Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimine nezaman başlanmalı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

yagmurgorkem

zümera
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
48
1
96
merhaba oğlum 22 aylık 2,3 hafta önce kakayla başladık biz lazımlık aldık yalnız hiç sevmedi
tuvalete gitmeyi istiyo ve gidiyoruz genelde kakayı beze yaptıktan sonra kaka diyo bazende yetişiyorum
hemen tuvalete gidiyoruz ama orda oyun oynuyor ve kaka yapmadan çıkıyoruz çişini hiç söylemiyo
sanırım çişinin geldiğini anlamıyor acaba farklı bir öneriniz varmı? bezi tamamen bitirmelimiyiz?....

canım oglun konusuyor mu eger hazır oldugunu düşünüyorsan bezı bırakıp hıc baglamaman lazım hep o sekılde alsıtırıyorlar ama hazır oldugunu dusunmuyrosan bıraz daha bekle yoksa cok uzun sürüyomus kabullenmesı o da yıpratıcı olur bızler ıcın.benım ogludma 2 yasına grıcek yenı sütten kestım ayrıca hamıelyım bu yaz bıtmeden bende tuvalet ısını halletmek ıstıyorum ama oglum henuz hazır deıl daha konusmuyor gercı herseyı anlıyor o skeıdle ıletısım kuruyrouz ama genede bıraz daha beklıycem 1-1.5 ay sonra denıycem bakalım

tuvalet eğitimine çocuklar 3 yaş civarındayken başlanmalı

çişi kakayı tutmasını sağlayan kaslar 3 yaşında tamamen olgunlaşıyor...

3 yaşından küçükse başlamayın...

birde bu çok önemli bir eğitim çünkü çok katı bir eğitim verirseniz çocuğunuz ileride aşırı disiplinli kuralcı ve cimri olur

çok gevşek bir eğitim olursa da düzensiz dağınık ve çok rahat olur. dengeyi iyi tutturmalısınız...

yetişememenizin sebebi çocuğun kaslarının henüz kakaya hakim olacak güçte olmaması...

benim kızım da 22 aylık ve son gunlerde bende ikilemde kaldım tuvalet egitimi ile ilgili.Acıkcası 2,5 yasından once baslamaya hic niyetim yoktu,tamamen hazır olmadan egitim verilmemesi gerektigini dusunuyorum fakat kızım cok heveslendi son zamanlarda.Zaten uzun suredir kakasını yaptıgın farkında ve mutlaka yapmadan once soyluyor ve bir koseye cekilip oyle yapıyor,buna ragmen ben hic hadi lazımlıga yada tuvalete yapalım demedim.Ama cocuk bizi tuvalete yaparken goruyor ve taklit etmek istiyor sanırım,2 gundur sık sık tuvaleteeee tuvaleteee diye tutturuyor ve ben mecburen tuvalete tutuyorum,bazen cisini yapıyor,bazen de yapmıyor ama yaptım diyor,oyun sanıyor ve daha çişini kontrol edebildigini hic sanmıyorum.Bana bir akıl verin,ne yapsam acaba,hazır heves etmisken komple alıstırsam mı,yoksa en azından yazı mı beklesem.Çişini yaptıgını nasıl anlar ne zaman anlar onu da bilemiyorum.Bu arada ben 5 aylık hamileyım ve tuvalet egitimi yeni kardesin gelisiyle cakıssın istemiyorum.Ne yapsam bilemedim bu sefer :44:

Merhaba canım madem çocuk kendisi heves ediyor bence denemelisin...
Çünkü benimde 27 aylık bir kızım var, 4 ay kadar öncesinde kendisi heves ediyor ben de tuvalete yapıcam diyordu...Ama havalar soğuktu bir de benim izin almam yanında kalmam mümkün değildi bu yüzden oturtmadım...Annecim havalar ısınsın öyle yapalım diyordum o da tamam diyordu..Şimdi de ben başlayalım istiyorum ama kızımda heves yok...Çocuk neredeyse 1 aydan fazla tuvalete yapıcam dedi ben dinlemedim şimdi çok pişmanım keşke o istediğinde götürüp alıştırmaya çalışsaymışım...Hadi gidelim tuvalete diyorum bana sonra diyor cadı:)
Ben de bekliyorum bakalım yeniden hevese gelsin de öyle başlayalım diye...Geçen gittik kendisi oturak falan seçti aldı ama eve gelince yüzüne bakmadı...
Bence madem kızın istiyor mutlaka dene tatlım, inşallah kolayca öğrenir, hem senin hamileliğin ilerlemeden daha kolay olur bu işi halletmeniz :)

haklısın sanırım,hafta sonu bir klozet adaptoru ve 5-10 adet kulot alıp bu isi halletmeye calısacagız.Ben de hevesi kacar da iyice kotu olur diye korkuyorum ve ustelik kardesi dogunca onun bezlendigini gorup hic alısamayabilir.Cok korkuyorum hazır olmadıgı bir seye onu zorlayacagım diye ama gunde en az 5-6 defa tuvaletim geldi deyip mızmızlanıyor,biz de tutuyoruz tuvalete ama kalkınca yine bezini baglıyoruz,bu sekilde de yanlıs geliyor bana.Kızım hazır gibi davranıyor,bir tek çişinin geldigini anladıgını hic sanmıyorum,insallah sorunsuz bir sekilde tamamen alısır kuzucugum.Ha bir de yalancı emzik emiyor,hemde fena bagımlı,onu da acaba bu donemde mi bıraktırsam tamamen tuvalete alısınca mı bilemiyorum.

