• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üç kağıtçı kayınpederim

böyle bir kayınpederim var. insan kendi anne babasını seçemiyor ki eşininkini seçsin.annesi bize yardım etmek istiyor gibi görünse de babasının derdi. bizi salak yerine koymak. eşimin annesinin üstüne olan evde biz oturuyoruz kira vermeyelim diye.evi kendimize göre yaptırıcaz.daha bu kışımız evde babası 3 yıllık birikmiş emlak borcunu bize ödetmeye çalıştı.ödemek istemedim.evi üstümüze geçirseydi amenna borç benim diye kabullenirdim.kayınvalidem bu sene biz ödiyelim seneye onlar öder dedi.bizim üstüme geçirilmeyen evin ne borcunu ödeyeceksek seneye kağıt üstünde adımız yazmıyor.önceden evi kullanma sözleşmesi imzalayalım dedim kayınvalideme kabul eder gibi yaptı kabul etmedi.babası zaten direk bizden birşeyler bekliyor gibi,kayınvalidem verirseniz olur olmazsa ben öderim gibi görüntü çiziyor.

siz oturmasaydınız, başkasına kiraya verip her ay kira alabilirlerdi.emlak borcu dediğiniz emlak vergisimi yoksa evin kredi borcumu.ve nekadarlık bir borç.kira vermeyeceksiniz borcu ödeyin.hem ortada kayınpederinize üç kağıtçı yaftasını yakıştırcak bir durum da görmedim.eğer zorunuza giden bir durum varsa çıkın kiraya,kimsenin borcunu ödemezsiniz olur biter.kayınpederinizde kime isterse kiraya versin. alıcak verecek olmaz.birikim yapmadan evlenmeyi seçen sizlersiniz.sonra anneden babadan medet bekleyende sizler.

böyle bir kayınpederim var. insan kendi anne babasını seçemiyor ki eşininkini seçsin.annesi bize yardım etmek istiyor gibi görünse de babasının derdi. bizi salak yerine koymak. eşimin annesinin üstüne olan evde biz oturuyoruz kira vermeyelim diye.evi kendimize göre yaptırıcaz.daha bu kışımız evde babası 3 yıllık birikmiş emlak borcunu bize ödetmeye çalıştı.ödemek istemedim.evi üstümüze geçirseydi amenna borç benim diye kabullenirdim.kayınvalidem bu sene biz ödiyelim seneye onlar öder dedi.bizim üstüme geçirilmeyen evin ne borcunu ödeyeceksek seneye kağıt üstünde adımız yazmıyor.önceden evi kullanma sözleşmesi imzalayalım dedim kayınvalideme kabul eder gibi yaptı kabul etmedi.babası zaten direk bizden birşeyler bekliyor gibi,kayınvalidem verirseniz olur olmazsa ben öderim gibi görüntü çiziyor.
KENDİNİZ OLMAYAN BİR MALI ÜZERİNİZE İSTİYORSUNUZ KARŞILIĞINI VERMEDEN ONLARDA KİRA YERİNE BORCU ÖDEMENİZİ İSTEMİŞ BENCE BU FİKİRLERİNİZ HUZURUNUZU KAÇIRMADAN KİRAYA BAŞKA BİR EVE ÇIKIN .

herkes gibi olacak yorumum doğal olarak:))
akmayan kokmayan ısınan bir ev bulup kiraya çıkarsın.
ne eşinin ailesi ile muhatap olursun ne de ev vergisi ile.
ödersin kiranı oturursun gönül rahatlığı ile.
şu anlattığın vaziyette kp e üçkağıtçı demek vicdansızlık olur.
sen kp in başkaca huylarından tutturup size de kazık atacağından dem
vuruyorsun ama sapla samanı karıştırmışssın.
tabiki de bi zahmet oturduğunuz evin ufak tefek borcunu ödemenizi beklerler.
ne şanslısınız ayrıca.
senelerdir kira ödedik,sonra da deet zahmet kredi ödeyeceğiz diye anamız ağlıyor.
kıymetini bilin biraz yahu...

düğünde yardım etseydi eşime düşünme payı olabilirdi fakat eşimin parası ile düğün olabildi sadece.
kimse sizin düğün paranızı ödemek zorunda değil. ödemedi diye de bedavadan kendi evlerinde oturtmaya da mecbur değil.

bi emlak vergisi ödemeyle ev sahibi olunsaydı hepimiz 2-3 ev sahibi olmuştuk sonuçta emlak vergisi benim bildiğim en fazla 1 aylık kira bedeli değil mi? ödenmeyenleri , faturaları, faizleri vs eklesek EN FAZLA 5-10 katına çıkar. yani senin en fazla 1 yıllık kira paran. bi zahmet onu da ödeyiverin. zaten yapman gereken şeyi yapmak için evin tapusunu istiyorsun. sonra da sana evini açmış adama üç kağıtçı diye iftira atıyorsun. madem bu kadar gururlusunuz o zaman çıkın evden kendinize ev bulun herkes kendi masrafını çeksin. orayı kiraya verince daha az zararlı çıkralar maddi olarak. manevi olaraksa insanın ailesi ile kiracısı bir değil tabi, bu sebeple adamlar oğlumuzla gelinimiz yakınımızda olsun demiş muhtemelen siz de kabul etmişsiniz karşılığında bedel olarak kimbilir almak için kaç sene çalıştıkları evi istiyorsunuz. bari onlar ölene kadar bekleseydiniz bu ne acele

