Arkadaşlar dert değil belki ama gerçekten aylardır düşünmekten çözüme kavuşturamadığım için buradan soruyorum. İki oğlum var, yaşları 5-9. Dokuz -dört çalışıyorum. Yoğun günlerde akşam 7 veya 8 de eve geldiğim de oluyor. Eşim benden daha yoğun. (8-5) 07:30 evden çıkıp;17:30 eve dönüş normalde mesai hariç. Çocuklar da okula gidiyor. Ama ben bir evladımız daha olsun istiyorum. Çocuklarımın bir kardeşi daha olsun istiyorum. Aslında kuzenleri var ve ben hep kardeş gibi kuzenleri var falan derdim ama önceki konumda falan bildiğiniz üzere sadece kardeşlerimle birbirimize destek oluyoruz. Kuzenlerle hep bir şekilde kıskançlık-dargınlık vs.bu gibi sebeplerle bir çocuğum daha olsun istiyorum ama karar veremiyorum. Şu tek başıma halimle (aileler de yanımızda değil) iki çocukla bile yetişemiyorum. Evi yarım bırak işe git; işi yarım bırak eve gel. Çocuklarla oyunu etkinliği yarım bırak mutfağa gir. Bitmeyen çamaşır döngüsü vs.
2. Konum bu zaten. Yardımcım var ama yetmiyor. Hergün alamam; o kadar çok kazanmıyorum. Haftada bir falan geliyor. O da şuraları topla süpürüp sileyim yapıyor. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama çarşafları değiştiriyorum, kitapları yerleştir, kıyafetleri katla ütüle kaldır, oyuncakları düzenle, bulaşıkları yıka. Ben geri kalan süpürme silmeyi hallederim diyor. Ben bilemem kıyafetin yeri neresi, kitabın yeri, tabağın kaşığın yeri neresi diyor. Kadın gelince bildiğin birlikte iş yapıyoruz saati dolana kadar.
Bu halde yetemezken, tekrar anne olmak isterken yine de yapabilir miyim sizce?
Yapabilenler, üç çocuklu full time çalışan anneler nasıl destek alıyorsunuz, yardımcı olursanız sevinirim.