Üç çocuklu çalışan anneler veya tanıdıklarınız..

Şurada ciddi ciddi bir konu açtım, niye tiye alıyorsunuz ki?? Çalışırken de oğlumun eskilerinden giydirdiğim oldu mesela, veya ayın 15 ini zor bulduğumuz. Bazen kıt kanaat geçindiğimiz. Ne oldu ki!? Varlık da yokluk da hepimiz için. Yine mümkün olduğunca çocuklarım sevgi görebildi.. önemli olan buysa evet fakir aileler de kıt kanaat geçinse bile mutlu olabilirler
hiç bir kimseye istediği cevabı yazmam
Eleştirilere açık değilseniz o sizin sorununuz, birde doğumdan sonra bir 10 kilo üstünüzde kalır yeni kıyafetlere almayı unutmayın:kahve:

Ha birde 3 çocuklu üniversitede araştırma görevlisi arkadaşım vardı işi bıraktı çocuklardan dolayı
3 çocuk için uğurlu ama
Anne için uğursuz rakam, direk ev hayatına geçiyor kariyer bitiyor

Arkadaşlar dert değil belki ama gerçekten aylardır düşünmekten çözüme kavuşturamadığım için buradan soruyorum. İki oğlum var, yaşları 5-9. Dokuz -dört çalışıyorum. Yoğun günlerde akşam 7 veya 8 de eve geldiğim de oluyor. Eşim benden daha yoğun. (8-5) 07:30 evden çıkıp;17:30 eve dönüş normalde mesai hariç. Çocuklar da okula gidiyor. Ama ben bir evladımız daha olsun istiyorum. Çocuklarımın bir kardeşi daha olsun istiyorum. Aslında kuzenleri var ve ben hep kardeş gibi kuzenleri var falan derdim ama önceki konumda falan bildiğiniz üzere sadece kardeşlerimle birbirimize destek oluyoruz. Kuzenlerle hep bir şekilde kıskançlık-dargınlık vs.bu gibi sebeplerle bir çocuğum daha olsun istiyorum ama karar veremiyorum. Şu tek başıma halimle (aileler de yanımızda değil) iki çocukla bile yetişemiyorum. Evi yarım bırak işe git; işi yarım bırak eve gel. Çocuklarla oyunu etkinliği yarım bırak mutfağa gir. Bitmeyen çamaşır döngüsü vs.
2. Konum bu zaten. Yardımcım var ama yetmiyor. Hergün alamam; o kadar çok kazanmıyorum. Haftada bir falan geliyor. O da şuraları topla süpürüp sileyim yapıyor. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama çarşafları değiştiriyorum, kitapları yerleştir, kıyafetleri katla ütüle kaldır, oyuncakları düzenle, bulaşıkları yıka. Ben geri kalan süpürme silmeyi hallederim diyor. Ben bilemem kıyafetin yeri neresi, kitabın yeri, tabağın kaşığın yeri neresi diyor. Kadın gelince bildiğin birlikte iş yapıyoruz saati dolana kadar.
Bu halde yetemezken, tekrar anne olmak isterken yine de yapabilir miyim sizce?
Yapabilenler, üç çocuklu full time çalışan anneler nasıl destek alıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.

2 çocuğunuz var Allah bağışlasın.
Zaten çocuklarınız kardeşle beraber büyüyecek.
Yani kuzenler birbiriyle dargın barışık diye bir çocuk daha mı istiyorsunuz?
Gerçekten çok şaşırdım çünkü böyle bir çocuk motivasyonunu ilk defa duydum.:KK57:
Sanırım eşinizde sizde memursunuz.
Eğer hem maddi hem manevi 2 çocuğunuza anca yetiyorsanız öyle kalmalı.
Şahsen ben bu zamanda 1 çocuk için bile binbir hesaplama yapılması taraftarıyım.

Eşiniz bu duruma ne diyor çok merak ettim.

Size tek tavsiyem kardeş konusunda tek sayılardan uzak durun. 2 bence gayet iyi.

