Üç çocuklu çalışan anneler veya tanıdıklarınız..

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar dert değil belki ama gerçekten aylardır düşünmekten çözüme kavuşturamadığım için buradan soruyorum. İki oğlum var, yaşları 5-9. Dokuz -dört çalışıyorum. Yoğun günlerde akşam 7 veya 8 de eve geldiğim de oluyor. Eşim benden daha yoğun. (8-5) 07:30 evden çıkıp;17:30 eve dönüş normalde mesai hariç. Çocuklar da okula gidiyor. Ama ben bir evladımız daha olsun istiyorum. Çocuklarımın bir kardeşi daha olsun istiyorum. Aslında kuzenleri var ve ben hep kardeş gibi kuzenleri var falan derdim ama önceki konumda falan bildiğiniz üzere sadece kardeşlerimle birbirimize destek oluyoruz. Kuzenlerle hep bir şekilde kıskançlık-dargınlık vs.bu gibi sebeplerle bir çocuğum daha olsun istiyorum ama karar veremiyorum. Şu tek başıma halimle (aileler de yanımızda değil) iki çocukla bile yetişemiyorum. Evi yarım bırak işe git; işi yarım bırak eve gel. Çocuklarla oyunu etkinliği yarım bırak mutfağa gir. Bitmeyen çamaşır döngüsü vs.
2. Konum bu zaten. Yardımcım var ama yetmiyor. Hergün alamam; o kadar çok kazanmıyorum. Haftada bir falan geliyor. O da şuraları topla süpürüp sileyim yapıyor. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama çarşafları değiştiriyorum, kitapları yerleştir, kıyafetleri katla ütüle kaldır, oyuncakları düzenle, bulaşıkları yıka. Ben geri kalan süpürme silmeyi hallederim diyor. Ben bilemem kıyafetin yeri neresi, kitabın yeri, tabağın kaşığın yeri neresi diyor. Kadın gelince bildiğin birlikte iş yapıyoruz saati dolana kadar.
Bu halde yetemezken, tekrar anne olmak isterken yine de yapabilir miyim sizce?
Yapabilenler, üç çocuklu full time çalışan anneler nasıl destek alıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.

Benim de iki kızım var 3.’ye hamileyim. Öğretmenim. Haftada üç yarım gün çalışıyorum. Haftada bir tam gün yardımcı alıyorum. Aynen sizin anlattığınız gibi toparlama işleri bende. Evi misafir ağırlayacak düzende ve sadece kirli bırakıyorum. Ama bu düzeni ben uygun buluyorum. Yardımcımın talebi değil.

Çocuklar okul çağında ama 5 yarım gün gelen bakıcımız var. Bebek için başka bir yardımcı arayacağız büyük ihtimalle.

Küçük bir şehirde yaşıyor olmamız ve maddi gelirimizin uygun olması, çocuklara yeterli vakti ayırabilmemiz nedeniyle 3. Çocuğu istedik. Memleketin iyi yetiştirilmiş çocuklara ihtiyacı var. Kızlarıma maddi manevi ywtemediğimi düşünsen başka bir çocuk düşünmezdim. Koşullarınız çok da uygun değil anlattığınız kadarıyla.

Başarabileceğinizi düşünüyorsanız neden olmasın?
Yalnız hiçbir şeye yetişemediği için sürekli gergin, mutsuz bir anne olacaksanız yapmayın lütfen. Bilmiyorum ama çocuklarınız için 2 ya da 3 kardeş olmak çok mu fark edecek gelecek açısından ? Bu sefer de bir 4. Olsun mu diyeceksiniz?
Yani anlattıklarınıza bakarak şu an zaten zor yetiyorsunuz 3 kardeş olmasalar çok mu şey kaybedecekler sizce?