Son düzenleyen: Moderatör:
zamanında ben burda oturuyorum diye kayınvalidem bildirseydi belediyeye vergi çıkmazdı kendi üstüne olan evde oturuyor görünüyorsan başka senin üstüne ev yoksa vergi ödenmiyor.diğer evde kayınpederin üstüne görünüyor.o evide kayınvalidemin elinden parasını (kayınvalideme ait tamamen) alıpta sana ev yok deyip göndermiş.o yüzden kayınvalidem bırakmıyor kayınpederimi kadının çok hakkını yemiş.evet ev vergisi
Bir sürü ayrıntı. Biz şu an senin içinde oturduğun ama kira vermediğin ev hakkında konuşuyoruz.
Sen kira vermiyorsun ama oturduğun evin en azından vergisini bile ödemek istemiyorsun.
Nasıl adalet bu?
O zaman şimdiye kadar eşinin annesinin evinde oturmuşsunuz, babana söyle sana şehrin istediğin yerinden güzel bir ev alsın üstüne yapmıyorsa bile vergisini ödeyerek oturtsun birazcık..

Valla ben de cok kotu evlerde kaldim.. rutubetten dolabimdaki kiyafetlerim kuf de tuttu, 300 liralik dogalgaz faturasi odememe ragmen isinamadim, 3 ay banyosundan su gelmeyen evde de yasadim.. ama ev sahibine demedim ki evin berbat bu ayki kirayi vermeyecegim, apartman aidatini odemeyecegim..

zorla mi tutuyorlar sizi o evde.. begenmiyorsaniz oturmayin.. hee bir de kesin borcum var caresizim, kocam baska alternatif kabul etmiyor diyeceksiniz..

hem karnım doysun hem pastam dursun sizin düşünceniz.
o insanlar size evlerini açmışlar ve kira almayacaklar belliki ev vergisini ödeyememişler ne ar yani ödeseniz..
birde anlaşma imzalamak, evi üstünüze yaptırmak felan
kimin üçkağıtçı olduğuna dair düşünceler oluştu aklımda..

Çoçuklugum 1+1 evde geçti... Sobaylıydı kışın rutubet olurdu ama annemle babama o ev saray gibi gelirdi.... Sıfırdan bir başlangıç yapmışlar tabiricaizse bir yorgan bir döşekle evlenmişler... Dedem yardım etmemiş babamın çalışdığıyla bir kanepe birde eskiciden alınan bir buzdolabı varmış... Abim dünyaya gelmiş babam askere gitmiş... Annem evde iççamaşırı satarak hem askerde babama bakmış,hemde evi geçindirmiş kimsenin destegini almadan...Yeri geldi komşulardan bayat ekmeğiniz varmı köfte yapacağım diyerek ekmek aldım onu yedirdim abine dedi ama hiç kimseye benim durumun yok muhtacım diye belli bile etmedim dedi ne benim aileme ne babanın ailesine... Babam askerden gelmiş akşamları babamla evlere tencere pazarlamaya başlamışlar... Biraz birikim yaptıkdan sonra o 1+1 bir evi almışlar ama öyle çok sevindik sanki bize saraydı diyorlar... Şuan çok şükür evimizde arabamız var... Babam bizi okuttu büyüttü bunları niyemi anlattım size hiçbirşey öyle hazıra konmakla olmuyor... Benim ailemin bana ögrettiği bu siz vergi borcunu ödeyemem benim değil triplerindesiniz zaten evde akıyor diye birde üstüne nankörlük yapıyorsunuz... Babamla annem o 1+1 evi almak için gece gündüz çalışmışlar.... Hem hazır eve otur hemde bahane bul ne ala... Evden bu durumdan şikayetçiyseniz çalışın karıkoca iyi bir ev alın... Nişanlıyım herşeyi çeyizimi kendim aldım nişanlım babasından beş kuruş para istemedi ,beyaz eşyaları altınları kendi yaptı benimde destegimle... Kp sadece mobilyanızı alırım dedi onu bile istemedik kiracıyız zaten uygun şeyler alacagız dedik nişanlım sıkışırsam isterim baba dedi ... Siz bedava evde oturun hem düğünde yardım etmedi, ev bizim degil, ev akıyor diye komik bahaneler uydurun çok sinirlendim... İnsanlar çok zor şartlarda evleniyor adam sizi kira gibi büyük bir dertden kurtarmış birde burun kıvırıyorsunuz....
Not : Annemin babasında durumu iyi,babamın babasınında köyde hayvanları tarlaları var...Annem daha babanneme pek anlaşamadığı halde Allah razı olsun der yinede baban askerdeyken kışlık yiyeceği felan gönderdi der...

Son düzenleme:
vay anasını be hem kira vermeyeceksiniz hemde eve olan borcu ödeyin deyincede ev benim değil ki diyeceksiniz.. kayınpederinizin yerinde olsam sizden kira alırdım üstelik oturduğunuz geçmiş dönem kira borçlarınıda talep ederdim..

sizden farklı bir yorum beklemezdim tabi siz benim yerime her tarafı akan buz gibi bir evde oturun siz üstüne emlak borcunu ödeyin daha ne olsun.bi dahaki seneye eşinizin ailesinin diğer borçlarını ödersiniz belli mi olur.

madem bu kadar beğenmiyorsunuz neden hala o evde oturmak istiyorsunuz
başka eve kiraya çıkabilirsiniz

Madem öyle, o zaman çıkın kirada oturun. Eskiler içinde oturuyorum demişsiniz ya döşeyin evinizi oturun o zaman. Bunca evlenen insan kocasının babasının evinde oturmuyor.

Başka evde oturun o zaman sizde. Madem bu kadar şikayetçisiniz herşeyden.
Ayrıca eşiniz ailesi hakkında bu tarzda konuştuğunuzu biliyor mu?

Back
X