Günaydın cullens :))
Yeni Ayı bekliyordum, geldi okudum.
Sonra hemen olağanüstü bir hızla Tutulma ve Şafak Vaktinide bitirdim vede geldiim..
ınternet kesikti zaten bizim tükanda. Kendimi iyice kitaba verdim yani.
Breaking Dawn'ın sonlarında hüzün çöktü içime. Okumaya kıyamadım bitecek diye. Ama tabi kıydım ve bitirdim.
Çok beğendim...Beğenmekle kalmadım bayıldım...
Ve galiba benim düşüncelerim biraz daha değişik sizden.
Şimdi anlatırsam spoiler olur. Okumak istemeyen falan. Başka bir topiğe mi geçsek acaba bunları konuşmak için.
Neyse bundan sonrasını, öğrenmek istemeyenler lütfen okumasın.
Spoiler
Evet edward çok büyük hata yaptı gitmekle.
Ama tek bir hatayla yargılanacak kadar kötü birşeyde değildi bence. Çünkü diğer kitaplardada anladığımız kadarıyla, edward sadece bella'nın iyiliğini istiyor. Ona olan büyük aşkı ve bağlılığı dolayısıyla.
Ve bende yeni ayda bella zaten zor dönemleri tek başına atlatıyor.
Jacob'ın bunda bir payı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Kitaptada hep diyorya o olmasaydı falan diye.
Aksine kitabın ortasında kasım,aralık..falan diye aylar geçti. Bu aylarda hep yalnızdı bella.
Ve jacob'a hisseettiği kesinlikle aşk değildi.
Evet yapmaması gereken şeyler yaptı ama. Ortalığı jacob karıştırdı. (Pislik bu arada nefret ediyorum ondan!!, gerçi son kitapta birazcık yumuşadım)
Yani bir kızın bir erkek arkadaşına böyle bir durumdayken, böyle şeyler hissetmesi biraz normal.
Çünkü geri dönmemek üzere terk edildiğine inandı.. O salak köpekle iyi vakit geçirdi. Kafasını dağıttı ve aileden biri gibi gördü.
Sonuçta son kitapta " aileden biri gibi gördü" açıklamaları yerini buldu ve jacob aileden biri oldu.
Hiç istemesemde!
Ama ölmesi yada başına birşey gelmesi yada acısını içine gömüp ortadan kaybolması daha kötü olurdu.
Bu arada bella'yı zorlayan bence hep jacob oldu. Aklının karışmasına sebep o oldu.
Victoria'nın olduğu savaşta bella bence mecbur kaldı beni öp demeye. Çokta kızmadım. Yapmasa iyiydi ama altında bulunduğu şartlar jacb yüzünden çok zorlanmıştı.
Edward ıma gelince...ahhh ahhh..
Çok sevdi hemde çooook. Çok bağlı, çok aşık. Onun için herşeyi yapar.
ıŞte onun için herşeyi yapar kısmının içinde maalesef böyle şeylerde var.
ışte onun için herşeyi yaptı.
Sonuçta gitmesininde yada bellaya kızmamasınında en büyük sebeplerinden biri; hep bellanın başına gelenlerin kendi suçu olduğunu düşünmesindendi. Ona zarar verdiğini düşündü. Ki hiç bir aşık kensidi yüzünden sevdiğine zarar gelmesine izin vermez. Helede bu edward kadar güçlü bir aşıksa.
Neyse ben kızmadım kimseye. Sonuçta Edward mükemmel kızı aramadı hiç bir zaman.
Bella nın çok hataları var bunu kabullenmekte zorlanıyoruz. Edwarda yakışmadaığını, onu hak etmediğini düşünüyoruz ama.
Asıl mesele bu değil.
Edward belleya aşık oldu. Onun mükemmel olup olmasına bakmadan, bununla ilgilenmeden. Güzel olup olması şu, bu hiç önemli değil. Onda kendine göre özellik aramadı. O sadece delice çılgınca ve çok büyük yüreğiyle bella ya aşık oldu.
O yüzden sonundada hiç şüphe duymadan beraber olmaları benii çook mutlu etti.
Hak etsede etmesede edward bellaya aşık. Bellada bir bocalama yaşar gibi olsada, jacoba hissettiklerinin aşk olmadığını anladı ve oda yalnızca edwarda aşık.
Ben çok beğendim ve devamı bencede olmalı.