Tuz

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.218
2.970
333
Trabzon
Merhaba arkadaşlar. Sorunum fazla tuz tüketmem. Yemeği tatmadan tuz atanlardanım. Yani aşırı seviyorum. Eşim yapma azalt diyor yapamıyorum. Biraz az olsun tuz yediğimden bir şey anlamıyorum. Nasıl yapabilirim bu azaltma işini. Çok istiyorum. Valla bildiğiniz en kötü yan etkisini yazabilirsiniz belki korkarım. Bu işi başaranlardan tavsiye istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Ben de aşırı tuzlu yiyenlerdendim hamile kalınca bebeğe giden damarlarda tıkanıklık yapmış ve bebek beslenememiş. Hemen azalttım da bebiş haftasıyla uyumlu şimdi. Eskiden aşırı tuzlu yiyen ben haşlanmış yumurtayı bile tuzsuz yiyorum.

Öyle mi bunu bilmiyordum yani gebelikte bu kadar tehlikeli olduğunu. Öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler

Cok basit. Herzaman attigindan az tuz at tencereye. Kendi tabagina ilave edebilirsin ama eger kendinde tuzu azaltmak istigorsan tuzu az baharati cok at. Bagarat attigimda ben tuzsuzlugunu bile fark etmiyorum.

Yemeği lezzetlendirecek , tat vereceğiniz yiyecekler koyun mesela hani yemeğe bol domates koyup da yavaş yavaş pişer de lezzetlenir ya tuz ihtiyacınız bu şekilde biraz olsun azaltabilirsiniz. Tavuk soteye portakal çok yakışıyor mesela yemekleri tuz ile değil yiyecekler ile lezzetlendirmeye çalışın :)

Ben ozellikle gunluk alip tuz tuketiyorum mecbur cunku tansiyonum cok cok düşük ve canli durmam icin tuz tuketmem lazim.

Ben de 17 senedir tuzsuz besleniyorum belli bir tuz eşiğim var ama biraz ayarı kacti mi yiyemem çünkü yemekten ziyade sadece tuz tadı alıyorum
Tuz vücutta su tutar odem yapar ustelik fazlası böbreklere zarar

kendinizi zorlayın sofraya tuz koymayın birkaç gün yemeklere tuz atmadan yeyin kısa bir zaman sonra 3-4 öğün gibi alıştığınızı göreceksiniz.. Bende tuzlu yerdim hamile olunca azalttım ve cabuk alıştım dediğim gibi deneyin azimli olun

Bir diyaliz merkezini ziyaret edin. Böbreği iflas etmiş insanların çaresizliğini görün.

Benim tansiyonum 9,5'tir her zaman. Bu sebepten dolayı özellikle günlük belli bir miktar tuz tüketiyorum. İnsanlarda normal tansiyon 12,8 olarak kabul edilir. Benim tansiyonum 12,8'e çıktığında yüksek kabul ediliyor ve başım zonklamaya başlıyor.

Ben ailesinde ve çevresinde kronik hastalıklara sahip tanıdığı çok olan biriyim, çektiklerini görerek büyüdüm, sağlığına dikkat edenler ve etmeyenler arasındaki hayat kalitesi ve ömür farkını da gördüm, bu yüzden yediklerime, alışkanlıklarıma dikkat ediyorum. Etrafında biraz yaş almış insanlara bakarsan bir ömür boyu kötü beslenmenin etkilerini görebilirsin.

Benim evimde tuz, tuzluk, şeker, abur cubur yok, el altında olunca insan kullanıyor, tüketiyor. Alışveriş listemi önceden yaparım, abur cubur reyonuna gitmem, aç kalmam, düzenli yerim. Aç kalınca insanın aşırı tuzlu tatlı şeylere karşı isteği daha çok oluyor, dışardan yemek mecbur kalırsam isterim, onlar da tuz dolu, tadını örtmek için. Birden mi oldu bu alışkanlığı edinmem, hayır, hiç mi kaçırmıyorum, tabi ki kaçırıyorum, insanım ne de olsa. Yavaş yavaş ağız tadını eğiteceksin, bir süre sonra sen de farkedeceksin, yemeğin gerçek tadını almaya başladığını, aslında tuzun tatları örttüğünü, yediklerin sana tuzlu gelmeye başlayacak, sen tercih etmeyeceksin.
Ayrıca farkında olmadan yediğimiz birçok şeyde günlük tuz ihtiyacımızın fazlasını alıyoruz zaten. Salça, peynir, zeytin gibi günlük tükettiğimiz şeylerde fazlasıyla tuz var.

tuzlukları kaldır. yemekler de az tut at. belli bir süre tuzu azaltırsan zamanla alışırsın. tuz tüketimini normal seviyelere gelir. 80 yaşndaki ananem tuzu kesmeyi becerebildiyse sende yapabilirsin.

Bu beni korkuttu bende çok tuz tuketiyorum su an 1 âylik hamileyim nasıl vazgecicem bundan ya

Diğer baharatları arttırmayı denediniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…