Uçağı kaçırmak ve rapor alamamak...

Ağrı’dan kalkan servis de 17’de bitiyor benim buraya . Eylülde şey oldu hatta, Van’daydım, Doğubayazıt’a geçmem lazım pazar günü. Ertesi gün de okulun ilk günü. Sabah 9 gibi aradım, “arabalar doldu, 15’ten önce gelin belki ek araba çıkar” dediler. O belki için koştur koştur otogara gitmiştim .

Hemen Van-Ağrı otobüsü aradım, 14’te buldum. Ama Ağrı’dan Doğubayazıt’a geçmeye yetişmiyormuş. Ağrı’da 18.30’da iniyorsun, son servis 17’de. Kabus gibi bir gündü. Sağolsun ilçe arabasının şoförü özellikle ilgilendi. Sıkıştırdı bir yere, şartları zorladı. 15 arabasına dahil etti beni. Son çare başka aynı yere gidecek kişilerle birlikte taksiye binmekti aklımda. O günden sonra 15’te bineceğim arabaya sabah 7’de arayarak rezervasyon yaptırmaya başladım .

İnsanların acelesi var zaten, sabahın çok erken saatlerinde kuyruk oluşuyor, orada da "çantayı aç kapa, aynı güvenlikten çantayı geçir kendin de bir daha geç" derken feleğim şaştı. Evet havaalanı deneyimim çok yok, bu yüzden ciddiye almam gereken noktaları es geçmişim. Güvenliğe uçak saatimi gösterseydim bir nebze hafifletirdim bu kontrolleri belki.

Ayy benden de Antalya’da iki kez kedimi kucağıma alıp kutusunu cihazdan geçirmemi istediler . Nasıl korkak bir kedi görsen, kutudan çıkarmak bile çok uzun sürdü hayvanı. Montum, pc ayrı tepside, laptop çantası ayrı tepside, günlük çantam ayrı tepside. Bir de kediyi tut, kutuyu bekle, başım döndü resmen. Bir daha astronot çantayla götürücem. Alışmadığı için kullanamadım. Onda istemezler sanırım kediyi çıkarmamı.

Nebulizatörü de çıkarttırırlar mı acaba çantadan Ben de haftaya 2 çocukla yolculuk yapacağım. Uzun zamandır uçağa binmedim. Küçükle ilk tecrübem olacak anamı ağlatmaz umarım. Valizim olmayacak.

2 ay tatil ile bu konunun ne alakasi var?
Konu sahibi ucagi kacirmis olabilir, ama cok daha gerekli durumlarda idare kendisi rapor al diyor. Biz de merakli degiliz mesela bir yakinimiza refakat ederken doktor doktor gezip rapor istemeye.

Konu sahibi ucagi kacirmis olabilir, ama cok daha gerekli durumlarda idare kendisi rapor al diyor. Biz de merakli degiliz mesela bir yakinimiza refakat ederken doktor doktor gezip rapor istemeye.

Alıntıladığınız mesajın sahibi değilim ama 2 ay tatilin şöyle alakası var. Öğretmen arkadaşlardan biri özel sektörde çalışan eşinin tatilini kıskanıyormuş. Bayram zamanı hemen birleştiriveriyormuş yıllık izinle. Ama öğretmenlerin böyle hakkı yokmuş dedi. İnsanlar da iyi de özel sektörün yıllık izni 2 hafta, memurun 3 hafta diye hatırlattı. Yani öğretmenlerin yıllık izni olmamasının nedeni yazın 2 ay, kışın 2 hafta zaten izinlerinin doğal olarak olmaları. Bir de üstüne 3 hafta memur izni verilemez mantıklı olarak.

İdare rapor al demiş burada da söledik bu evrakta sahteciliktir diye. Yani sizi suça yönelten bu “idarecileri” yazılı kanıtınız varsa savcılığa bile verirsiniz görürler sonra nasıl alınırmış sahte rapor. Hatta örnek verdim açım diyen adama aman çalıver diye öneride bulunuyor musunuz diye. Yani suçu övme ve işlemeye teşvif yapmayın diyoruz şurada. Bir sorunu suç olan bir davranışla çözemezsiniz. Zaten cezalar yazılıyor ama keşke her rapor haklı mı değil mi bakılsa hem veren hem alan işten atılsa ne güzel olur o zaman anlaşılır yapılanın suç olduğu.