Arkadaşlar dert değil belki ama gerçekten aylardır düşünmekten çözüme kavuşturamadığım için buradan soruyorum. İki oğlum var, yaşları 5-9. Dokuz -dört çalışıyorum. Yoğun günlerde akşam 7 veya 8 de eve geldiğim de oluyor. Eşim benden daha yoğun. (8-5) 07:30 evden çıkıp;17:30 eve dönüş normalde mesai hariç. Çocuklar da okula gidiyor. Ama ben bir evladımız daha olsun istiyorum. Çocuklarımın bir kardeşi daha olsun istiyorum. Aslında kuzenleri var ve ben hep kardeş gibi kuzenleri var falan derdim ama önceki konumda falan bildiğiniz üzere sadece kardeşlerimle birbirimize destek oluyoruz. Kuzenlerle hep bir şekilde kıskançlık-dargınlık vs.bu gibi sebeplerle bir çocuğum daha olsun istiyorum ama karar veremiyorum. Şu tek başıma halimle (aileler de yanımızda değil) iki çocukla bile yetişemiyorum. Evi yarım bırak işe git; işi yarım bırak eve gel. Çocuklarla oyunu etkinliği yarım bırak mutfağa gir. Bitmeyen çamaşır döngüsü vs.
2. Konum bu zaten. Yardımcım var ama yetmiyor. Hergün alamam; o kadar çok kazanmıyorum. Haftada bir falan geliyor. O da şuraları topla süpürüp sileyim yapıyor. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama çarşafları değiştiriyorum, kitapları yerleştir, kıyafetleri katla ütüle kaldır, oyuncakları düzenle, bulaşıkları yıka. Ben geri kalan süpürme silmeyi hallederim diyor. Ben bilemem kıyafetin yeri neresi, kitabın yeri, tabağın kaşığın yeri neresi diyor. Kadın gelince bildiğin birlikte iş yapıyoruz saati dolana kadar.
Yapabilenler, üç çocuklu full time çalışan anneler nasıl destek alıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.
Tam gün göremeyeceğiniz eve gelince de isten güçten ilgi gosteremeyeceginiz cocugu niye doguracaksiniz yazik degil mi cocuga..Bosverin lütfen fikir sacma size de yazik ...

Çocuklarla gerçekten vakit geçiremedikten sonra çocuk yapmanın mantığını anlayamiyorum.2 çocuk var zaten yani kardeşsiz değiller.benim de iki çocuğum var ama asla bu ekonomik durumda ve bu koşullarda 3.çocuğu istemem.zaten onlara yetemiyorum gibi geliyor yazık olur 3.olursa hem onlara hem yeni bebeğe.ki bu çalışma şartlarında asla 3.çocuğu yapmazdım.

İş hayatın biter bence doğur, oturup evde çocuklarına bakarsın, olsun maddi sıkıntı çekmen önemli değil, eski Kıyafetler giydirirsin, kıt kanat geçinirsin ama çocuklar sevgi ve ilgi içinde büyür, arada eşin seni azarlasada para sıkıntısından dolayı, artık idare edersin

bir kanalda izliyorum, 4 düz bebekler, 6 yaşlarında abla, 5 çocuk var...o kadar güzel bakıyorlarki..dördüzler 2 yaşına geldiler, yemeklerini hepsi kendi yiyiyor, eşyalarını kendileri giyiyor, oyuncaklarını kendileri topluyor, odalarını kendileri temizliyor yapabildikleri kadar...aile bebeklikten beri hep kurallı gidiyor...büyük kızlarına bile kardeşlerini baktırmıyorlar...
eşi her konuda yardımcı...tabiki yabancı bir aile bunlar, ama hayranım onlara...biri yaramazlık yaparsa ceza köşeleri var..0rda 5 dk. duruyor, sonra gelip özür diletiyorlar, bayılıyorum o aileye...

2 cocugunuz da kucuk degil 3.olana kadar en büyüğü baya abi olmus oluyor yani size destek bile olabilirler :emir_bebek::KK66: mutlu bir evliliginiz varsa neden olmasin ki, bu arada yaşınız kac o da onemli, yardimci konusunda da bebek olunca hem arada bebekle de ilgilenebilecek hemde temizlik icin yeni bir yardimci bulabilirsiniz en azindan yarim gun filan seklinde ayrica diger seyler bir derece de utu neden yapmiyor :KK12:

Tek Çocuğunuz olsa hadi tamam diyeceğim de 2 kardeşler zaten onlar birbirinin kardeşi bir Kardeşleri daha olsa ne olmasa ne

Bu devirde bu hayat pahalılığında bu yaşam zorluğunda çalışan anne baba olarak 3 çocuğa bakmak kolay mı ?
Bana sorarsanız gereksiz bir düşünce.
Ben olsam bu saatten sonra Allah olmayanlara versin der herşeyimi iki evladıma adardım. Ama yine de ben isterim diyorsanız bir tane hayatınız var maddi manevi imkan varsa bir çocuğa da verebilecek sevginiz varsa olabilir.

