• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üç kağıtçı kayınpederim

evet aynen öyle kendine ait olmaya alın teri olmayan mülklerin kendisinin olmasını istiyorsa KÜÇÜLÜYOR küçük yerde kazanamadım büyük yerde yapamadım hep bahane hep bahane siz hem kanım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz madem kira ödemeye meraklısınız yarın gidin evde oturma sözleşmesi istiyorsunuz ya onun yerine KİRA sözleşmesi yapar paşa paşa kira öder keserisiniz sesinizi
kv güvencesi derken kadın size iyilik yapmış minnet duyup saygı duymalısınız arada hediye alıp mutlu etmelisiniz çok zor değil bunlar anladığım kadarıyla faturada ödemiyorsunuz oh ne ala memleket
siz kaynımı kiraya da çıkarırsını kp de borçlandırırsınız.sizde anlamamak için çaba verdikçe KÜÇÜLÜYORSUNUZ.o zaman kp kiranızı versin sizin nereye gideceğinze karar versin.kv faturaları ödesin pazarlığını görün sizin evde ne yiyip içeceğinize giyeceğinize karar versin

evet zorla oturttu
Boyle de o zaman bastan.
Madem zorla oturuyorsun, ve hic bir seyine karismalarini istemiyorsun, o zaman tek sIkkin var.
Esinle bir olup butun faturalarinizi odiyeceksiniz, kira da odiyeceksiniz.
Kiraci olursaniz vergi borcunu odemek zorunda deyilsiniz.
Ama esin buna yanasmiyorsa, hazir cocugun da yokken bosanicaksin canim.
Uzgunum, parayi veren dudugu calar demisler.

Hala sizin maddi ihtiyaclarinizi onlar karsiliyorlarsa, elbette size karisma hakkini ellerinde gorecekler.

Keske bastan evlenmeseymissin.

gelmiş önümüze atıyor kağıdı köpeğe kemik atar gibi sanki 3 yıl ben oturdum da ödemedim.o geçen 3 yılda evli bile değildik eşimle.hani sorun olsa kv nin olur ona noluyor anlamış değilim. ortada alım satım yokki onun hakkı hukuku devreye girsin.

Sizin kayınpederin üslubu ile ilgili bir sıkıntınız varsa o konuda size hak verebilirim. Ama o vergiyi ödemem gerekiyor mu diyorsanız eğer kira vermiyorsanız size yakışanı o vergiyi vermeniz olur. Bakın bu devirde kira vermeden oturmak inanılmaz lüks. İki maaşla bile insanlar ev alamıyor çoğu zaman. Ucu ucuna yetiyor. Fatura ödüyor musunuz tam bilmiyorum ama kira ödemiyorsanız, kiraya kıyasla cüzi bir miktar olan vergiyi ödemekte bir sakınca yok. Üslubunu beğenmemişsinizdir, size bunu söyleme biçiminden hoşlanmamışsınızdır, bunu eşinizle paylaşıp bize bu şekilde muamele ediyorsa ben de bu evde kalmak istemiyorum diyebilirisiniz. Ama benim gördüğüm yaşayacağınız yer konusunda bile söz hakkınız yok. Burda gayet hakkını savunan biriyken gerçek hayatta alınan kararlarda bu kadar pasif olmanız şaşırtıyor beni.

siz kaynımı kiraya da çıkarırsını kp de borçlandırırsınız.sizde anlamamak için çaba verdikçe KÜÇÜLÜYORSUNUZ.o zaman kp kiranızı versin sizin nereye gideceğinze karar versin.kv faturaları ödesin pazarlığını görün sizin evde ne yiyip içeceğinize giyeceğinize karar versin

Burda kendi durumunuzu mu anlattınız anlamadım. Eşinizin mesleği yok mu? Eve yiyeceği içeceği onlar mı alıyorlar da onlar karar veriyorlar?

