız kolay olur

gece ve gunduz bez komple kesılmelı
her cısten sonra bırlıkte sıfona basıp kakişlere bay bay yapıcaz sonra stıcker yapıstırıcaz duvara deyın sevımlı stıckerlar alın tuvalete merhaba , beze bay bay gıbı alıskanlık kıtapları var seslı muzıklı onlardan alın
sız tuvalete oturun gorsun nasıl yapıyorsunuz ben buyudugum ıcın tuvaletım var beze yapmıyorum bak deyıp gosterın
oyuna dalabılır unutabılır kacırabılır normal asla bagırıp kızmayın altına kacırdıgında çişler suya kavusmadıgı ıcın uzgun bırdaha geldıgınde hemen soylekı onları yuzdurelım deyın heveslendırın yanı

Lazımlık oturmak istemiyor işte
lazımlık hem hıjyenık degıl hemde ne bıleyım bırde lazımlıktan sonra klozete alıstırmak var surecı uzatmak bana gore
dırek tuvalet aparatları var dırek kendınden merdıvenlı olanda renklı renklı veya ebevyn klozet kapagıyla ıkız cocugu oturtacagınız zaman dırek kullanabıldıgınız cıft klozet kapagı yanı ben dırek klozetde alıstırdım ayagının altına tabure koydum 2 yasından berı kendısı oturuyor bıtınce bıttııı dıyor suan 3 bucuk yasında ozel bolgesını sılmeyı alısıyor bu aralar
eger lazımlıkla baslasam sanırım daha yenı klozete alısırdı yanı demek ıstedıgım bence surecı daha cok uzatan bırsey gerek yok lazımlıgı sevmemıs demek kı

BOTE yi de araştırabilirsiniz Baskıcı olmayan tuvalet eğitimi - 18 aylıktan büyük çocuklar için kullanılıyor

Valla çok ciddiyim çevremde 11 aylık bile alışan var çocuk hazırsa ayın yaşın ne önemi var
Fiziksel olarak 18 aydan önce çocuğun hazır olmadığını söylüyor doktorlar.
Kaslarını kontrol etmesi çok zor 11 aylık bir çocuğun.
Tuvalet alışkanlığını kazandırmanın ilk şartı çocuğun mesanesini kontrol edebilmesi.

Valla çok ciddiyim çevremde 11 aylık bile alışan var çocuk hazırsa ayın yaşın ne önemi var

hangi kas kontrolü ile mesela?
bilemedim.
biyolojik olarak vücuda alışkanlık kazandırıp erken tuvalet eğitimi verenler var ama bu pat diye olmuyor. tuvalet iletişimi ile yapıyorlar.
neredeyse doğumdan itibaren günün belli saatlerinde tuvalete tutarak başlıyorlar.
18 aylığı duydum ama 11 ayı ilk defa sizden duyuyorum.
biyolojik saat alışkanlığı ile bile olsa çok çok erken.

ya yerim ben onuuu
kendi rahatsız olmadan zor.
benim oğlan kolay ikna oldu çünkü çok sık pişik oluyordu.
salatalık, domates, badem, çilek, karpuz, çikolata.
çocuğun sevdiği her şey pişik yapıyordu
o eziyete kendi daha fazla dayanamadı bence

Ben de bu ara alıştırmayı düşünüyorum. Ama öyle pat diye bezi atıp hadi başladık demeyeceğim. Onun yerine oğlumun istediği yönde hareket edeyim diyorum. Dün ikeadan lazımlık aldık, sadece bir kez çişini ve kakanı buraya yapacaksın dedik. O andan itibaren de lazımlığını gösterip söylemeye başladı. :) bir de pepeenin çişimiz tuvalete şarkısını söylüyoruz arada. Bezini de sabah takmadık, alıştırma külotuna yaptı hep. Zamanla düzen oluştururuz diye düşünüyorum.

Oğluma uyku eğitimini de ona uyarlayarak vermiştim, tuvalet eğitimini de öyle yapabilirim umarım. Aklımdaki tek soru işareti gece çok çiş yapması (yatarken çok su içiyor). O yüzden (bir ara çişini ve kakasını yapmadan söylüyordu) hazır olmadığını düşünmüştüm hep. Ama bakalım nasıl olacak.

