- 31 Aralık 2017
- 6.460
- 22.146
- 348
- 28
Ağrı’dan kalkan servis de 17’de bitiyor benim burayaişimiz dolayısıyla çok fazla yol ve yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz son 2 senedir eşim aralıksız yolda, açıkcası özellikle gece yolculukları yapıyor gündüz diğer işleri aksatmamak için hiç sıkıntı yaşamadık
mardin nusaybinde en yakın arkadaşım oturuyor sürekli antebe gelir neredeyse hergün o da özelllikle gece yolculuğu yapar
belki bazı ilçeler bazı daha kırsal alanlar için otobüs bulamaz ama servisler oluyor onlardan bulur , dediğim gibi ankara istanbul ve iç anadoluya giden hemen hemen hepsi antepden geçiyor geçmek zorunda o yüzden ulaşım sıkıntı olmuyor, belki o ilçelere hangi servislerin gittiğini bilmiyordur o arkadaş, mesela mersine falan hiç otobüse bile binmeyiz biz direkt servisler var noktaları belli o noktalardan alırlar , ulaşım burda inanılmaz kolay o yüzden imkansız yani :)
İnsanların acelesi var zaten, sabahın çok erken saatlerinde kuyruk oluşuyor, orada da "çantayı aç kapa, aynı güvenlikten çantayı geçir kendin de bir daha geç" derken feleğim şaştı. Evet havaalanı deneyimim çok yok, bu yüzden ciddiye almam gereken noktaları es geçmişim. Güvenliğe uçak saatimi gösterseydim bir nebze hafifletirdim bu kontrolleri belki.Sabiha Gökçen mi? Orda eskiden o kadar çok arama yoktu, sadece bilgisayarı X-rayden ayrı geçirmek yeterliydi. Bu bilgisayarı aç diyen güvenliği ilk kez Atatürk havaalanında görmüştüm çok uğraştırmışlardı. 3.havaalanında güvenlik çok hızlıydı. Avrupada güvenlikle bu kadar uğraşan tek havaalanı İstanbul sanırsam, Avrupada ilk girişteki X ray zaten yok sadece uçuş kapısında el bagajı arama var. İnsanları bu kadar uğraştırmamalılar diye düşünüyorum.
Ayy benden de Antalya’da iki kez kedimi kucağıma alıp kutusunu cihazdan geçirmemi istedilerSabiha Gökçen mi? Orda eskiden o kadar çok arama yoktu, sadece bilgisayarı X-rayden ayrı geçirmek yeterliydi. Bu bilgisayarı aç diyen güvenliği ilk kez Atatürk havaalanında görmüştüm çok uğraştırmışlardı. 3.havaalanında güvenlik çok hızlıydı. Avrupada güvenlikle bu kadar uğraşan tek havaalanı İstanbul sanırsam, Avrupada ilk girişteki X ray zaten yok sadece uçuş kapısında el bagajı arama var. İnsanları bu kadar uğraştırmamalılar diye düşünüyorum.
Onceden cikartmiyorlardi ama son donemde nasil bilmiyorumNebulizatörü de çıkarttırırlar mı acaba çantadanBen de haftaya 2 çocukla yolculuk yapacağım. Uzun zamandır uçağa binmedim. Küçükle ilk tecrübem olacak anamı ağlatmaz umarım. Valizim olmayacak.
2 ay tatil ile bu konunun ne alakasi var?Öğretmenin de yazın 2 ay tatili var. Doktorun yok diye tatile giderken rapor almak “zorunda” kalıyor mu? Zorunda kalmak ne demekse, gitmeyecek o zaman bir yere böyle bir durumda kalacaksa. Sorumluluğunu bilecek zamanında dönecek. Doktor 2 gün rapor alsa yana yakıla şikayet edersiniz benim çocuğum neden dersini öğretmensiz geçiriyor günah değil mi
2 ay tatil ile bu konunun ne alakasi var?
Konu sahibi ucagi kacirmis olabilir, ama cok daha gerekli durumlarda idare kendisi rapor al diyor. Biz de merakli degiliz mesela bir yakinimiza refakat ederken doktor doktor gezip rapor istemeye.
doğu beyazıt ağrı gibi yerlerin ilçeleri için servisler dolmuşlar otobüslerin bulunmaması normal olabilir ben o bölgeleri bilmiyorumAğrı’dan kalkan servis de 17’de bitiyor benim buraya. Eylülde şey oldu hatta, Van’daydım, Doğubayazıt’a geçmem lazım pazar günü. Ertesi gün de okulun ilk günü. Sabah 9 gibi aradım, “arabalar doldu, 15’ten önce gelin belki ek araba çıkar” dediler. O belki için koştur koştur otogara gitmiştim .