Vay terbiyesiz,üç kağıtçı kayınpeder vay!
Adam hem vergi ödemenizi istiyor hem pazar alışverişinize dahi burnunu sokuyor.
Ama ana kuzusu eşiniz evden inatla çıkmıyor.
Sizin bu kadar üzüldüğünüzü gördüğü halde hem de.
Eee arkadaş demezler mi; kocan sana sahip çıkaydı hiç kimse seni ezikleyemezdi.
Benim iki babadan biri teklif etse verginizi ödeyelim diye önce benim kaşlarım çatılır, ne alaka diye.

Burda kendi durumunuzu mu anlattınız anlamadım. Eşinizin mesleği yok mu? Eve yiyeceği içeceği onlar mı alıyorlar da onlar karar veriyorlar?
kısaca ev kiminse mesele olur. olur onun aklı fikri vs si kendi eviniz mi yoksa ne olacağı belirsiz miras ev mi deseler heralde sizde kendi evim derdiniz.

Sizin kayınpederin üslubu ile ilgili bir sıkıntınız varsa o konuda size hak verebilirim. Ama o vergiyi ödemem gerekiyor mu diyorsanız eğer kira vermiyorsanız size yakışanı o vergiyi vermeniz olur. Bakın bu devirde kira vermeden oturmak inanılmaz lüks. İki maaşla bile insanlar ev alamıyor çoğu zaman. Ucu ucuna yetiyor. Fatura ödüyor musunuz tam bilmiyorum ama kira ödemiyorsanız, kiraya kıyasla cüzi bir miktar olan vergiyi ödemekte bir sakınca yok. Üslubunu beğenmemişsinizdir, size bunu söyleme biçiminden hoşlanmamışsınızdır, bunu eşinizle paylaşıp bize bu şekilde muamele ediyorsa ben de bu evde kalmak istemiyorum diyebilirisiniz. Ama benim gördüğüm yaşayacağınız yer konusunda bile söz hakkınız yok. Burda gayet hakkını savunan biriyken gerçek hayatta alınan kararlarda bu kadar pasif olmanız şaşırtıyor beni.
oturacağım yerde söz hakkımı yok saydı artık nereye kadar giderse bu söz hakkı tanımamak.

Boyle de o zaman bastan.
Madem zorla oturuyorsun, ve hic bir seyine karismalarini istemiyorsun, o zaman tek sIkkin var.
Esinle bir olup butun faturalarinizi odiyeceksiniz, kira da odiyeceksiniz.
Kiraci olursaniz vergi borcunu odemek zorunda deyilsiniz.
Ama esin buna yanasmiyorsa, hazir cocugun da yokken bosanicaksin canim.
Uzgunum, parayi veren dudugu calar demisler.

Hala sizin maddi ihtiyaclarinizi onlar karsiliyorlarsa, elbette size karisma hakkini ellerinde gorecekler.

Keske bastan evlenmeseymissin.
işt bunu anlamak istemiyor bende kimsenin insiyatifine güvenmiyorum. bunu benim anlatmam değil anlaması mesele.işin nereye gideceğini biliyorum. yine de oturmadığım 3 yılın parasını ödemem.

kısaca ev kiminse mesele olur. olur onun aklı fikri vs si kendi eviniz mi yoksa ne olacağı belirsiz miras ev mi deseler heralde sizde kendi evim derdiniz.
Size eşinizin mesleği yokmu? Eve yiyeceği içeçeği onlarmı alıyor diye bir soru yöneltilmiş size sizin anlayıp verdiğiniz cevap bumu... Sizi gayet açık net bir soru yöneltilmiş ama siz cevap vermemek için eveliyip geveliyorsunuz ... Bravoo.... Sonra yok kp borcunu kim çıkardı ,yok kaynımı konu nesil geldi dersiniz net degilsiniz o kadar....

Belki ilerde o ev sizin olacak, bu acele niye? Zaten genelde böyle olur, direkt oğlumuz evlendi, hoop ev üstüne hiç görmedim? Şikayet eden gelini de görmediğim gibi. Siz kira vermeden oturma lüksünü bulmuşsuuz, vereceğiniz 3-5 kuruş vergi de aslan kesilmişsiniz. Oturduğunuz müddetçe ödemeyeceğiniz kiraları düşündünüz mü peki hiç?

