Off ne buyuk cehalet. Ustelik aglama krizleri falan ne kadar antipatik.
Siz kizlariniza simdiden kuzenleriyle kardes olduklarini belirterek ufak ufak beyinlerini isleyin bence.
Yolcu etmeye gitmezseniz iyice ustunuze gelebilirler. Siz onu gorev gibi dusunun birakin buyukluk sizde kalsin.
Ben bile daha şimididen cocuklarimla kuzenlerine sürekli
siz kardeşsiniz kavga etmeyin falan filan hep böyle konuşuyorum.
Bende akraba evliliğine karşıyım.
Herkes akraba evliliğine dokunmuş ama bence burada sorun akraba evliliği değil, komşu oğluna bile küçücük kızım yakıştırılasa şaka yapılsa bunada kızarım.
Burada konu çocuk yaştaki yavrulara bu tür durumların empoze edilmesi, istemeden, şaka yoluyla olsa dahi.
Ahh o tımsah gozyasları yokmu zaten ahhh
Bırakın yahu ne ugurlaması. Bende hıc haz etmem oyle durumlardan bıde sakası yapılacak. Uyardıgınız halde kac defa devam etmısler. En guzel cevabıda usturuplu sekılde vermıssınız. Onlarda lafı yıyıp oturunca mıdelerıne oturmus acısı gozlerıne vurmus. Aglasınlar hanımlar bosverın bakın keyfınıze..
Tabi ki gitmeyin. Sonuna kadar haklısınız, verdiğiniz tepki de gayet yerinde dozajında. Haksız olduğunuz bir nokta göremedim.
Giderseniz, yaptığından pişman oldu da geldi diyecekler. Ellerine bu kozu vermeyin.
Hem iğrenç iğrenç şakalar yapıyorlar el kadar çocuklar üzerinden, hem aynı yatakta yatırıyorlar, hem de utanmadan ağlıyorlar.
Sizin onlara karşı ne kadar kırmama, nazik olma sorumluluğunuz varsa, onların da size aynı şekilde hatta daha fazla var, çünkü siz o aileden değilsiniz, sonradan o ortama girmişsiniz.
Çok merak ediyorum acaba o örümceklerin kocalarına (yani eniştelere de) böyle ağlıyorlar mı?
Siz sadece onların oğullarının eşisiniz, bağınız bu kadar. Onların kölesi değilsiniz. Gitmeyin.
[/COLOR]
ben yanlız bırakmak istemiyorum da bunu birde eşime anlatabilsem.geçen sene görümcemin oğlu büyük kızımın yanağını okşayıp öpüyordu.eşim rahat davranınca artık dayanamadım eşime anlattım.eşim sana öyle geldi dedi.onlar kardeş sayılırlar diyor.sonra kızlarını isteyincede gülüyor.bende eşime döndüm ben hal ve hareketleri anlamayacak kadar aptal değilim.resmen arabada yer kalmayınca kız kardeşi durunca kızıma sen gel kucağıma dedi.yolda kucağında gidene kadar yüzünüü okşada öptü dedim.bunlar babaya anlatmak çok zor ama mecbur kaldım.hala inanmıyor çıldıracağım.hep kaynanamın yüzünden zorla çocukların aklına soktu.eşim anlamıyor anlamakmı istemiyor anlmadım.bazen acaba akraba ollsunu mu istyorda bana söylemiyor diye düşünüyorum yada kalplerini kırmamak içinmi gülüyor anlmadım.hiçbirşeye kesnin cevap vermiyorki.sanki duvarla konuşuyorum
az önce eşimle telefonla görüştük sen yine git büyüklük sende kalsın diyor.kafam karma karışık.hiç gidesimde yok bak bak söylediklerine pişman oldu geri geldi diye düşünürler diye düşünüyorum gitmezsem bu seferde gitmedim diye ellerine koz geçecek beni suçlamak için.gidip gitmemekle arasında kaldım.hiç içimden gitmekte gelmiyor.
Ne pis insanmış onlar, kusura bakmayın ama eşinizin ailesinin zihniyetinden tiksindim. Akraba evliliği boyutunu düşünmem bile, bu yaşta çocukların zihinlerine neler sokuyorlar.
Ülkemiz erkek egosunu şişirmekten vazgeçmeyen kadınlarla dolu, daha küçücük çocuğun aklına pis düşünceler sokmak da marifet olmuş. O çocuk yarım akıllı bir şey olsa sizin kayınvalienizin, görümcenizin lafına bakıp kızınıza bir şey yapma hakkını kendinde görebilir!!!
Ben olsam kızımı ne tek başına yanlarına bırakırım, ne de o erkek kuzenleriyle oynamasına izin veririm. Okurken deliye döndüm. Kuzenleri birbirlerine yakıştırıyorlar, kaynana oğlana kızı öptürüyor. Çocuğa tokatı yapıştırdığım gibi o kaynanaya bir güzel çemkirir, kızımı da alır çeker giderdim. Kocam bile umrumda olmazdı.
Kız çocuğunu başka bir şeye benzemez, bakın size bir olay anlatayım. Bizim komşumuzun akrabasının başına gelmiş. Küçük torunu var 6 yaşında güzel bir kız, mahallelerinden bir çocuk ki sanırım 7-8 yaşlarında o da, kızı kuytu bir yere götürüyor. Açıp pipisini gösteriyor, ondan da bir şeyler istiyor. Dinlerken aklım yerinden çıktı, allahtan kız kötü bir şey olduğunu anlamış da kaçmış. Abartmak istemem ama çocuk akıllarıyla birbirlerine zarar de verebilirdiler.
Şimdiki çocuklar çok pislik görüyor, kimisi kötüyü ayırt ediyor, kimisi özümsüyor. Kız çocuğu sahibisiniz, canına yandığımın memleketinde mağdur olan hep kızlar kadınlar olur, erkeğe ne zarar gelir ne laf. Lütfen dikkat edin, taviz vermeyin. Bu konu başka bir şeye benzemez, benim bir kız kardeşim var anne değilim ama onunküçük annesiyim. En büyük isteğim ilerde kız evlat sahibi olabilmek, onu temiz, düzgün ahlaklı ve dinine bağlı birisi olacak şekilde yetiştirmek. Benim üzerine titrediğim küçücük kızımın adını bir erkek adıyla aynı cümlede sarfetme cesaretini gösterenin anlını karışlarım, kocam, kaynanam, görümcem eltim farketmez, kimsenin haddine düşmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?