34 yaşındayım. Yani aslında kendime cevabım şu ki şuan şu şartlarda evet zor olur; hamilelikti, doğumdu, bebek bakımıydı falan. Ama 50 yaş civarındaki tanıdığım iki çocuklu anneler hep pişman. Keşke bir tane daha olsaydı diyorlar ve bizim gibi pişman olma, bir tane daha olsun, bizi dinle bak falan diyorlar. Çalışan anne olduğum için evet çocuklarıma evde duran bir anne gibi mükemmel yemekler, pastalar börekler yapamıyorum, her an tertemiz bir ev bırakamıyorum. Ama maddi açıdan farklı şartları var ve evdeyken mümkün olduğunca ilgilenmeye çalışıyorum, oyunlar etkinlikler vs. Dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Belki de ben daha fazlasını istiyorum bilemiyorum. Cevaplarınız için teşekkürler düşüneceğim biraz daha..

Valla ben kendi adıma kesinlikle düşünmezdim sizin konumunuzda olsam ama madem düşünüyorsunuz! Nasıl hayatınızı kolaylaştırırsınız ( çok sistemli olmak zorunda olmanız gerekeceğinden pek de kolay olmayacak) : 1- Haftasonu hafta içi kullanmak üzere, bol bol yemek depolayın buzluğunuza (yaprak sarın atın, dolma içi hazırlayın atın, mantı atın, börek sarıp atın, tavuk, kofte atın, yıkanmış hazır halde sebze, yıkanmış meyvesuyu yapmaya hazır meyveleri stoklayın. gerekirse dondurucu alın.)
2- Yazdan kavanozlara menemen harcı, domates püresi, kızartılmış yiyecekler konserveleyin. Kış boyu kullanabilirsiniz. Acil durumlarda hayat kurtarır.
3- Size gelen kadınla anlaşın fazladan 3-5 verip gömlekleri de ütülertirin o iş sizden çıksın.
4- Çocuklarınıza acilen odalarını toplama ve nasıl toplarsın konulu eğitim verin.
5- Çocuklarınızı hayatınıza katın ve birlikte ev düzeni, alışveriş, basit yemek ve tatlı yapımı, sofra kurup toplamada ufak işler verin ve haftada bir aile sinema ya da belgesel günü yapın. Çünkü çocuklarınızın da bu süreçte duygusal desteğe ve sevildiklerini hissetmeye ihtiyaçları olacak.
6- Eşinizle çocukları memnun edecek faydalı etkinliklere götürme programı düzenleyin ve çocuklarınızın yükünü bölüşün. Şayet eşiniz yardımcı olamayacaksa çocuk işini lütfen biraz daha gözden geçirin.

Yine de belirtmeliyim ki çocuklarınız okul çağında ve bu dönemde aile desteğine oldukça ihtiyaç duyuyorlar. Aile desteği zayıf olan çocuklar maalesef özellikle ders başarılarında büyük bir düşüş ve başarısızlıkla karşılaşıyor. Tabi bu da özgüvenlerini olumsuz yönde etkiliyor. Ailesi tarafından sevilmediği, umursanmadığı ya da onların öncelikleri arasında yer almadığı duygusuyla kızgın, saldırgan, içine kapanık, öfkeli, isteksiz, asosyal vs olabiliyor. Yani çocuklarınızla ilgili psikolojik olarak bu süreçten yara almamaları için şu ankinden bi 3 kat fazla çabalamalısınız. Siz hazırsanız. Rabbim hayırlı, sağlıklı, güzel bir çocuk daha size nasip etsin inşallah. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Kendine güveniyorsan doğur bakacak olan sensin ben asla cesaret edemezdim maddi imkan meselesi bide yaş geçince tekrar çocuk büyütmek eziyet bana göre