Başka bir oğulları daha varsa da kusura bakmayın ama oturacağınız müddetçe vermeyeceğiniz kiraları düşünün o vakit, o halde piyasının altında da olsa her ay kira verin bakalım kayınpederinizle, kayınvalidenize? Bedava oturmaya gelince amenna, ama ufacık bişeyi ödemeye gelince konu, benim üzerime mi ev?

Doğru, ev sizin değil ve sizin olmayan mülkte de kira vermeniz gerekiyor, kira almamaları durumuna neden bana ait olmayan mülk' te kira vermeden oturamam demeniz? Sizinkisi Rabenna hep bana durumu oluyor biraz. Keşke benim de kira vermeyecek evim olsaydı da, 3 senelik vergisini ödeseydim. Vermediğim kiralarla da kendi evimi almaya fırsatım olurdu.:KK14:

Sen o evde kira vermeden oturuyorsan üç kuruşluk emlak vergisinin lafını etmeyeceksin. Adam niye üç kağıtçı olsun?

Oturmadığım zamanı niye vereyim diyorsun? Ama oturduğum eve kira vermiyorsun faturalarını ödemiyorsun (elektrik su bedava oh ne ala) bu açıdan düşün. Daha dün evlenmişsin evi üstümüze yapsınlar diyorsun. 13 yıllık evliyim bir kere böyle bir şey talep etmedim, eşim ailesinin verdiği evi üzerine alacak olsa gidip tapuya ortak olmam. Ne münasebet...

Kendini haklı çıkarmak için konuyu başka yönlere de sen saptırıyorsun. K.validen ve k.pederin ayrı olmadığına göre sen k.validemle anlaştık k.pederin hakkı yok diyemezsin. K.pederin hayırsız diye evde hakkı olmadığına da sen karar veremezsin.Sen daha dün evlendiğin eşine verilmesi muhtemel ev için hak iddia ediyorsun da adam yıllardır evli olduğu karısıyla beraber aldıkları ev hakkında fikir yürütemez mi?

Hem k.validen nine maaşıyla geçiniyorsa eşinin o emlak vergisini babası teklif etmeden vermesi lazım.

Güvencem yok belki evden bizi atacaklar toplu kirasını isteyecekler diye düşündüğün eve tamirat yaptırmak istemen neden o zaman?

Madem rahat değilsin çıkın kiraya, o 3 yıllık emlak borcunun bilmem kaç mislini kira olarak verin de o zaman rahatlarsın belki...

Son düzenleme:

Sen böyle yazmışsın.

caninfistigi böyle bir soru sormuş sana.

Verdiğin cevap bu.

Salak yerine koyuyorsun insanları. Çok ayıp ya.

Dalga geçiyorsun resmen. Sorulan sorular ortada, verdiğin cevaplarda. Konuyu istediğin yöne evirip çeviriyorsun.

Ben borcun ne kadar oldugunu ve kac aydir o evde oturdugunu da sordum ama bir cevap alamadim. Halbuki diger tum yorumlarima alintiyla karailik vermisti. :110:

Neden konu actiginizi gercekten anlayabilmis degilim.
Esinizin ailesine ait bir evde oturuyorsunuz.
Yok kayinvalideniz belediyeye bu evde oturuyorum diye bildirmemis borc olusmus, yok her yeri akan soguk evmis neden sizin olmayan evin borcunu odeyecek missiniz?
Insanlar soru sormus ortada cevap yok.
Ne bekliyordunuz 'aferin ne guzel yapiyorsunuz sakin ha sizin ustunuze yapmadiklari fakat sizi kira odeme zorlugundan kurtardiklari bu evin nezaketende olsa borcunu odemeyin mi demeliydik?'
Uc kagitci insanlar yuzunden burada vaktimizden oluyoruz tee Allahim...

Back
X