Hemen Van-Ağrı otobüsü aradım, 14’te buldum. Ama Ağrı’dan Doğubayazıt’a geçmeye yetişmiyormuş. Ağrı’da 18.30’da iniyorsun, son servis 17’de. Kabus gibi bir gündü. Sağolsun ilçe arabasının şoförü özellikle ilgilendi. Sıkıştırdı bir yere, şartları zorladı. 15 arabasına dahil etti beni. Son çare başka aynı yere gidecek kişilerle birlikte taksiye binmekti aklımda. O günden sonra 15’te bineceğim arabaya sabah 7’de arayarak rezervasyon yaptırmaya başladım.
Oda birşeymi annem günlerce ufak ufak kalp krizi geçiriyormuş farketmedik bi gıcik gibi birsey geliyordu öksüruyordu sıkışma oluyordu gittik kalp damarı tıkanmış anjio olmuştu filmlerde ki gibi saniyorlarKalp krizi geçirenler acil kapısından imdaaat kalp krizi geçiriyorum herkes açılsın diye mi giriyor?
Anneannem ayakta girdi. Sıra bekledi. Şikayeti mide bulantısıydı. Geçmeyince kalp krizi olduğu anlaşıldı. Hemen kalp hastalıkları hastanesine sevk edildi.
İnsanların izni var bizim yok mecbur rapor alıyoz hüğü diye ağladıkları için sizin de tatiliniz var onların yok napsın onlar da mı rapor alsın dedim. Refakat için hastanede kalan kişiye zaten rapor veriliyor kimi kandırıyosunuz2 ay tatil ile bu konunun ne alakasi var?
Konu sahibi ucagi kacirmis olabilir, ama cok daha gerekli durumlarda idare kendisi rapor al diyor. Biz de merakli degiliz mesela bir yakinimiza refakat ederken doktor doktor gezip rapor istemeye.
canım yeni mi oldu bu geçmiş olsun iyi mi şimdi annen ?Oda birşeymi annem günlerce ufak ufak kalp krizi geçiriyormuş farketmedik bi gıcik gibi birsey geliyordu öksüruyordu sıkışma oluyordu gittik kalp damarı tıkanmış anjio olmuştu filmlerde ki gibi saniyorlar
Ay boş ver algılamaz yani direkt trigger oluyo ÖKÖ OY TOTÖLLÖ NÖ OLOKO diye. Yazdığımızı okumamış bile. Bu yalan belgedir evrakta sahteciliktir diyoruz hala gelmiş refakat nasıl edicem. Etmeyeceksin işte izin alamıyosan, kendin bi yol bulacaksın insanlara zorla sahte iş yaptırmayacaksın. İnanılmaz savundukları şeyin ne olduğunun farkına varamıyolar bi türlü : DAlıntıladığınız mesajın sahibi değilim ama 2 ay tatilin şöyle alakası var. Öğretmen arkadaşlardan biri özel sektörde çalışan eşinin tatilini kıskanıyormuş. Bayram zamanı hemen birleştiriveriyormuş yıllık izinle. Ama öğretmenlerin böyle hakkı yokmuş dedi. İnsanlar da iyi de özel sektörün yıllık izni 2 hafta, memurun 3 hafta diye hatırlattı. Yani öğretmenlerin yıllık izni olmamasının nedeni yazın 2 ay, kışın 2 hafta zaten izinlerinin doğal olarak olmaları. Bir de üstüne 3 hafta memur izni verilemez mantıklı olarak.
İdare rapor al demiş burada da söledik bu evrakta sahteciliktir diye. Yani sizi suça yönelten bu “idarecileri” yazılı kanıtınız varsa savcılığa bile verirsiniz görürler sonra nasıl alınırmış sahte rapor. Hatta örnek verdim açım diyen adama aman çalıver diye öneride bulunuyor musunuz diye. Yani suçu övme ve işlemeye teşvif yapmayın diyoruz şurada. Bir sorunu suç olan bir davranışla çözemezsiniz. Zaten cezalar yazılıyor ama keşke her rapor haklı mı değil mi bakılsa hem veren hem alan işten atılsa ne güzel olur o zaman anlaşılır yapılanın suç olduğu.
