Tuvalet sıkıntım

İyi günler acaba sorunumuz geçti mi aynı sorunu bende yaşıyorum ?

İyi günler acaba sorunumuz geçti mi aynı sorunu bende yaşıyorum ?
Evet canım. Bu konuya ilgili psikiyatra gittim oda bana takıntı yaptığımı soyledi ve bi ilaç verdi ama ben kullanmadım.bunu beynimde yenmem gerektiğini düşündüm. O dönem okul tatil olmuştu memleketime gitmem gerekiyordu. mecburdum. Hani kaçacak yerin kalmadığında kokmaktan vazgeçersin diye bir söz var ya . Tam olarak benim ki böyle oldu eğer sebep fizyolojik birşey olmadığına eminsen o zaman herşey beyinde bitiyor ben O otobüse binip 7 saat yol gittim bir defa dahi tuvalete inmedim molalarda. Ondan sonra aa geldim deyip gezdim dolastim bir defa daha bindim uzun bi yolculuga.suan derslerede giriyorum.ha arada korku yokluyor mu yokluyor amma eger o an onun uzerinde dursam korkum büyüyüp beni ele gecircegini bildiğimden onu yok sayıyorum. Bir de sunuda kendime kabul ettirdim. oburella en kötü ne olabilir. altina yaparsin. Peki sonra. Belki birilerinin aklında komik, iğrenç anı olarak kalırsın ama aynı zamanda senin için de eski de kalmış küçük bir ani olur. Anda var olmayı geçmiş ve gelecekte odaklanmamaya çalıştım.suan allaha şükür daha iyiyim. O zamanlar sanki bundan hiç kurtulamayacağını düşünüyorsun ama geçiyor. Bu şimdiki anda var olma olayını kabul ederek bunu başardığımı düşünüyorum.eger istersen okuduğum kitabı sana önerebilirim.

Cevabınız için çok teşekkürler açıkçası bende 1 yıldır mecbur kalmadıkça çıkmıyorum veya yakın yerlere gidebiliyorum o yüzden sizde aynı sorunları yaşadığınız görünce yazmak istedim yakında ehliyet sınavına gircem ve bu korkuyu artık yenmek istiyorum lütfen okuduğunuz kitabı önerir misiniz

Umarım kitap önermek yasak değildir. Ismi "şimdinin gücü"
-Geçmiş ve gelecek birer illüzyondur.-
En kalıplaşmış sözüde bu benim için.
Ilk okuduğunuz da anlamayabilir ne diyor saçma diye düşünebilirsiniz ama aslında bir öğreti bu. Inanmakla başlamak gerekir. Ben kitapta ki meditasyonları yaptığımda içim de bi mutluluk haliyle geziyordum.umarim size de yardımcı olur. :) inanırsanız aşacağınızı biliyorum.

Çok teşekkür ederim :) sizin sayenizde biraz da olsa içim rahatladı. Umarım en kısa sürede geçer bu psikolojik sorunum. Ve en kısa zamanda alıp hemen okuycam. :) Tekrardan teşekkürler :) İyi akşamlar.

Kesinlikle psikolog ve psikiyatr ile gorusmelisnz tedaviden sonra duzelecektr

Bende anksiyete var, düşük dozlu bir antidepresan mucize etkisi yaratabilir. Tabi ki yüzde yüz kurtulacaksınız diyemem bunun için mutlaka terapi gerekli ama psikiyatri de yardımcı olabilir ilk aşamada. Anksiyete ne lanet bir hastalik çok iyi biliyorum maalesef. Ben 1 yıldır 5 mg lik antidepresan kullanıyorum, eskisinden daha iyiyim

Teşekkür ederim arkadaşlar ama konuyu 2017 de açmıştım. Problemimi aştım

Bence stresten kaynaklı olabilir. Hele bir de stres yapınca tuvaletiniz geliyosa. Bende dersteyken çok sıkışmıştım. Bayılıcam altıma kaçırıcam sanmıştım. Yanımda da erkek arkadaşım vardı söyleyememiştim. Benim dersten çıkmam lazım midem de bulanmaya başlamıştım stresten. O da anladı heralde bir şey dememişti. Ben hocaya bile bir şey demeden çıktım. Tekrar sınıfa da giremedim bir de derse yeni başlamıştı hoca. O gün nasıl stres olmuşsam yüzüm bembeyaz olmuş ter boşalmış üstümden. Ondan sonra ya aynısı olursa diye strese girdim. Her dersten önce tuvalete gittim.Bir süre sonra stresim geçti.

O
Endişelenmeyin OKB olabilirsiniz en yakın zamanda psikiyatriste danışın lütfen

bende de eskiden deprem olucak diye kimsenin evine gidememe durumu vardı, aksam kalmaya cagırıyorlar mesela gidemiyordum korkudan ya da kardesim birine bir yere kalmaya gidince cok korkardım. kendiliginden gecti benimki. su an da evde kimse yokken elektronik bir aleti fise takmaktan korkuyorum. cunku fiste unutucam ve evden cıkınca yangın cıkacak diye korkuyorum. evden cıkarken fotografını cekiyorum mesela fisten cektigim seyin ama bu sefer de ya fis ısındıysa ya yerde ısıyla temas edip yangın cıkarırsa diye korkuyorum. korkunc bir sey

yalnız eger gercekten takıntı sorununuz varsa simdi tuvalet seklinddir birkac sene sonra baska bir sekilde bas gösterebilir. bendeki o sekilde oldu cunku. bilmiyorum doktora gitmem gerekir mi ama ilaclı bir tedavi olmadan asmak isterdim ben sahsen.

Bence kacirirsam da dünyanın sonu değil diye de dusunebilirsin. Altına kacirdiginda ne olacağından endiseleniyorsun? Ben lisede bile altına kaçırmış insanım çünkü uzun bir süre dışarıda tuvalete gidemeyen biriydim. Asla kalabalık yerlerde tuvalete gidemezdim evde bile birileri varsa gidemezdim. Çok yapmisimdir o yüzden altima dünyanın sonu değilmiş :) şimdi umumi tuvalet kullanabiliyorum bunu asabilecegim bir çok ortama girip kendimi motive ettim.ama hala kalabalık ev ortamlarinda gidemem. Benim neyim var acaba :))

Bu bir takıntı, psikoloğa gidemiyorsanız da psikiyatriste gidin; ilaç tedavisi de işe yarar diye biliyorum ama en kalıcı çözüm terapi.

Psikonet yayınlarından çıkan Takıntılarla Başa Çıkma isimli kitabı lütfen alın ve okuyun.

Ben de tuvaletim gelirse ve dışarda tuvalet kullanmak zorunda kalırsam korkusu vardı. Dışarı çıkmak, yolculuk yapmak falan bana zor geliyordu. Umumi tuvaletlerden nefret ederim. Ama o korkuyu böbrek rahatsızlığı yaşamaya başlayınca aştım. Şimdi avm bilmem ne demeden giriyorum.

Ay eski konuymuş bakmadan yazmışım.

İnanılmaz rahat mesane külotları var iç çamaşırı gibi giyilebiliyor ve asla fark edilmiyor. Psikolojik destek alana kadar içiniz rahat edecekse onlardan kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…