• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitiminde Zorlayıcı Olmamalı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

perrmanganat

Güven denen şey tek kullanımlık..
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.419
634
688
Arkadaşlar bu işin uzmanı değilim tabii ki. Ne var ki arkadaşlarımın çocukları ve kendi kızımda gözlemlerimden yola çıkarak böyle bir paylaşım yapmaya karar verdim. En uygun yaş aralığı 24-36 ay deniyor ya, öyle bir şey yok bence çocuk ve anne ne zaman hazırsa doğru zaman odur.Çocuğu 2 yaşındayken aylarca eğitime uğraşmış yine de başarılı olamamış sinir krizleri geçiren arkadaşım var benim. Çocuk hazır değil belli ki uğraşma demiştim. Geçen yaz kızım 2 yaşını doldurmuştu ama hazır olduğunu ve dahi hazır olduğumu düşünmediğimden tuvalet eğitimine teşebbüs bile etmedim. Kışa hazır olduğunu hissettim ama bu kez de çalıştığım için müsait zamanım olmadı, hem de üşümesini istemedim. Yazın gelmesiyle ve benim de tatile çıkmamla beraber bezini çıkartım. Çıkartırken de bezini çıkartıyorum, artık çişini-kakanı tuvalete yapacaksın dedim, çıkarış o çıkarış. Gece bağlasam mı diye düşünürken ona sordum, takmamı istemedi tekrardan bezi. Gece tuvalete de kalkmıyor. İlk hafta 2-3 defa gece kaza oldu, o kadar. Ne ben sinir krizlerine girdim haftalarca ne onu strese soktum. Bez parası bütçenizi sarsmıyorsa gününü bekleyin varsın 2 varsın 3 yaşında olsun ama kendiliğinden öğrensin.

Tam bu dönemdeyiz harika bir yazı olmuş:KK9::KK9:
30 haftalık oğlum çalışan anneyim babanne bakıyor yavaş yavaş başlayalım dedik ama olmuyor bir türlü söylemiyor ben zorlamak istemiyorum ama babanne sanırım biraz fazla sıktı şimdi nasıl bir yol izlemeliyim bir kaç hafta sonra izine çıkacağım birde öyle deniyeceğim bana kalsa çokta acelesi yok hazır değil sanırım

Tam bu dönemdeyiz harika bir yazı olmuş:KK9::KK9:
30 haftalık oğlum çalışan anneyim babanne bakıyor yavaş yavaş başlayalım dedik ama olmuyor bir türlü söylemiyor ben zorlamak istemiyorum ama babanne sanırım biraz fazla sıktı şimdi nasıl bir yol izlemeliyim bir kaç hafta sonra izine çıkacağım birde öyle deniyeceğim bana kalsa çokta acelesi yok hazır değil sanırım
Söylemiyorsa çok üzerine gitmenin bir faydası olacağını sanmıyorum. Sıkmayın bence de. Hazır olunca eğitime gerek kalmadan öğreniyorlar. Bu arada akranı çocukların tuvalete gittiğini görmeleri süreci hızlandırıyor kanaatindeyim. Kolay gelsin. :)

Back
X