Üçüncü çocuk için motivasyon sebebinizin, kuzenlerinizle aranızdaki ilişki oluşu bana da garip geldi.
Ayrıca siz öylesiniz diye çocuklarınız da kuzenleriyle geçinemeyecek diye bir şart yok.
Biz 2'şer kardeş,6 kuzeniz,gayet iyi geçinip birbirimize destek oluyoruz.
Ben ve iki kuzenim yakın oturuyoruz,
bilinçli olarak böyle tercih ettik,
darda kalana koşuyoruz.
Oğlum tek çocuk,3 kız kuzeni var kendinden büyük,hepsini abla bilir,görümcemin küçük kızıyla daha iyi anlaşır.
Diyeceğim o ki kuzen meselesini bir tarafa bırakın.
Üçüncü bir çocuk için maddi ve manevi şartlarınız uygun mu?
Eşiniz bu konuda ne düşünüyor?
Diğer çocuklarınız bundan nasıl etkilenir?
Bunları değerlendirin.

Ben de çalışan anneyim. Oğullarım 6 yaşında ve 8 aylık. Cesaretinizi tebrik ederim. Ben hep dua ediyorum inşallah doktor düğümü sağlam atmıştır diye :-)

Hem kendinize,hem doguracaginiz cocuga haksizlik.Kesinlikle.

Iki oğlumdan sonra sürpriz bi hamilelik sonunda kızım dünyaya geldi, evet çok zor evet iki yıl ücretsiz izin aldım ama hertürlü yorgunluğa değer iyi ki olmuş canım kızım can yoldaşım; memurum işe dönünce üç çocukla nasıl olacak bilmiyorum ama çalışmayan anaları da görüyorum bu süreçte çokta fark yok hatta çalışan anne çocuğuna daha fazla zaman ayırıyor bence. .....

Bence kadını değiştir
Tabak çanak yeri bellidir oraya koysun çamaşırları katlayıp yatağın üstüne koysun sen kaldırırsın ayrıca çarşafları da kendi değiştirsin
Ben haftada 1 alıyorum ve herşeyi o yapıyor bazen yemek bile istiyorum sağolsun yapıyor
3 çocuklu hayat tabiki kolay değil ama istiyorsanız bir şekilde büyür o da

2 çocuklu hayatınızın standartlarını istemeye devam etmezseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.

Geçenlerde internette izledim, 6 çocuklu bir aile. Ağzım açık nasıl olur ki diyerek. Feci de bakımlı bir kadın, onun paspal hali benim kendime özenmiş halim gibi.
Kadın çocukları giydirecek, çekmeceyi açıyor, herşey karman çorman. Ve diyor ki; katlamakla uğraşmıyorum. Haaa size ya da bana uymayabilir bu, hele ki çekmeceleri Marie Condo stili dizen bana uymaz. Ama 6 çocuğum olsaydı sanırım ben de buna takılmamayı denerdim, aksi mutsuzluk getirecekti çünkü.

Gerekli adaptasyonları yapabilirim diyorsanız neden olmasın. Bizim işyerinde 4 çocuğu olan kadın var. Olur yani. Kendinize güvenin.

Daha sık yardimci hanim almaya kazanciniz yetmezken 3.cocuga nasil bakacaksiniz? Tamam var 3 cocuklu calisan anne tanidigim ama evinde yatili hizmetli hanim var, 6+2 evi var yaklasik 3 milyon liralik,altinda 800bin liralik arabasi var yani. Maddiyat sorunluyken 2 cocuk bile fazla bence. Hic girismeyin

hep aynı yardımcı kadın mı geliyor her hafta?
eğer öyleyse evinizin düzenini ona da öğretin..
işleri her hafta sıraya koysun, size böylece fazla iş düşmez.
mesela her hafta cam kapı gerekmez, dolap içlerini de öğrenirse bazı günler de dolap içlerini ve daha ayrıntılı işleri yapar.
ben çok çocuk taraftarıyım şahsen, çevremdeki iki çocukluların neredeyse hepsi keşke 3. de olsaydı diyor

Hiçbir şeye tam yetişemiyorum diyorsunuz. Bu cümle sorunuzun cevabını içermiyor mu sizce? Yani maddi, manevi imkanlar elveriyorsa, on tane de doğurun kime ne tabi ki de...