İş hayatın biter bence doğur, oturup evde çocuklarına bakarsın, olsun maddi sıkıntı çekmen önemli değil, eski Kıyafetler giydirirsin, kıt kanat geçinirsin ama çocuklar sevgi ve ilgi içinde büyür, arada eşin seni azarlasada para sıkıntısından dolayı, artık idare edersin
Şurada ciddi ciddi bir konu açtım, niye tiye alıyorsunuz ki?? Çalışırken de oğlumun eskilerinden giydirdiğim oldu mesela, veya ayın 15 ini zor bulduğumuz. Bazen kıt kanaat geçindiğimiz. Ne oldu ki!? Varlık da yokluk da hepimiz için. Yine mümkün olduğunca çocuklarım sevgi görebildi.. önemli olan buysa evet fakir aileler de kıt kanaat geçinse bile mutlu olabilirler

Valla ben kendi adıma kesinlikle düşünmezdim sizin konumunuzda olsam ama madem düşünüyorsunuz! Nasıl hayatınızı kolaylaştırırsınız ( çok sistemli olmak zorunda olmanız gerekeceğinden pek de kolay olmayacak) : 1- Haftasonu hafta içi kullanmak üzere, bol bol yemek depolayın buzluğunuza (yaprak sarın atın, dolma içi hazırlayın atın, mantı atın, börek sarıp atın, tavuk, kofte atın, yıkanmış hazır halde sebze, yıkanmış meyvesuyu yapmaya hazır meyveleri stoklayın. gerekirse dondurucu alın.)
2- Yazdan kavanozlara menemen harcı, domates püresi, kızartılmış yiyecekler konserveleyin. Kış boyu kullanabilirsiniz. Acil durumlarda hayat kurtarır.
3- Size gelen kadınla anlaşın fazladan 3-5 verip gömlekleri de ütülertirin o iş sizden çıksın.
4- Çocuklarınıza acilen odalarını toplama ve nasıl toplarsın konulu eğitim verin.
5- Çocuklarınızı hayatınıza katın ve birlikte ev düzeni, alışveriş, basit yemek ve tatlı yapımı, sofra kurup toplamada ufak işler verin ve haftada bir aile sinema ya da belgesel günü yapın. Çünkü çocuklarınızın da bu süreçte duygusal desteğe ve sevildiklerini hissetmeye ihtiyaçları olacak.
6- Eşinizle çocukları memnun edecek faydalı etkinliklere götürme programı düzenleyin ve çocuklarınızın yükünü bölüşün. Şayet eşiniz yardımcı olamayacaksa çocuk işini lütfen biraz daha gözden geçirin.

Yine de belirtmeliyim ki çocuklarınız okul çağında ve bu dönemde aile desteğine oldukça ihtiyaç duyuyorlar. Aile desteği zayıf olan çocuklar maalesef özellikle ders başarılarında büyük bir düşüş ve başarısızlıkla karşılaşıyor. Tabi bu da özgüvenlerini olumsuz yönde etkiliyor. Ailesi tarafından sevilmediği, umursanmadığı ya da onların öncelikleri arasında yer almadığı duygusuyla kızgın, saldırgan, içine kapanık, öfkeli, isteksiz, asosyal vs olabiliyor. Yani çocuklarınızla ilgili psikolojik olarak bu süreçten yara almamaları için şu ankinden bi 3 kat fazla çabalamalısınız. Siz hazırsanız. Rabbim hayırlı, sağlıklı, güzel bir çocuk daha size nasip etsin inşallah. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Teşekkür ediyorum bu güzel cevabınız için. Bahsettiğiniz etkinlikleri genelde yapıyoruz, film günleri, dergi günlerimiz var. Oyun gergin oynuyoruz. Dışarda faaliyetlere katılıyoruz. Bakalım hayırlısı. Zaman ne gösterecek.

Kendine güveniyorsan doğur bakacak olan sensin ben asla cesaret edemezdim maddi imkan meselesi bide yaş geçince tekrar çocuk büyütmek eziyet bana göre
Haklısınız sanırım özgüven de gerektiriyor bu durum. Şu yaşımda karar vermeliyim diye düşünüyorum daha geç olmadan.bir kaç yıl sonra geç kalmış olurum sanırım.

‘o kadar da çok kazanmıyorum’ dediğiniz için söylüyorum,
yardımcı için düşündüğünüz paradan daha çok bir çocuğun masrafı.
ekonomik olarak çok iyi durumda değilseniz 3 çocuk sizi zorlar.
zaten iki kardeşler, yalnız kalmayacaklar.
ki onlara güzel insanlar biriktirmeyi öğretirseniz, kardeş gibi dayanacakları insanlar olur.

Back
X