He ne yapalım? Valla onunla ilgili kamuoyu yaratın destekleyelim. Aynı şey doktorlar için de geçerli. Çocuk hastayken sağdan soldan bakıcı bulunmaya çalışıyor insanlar ama başhekim demiyor “git rapor al” diye çünkü suçyani daha açık nasıl anlatılabilir gerçekten bilmiyorum.
Yok canım çok oldu şükür iyi şimdicanım yeni mi oldu bu geçmiş olsun iyi mi şimdi annen ?
İyi sayılırım ben de, boğazdan kaynaklı sıkıntı yaşıyorum ama başka belirti taşımıyorum. Şimdi gerçekten rapor almam lâzım, bunun için test yaptırdığım hastaneyi defalarca aradım. Oradan rapor almam gerektiği söylendi zira. Ancak telefonlarıma bakılmıyor ve üç gün içinde rapor sunamadığım durumda para cezasıyla karşılaşma ihtimalim yüksek.konu sahibi siz nasılsınız bu arada ?
Alıntıladığınız mesajın sahibi değilim ama 2 ay tatilin şöyle alakası var. Öğretmen arkadaşlardan biri özel sektörde çalışan eşinin tatilini kıskanıyormuş. Bayram zamanı hemen birleştiriveriyormuş yıllık izinle. Ama öğretmenlerin böyle hakkı yokmuş dedi. İnsanlar da iyi de özel sektörün yıllık izni 2 hafta, memurun 3 hafta diye hatırlattı. Yani öğretmenlerin yıllık izni olmamasının nedeni yazın 2 ay, kışın 2 hafta zaten izinlerinin doğal olarak olmaları. Bir de üstüne 3 hafta memur izni verilemez mantıklı olarak.
İdare rapor al demiş burada da söledik bu evrakta sahteciliktir diye. Yani sizi suça yönelten bu “idarecileri” yazılı kanıtınız varsa savcılığa bile verirsiniz görürler sonra nasıl alınırmış sahte rapor. Hatta örnek verdim açım diyen adama aman çalıver diye öneride bulunuyor musunuz diye. Yani suçu övme ve işlemeye teşvif yapmayın diyoruz şurada. Bir sorunu suç olan bir davranışla çözemezsiniz. Zaten cezalar yazılıyor ama keşke her rapor haklı mı değil mi bakılsa hem veren hem alan işten atılsa ne güzel olur o zaman anlaşılır yapılanın suç olduğu.
He ne yapalım? Valla onunla ilgili kamuoyu yaratın destekleyelim. Aynı şey doktorlar için de geçerli. Çocuk hastayken sağdan soldan bakıcı bulunmaya çalışıyor insanlar ama başhekim demiyor “git rapor al” diye çünkü suçyani daha açık nasıl anlatılabilir gerçekten bilmiyorum.
O mu rapor almak alayım diyen onu yonlendiren mi sizceyardım isteyen derdini anlatanları yerden yere vurma modası başladı bdv de.konu sahibi uçağa geçene kadar ki sürecin vs uzunluğunu hesap edememiş.belli ki çok uçuş tecrübesi yok.zaten bu da kendisine ders olmuştur bir daha çok daha erken çıkar yola.bunun dışında linç edilecek bir şey de yapmadı.evli adamla mı birlik te yohhh birine bir zarar mı verdi dolandırıcılığını mı anlattı yohh.
aksilik geldi mi üst üste gelir hep zatenİyi sayılırım ben de, boğazdan kaynaklı sıkıntı yaşıyorum ama başka belirti taşımıyorum. Şimdi gerçekten rapor almam lâzım, bunun için test yaptırdığım hastaneyi defalarca aradım. Oradan rapor almam gerektiği söylendi zira. Ancak telefonlarıma bakılmıyor ve üç gün içinde rapor sunamadığım durumda para cezasıyla karşılaşma ihtimalim yüksek.
oralarda kum fırtınası çok oluyor ve toprak yağıyorHatta yağmur yağarsa çamurla yağıyor. Montumun o yağmurlar yüzünden kaç kez kirlendiğini hatırlıyorum. Havası temiz değil memleketin.
Bravo.Acil rapor alma yeri değil hanımefendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?