Benim 2 kızım var. Evden çalışıyorum, büyük kız kreşe gidiyor. Yani size göre çok daha rahatım aslında. Ona rağmen her şeye tam yetişemiyorum ve asla 3. çocuğa yetemeyeceğimi biliyorum.

Bana da her hafta kadın gelıyor . 2 cocugum var. Ikısının yatma saatlerı arasında 1.30 saat var.Her ıkısıde yatınca mutfagı topla, odaları topla derken gecenın körü oluyor.
Ben 3. cocugu asla dusunmuyorum , tam büyütmüşsünüz başa saracaksınız benim gözüm asla kesmiyor .

Arkadaşlar dert değil belki ama gerçekten aylardır düşünmekten çözüme kavuşturamadığım için buradan soruyorum. İki oğlum var, yaşları 5-9. Dokuz -dört çalışıyorum. Yoğun günlerde akşam 7 veya 8 de eve geldiğim de oluyor. Eşim benden daha yoğun. (8-5) 07:30 evden çıkıp;17:30 eve dönüş normalde mesai hariç. Çocuklar da okula gidiyor. Ama ben bir evladımız daha olsun istiyorum. Çocuklarımın bir kardeşi daha olsun istiyorum. Aslında kuzenleri var ve ben hep kardeş gibi kuzenleri var falan derdim ama önceki konumda falan bildiğiniz üzere sadece kardeşlerimle birbirimize destek oluyoruz. Kuzenlerle hep bir şekilde kıskançlık-dargınlık vs.bu gibi sebeplerle bir çocuğum daha olsun istiyorum ama karar veremiyorum. Şu tek başıma halimle (aileler de yanımızda değil) iki çocukla bile yetişemiyorum. Evi yarım bırak işe git; işi yarım bırak eve gel. Çocuklarla oyunu etkinliği yarım bırak mutfağa gir. Bitmeyen çamaşır döngüsü vs.
2. Konum bu zaten. Yardımcım var ama yetmiyor. Hergün alamam; o kadar çok kazanmıyorum. Haftada bir falan geliyor. O da şuraları topla süpürüp sileyim yapıyor. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama çarşafları değiştiriyorum, kitapları yerleştir, kıyafetleri katla ütüle kaldır, oyuncakları düzenle, bulaşıkları yıka. Ben geri kalan süpürme silmeyi hallederim diyor. Ben bilemem kıyafetin yeri neresi, kitabın yeri, tabağın kaşığın yeri neresi diyor. Kadın gelince bildiğin birlikte iş yapıyoruz saati dolana kadar.
Bu halde yetemezken, tekrar anne olmak isterken yine de yapabilir miyim sizce?
Yapabilenler, üç çocuklu full time çalışan anneler nasıl destek alıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.
Eee bütün bunlar içinde kendinize eşinize ayırdığınız özel alan nerde hep ev işi iş , ben 3. Çocukla eşime kendime başbaşa nasıl zaman ayiririm sitede sorgulayn bence diğer çocuklarınz kaç yaşında bilmiyorum esinz ne görüşte bilmiyorum ama 3 çocuk bı yerde kendinden karı koca iliskinden de vermek diye düşünürüm çocuklarınizn zaten bı kardeşi var çalışma durumunz olmasaydı yapım derdim ama hem ev hem 3 çocuk hem iş hem eş ne bileym insan oturup bı kahve içip kitap okuyamayacaksa niçin çalışır ki sabah akşam.

