Üç çocuklu çalışan anneler veya tanıdıklarınız..

Tabii ki sadece kuzen olayı yüzünden konu burada değil. Evlenince eşler anlaşamadığı için kızkardeşiyke görüşmeyenler de var. Ama dediğim gibi asıl sebep bir evladımız daha olsun, oğullarımın bir kardeşleri daha olsun, daha canlı neşeli bir ev ortamı olsun maksat
Oğullarınızın zaten birer kardeşleri var. Ve ev daha canlı olsun derseniz, 4 çocuk, 3 çocuktan, 5 de 4'ten daha hareketli bir ev yapar mesela. Bunun sonu yok. Ben bakış açınızı yanlış buldum, kusura bakmayın. =) Sizin düşünmeniz gereken, işin maddi ve manevi kısımlarının altından kalkıp kalkamayacağınız.

hiç bir kimseye istediği cevabı yazmam
Eleştirilere açık değilseniz o sizin sorununuz, birde doğumdan sonra bir 10 kilo üstünüzde kalır yeni kıyafetlere almayı unutmayın:kahve:
İstenilen cevap derken?? Eleştiri normal karşılanabilir ama kusura bakmayın dalga geçemezsiniz. Üstelik siz Eleştirmediniz hanımefendi, evet dalga geçtiniz. Biraz canınızı sıkacak belki ama şunu da söyliyim Fitness centre üyeliğim var son iki yıldır; sonlandırmayı da düşünmüyorum. Bilmem anlatabildim mi!?

Kendini güçlü kadın sananlara tokat atmışsın bu yazdıkların ile ben 1 çocuk için bile 4 senedir bakabilir miyim eğitimi nasıl olması nasıl olur yetebilir miyim ülke koşulları ağırlaşıyor diye düşünürken 3. İçin üstelik çalışırken tebrikler bırakmaya geldim bacım

3 çocuk annesiyim.ikiz oldu ikinci gebeliğim..3.surpriz oldu yani.

Bir aydır ücretsiz iznim bitti ise döndüm..Ben öğretmenim çalışma sartlarim rahat nisbeten buna rağmen zor..yetmek zor herşeyi geçtim.. Dünya'nın gidişatı bile beni üzüyor.

Sizin şartlarınizda olsam düşünmezdim

Yetebildiğini düşünsen ya da yardımcıyı haftaya 2-3 gün alabilecek olsan tamam da sırf diğerleri kardeş sahibi olacak diye yeni doğacak olan arada kaynayacak bence. Her şey ev temizliği karın tokluğu demek değil. O bebeğin de diğer çocukların da kardeşe değil öncelikle anne baba ilgisine sevgisine, kaliteli vakit geçirmeye ihtiyacı var.

34 yaşındayım. Yani aslında kendime cevabım şu ki şuan şu şartlarda evet zor olur; hamilelikti, doğumdu, bebek bakımıydı falan. Ama 50 yaş civarındaki tanıdığım iki çocuklu anneler hep pişman. Keşke bir tane daha olsaydı diyorlar ve bizim gibi pişman olma, bir tane daha olsun, bizi dinle bak falan diyorlar. Çalışan anne olduğum için evet çocuklarıma evde duran bir anne gibi mükemmel yemekler, pastalar börekler yapamıyorum, her an tertemiz bir ev bırakamıyorum. Ama maddi açıdan farklı şartları var ve evdeyken mümkün olduğunca ilgilenmeye çalışıyorum, oyunlar etkinlikler vs. Dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Belki de ben daha fazlasını istiyorum bilemiyorum. Cevaplarınız için teşekkürler düşüneceğim biraz daha..
Cok merak ediyorum ne pismanigi hissettikleri eksik oldugunu dusundukleri . Bazen bazilsrinin sirf laf olsun diye konustugunu dusunuyorm pismanim keske 3 tane.cocugm.olsaydi diyecek ne olabilir