Seninki akilliymis kuzum , bizim kiz da surekli pisik oluyor ama umurunda degil , aciyo deyip agliyo havalansin biraz aci gececek diyorum noooo diyo

1.5 - 3yaş arasında verillmesi gerekiyor. Eğer haber veriyorsa klozete haber verdiğinde götürebilirsiniz. Kendi haber verdiği için sorun yok. Her söylediğinde götürün, çocuğunuzun durumuna göre bir müddet sonra bezini de çıkarırsınız.

Bizimki salona koydurdu lazimligini çizgi film eşliğinde patirdatiyordu. Altına şort giydirmiyor cibildak geziyordu çişi gelince lazimliga yapıyordu. Banyoya götürsem söylene söylene lazimligi geri getirirdi. Neyse tutmayı ve çişini söylemeyi öğrenince oyunla tuvalete götürdüm. Öpücük mü atmadık arkasından bay bay bibi mi demedik neler neler. Adım adım aşama aşama öğrendi. Bir anda pat diye olmaz. Asla ogg bu iğrenç demedim. Altına çok kaçırdı hiç azarlamadım. 2.5 yaşında hallettik. Kreste öğretmenleri cok şaşırdı. Daha konusamazken tuvaletinin geldiğini söylüyordu. Klozetten çok korkuyordu ona zor alıştırdık ama. Ailece klozet başında birbirimize sarıldık üçümüz falan off

merhaba bende ikinci oglum icin tuvalet egitimine basladim bugun ikinci gun ve kendisi hazir oldugu icin basladim rahatsiz oluyor ve sis yaptigini belli ediyordu. cisini de kacirdi kakasini da cisi yine yarim saate bir sorup goturuyorum. bir sekilde yaptigida oluyor yapmadigida ancak kaka sikintili saat henuz 7.30 olmasina ragmen 2 kere kakasini yapti ve soyledi klozete kakasi geldiginde oturmak istemiyor gibi bu surec nasil cozulecek bilemiyorum.

Merhabalar aynı durumdayız kızım 31 aylık. Tuvaletini bezde ikent akip ettiğimde 2 3 saatte bir çişini yapıyor 1 kezde genellikle b.k yapıyor. Bir süredir evin içinde lazımlık duruyor oyun olsun diye oturup kalkıyor. Arada çişim geldi diyip klozete 10 15 dkka oturuyordu birşey yapmasana. Dün bezini çıkartırken sen artık büyüdün çişini bezine yaptığında terden isilil diliyorsun diye bezin lastik kısımlarını gösterdim bana külot giydir bez istemiyorum dedi sonraüstüne çiş yaptı değiştirdim bahçede oynamaya çıkmadan lazımlıpa oturttu yapmadı dışarı çıktı yaptı derken gün boyu Üzerine yaptı gece uyanıp kaldırdım yapmadı 10 dk sonra baktm yatakta çiş olmuş değiştim üstünü sabah kalktık kızım lazımlığa oturmayı hiç kabul etmedi beni tuvalete götürür üstün dediğimde geldi lazımlığımı buraya koy dedi o ara anlamadan biraz çiş yaptı aa burası ıslandı diyip kalktı bende bitti sanıp zorlamadım sonra gene sağa sola çiş devam tuvalette oturmuyor lazomlığın l sini duyunca kaçıyor ama ben bezi i attım okula gidecem diye dolaşıyor ortalıkta. Siz yol katedebildiniz mi

merhaba kizlar bende 4 gundur tuvalet ogretmeye çalışıyorum bugun artik delirme noktasina geldim yardim edin lutfen 4 gundur surekli ben goturuyorum kucuk tuvaletini yapiyor ama benim götürdüğümün dusinda 6-7 kez de altina küçüğünü yapiyor 1-2 kez büyüğünü altina yapiyor yani hic bi ilerleme olmadi ilk baslarda kucugunu yaptiginda islakliktan rahatsiz olurdu anne degistir derdi ama artik oda rahatsiz etmiyor işiyor hep altina sizce pes edip ara mi veriyim yardim edin bana geceleri sorun yok uzun zamandir kuru kalkiyoruz ama gun icinde cok zorlaniyorum bu sekilde daha ne kadar surmeli 10 gun 20 gun mu 30 gun mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…