Bence ikisini aynı anda yapma, bırak emziği 2 yaşa dek emsin neticede emme içgüdüsü doğalarında var ve bu emme süreci 2 yaşa kadar da sürüyor, son iki ayı kalmış kuuzucuğun :)) şaka bi yana iki önemli ve zor şeyi bir arada yapmak zor olabilir o açıdan böyle söyledim.

Son düzenleme:

evet bende kıyamıyorum onu memisinden ayırmaya ama sanki her gecen gun daha da artarak buyuyor gibi bu bagımlılık.Yine de haklısın,ikisi aynı anda iyi bir fikir degil ve emzik isi icin bir 2 ay daha bekliycez.Tesekkurler.

Canım ya benim kızım 24 ay emdi hem de deli gibi, ne gecemiz vardı ne uykumuz..Nasıl bıraktıracağız diye kafayı yiyordum...Sonra doktorumuz dedi ki göğsüne kekik yağı sür (tadı çok kötü ama rengi yok) böylece gerçekten sütün tadının bozulduğuna inanır..Eğer salça vs. denersen büyük bir çocuk olduğu için inanmaz ve silmeni ister..Gerçekten de işe yaradı, bir kez o tadı aldı ve bir daha istemedi kuzucuğum...Sen de emzik de deneyebilirsin, emzikler bozulmuş artık dersin, zamanı gelince bu fikrimi değerlendirebilirsin..Ben ve bir arkadaşım bu sayede 1 gece de memeden kestik kızları :))

kesinlikle katılıyorum...
benim danıştığım pedagogda öyle söyledi.
bu konuda çevreden saçma sapan konuşan insan çok oluyor ben çocuğumu 1 yaşında alıştırdım gibi...
kulak tıkamak gerek...
tuvalet eğitimi gerçekten çok önemli.

Memeyi bıraktırmak için aktarda sarı sabır diye bitkisel birşey var, suda bekletiyosunuz biraz eriyo, her meme istediğinde pamukla sürün, tadı ve kokusu çok kötü, ben yeni bıraktırdım onunla, emziktede işe yarıyomuş, hiç bukadar kolay olacağını düşünmemiştim. deneyin derim.

tuvalet alışkanlığı içinse, hiç oralı değilse, alışması zor gibi ise, 2,5 yaşından önce uğraşmayın bence. ama başladığınız zamanda kesin ve net olun, şimdi işim var uğraşamam bağlayalım yine açarız yapmayın. sadece gece bezleyin, onuda mümkün olduğu kadar uyuduktan sonra bağlayın ki görmesin.

1 yaş kas kontrolü açısından çok erken.
bir de 3yaşındaki çocukların anal dönemde olmaları sebebiyle tuvalete oturup çişi kakayı tutup,olduğu halde yapmama gibi durumları oluyor bu da bunu yapmaktan haz aldıkları için yoksa çocuğun bir yetersizliğinden kaynaklanmıyor...

hadi anne yapalım deyipte yapmazlarsa neden yapmıyorsun yapsana yap artık diye çocuğu bunaltmamak gerekiyor.

benim oğlum 30 aylık çok şükür bezi bıraktık çişi geldiği zaman söylüyor ve tuvalete yapıyor ama kakasını yapmak istemiyor 3 gün önce yaptı kakasını oda çok fazla geldi tutamadı sanırım acıyor acıyor die die yaptı şimdi 3 gün oldu hala yapmadı güzel güzel anlatıyorum ama korkuyor mu utanıyor mu anlamadım? kabız olacak die çok korkuyorum kayısı incir verdim zeytinyağı verdim kakam geldi anne die koşuyor ama tuvalette tutuyor yapmıyor kaka yok anne diyor ne yapsam acaba alışsa çünkü kaka yapmadıkça sertleşiyor canını yakıyor bunu anladım ama ona anlatamıyorum
bir arkadaşımın oğluda kakasını oturup yapıyor idrarını beze yapıyor oda alıştırmaya çalışıyor çocukların huyları çeşit çeşit işte
ben ne yapabilirim arkadalar bu durumla karşılaşan var mı?

ben kızımı tuvalet adaptörüyle alıştırdım. 33 aylık...
oturmadan peçete veriyorum atıyor hadi annecim bunu ıslatalım diyorum.
kakası içinde pırt yap, peçeteyi kirletip sifona basalım gitsin diyorum öyle yapıyor.
deneyin isterseniz belki işe yarar...

kesinlikle kızım bazen tuvalete gidiyor, yapmadan kalkıyor, yaptım diyor.
annecim yapmadın ama bir dahakine yaparsın, yanlış alarmmış deyip gülüyorum o da gülmeye başlıyor.
ilk kakasını yaptığında 15 dakika tuvalette konuşmuştuk, 3 kere peçete atmıştık, sonunda yaptı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…