He ne yapalım? Valla onunla ilgili kamuoyu yaratın destekleyelim. Aynı şey doktorlar için de geçerli. Çocuk hastayken sağdan soldan bakıcı bulunmaya çalışıyor insanlar ama başhekim demiyor “git rapor al” diye çünkü suç yani daha açık nasıl anlatılabilir gerçekten bilmiyorum.

doğu beyazıt ağrı gibi yerlerin ilçeleri için servisler dolmuşlar otobüslerin bulunmaması normal olabilir ben o bölgeleri bilmiyorum
mesela gaziantepden arabana veya nizibe gitmek için ilçeleri ve ulaşımı sık olmayanlar için akşam 9 a kadar dolmuş var :)

bu arada konu sahibi korona olmasaydı yola çıkacak olsaydı sadece antep de değil maraş adana mersin malatyaya da bakabilirdi aktarma için ...

Oda birşeymi annem günlerce ufak ufak kalp krizi geçiriyormuş farketmedik bi gıcik gibi birsey geliyordu öksüruyordu sıkışma oluyordu gittik kalp damarı tıkanmış anjio olmuştu filmlerde ki gibi saniyorlar

İnsanların izni var bizim yok mecbur rapor alıyoz hüğü diye ağladıkları için sizin de tatiliniz var onların yok napsın onlar da mı rapor alsın dedim. Refakat için hastanede kalan kişiye zaten rapor veriliyor kimi kandırıyosunuz

Oda birşeymi annem günlerce ufak ufak kalp krizi geçiriyormuş farketmedik bi gıcik gibi birsey geliyordu öksüruyordu sıkışma oluyordu gittik kalp damarı tıkanmış anjio olmuştu filmlerde ki gibi saniyorlar
canım yeni mi oldu bu geçmiş olsun iyi mi şimdi annen ?

Ay boş ver algılamaz yani direkt trigger oluyo ÖKÖ OY TOTÖLLÖ NÖ OLOKO diye. Yazdığımızı okumamış bile. Bu yalan belgedir evrakta sahteciliktir diyoruz hala gelmiş refakat nasıl edicem. Etmeyeceksin işte izin alamıyosan, kendin bi yol bulacaksın insanlara zorla sahte iş yaptırmayacaksın. İnanılmaz savundukları şeyin ne olduğunun farkına varamıyolar bi türlü : D

konu sahibi siz nasılsınız bu arada ?
İyi sayılırım ben de, boğazdan kaynaklı sıkıntı yaşıyorum ama başka belirti taşımıyorum. Şimdi gerçekten rapor almam lâzım, bunun için test yaptırdığım hastaneyi defalarca aradım. Oradan rapor almam gerektiği söylendi zira. Ancak telefonlarıma bakılmıyor ve üç gün içinde rapor sunamadığım durumda para cezasıyla karşılaşma ihtimalim yüksek.

Bunun suç olduğuna inanmayanlar için link bırakıyorum:

Hasta görmeden reçete yazmak da suçtur bu arada kamu spotu gibi olsun da doktorları darlamayın. Suç olan şeylere “yahu ne olacak yardımcı oluver” diye duygu sömürüsü yapmayın. Yasal şeyler isteyin sadece lütfen.

O mu rapor almak alayım diyen onu yonlendiren mi sizce

aksilik geldi mi üst üste gelir hep zaten
şifa diliyorum

Hatta yağmur yağarsa çamurla yağıyor. Montumun o yağmurlar yüzünden kaç kez kirlendiğini hatırlıyorum. Havası temiz değil memleketin.
oralarda kum fırtınası çok oluyor ve toprak yağıyor
suriye ırak mısır tarafından çok kum fırtınası gelir bölgeye
o da yağmurla beraber çamur olarak yağar
normal yani ,havası pis olduğundan değil ,ya kıyamam size :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…