- 6 Ocak 2011
- 48
- 1
- 96
- Konu Sahibi yagmurgorkem
-
merhaba oğlum 22 aylık 2,3 hafta önce kakayla başladık biz lazımlık aldık yalnız hiç sevmedi
tuvalete gitmeyi istiyo ve gidiyoruz genelde kakayı beze yaptıktan sonra kaka diyo bazende yetişiyorum
hemen tuvalete gidiyoruz ama orda oyun oynuyor ve kaka yapmadan çıkıyoruz çişini hiç söylemiyo
sanırım çişinin geldiğini anlamıyor acaba farklı bir öneriniz varmı? bezi tamamen bitirmelimiyiz?....
merhaba oğlum 22 aylık 2,3 hafta önce kakayla başladık biz lazımlık aldık yalnız hiç sevmedi
tuvalete gitmeyi istiyo ve gidiyoruz genelde kakayı beze yaptıktan sonra kaka diyo bazende yetişiyorum
hemen tuvalete gidiyoruz ama orda oyun oynuyor ve kaka yapmadan çıkıyoruz çişini hiç söylemiyo
sanırım çişinin geldiğini anlamıyor acaba farklı bir öneriniz varmı? bezi tamamen bitirmelimiyiz?....
Merhaba canım madem çocuk kendisi heves ediyor bence denemelisin...
Çünkü benimde 27 aylık bir kızım var, 4 ay kadar öncesinde kendisi heves ediyor ben de tuvalete yapıcam diyordu...Ama havalar soğuktu bir de benim izin almam yanında kalmam mümkün değildi bu yüzden oturtmadım...Annecim havalar ısınsın öyle yapalım diyordum o da tamam diyordu..Şimdi de ben başlayalım istiyorum ama kızımda heves yok...Çocuk neredeyse 1 aydan fazla tuvalete yapıcam dedi ben dinlemedim şimdi çok pişmanım keşke o istediğinde götürüp alıştırmaya çalışsaymışım...Hadi gidelim tuvalete diyorum bana sonra diyor cadı:)
Ben de bekliyorum bakalım yeniden hevese gelsin de öyle başlayalım diye...Geçen gittik kendisi oturak falan seçti aldı ama eve gelince yüzüne bakmadı...
Bence madem kızın istiyor mutlaka dene tatlım, inşallah kolayca öğrenir, hem senin hamileliğin ilerlemeden daha kolay olur bu işi halletmeniz :)
Bence ikisini aynı anda yapma, bırak emziği 2 yaşa dek emsin neticede emme içgüdüsü doğalarında var ve bu emme süreci 2 yaşa kadar da sürüyor, son iki ayı kalmış kuuzucuğun :)) şaka bi yana iki önemli ve zor şeyi bir arada yapmak zor olabilir o açıdan böyle söyledim.
tuvalet eğitimine çocuklar 3 yaş civarındayken başlanmalı
çişi kakayı tutmasını sağlayan kaslar 3 yaşında tamamen olgunlaşıyor...
3 yaşından küçükse başlamayın...
birde bu çok önemli bir eğitim çünkü çok katı bir eğitim verirseniz çocuğunuz ileride aşırı disiplinli kuralcı ve cimri olur
çok gevşek bir eğitim olursa da düzensiz dağınık ve çok rahat olur. dengeyi iyi tutturmalısınız...
kesinlikle katılıyorum...
benim danıştığım pedagogda öyle söyledi.
bu konuda çevreden saçma sapan konuşan insan çok oluyor ben çocuğumu 1 yaşında alıştırdım gibi...
kulak tıkamak gerek...
tuvalet eğitimi gerçekten çok önemli.
benim oğlum 30 aylık çok şükür bezi bıraktık çişi geldiği zaman söylüyor ve tuvalete yapıyor ama kakasını yapmak istemiyor 3 gün önce yaptı kakasını oda çok fazla geldi tutamadı sanırım acıyor acıyor die die yaptı şimdi 3 gün oldu hala yapmadı güzel güzel anlatıyorum ama korkuyor mu utanıyor mu anlamadım? kabız olacak die çok korkuyorum kayısı incir verdim zeytinyağı verdim kakam geldi anne die koşuyor ama tuvalette tutuyor yapmıyor kaka yok anne diyor ne yapsam acaba alışsa çünkü kaka yapmadıkça sertleşiyor canını yakıyor bunu anladım ama ona anlatamıyorum
bir arkadaşımın oğluda kakasını oturup yapıyor idrarını beze yapıyor oda alıştırmaya çalışıyor çocukların huyları çeşit çeşit işte
ben ne yapabilirim arkadalar bu durumla karşılaşan var mı?
1 yaş kas kontrolü açısından çok erken.
bir de 3yaşındaki çocukların anal dönemde olmaları sebebiyle tuvalete oturup çişi kakayı tutup,olduğu halde yapmama gibi durumları oluyor bu da bunu yapmaktan haz aldıkları için yoksa çocuğun bir yetersizliğinden kaynaklanmıyor...
hadi anne yapalım deyipte yapmazlarsa neden yapmıyorsun yapsana yap artık diye çocuğu bunaltmamak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?