34 yaşındayım. Yani aslında kendime cevabım şu ki şuan şu şartlarda evet zor olur; hamilelikti, doğumdu, bebek bakımıydı falan. Ama 50 yaş civarındaki tanıdığım iki çocuklu anneler hep pişman. Keşke bir tane daha olsaydı diyorlar ve bizim gibi pişman olma, bir tane daha olsun, bizi dinle bak falan diyorlar. Çalışan anne olduğum için evet çocuklarıma evde duran bir anne gibi mükemmel yemekler, pastalar börekler yapamıyorum, her an tertemiz bir ev bırakamıyorum. Ama maddi açıdan farklı şartları var ve evdeyken mümkün olduğunca ilgilenmeye çalışıyorum, oyunlar etkinlikler vs. Dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Belki de ben daha fazlasını istiyorum bilemiyorum. Cevaplarınız için teşekkürler düşüneceğim biraz daha..
Bu 3 çocuk sahibi olmadığı için pişman işyeri ablalari , çocukları kendi yolunda ilerlemek üzere kanatlarını açtıgi ve artık evde boşluk yaşadıkları için sana böyle bir paylaşımda bulunuyorlar. Buyuk olasılıkla yirmili yaşlarda çocuklarını dogurdular ve artık bir daha doguramayacaklari bu yaşlarda sevgilerini aktarabilecekleri bir bebegin yokluğunu hissediyorlar.(menepoz döneminde olmalarının psikolojilerindeki rolünü lütfen yabana atma) Mesela ben 50 yaşımdayken Allah omur verirse ve görürsem o günleri bir çocuğum 20 ,diğer çocuğum 12 yaşında olucak ...ve ben işyerinde yarı yasimdaki iş arkadaşlarıma kendi iç sesimi baz alarak öğütlerde bulunacağım... öğütler verdigim kişinin koşullarını,aile duzenini,çocuklarının yaşını ve ihtiyaçlarını dikkate almayacağım bu öğütleri verirken. Bence sen birkaç gün oturup kendi kendine düşün ,eşinle konuş ...onun bu konudaki düşünce ve isteklerini göz önünde bulundur öyle karar ver

Üçüncü çocuk için motivasyon sebebinizin, kuzenlerinizle aranızdaki ilişki oluşu bana da garip geldi.
Ayrıca siz öylesiniz diye çocuklarınız da kuzenleriyle geçinemeyecek diye bir şart yok.
Biz 2'şer kardeş,6 kuzeniz,gayet iyi geçinip birbirimize destek oluyoruz.
Ben ve iki kuzenim yakın oturuyoruz,
bilinçli olarak böyle tercih ettik,
darda kalana koşuyoruz.
Oğlum tek çocuk,3 kız kuzeni var kendinden büyük,hepsini abla bilir,görümcemin küçük kızıyla daha iyi anlaşır.
Diyeceğim o ki kuzen meselesini bir tarafa bırakın.
Üçüncü bir çocuk için maddi ve manevi şartlarınız uygun mu?
Eşiniz bu konuda ne düşünüyor?
Diğer çocuklarınız bundan nasıl etkilenir?
Bunları değerlendirin.
Tabii ki sadece kuzen olayı yüzünden konu burada değil. Evlenince eşler anlaşamadığı için kızkardeşiyke görüşmeyenler de var. Ama dediğim gibi asıl sebep bir evladımız daha olsun, oğullarımın bir kardeşleri daha olsun, daha canlı neşeli bir ev ortamı olsun maksat

Bu 3 çocuk sahibi olmadığı için pişman işyeri ablalari , çocukları kendi yolunda ilerlemek üzere kanatlarını açtıgi ve artık evde boşluk yaşadıkları için sana böyle bir paylaşımda bulunuyorlar. Buyuk olasılıkla yirmili yaşlarda çocuklarını dogurdular ve artık bir daha doguramayacaklari bu yaşlarda sevgilerini aktarabilecekleri bir bebegin yokluğunu hissediyorlar.(menepoz döneminde olmalarının psikolojilerindeki rolünü lütfen yabana atma) Mesela ben 50 yaşımdayken Allah omur verirse ve görürsem o günleri bir çocuğum 20 ,diğer çocuğum 12 yaşında olucak ...ve ben işyerinde yarı yasimdaki iş arkadaşlarıma kendi iç sesimi baz alarak öğütlerde bulunacağım... öğütler verdigim kişinin koşullarını,aile duzenini,çocuklarının yaşını ve ihtiyaçlarını dikkate almayacağım bu öğütleri verirken. Bence sen birkaç gün oturup kendi kendine düşün ,eşinle konuş ...onun bu konudaki düşünce ve isteklerini göz önünde bulundur öyle karar ver
Eşime kalsa sorun değil, o çoktan kararını vermiş. Benim kararımı bekliyor.

Back
X