Iki oğlumdan sonra sürpriz bi hamilelik sonunda kızım dünyaya geldi, evet çok zor evet iki yıl ücretsiz izin aldım ama hertürlü yorgunluğa değer iyi ki olmuş canım kızım can yoldaşım; memurum işe dönünce üç çocukla nasıl olacak bilmiyorum ama çalışmayan anaları da görüyorum bu süreçte çokta fark yok hatta çalışan anne çocuğuna daha fazla zaman ayırıyor bence. .....
Aynen katılıyorum çalisan anne çocuğuyla daha kaliteli vakit geciriyor, daha planlı programlı oluyor
İlk çocuk acemilik, 2. Bilgelik, 3.Ustalık dönemi diyorlar 😊
biz 2 kardeşiz keşke 3 olsaydık diyorum kardeşim çok uzakta 😢
34 yaşında olmanız da güzel gençsiniz daha 3 çocuk gayet güzel de büyür Hakkinizda hayırlısı ❤

Benim de iki kızım var 3.’ye hamileyim. Öğretmenim. Haftada üç yarım gün çalışıyorum. Haftada bir tam gün yardımcı alıyorum. Aynen sizin anlattığınız gibi toparlama işleri bende. Evi misafir ağırlayacak düzende ve sadece kirli bırakıyorum. Ama bu düzeni ben uygun buluyorum. Yardımcımın talebi değil.

Çocuklar okul çağında ama 5 yarım gün gelen bakıcımız var. Bebek için başka bir yardımcı arayacağız büyük ihtimalle.

Küçük bir şehirde yaşıyor olmamız ve maddi gelirimizin uygun olması, çocuklara yeterli vakti ayırabilmemiz nedeniyle 3. Çocuğu istedik. Memleketin iyi yetiştirilmiş çocuklara ihtiyacı var. Kızlarıma maddi manevi ywtemediğimi düşünsen başka bir çocuk düşünmezdim. Koşullarınız çok da uygun değil anlattığınız kadarıyla.
Üçüncünün cinsiyetini merak ettim 😂

34 yaşındayım. Yani aslında kendime cevabım şu ki şuan şu şartlarda evet zor olur; hamilelikti, doğumdu, bebek bakımıydı falan. Ama 50 yaş civarındaki tanıdığım iki çocuklu anneler hep pişman. Keşke bir tane daha olsaydı diyorlar ve bizim gibi pişman olma, bir tane daha olsun, bizi dinle bak falan diyorlar. Çalışan anne olduğum için evet çocuklarıma evde duran bir anne gibi mükemmel yemekler, pastalar börekler yapamıyorum, her an tertemiz bir ev bırakamıyorum. Ama maddi açıdan farklı şartları var ve evdeyken mümkün olduğunca ilgilenmeye çalışıyorum, oyunlar etkinlikler vs. Dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Belki de ben daha fazlasını istiyorum bilemiyorum. Cevaplarınız için teşekkürler düşüneceğim biraz daha..
Benim tanidigim 2 cocuklularda pisman. Kaza sonucu 3.yu doguranlarda iyiki diyor.

2-3 yıl daha geçerse, oğlanlar daha rahatlar. Siz de bebeği rahat büyütürsünüz.

Bu fikri düşünüyor olabilmenizi bile taktir ediyorum.

Olabilir tabi ama ben yapmam. Asla hatta.
Bu kadar keskin konuşmayın hayat bu :) büyük konuştuklarımızı yaptırmaya caba gösterir :))

Benim üç çocuğum var.İkinci çocuktan sonra çalışma hayatını bıraktım.Evde olmama ve çocuklarimin çevremdeki çoğu çocuktan daha uslu ve uysal olmalarına rağmen zorlandigim oluyor.
İki çocuk yeterli bence ne kendinizi ne sartlarinizi zorlamayin derim.
Yine de karar sizin tabi.Hakkinizda hayırlısı olsun..

Back
X