- Konu Sahibi yagmurgorkem
-
ben kızımı tuvalet adaptörüyle alıştırdım. 33 aylık...
oturmadan peçete veriyorum atıyor hadi annecim bunu ıslatalım diyorum.
kakası içinde pırt yap, peçeteyi kirletip sifona basalım gitsin diyorum öyle yapıyor.
deneyin isterseniz belki işe yarar...
evet yaa deneyimli bir anne tualet eğitiminin sürecini anlatabilir mi?kaç haftada alışırlar normalde?neler yapmak lazım?kaç dakkaya bir götürüyoruz wc ye?neleri kesinlikle yapmamalıyız gibi bişey??bide gece ile gündüzü birlilte mi öğretiyoruz yoksa gece bir süre daha bezliyo muzuz?vede gece bezlersek o uyuduktan sonra mı bezliyoruz(ki görmesin bezi aklı karışmasın diye)?
Kararsızlık kabusum oldu benim bu konuda...
Geçen haftasonu klozetadaptörü aldık. arada bir alışsın diye oturtuyorum ama 1 dk dan fazla oturmuyor. Korkup inmek istiyor. Dün kakasını yaptığını fark ettim hadi annem tuvalete yapalım koş dedim geldi peşimden bezine hiç yapmamış oturttum klozete yaptı. Çok şaşırdım sonra ödül verdim jelibon eşimle birlikte sürekli övdük onu. Ama tabi yine bezledik sonra. Bu kadar gelişme varken neden kararsızsın diyeceksiniz.
Sanırım çok tembelim onun için. İlgilenemiyorum sürekli onu tuvalete götürmek gerekiyor boş bırakmamak lazım. Akşamdan akşam ben ilgilensem bile okulda öğretmen ilgilenmezse napcaz diye düşünüyorum. Bu eğitime başlayınca hiç bezlememek gerekiyor galiba ama biz zora gelince hopp hadi bezi takalım rahat edelim durumundayız.
Off bilmiyorum gece nasıl olcak dışarı çıkınca nasıl yapıcaz?? Birde hala söylemiyor. Bugün yine kakasını yapmış ve bezi çıkarmaya çalışırken her yere bulaştırmış.. Benim bu işi bir an önce çözmem lazım.
Deneyimli birisi süreci baştan sona anlatabilir mi? Ne yapmalı ne yapmamalı ??
madem çocuğunuz bezden rahatsız oluyo takmayın öğretmenleri kendilerini düşündüğü için erteliyo bence çalışıyosunuz galiba bu işinizi biraz zorlar ama merak etmeyin en fazla 15 20 güne belki o kadar bile uzamaz alışır azcık dişinizi sıkın ben ilk zamanlarda geceleri ve dışarı çıktığımızda altını bezledim ama yapmaması için sürekli uyardım kendiside zaten bezini kirletmemek için çaba sarfetti gece bağladığım bez ne zaman kuru olmaya başladıysa işte o zaman gece de altını bezlemedim tedbir amaçlı yatağına hasta bezleri oluyo ya onların büyük boylarından aldım yatağına seriyodum çiş yaparsa bana zorluk olmasın diye işimi de gördü en fazla 5 tane kullanmışımdır zamanla onu da bıraktık şimdi 4 yaşında geçen gün ablasıyla oynarken altına kaçırmış benden özür diliyo aşkım çok nadir kaçırdığı oluyo seneye okula başlayacak bide
Yarından itibaren başlamak istiyorum ama okulda ne yapar ne eder bilmiyorum.. Annem bezi bir kez çıkartınca bir daha takmayacaksın kafasını karıştırma diyor. Bana da doğru gibi geldi.Çok kendini anlatan bir çokcuk değil benim oğlum anlasada belli etmiyor o yüzden emin olamıyorum. Bu akşam ki kaka vakasından sonra bir güzel yıkadım pakladım alıştırma donunu giydirdim. Arada ilacıydı sütüydü derken çiş tutmayı unutmuşum altını ıslatmış yine. Değiştirdim yine üstünü bezledim uyuttum. Kendi kendime sinir oldum ya başla ya başlama ne bu böyle iki ara bir dere..
Acaba ilk önce akşamları evde olduğu saatler bezi çıkartsam 3-5 gün öyle devam etsek sonra okula söylesem gündüz de bez takmasalar.. En son da gece bezlemeyi mi kessek ? yokda birden bire hadi bakalım bez bitti artık deyip bezi hayatımızdan bir kalemde söküp atsak mı? acaba hangisi doru ?
asıl önemli olan çocuğunuzun kendini ifade ededbilmesi ve sizi anlaması
hafta sonu bi dene bütün gün takma bezi eğer haber vericek gibiyse okuldakilerede söyle tuvalet eğitimine başladığını gece bağla bence sorun olmaz ben her iki kızımda da bağladım bi sorun olmadı bende senin gibi gece bağlasam kafası karışır mı diye düşündüm ama öyle bişey olmadı gecede uyandıkça çişe götürürsün zamanla bezine yapmaz merak etme
yada gecede bağlamak istemiyosan yatağına bişey ser yatağı kirlenmesin diye ama şöyle bişey var diyelim gece altına kaçırdı ki büyük ihtimalle kaçıracak kıyafetlerini değiştirmek için sürekli onu uyandıracaksın buda çocuğu da rahatsız edecek
dediğim gibi denemeden sonuca ulaşamıyacaksın deneyerek hatalarını farkedip ona göre yeni yöntemler deniyeceksin
çalışıyosanız yaz tatilinde öğretseniz daha iyi olurdu sürekli ilgilenirdiniz tek bir kişinin ilgilenmesi daha iyi olur diye düşünüyorum
kolay gelsin
en iyisi denemek galba denemeden bilemeyeceğim, gece ıslak kalmasındansa bez daha iyi gibi sanki.. şimdiye kadar hiç iki gün üst iste denemedim ve açıkçası çok üstünde durmadım karar veremediğim için. hafta sonu bir deneyelim bakalım nolcak. Ben çalışıyorum ve yıllık izmin agustosta 1 hafta falan. Şimdi bir deneyelim başaramazsak o zamana kadar bekliycem. Ama o zaman denersem ve olmazsa kışa kalcak ve oğlum kasımda 3 yaşını bitircek çok geç kalmakta istemiyorum. Bu yaz bu işi bitirmeliyiz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?